عادت دادن طوطی به قفس

عادت دادن طوطی به قفس

طوطی یکی از محبوب‌ترین پرنده‌هاییست که به عنوان حیوان خانگی انتخاب می‌شود و اگر الان در حال خواندن این مقاله هستید یعنی شما نیز به تازگی میزبان یک طوطی دوست داشتنی شده‌اید و یا قصد خرید آن را دارید. شیطنت‌ها و دلبری‌های این پرنده منحصر به فرد دلیل اصلی انتخاب آن برای هم‌نشینی است ولی دقیقاً همین شیطنت‌ها گاهی دردسرساز می‌شوند، خصوصاً وقتی به تازگی آن‌ها را به خانه آورده‌اید و قرار است کمک کنید به محل زندگی جدید و قفس خود عادت کنند. عادت دادن طوطی به قفس، یک فرآیند جذاب ولی هدفمند است و نیاز به انجام پله پله مراحلی دارد که در ادامه شما را با آن‌ها آشنا خواهیم کرد. در همه مراحل این را در نظر داشته باشید که قرار است یک خانه جدید به طوطی معرفی کنید نه یک سلول زندان.

درک شرایط طوطی

قبل از آن که به سراغ فوت و فن‌های مهم برای عادت دادن طوطی به قفسش برویم لازم است به یک نکته مهم توجه داشته باشیم.

وقتی یک پرنده مانند طوطی را خریداری کرده و به خانه می‌آوریم بهتر است برای چند لحظه خود را جای او بگذاریم.

این پرنده به محیط کاملاً جدیدی وارد شده که تا پیش از این هرگز آن را ندیده است.

حتی اگر شما طوطی خود را از یک مغازه پرنده فروشی پر رفت و آمد خریده باشید و پرنده شما تا قبل از این هر روز با جمعیت زیادی از افراد ناآشنا برخورد داشته است، اما الان به مکانی جدید آورده شده که هیچ شباهتی با آن مغازه و قفس قبلی ندارد. بنابراین بدیهی است که با محیط احساس غریبگی کند و حتی مضطرب شود.

نکته

باید صبور باشید، شرایط او را در نظر بگیرید و به محض رسیدن به خانه کمی او را در قفسش تنها بگذارید.

اگر قفس جدیدی برایش خریده‌اید که به احتمال زیاد همین طور است، بدون شک او حتی در قفسش نیز احساس راحتی نخواهد داشت. پس به او زمان بدهید.

درست است که دوست دارید پرنده خوش آب و رنگ جدید خود را به همه نشان بدهید ولی این تنها باعث ترس بیشتر و احساس ناامنی در او می‌شود.

دوستی خود را با او کم‌کم آغاز کنید تا زمان داشته باشد با محیط جدید ارتباط برقرار کند.

می‌توانید با او آرام آرام حرف بزنید، برایش روزنامه بخوانید و حتی از زیبایش تعریف کنید.

بدون شک پرنده‌ها می‌توانند محبت شما را از پشت کلمات احساس کرده و به مرور به شما به عنوان یک دوست نگاه کنند.

خصوصاً در ابتدای کار که طوطی شما هنوز کمی ترسان و مضطرب است رابطه کلامی را جایگزین تماس فیزیکی نمایید.

درک شرایط طوطی
درک شرایط طوطی

مراحل عادت دادن طوطی به قفس

حالا که یک طوطی زیبا را به خانه آورده‌اید لازم است بدانید باید مراحلی را پشت سر بگذارید تا بتوانید رابطه‌ای مثبت با پرنده خود برقرار کنید و یک حیوان خانگی کم دردسر داشته باشید.

اصل اول) انتخاب قفس مناسب

اولین گام در مسیر عادت دادن طوطی به قفس، انتخاب قفس مناسب است که اتفاقاً می‌تواند فرآیندی جالب و لذت‌بخش باشد، به این شرط که طبق اصول جلو بروید.

پیش از همه باید دقت داشته باشید قفسی انتخاب کنید که بهترین گزینه برای طوطی شما باشد زیرا او قرار است این قفس را قلمرو خود بداند.

اگر وارد مغازه شوید احتمالاً با انواع و اقسام قفس‌ها در اندازه و شکل‌های گوناگون مواجه خواهید شد و این امر ممکن است در ابتدا شما را کمی سردرگم کند. اما اگر قبل از ورود به مغازه بدانید چه قفسی می‌خواهید، انتخاب آسان‌تر خواهد شد.

پیشنهاد می‌شود در تهیه قفس مناسب، اول از همه به راحتی طوطی خود فکر کنید. یک قفس با اندازه مناسب که پرنده شما بتواند به راحتی در آن بال‌هایش را باز کند، به مراتب از یک قفس پر زرق و برق اما محدود کننده مناسب‌تر است. علاوه بر این تمیز کردن یک قفس ساده برای شما هم آسان‌تر خواهد بود پس فریب شکل و شمایل عجیب قفس‌های جدید را نخورید.

اصل دوم) انتخاب کفه مناسب قفس

لایه زیرین قفس باید به شکلی طراحی شده باشد که بتوانید به راحتی آن را بیرون بکشید و تمیز نمایید.

برای پوشاندن کفه زیر قفس برخی افراد تراشه‌های چوب یا خرده کاغذ را پیشنهاد می‌دهند اما این پیشنهادات یک مشکل اساسی دارند.

بدون شک هیچ پرنده‌ای صاف و بدون حرکت سر جای خود در قفس نمی‌ماند چه برسد که آن حیوان طوطی باشد.

تراشه چوب و خرده کاغذ به راحتی با پر زدن و تکان‌های طوطی به اطراف پخش می‌شوند و شما برای تمیز نگه داشتن فضای اطراف قفس نیز با دردسر روبرو خواهید شد.

به همین دلیل پیشنهاد می‌شود از روزنامه‌های باطل شده و قدیمی برای این منظور استفاده کنید تا هم به راحتی قابل تعویض باشد و هم باعث به هم ریختگی اطراف نشود.

عادت دادن طوطی به قفس
کفه مناسب قفس

اصل سوم) انتخاب محل مناسبی برای قفس

پرنده‌ها به دود و گاز یا بوها بسیار حساس هستند. به همین دلیل است که در معادن برای تشخیص وجود گازهای خطرناک از قناری‌ها استفاده می‌کنند.

دقت کنید قفس طوطی شما در جای مناسبی باشد. استفاده از انواع اسپری‌ها و مواد شوینده، بوی رنگ تازه دیوارها، دود سیگار، بوی پخت و پز، کربن مونوکسید حاصل از وسایل گرمایشی یا دود اگزوز ماشین‌ها و … همگی به طوطی آسیب می‌زنند و حتی در مواردی ممکن است مرگ‌آور باشند. پس اگر می‌خواهید طوطی خود را راحت‌تر به قفس عادت دهید باید قفسش را در جایی دور از این موارد قرار دهید تا پرنده احساس بهتری در آن داشته باشد. به همین دلیل است که توصیه می‌شود قفس طوطی در آشپزخانه نباشد.

همچنین قفس را جایی که تحت نور مستقیم خورشید باشد قرار ندهید. اما فکر بدی نیست اگر طوری نزدیک پنجره باشد که طوطی از آن‌جا بتواند منظره بیرون را تماشا کند.

این خودش یک سرگرمی جالب است که باعث می‌شود در قفس احساس بهتری داشته باشد. با این روش ماندن در قفس را برای پرنده‌ای که دوست دارد در هوا گردش کند، راحت‌تر کرده‌اید.

اصل چهارم) استفاده از اسباب ‌بازی‌های جذاب

بدون شک نمی‌توانید برای تمام اوقات طوطی را در قفس نگه دارید حتی اگر به آن عادت کرده باشد. به همین دلیل لازم است ساعاتی در روز اجازه دهید پرنده شما از قفس بیرون باشد و کمی در فضای خانه گردش کند. البته این گردش گاهی می‌تواند دردسرساز باشد چون طوطی‌ها عاشق جویدن هستند و ممکن است به وسایل خانه آسیب برسانند. اما شما می‌توانید همین دردسر را به یک فرصت برای عادت دادن طوطی به قفسش تبدیل کنید.

کافیست از اسباب ‌بازی‌های جذاب استفاده کنید. اکثر وسایل بازی که برای طوطی‌ها جالب است از چوب ساخته شده‌اند. البته طناب‌های کنفی هم برای سرگرم کردن طوطی‌ها مناسب هستند. حتی می‌توانید فقط یک تکه چوب تمیز و مناسب را در قفس قرار دهید تا پرنده شما با از جویدن آن لذت ببرد و قفسش را بیشتر دوست داشته باشد.


به این نکته نیز توجه کنید که لازم نیست قفس را از وسایل متعدد پر کنید. تنها دو یا سه وسیله برای بازی و سرگرمی کافیست. این وسایل را بالای محل غذا یا ظرف آب طوطی قرار ندهید.

استفاده از اسباب ‌بازی‌های جذاب
استفاده از اسباب ‌بازی‌های جذاب

اسباب بازی‌های خطرناک

اسباب بازی‌ها همانطور که می‌توانند به شما برای عادت دادن طوطی به قفس کمک کنند، همچنین ممکن است برای پرنده دلبند شما مشکلات جدی نیز ایجاد نمایند.

وسایل بسیار زیاد و متنوعی برای بازی طوطی‌ها وجود دارد اما در واقع تنها برخی از آن‌ها مناسب و قابل اعتمادند و برخی دیگر حتی می‌توانند مرگ‌آور و خطرناک باشند.

گاهی پرنده بیچاره تنها به خاطر غریزه طبیعی خود به جویدن جانش را از دست می‌دهد چون چیز اشتباهی را جویده است.

فلزات سمی، فیبر، پلاستیک و … از جمله موادی هستند که ممکن است جویدن آن‌ها به طوطی شما آسیب برساند.

به طور کلی اسباب بازی-های چوبی به نظر بهترین انتخاب هستند اما قبل از تهیه هر اسباب بازی برای طوطی خود بهتر است با یک کارشناس مشورت کنید زیرا ممکن است یک توپ تنیس ساده نیز سلامتی پرنده شما را به خطر بیندازد.

اصل پنجم) نیاز به بهداشت قفس

اگر می‌خواهید طوطی شما به محیط زندگی خود عادت کند پس باید محیطی مناسب برای او ایجاد کنید.

خوب است بدانید پرنده‌ها ذاتاً حیوانات تمیزی هستند و روزانه چندین بار باید خود را بشویند. حتماً یک ظرف آب به عنوان حمام داخل قفس بگذارید.

توجه داشته باشید محیط آلوده می‌تواند پرنده را دچار بیماری کند. حتماً قفس طوطی را همیشه تمیز نگه دارید. نمی‌توان یک روتین ثابت و مشخص برای تمیز کردن قفس همه پرندگان تعیین کرد. ولی شما به عنوان کسی که با پرنده خود زندگی می‌کنید بعد از مدتی متوجه خواهید شد چگونه باید به نظافت قفس طوطی خود رسیدگی کنید.

اما به طور کلی توصیه می‌شود هر روز ظروف غذا و آب پرنده را کاملاً بشویید. خصوصاً آبی که در ظرف ریخته‌اید باید زود به زود تعویض شود زیرا حتی اگر به نظر نرسد ممکن است کاملاً آلوده باشد.

قبل از برگرداندن ظروف شسته شده به داخل قفس نیز حتماً آن‌ها را خشک کنید. سینی زیر قفس را نیز بهتر است حداقل در هفته یکبار تمیز نمایید. چون طوطی‌ها علاقه زیادی به جویدن دارند، احتمالا کف قفس آن‌ها سریع‌تر از قفس سایر پرنده‌ها کثیف می‌شود. خوب است در ماه یکبار نیز کل قفس را تمیز کنید.

عادت دادن طوطی به قفس
بهداشت قفس

اصل ششم) عمل کردن با نقشه!

پرنده‌ها داتاً آزاد و رها بوده‌اند و قطعاً عادت دادن آن‌ها به ماندن در قفس کار آسانی نخواهد بود. همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، گاهی باید اجازه دهید طوطی‌ شما آزادانه در فضای پیرامون بچرخد و از آزادیش لذت ببرد.

بدیهی است که بعد از یک گردش آزادانه و لذت‌بخش برگرداندن او به قفس کار آسانی نیست. اما کافیست از یک حقه ساده و کوچک استفاده کنید و با نقشه‌ای هوشمندانه او را داخل قفسش نگه دارید.


پیشنهاد می‌شود از یک خوراکی خوشمزه که مورد علاقه طوطی شما است استفاده کنید.

آن را داخل قفس بگذارید و اجازه دهید پرنده خودش به سمت آن برود.

طوطی‌ها بسیار باهوش هستند و اگر اصرار شما را برای راندن آن‌ها به درون قفس ببینند سر لجاجت می‌گذارند. پس خوراکی را در دسترس قرار داده و بی‌تفاوت به واکنش او باشید. طوطی به آرامی وارد قفس شده و به خوراکی نزدیک می‌شود ولی در ابتدا هنوز از سمت شما احساس خطر می‌کند و به عبارتی زیرچشمی به شما نگاه می‌کند تا واکنشتان را بسنجد. اگر سریعاً به سمت قفس بروید تا در آن را ببندید بدون شک در نقشه خود شکست می‌خورید. پس فاصله‌تان را با قفس حفظ کرده و خودتان را مشغول کار دیگری کنید تا موقعی که طوطی خیالش راحت شده و حسابی سرگرم خوراکی‌اش شود. حالا وقت آن است که در قفس را ببندید.

جابجایی او را نگران می‌کند!

طوطی‌ها ذاتاً موجوداتی هستند که به راحتی عادت می‌کنند.

این موضوع عادت به محیط زندگی را نیز در بر می‌گیرد.

این پرنده زیبا بعد از مدتی زندگی کردن در قفسش، به آن عادت کرده و آن را خانه امن خود می‌داند. به همین دلیل انتقال او به یک قفس جدید می‌تواند او را بترساند و مضطرب کند. هرچند این ترس به حدی نیست که خطرناک جلوه کند ولی بدون شک شما دوست ندارید پرنده دوست داشتنی خود را ترسان و مضطرب ببینید.

در ادامه به شما خواهیم گفت چگونه می‌توانید با رعایت مواردی ساده، از استرس جابجایی پرنده خود بکاهید و فرآیند عادت دادن طوطی را به قفس جدیدش ساده و حتی لذت‌بخش کنید.

نگرانی از جابجایی
نگرانی طوطی از جابجایی

پرنده خود را چقدر می‌شناسید؟

شاید عادت دادن طوطی به قفس برای اولین باری که او را به خانه آوردید کمی زمان‌بر بوده باشد ولی دلیل نمی‌شود جابجایی آن به قفس جدید نیز همانقدر سخت باشد. اتفاقاً برخی از طوطی‌ها به راحتی و بدون دردسر با قلمرو جدیدشان کنار آمده و به آن عادت می‌کنند. کافیست در قفس جدید را باز کنید و ببینید که پرنده به راحتی و حتی مشتاقانه وارد آن شده و طوری رفتار می‌کند که گویا همه چیز مشابه قبل است.

اما باید توجه داشت که در اکثر مواقع این اتفاق نمی‌افتد و شما باید برای وارد کردن طوطی به قفس جدید به نحوی غیر مستقیم او را وادار به این کار کنید.

برخی مواقع طوطی گمان می‌کند این قفس جدید یک تله مرگ است و به همین دلیل از وارد شدن به آن می‌ترسد. اینجاست که شناخت شما از طوطی خود کمک می‌کند شرایط را بهتر پیش‌بینی کرده، بسنجید و راه حلی مناسب برای این کار پیدا کنید.

کنار هم قراردادن قفس سابق و جدید

زور و اجبار برای فرستادن طوطی داخل قفس جدید فقط او را وحشت‌زده می‌کند. در عوض تنها کافیست قفس جدید را ۵ تا ۱۰ روز درست کنار قفس قبلی بگذارید. این باعث می‌شود پرنده شما کم کم بدون وارد شدن به قفس جدید به آن عادت کند.

به اینصورت طوطی بدون این که با زور وارد مکان جدید شود، فرصت دارد از مکان امن خودش، قفس جدید را نگاه کند. بعد از مدتی در حدود یک هفته، ترس او از این خانه جدید بسیار کمتر می‌شود و شما راحت‌تر می‌توانید او را به قفس جدید منتقل کنید.

تماشای عکس العمل طوطی

حالا زمان آن رسیده که درهای دو قفس را باز بگذارید و تنها به تماشای عکس العمل طوطی بنشینید. بستگی به پرنده شما دارد که این روش در همین مرحله به نتیجه برسد یا خیر.

اگر طوطی به قفس جدیدش پرواز نکرد ناامید نشوید. هنوز راه‌های دیگری نیز باقی مانده که می‌تواند مؤثر باشد. برای مثال می‌توانید اسباب بازی‌های مورد علاقه پرنده خود را داخل قفس جدید بگذارید. به این ترتیب این فضای جدید، حس و حال آشناتری برای طوطی ایجاد کند.

معجزه خوراکی‌های جذاب

طوطی شما به چه خوراکی‌هایی علاقه بیشتری نشان می‌دهد؟ از همان خوراکی‌ها به عنوان طعمه استفاده کرده و پرنده را ترغیب کنید وارد قفس جدیدش شود.

هنگامی که طوطی دلبندتان پا به خانه جدید گذاشت به هر روشی که می‌دانید او را خوشحال می‌کند، تشویقش کنید و به او پاداش بدهید، یک نوازش ساده، یک وسیله بازی جالب یا حتی خوراکی بیشتر می‌تواند جایزه‌ای مناسب برای طوطی شما باشد.

تغذیه طوطی
خوراکی‌های جذاب برای طوطی

علاقه طوطی به خانه جدید

همینطور که دیدید عادت دادن طوطی به قفس جدید، آنقدرها هم کار سخت و پیچیده‌ای نیست بلکه تنها احتیاج به کمی صبوری و پشتکار دارد.

اگر طبق همین نکات پیش بروید و طوطی خود را بدون زور و ترس به قفس جدیدش منتقل کنید، به شما قول می‌دهیم پرنده به سرعت عاشق خانه جدیدش خواهد شد و به آن عادت می‌کند.

به طور کلی راز مهم عادت دادن طوطی به قفس تنها در این است که قفس را برای او به محیطی امن، جذاب و راحت تبدیل کنید.

توجه داشته باشید که پرنده‌ها نیز مانند ما انسان‌ها باید خانه خود را دوست داشته باشند تا بتوانند زمان بیشتری را در آن گذرانده و به آن عادت کنند. پس یک خانه رویایی و بزرگ برای طوطی خود بسازید، همانطور که دوست دارید خودتان یک خانه دلپذیر داشته باشید. با پرنده خود دوست باشید. با او حرف بزنید و محبت خود را ابراز کنید. هرچقدر طوطی با شما رابطه بهتری برقرار کند در کنار شما احساس راحتی بیشتری کرده و به شما بیشتر اعتماد می‌کند. در این حالت خانه شما و قفسش را نیز بیشتر دوست دارد.

کلام آخر

به پایان مقاله عادت دادن طوطی به قفس رسیدیم، امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

جهت خرید و فروش حیوانات خود نظیر اسب می‌توانید به سایت یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید.

32 دیدگاه دربارهٔ «عادت دادن طوطی به قفس»

  1. سلام من طوطی کاسکو ماده دارم و چند مدت هستش هر غذایی که دوست داره تو قفسش میذارم وارد قفسش نمیشه و اذیت میکنه راه حل مناسب واسه گذاشتنش تو قفس چیه و این که بیش تر وقتا آزاده

    1. سلام زهرا جان
      مگر ظرف آب و غذاش داخل قفس نیست که بره داخل غذا بخوره؟ وقتی برای غذا خوردن رفت داخل، در قفس رو ببندین و اگر بی تابی کرد؛ خودتون کنارش بشینید و باهاش حرف بزنین و همچنین داخل قفس اسباب بازی بذارین. چند ساعتی یبار در قفس رو باز کنین و دوباره که برای غذا خوردن رفت داخل در رو ببندیدن؛ منظورم اینه که یکدفعه پرنده رو نکنین داخل قفس و دیگه درش رو باز نکنین.

  2. سلام !
    ممنونم از مقاله جذاب و کاربردیتون
    من دوتا طوطی کوتوله برزیلی مولد گرفتم که اهلی نیستن و تا میرم سمتشون سریع توی لونشون فرار میکنن . من خیلی سردرگمم که در طول روز باید اونا رو تو محیط خونه آزاد بزارم یا نه. یکبار این کارو کردم اما به زور تونستم دوباره وارد قفسشون کنم که طوطی ها خیلی وحشت زده شده بودن . بنظرتون باید آزادشون بزارم تو محیط خونه یا کلا بزارم تو قفس بمونن ؟

  3. سلام خسته نباشید و ممنون از سایت خوبتون
    به سوال داشتم من دیروز دو تا پرنده نر و ماده عروس هلندی گرفتم و گذاشتم تو یه قفس و اینا قبلا ۴ تا پرنده تو یه قفس بودن و با هم آشنا هستن و الان این دو تا رو آوردم خونه و یک جا گذاشتم اما همش میترسن و نه غذا میخورن نه آب چقدر طول میکشه تا به خونه جدید عادت کنن و چقدر میتونن تحمل کنن و غذا و آب نخورن ؟
    ممنون میشم جواب بدید

    1. سلام کاربر محترم
      پرنده ها معمولا ۲۰ روز طول می کشد تا به شرایط جدید و محیط جدید انس بگیرند
      در مورد اینکه میگید چیزی نمیخورند اگه هنوز این روند ادامه داره با یک دامپزشک مشورت کنید
      ممنون از اینکه مطالب وبسایت واسط پت رو پیگیری می کنید

  4. سلام وقت بخیر من ۳ساله طوطی دارم که نر هست و فقط برای خواب تو قفس میره.الان یک ماهه براش جفت گرفتم و اون تو قفسه.
    روزی ۱ساعت طوطی نر رو گذاشتم تو قفس پیش ماده ولی فقط جیغ میزنه و تو قفس مدام دنبال فراره ولی طوطی ماده اصلا بهش آزاری نمیرسونه.مجبورمیشم بیارمش بیرون و بعد طوطی ماده که همیشه تو قفسه شروع به جیغ زدن میکنه.توروخدا ی راه حل بدید اینا جفت بشن تو قفس بمونن دیوونمون کرد.در واقع طوطی من که از اول مدام دستی بوده همکاری نمیکنه

    1. سلام و عرض ادب
      برای جفت کردن طوطی‌ها نیاز است که مراحلی قدم به قدم طی شود. برخاطر همین ما این مراحل را در یک مقاله به عنوان نحوه جفت کردن طوطی‌ها جمع آوری کردیم. در رابطه با پرسش شما خواندن این مقاله را بهتون پیشنهاد می‌دهیم.

    2. سلام شما اگه میخواید جفتگیری کنن نباید به جیغ کشیدن نر اهمیت بدید قطعا وقتی شما رو میبینه حیغ می‌کشه که بیاریش بیرون ..این کارش بعد یه مدت حدود ۲هفته که علائم جفتگیری و علاقه به جفتش رو دیدید دیگه بخواید هم نمیاد بیرون ‌‌همینکارو من کردم و الان ۳تا جوجه داده و اونا رو بزرگ میکنن

  5. زشت ترین و جنایت بار ترین و خودخواهانه ترین رفتاری که یک انسان دوپا می تونه در حق پرنده داشته باشه اینه که پرنده ای رو بگیره و بندازه تو قفس و به مدت طولانی اون رو حبس کنه و از دیدنش لذت ببره اما نمی دونه تو دل این پرنده خصوصا اگر تنها باشه چه طوفانی بر پاشده و با نگاه های حسرت بارش ما دوپاهای بی خاصیت مغرور رو نفرین می کنه. ما هم طوطی کوتوله دایم اونم نه یکی بلکه چند تا که حد اقل ساعت های طولانی در فضای باز منزل پرواز می کنند و البته قفس خودشون رو نیز دوست دارند و شب ها داخلش می خوابند در حالی که در محیط امنی می خوابند. خدا به پرنده بال داده تا پرواز کنه و ما با خودخواهی های خودمون این حق رو ازش گرفتیم. و اما حالا که به هر دلیلی نمی توانیم پرنده ر و در هوای آزاد بیرون رها کنیم چون فضای ایران برای انواع طوطی سانان امن نیست و نمی توانند در فضای بیرون زندگی کنند پس اجازه بدهیم وقت هایی رو از قفس بیرون بیان و البته در و پنجره ها از قبل بسته باشه تا بتونند چرخی بزنند. کی قراره ما ایرانی ها یاد بگیری به حقوق حیوانات احترام بزاریم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. سلام من ۱ سال طوطی برزیلی دارم همش آزاد بود اصلا توی قفس نذاشتم الان بزرگ شده همه وسایل خونه داره آسیب میزنه میخوام براش قفس بزرگ بگیرم که توش همچی براش بزارم ولی میترسم افسرده بشه .چیکار کنم ؟مشکلی براش پیش نمیاد؟ البته تصمیمم اینه روزی دو سه ساعت بیارمش بیرون.ولی خیلی نگران اینم افسرده شه

    1. سلام سحر عزیز
      سعی کن کم کم با قفس آشناش کنی. یدفعه نندازش تو قفس باعث ترس و اضطرابش میشه.

    2. سلام بله متاسفانه افسرده میشه اما اگر کم کم با قفس عادت کنه و روزی دو سه بار بیاد بیرون و یا یک بار ولی به مدت چند ساعت فکر نمی کنم مشکلی پیش بیاد در ضمن اگر تنهاست براش جفت بگیرین گناه داره حیوون بیچاره

  7. سلام من یک طوطی برزیلی دارم بهمون خیلی عادت کرده و اصلا تو قفسش نمیره…قفسشم بزرگه و اسباب بازی داره ولی وقتی میذارمش تو قفس از دیوار قفس بالا میره و دنبال در میگرده که بیاد بیرون…بچه تر که بود باز میرفت الان اصلا نمیره میشه راهنمایی کنین..

  8. سلام من یه طوطی ملنگو دارم که یکسال ونیم هست هشت ماهه بود خریدمش ولی اهلی نبود کلا در قفسش بازه و هر وقت دوست داره میاد بیرون وپرواز میکنه چند تا کلمه یاد گرفته ولی اصلا اهلی نیست و تا نزدیکش میشم پرواز میکنه چطوری اهلیش کنم که رو دستم بیاد؟

  9. سلام من یک عروس هلندی دارم که دوماهه خریدمش و بهمون عادت کرده ولی وقتی میزارمش توی قفس نمیخواد تو قفس بمونه و همش جیغ میزنه و این ورو اون ور میره وقتی میارمش بیرون ساکت میشه باید چیکار کنم که به قفسش عادت کنه ؟؟

  10. به نظر من ظالمانه ترین رفتاری که انسان ها در طبیعت از خودشون نشون میدن اینه که پرنده ای رو که خدا بال داده بهش رو می گیرن داخل قفس می کنند و گاهی تا وقتی زنده است حتی برای لحظات کوتاه هم شده از قفس بیرون نمیارن حد اقل در فضای اطاق و منزل پرواز کنه. انسان واقعا دو پای ظالمیه که هیچ حد و مرزی از وقاحت رو نمی شناسه. حالا دو راه پیش رو هست یا باید این فرهنگ جا بیفته که پرنده رو تو قفس نگه نداریم یا اگر مجبور شدیم مثل طوطی رو نگه داریم بهش اجازه پرواز در داخل اطاق و مکان امن بدهیم.

  11. سلام کوتوله برزیلی من یک سالش نشده و الان حدود ۵ ماه که خریدیمش به قفس عادت ندارد وقتی وارد قفس میشه و در رو میبندیم استرس میگیره و دائما نوکش رو از میله ها بیرون میاره .وسایل و غذاهایی رو که هم دوست داره توی قفس میذاریم ولی نمی ماند بخاطر همین آزادش گذاشتیم میشه کمک کنین که چطوری به قفس عادتش بدم ؟

    1. سلام ملیکا عزیز
      در رابطه با بیقراری پرنده شما هنگامی که در قفس است شاید از قفسی که در آن قرار میگیرد حساس است. اگر میتوانید یک قفس دیگر را امتحان کنید ببیند واکنش پرنده چگونه است.
      ممنون که ما را برای حل مشکلتان انتخاب نمودید. بچه های وبسایت واسط پت را از واکنش های بعدی پرنده خود با خبر بزارید.

  12. سلام من یه طوطی به تازگی خریدم، ولی خیلییی به من و همسرم وابسته است، و حتی حاضر نیست ۵ دقیقه تو قفس بمونه، تا حالا هر کاری کردم نشد که نشد تو خونش بمونه ، غذای خوشمزه و اسباب بازی های مختلف و… خواهش مبکنم کمکم کنید، چونکه میترسم از قفسش متنفر بشه و دیگه تو قفسش نره،( اینم بگم طوطیم ٧٠ روزشه و از ٣٢ روزگی اومد پیشه ما)

    1. سلام دوست عزیز
      همه ی مراحل عادت دادن را بررسی کردید؟
      امکان دارد از قفس خوشش نمی‌آید. قفس جدید تهیه نمایید و بعد دو تا قفس را در کنار هم قرار دهید ببینید به نتیجه مطلوب دست پیدا میکنید.

  13. سلام من یه موس پد دارم طوطی برزیلی ام قسمت راحتی موس پد را که از لاستیک درست شده تکه تکه می کند چگونه جلوگیری کنم

  14. ژیار فتح اله زاده

    طوطی ها کلا حیوانات جذابی هستن
    خودم به شخصه دوس دارم که یکی دو طوطی داشته باشم تو خونه
    واقعا ممنون از راهنماییتون واسه عادت دادن طوطی به قفس

    1. سلام من تازه یه طوطی ملنگو نر سخنگو گرفتم حدود ۱۵ تا۱۷ کلمه حرف می‌زد بعد ۵،،۶روز فقط میگه خوبی قربونت برم فقط همینو میگه قفسش رو گذاشتم بین آشپزخانه وحال خوزستان زندگی می‌کنم به خاطر گرمی هوا کولر گازی روشنه بعد چند روز فضله آبکی میکنه مجبورم قفسش رو ببرم داخل اتاق خواب که هواش یه کم گرم تره اشکال داره یا نه؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *