شرکت خودروسازی فراری (Ferrari) در سال ۱۹۳۹ توسط انزو فراری و به جهت تولید خودروهای لوکس و اسپرت تأسیس شد. از سال ۲۰۱۸ میلادی، لوئیس کامیلری، مدیریت فراری را بر عهده دارد. از برندهای مطرح خودروهای سوپر اسپرت جهان، حتماً باید به فراری اشاره کرد. قیمت هر سهم فراری در بورس ایتالیا، ۱۵۹ یورور است. فراری در سال ۲۰۱۹ میلادی، قویترین مدل تاریخ خود یعنی اولین ماشین هیبرید الکتریکی را به نمایش گذاشت. در میان خودروهای لوکس و برندهای صاحب نام جهان، شاهد حضور گسترده این خودرو در ایران پس از انقلاب نبودیم. اولین حضور فراری در ایران به سال ۲۰۱۲ برمیگردد.
با وجود ممنوعیت ورود خودروهای ۸ سیلندر با حجم موتورهای بالای ۲۵۰۰ سیسی، اولین فراری در سال ۲۰۱۲ میلادی وارد ایران شد و پلاک ملی گرفت و حضورش در خیابانهای تهران، بازتاب گستردهای پیدا کرد.
در ایران حتی با وجود تورم ۴۰ درصد و رشد منفی اقتصادی شاهد خریدوفروش خودروهای لوکس و گرانقیمت هستیم؛ و شاید به دلیل رعایت حال مردم خریدار و فروشنده بدون سروصدا معامله میکنند؛ اما این روزها با وجود ممنوعیت دولت برای جلوگیری از ورود واردات خودروهای بیشتر از ۳۵۰۰ سیسی، شاهد رفتوآمد خودروهای فراری هستیم.
آنچه در ادامه میخوانید
کشور عزیزمان ایران میزبان یک ابر قدرت دیگر نیز بوده است. برای اطلاعات بیشتر خواندن مطلب زیر را از دست ندهید:
حضور فراری ۴۵۸ ایتالیا در ایران
نکته جالب در خصوص حضور شرکت معروف و محبوب فراری در ایران با یک فراری ۴۵۸ ایتالیا با پلاک ملی کامل میشود.
این محصول فراری با مدل فراری ۴۵۸ ایتالیا محصولی اسپرت با یک موتور میانه ۴۵۰۰ سیسی هشت سیلندر V شکل است که قدرت آن ۵۶۲ اسببخار میشود. با جعبهدندهای ۷ سرعتِ میتواند صفر تا ۱۰۰ را در ۳.۴ ثانیه طی کنید و بعد از آن به سرعت نهایی ۳۲۵ کیلومتر در ساعت برسد.
بد نیست بدانید مصرف سوخت این فراری ۱۳.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. فراری ۴۵۸ جایگزین فراری اف ۴۳۰ شده بود. خودروی فراری ۴۵۸ ایتالیا، در سال ۲۰۰۹ میلادی در فرانکفورت آلمان به نمایش گذاشته شد.
انتشار تصاویر جدید از این خودروی خاص نیز بهانهای شده است تا به بیان داستان ورود تنها فراری ۴۵۸ ایتالیا با پلاک ملی از ابتدا تا به امروز بپردازیم. از اولین لحظات انتشار خبر دیده شدن فراری ۴۵۸ ایتالیا مدل ۲۰۱۲ با پلاک ملی در خیابانهای کشورمان، سالها میگذرد.
داستان گرفتن مجوز تا پلاک شدن فراری ۴۵۸ ایتالیا در ایران
در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۲ خبری مهم و حیرتبرانگیز بازار خودرو در ایران را پر تلاطم کرد. سایتهای مختلف خبری از فروش ۸.۵ میلیارد تومانی «فراری ۴۵۸» در تهران خبر میدهند. شنیدن این خبر غیرقابلباور و بعضاً بسیار عجیب و جالب است. عکسهای این خودرو با پلاک ملی و در خیابانهای تهران پخش میشوند، اما بازهم هنوز عدهای هستند که تا به چشم خودشان نبینند، باور نمیکنند.
در یکی از تبلیغهای تلویزیونی، این سوپر اسپرت ایتالیایی با رنگ قرمز خوشرنگ و مهمتر از آن با پلاک ایران، برای تمام مردم ایران رونمایی میشود. بعدازآن سایتهای مختلف خبری شروع به کار میکنند و هرکدام مالکیت مجوز ورود را به کسی نسبت میدهند.
تا اینکه نام حمید سوریان، کشتیگیر معروف کشورمان، که دارنده مدال طلای المپیک و جهان به چشم میخورد. سوریان در مصاحبهای اعلام میکند و میگوید: «تنها امتیاز ورود ماشین برای من بوده و آن را به فرد دیگری فروختهام.» آگهی فروش ماشین نیز به اسم او در سایتهای مختلف فروش خودرو، دیده نمیشود و در مقابل نام مالک اسم فرد دیگری دیده میشود. اما همچنان سایتهای مختلف «کشتیگیر» معروف را مالک اصلی این فراری جذاب، میخوانند.
تحلیلهای مختلفی از فروش چنین خودروی گرانقیمتی صورت میگیرد. یکی ارز حاصل از خرید این فراری را دلار ۳۲۰۰ تومانی میداند و یکی دیگر ۳۰۰ تومان. اما مستندات گمرک جمهوری اسلامی نشان میدهد این خودرو در سال ۹۰ با دلار پیش از گرانیها واردشده است.

زمان ورود این سوپراسپرت به ایران
در اسناد گمرک جمهوری اسلامی ایران، قیمت خودروی خریداریشده از گالری «اتو پرویز دبی» به پول ایران در سال ۸۸، ۱۷۵ میلیون و ۹۹۱ هزار و ۱۲۷ تومان بوده است، درحالیکه گمرک برای ورود این خودرو تنها ۱۷۱ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۳۴۰ تومان دریافت کرده است. این در حالی است که گمرک خودروهای وارداتی بالای صد درصد است اما فراری ۴۵۸، از این قانون مستثنی بوده؛ همانطور که قوانین دیگر مملکتی شامل حالش نشده است!
این خودروی لوکس طبق اسناد، روز ۲۷ مهرماه سال ۹۰ به ایران واردشده است. اما زمان فروش و آگهی آن، نزدیک به دو سال بعد بوده است؛ یعنی روز ۲۶ شهریور ۹۲.
فراری قرمزرنگ در حالی باقیمت ۸.۵ میلیارد تومان برای فروش روی سایتها قرار گرفت که مالک برای خرید و وارد کردن آن تنها ۳۴۷ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۴۶۷ تومان هزینه کرده است!
اسناد نشان میدهد موانع برای پلاک کردن خودرو، به نفع مالک بوده است. چراکه از زمان ورود تا آگهی شدن، قیمت خودرو در بازار ایران دو و حتی سه برابر شده بود. اگر ۱۵۳ میلیون دیگر هم به قیمت خودرو اضافه کنیم و آن را برای خریدار ۵۰۰ میلیون تمامشده بدانیم، او با فروش فراری خود ۸ میلیارد تومان سود کرده است! اتفاقی که فقط و فقط ممکن است در ایران رخ بدهد.
دقیقتر نگاه کنیم!
قیمت این خودرو در آن سوی آبها ۲۲۹ هزار و ۸۲۵ دلار است. اگر دلار را ۲۵۰۰۰ تومان نیز در نظر بگیریم چیزی نزدیک ۵,۷۴۵,۶۲۵,۰۰۰ تومان! با توجه به تاریخ ترخیص اگر عوارض را ۱۰۰ درصد نیز محاسبه کنیم قیمت نهایی به بالای ۶ میلیارد میرسد.
بعد از انتشار قیمت فروش این خودرو، شاهد اعتراضات گسترده مردم در شبکههای اجتماعی بودیم. همه این سؤال را مطرح میکردند که چرا باوجود این همه مشکل اقتصادی و معیشتی، خودروی اینچنینی وارد ایران شود و با این قیمت نجومی نیز به فروش برسد؟!
یکی از افرادی که در پلاک کردن این ماشین نقش داشت در صفحه شخصی خود در شبکهای اجتماعی خود پاسخ داد. او نوشت: ” این پلاک ثمره ۱۴ ماه کار شبانهروزی ماست. مالک خودرو به هرکس که فکر کنید جواب پس داد و بارها نه شنید ولی هرگز ناامید نشد تا اینکه موفق شدیم پس از ۳۵ سال اولین فراری را رسماً وارد ایران و مزین به پلاک ملی کنیم حالا هم نوش جونش که بهحق برازندشه! “

رویت فراری قرمز رنگ در خیابان شریعتی!
همانطور که کموبیش میدانید، واردکردن خودرو کار آسانی نیست. بهویژه خودروهای خاص. مثلاً در دولت دهم، پس از موفقیتهای فوتبال، والیبال و کشتی، به ملیپوشهای این رشتهها حواله خودرو داده شد. در ابتدا، به نظر میرسید آنها هر نوع خودرویی میتوانند وارد کنند. اما خیلی زود مشخص شد مجوزی که در اختیارشان قرارگرفته اجازه حضور خودروهایی تا سقف قدرت ۳۵۰۰ سیسی را میدهد.
اغلب ورزشکاران تصمیم گرفتند تا «لندروور رنجروور» وارد کنند. خودرویی لوکس و گرانقیمت در ایران اما به دلیل رابطه نامناسب ایران و انگلیس، دولت ورود این خودرو را ممنوع کرد. اما چند روز بعد، سروصدای برخی از بازیکنان تیم ملی فوتبال درآمد: «چطور رنجروور ممنوعالورود است که ۱۰ دستگاه از این خودرو در ایران پلاک شده است؟!»
عابران در خیابان شریعتی وقتی از کنار نمایشگاه یکی از معروفترین کمپانیهای تیونینگ ماشین ایران عبور میکردند، یکی از این رنجروورهای پلاک شده را میدیدند. اما کلید این ماجرا، فراری قرمزرنگ بود. اینکه چطور حمید سوریان موفق شده، مجوز ورود فراری را بگیرد؟!
اعطای مجوز با امضای طلایی معاون اول رئیسجمهوری دولت دهم
اسناد نشان میدهد هیأت وزیران در تاریخ ۸۸/۱۲/۱۶ با ورود «۳» دستگاه خودروی لوکس به ایران موافقت کرده است. در این نامه آمده: «ورود و ترخیص سه دستگاه خودرو متعلق به آقای حمید سوریان بدون رعایت شرط سال ساخت و داشتن نمایندگی رسمی خدمات پس از فروش در ایران و ضوابط فنی واردات خودرو موضوع تصویبنامه شماره فلان و بدون انتقال ارز و با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوط مجاز است.»
پای این نامه که رونوشت آن به وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت بازرگانی ارسالشده است، «امضای طلایی» معاون اول رئیسجمهوری ایران در دولت دهم یعنی محمدرضا رحیمی به چشم میخورد. این نامه ۶ روز بعد در دبیرخانه وزارت اقتصاد به ثبت رسیده است و مهر «پیام توسط سیستم دریافت گردید» ذکرشده است.
سرنوشت فراری دوم
سال ۹۲ مشخص شد که در یکی از انبارهای گمرک نوشهر، یکی دیگر از غولهای خفته فراری آرامگرفته بود. در تاریخ ۹۲/۵/۱۴ دومین فراری وارد گمرک ایران شد و مالک که نام او «حمید سوریان» ذکرشده، مثل خودروی اول مراحل را برای پلاک کردن این ماشین لوکس پشتسر گذاشت.
فراری اول نزدیک به دو سال در گمرک ایران بود و سرانجام پلاک شد و به خیابانهای تهران راه یافت. دومین فراری لوکس نیز سال ۹۴ از گمرک ترخیص شد تا زیر پای یکی از میلیاردرهای ایران بیفتد.
ممنوعیت ثبت سفارش و واردات خودرو در بین سالهای ۹۲ تا ۹۴ سبب شده تا شاهد ورود خودروهای لوکس و ورژنهای جدید از برندهای صاحبنام جهان به کشور نباشیم. به نظر میرسد این رویه تا پایان دولت تدبیر و امید ادامه داشته باشد. قیمت خودروهای لوکس در روزگار دلار ۲۵ هزارتومانی، سر به فلک میزند.
واکنش پلیس به تردد فراری میلیاردی در ایران
به دنبال انتشار تصاویری از یک خودروی فراری با پلاک ملی در ایران، معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرد:
به گزارش ایسنا، سرهنگ عینالله جهانی دراینباره گفت: مدتی قبل تصاویری از یک خودروی فراری با پلاک ملی در ایران منتشر شد که برابر بررسی بهعملآمده خودروی فراری مورداشاره با مجوز رسمی از مبادی قانونی در سال ۱۳۹۱ وارد کشور شده و بر اساس تأییدیههای قانونی شمارهگذاری شده است.
وی با بیان اینکه این خودرو از سال ۱۳۹۱ تاکنون چهار نوبت تغییر مالکیت داشته است، گفت: پلاک مندرج در تصاویر خبر نیز مربوط به مالک قبلی خودرو است که آن را از سال ۱۳۹۴ در اختیار داشته است.
معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا همچنین در مورد اینکه آیا پلیس راهور خودروهای اینچنینی را شمارهگذاری میکند یا خیر، گفت: شمارهگذاری تابع قوانین و مقررات است و بر همین اساس نیز هیچ خودروی لوکس و خاصی از سال ۱۳۹۷ تاکنون شمارهگذاری نشده است.
موزه خودروهای تاریخی ایران
این موزه در تهران، کیلومتر ۱۱ جاده مخصوص (بزرگراه شهید لشگری) واقعشده است. این موزه در سال ۱۳۸۲ خورشیدی با ارائه مجموعه خودروهای لوکس، آنتیک و قدیمی قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران شروع به کار کرد.
در این موزه خودروهای قدیمی متنوعی به شرح ذیل موجود است:
- رولز-رویس شامل: رولز-رویس فانتوم ۱، رولز-رویس فانتوم ۲، رولز-رویس فانتوم ۳، رولز-رویس کامارگیو، رولز-رویس کورنیش و…
- لامبورگینی شامل: لامبورگینی اسپادا، لامبورگینی کونتاش، لامبورگینی میورا
- فورد موستانگ
- کادیلاک الدورادو
- مرسدس-بنز شامل: مرسدس-بنز ۵۰۰کی، مرسدس-بنز ۶۰۰
- فراری شامل: فراری ۳۶۵، فراری آمریکا، مازراتی گیبلی

سخن پایانی
به پایان مقاله فراری در ایران رسیدیم، امیدوراریم لذت برده باشید.
جهت خرید و فروش خودروی موردنظر خود میتوانید به سایت یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید.
همچنین پیشنهاد میدهیم مطالعهی دیگر مقالات ما در سایت واسط پت، درمورد فراری را از دست ندهید.