کامیون بوگاتی

کامیون بوگاتی

طراحی کامیون بوگاتی با الهام گرفتن از محصولات بوگاتی انجام می‌گیرد. کارخانه بوگاتی توسط اتوره بوگاتی با اصالت ایتالیایی، قهرمان اتومبیلرانی در سال ۱۹۰۹ به‌منظور ساخت خودروهای سفارشی راه‌اندازی شد. بعدها و تا به امروز رسالت این خودروسازی ساخت ابر خودرو بوده است، عمده شهرت و محبوبیت این کارخانه در میان ثروتمندان و خاص پسندان است. خودروی معروف این کارخانه، بوگاتی شیرون است که هنوز به دلیل بالاترین سرعت ثبت‌شده ۴۹۰.۴ کیلومتر در ساعت بسیار مشهور است.

طراح کامیون بوگاتی

فردی به نام Prathyush Devadas یکی از طراحان خلاق شرکت خودروسازی “دانگ فنگ موتور” کشور چین است، این گروه اتومبیل سازی در سال ۱۹۶۹ تأسیس شد و با ۱۷۶۰۰۰ کارمند از بزرگترین گروه‌های خودروسازی محسوب می‌شود.

او با توجه به معروفیت کارخانه بوگاتی و با الهام گرفتن از طراحی منحصر به فرد خودروهای بوگاتی و از نگاه خود، یک کامیون هایپرتراک بوگاتی طراحی کرده است. با توجه به علاقه اکثریت خودرو دوستان به برند بوگاتی و دنبال کردن اخبار مربوط به آن و تولید محصولات جدیدش، این طراح و همین‌طور شرکتش به دلیل طراحی خیالی البته جالب توجه کامیون بوگاتی معروف شده‌اند.

آقای Prathyush Devadas با توجه به اینکه شرکت تسلا (رقیب شرکت بوگاتی) کامیون الکتریکی طراحی و عرضه کرده است. این فکر و طراحی به ذهنش خطور کرده است. او با گمان اینکه این کارخانه خودروسازی فرانسوی با ریشه ایتالیایی و مالک آلمانی برای رقابت با تسلا نیز شده باشد، کامیون بوگاتی را طراحی خواهد کرد، با توجه به طراحی محصولات بوگاتی، کامیون بوگاتی را به ترتیب زیر طراحی کرده است.

کامیون بوگاتی دارای نمای جلویی C شکلی مانند شیرون است. اتاق راننده نیز در این طراحی تک نفره بوده، راننده در مرکز آن نشسته و اطرافش هم محفظه‌ای شیشه‌ای قرار داده می‌شود.

طراحی کامیون بوگاتی

کامیون مجازی بوگاتی فوق‌العاده نرم، روان و نازک طراحی‌شده است؛ که این موضوع باعث کاهش فضای بار قابل‌حمل توسط کامیون شده اما در افزایش سرعت خودرو تأثیر شگرفی خواهد داشت. شاید اگر بوگاتی این کامیون را طراحی کند، بتواند سرعت ۴۹۰.۴ کیلومتر بر ساعت بوگاتی شیرون را بشکند و ابر خودرویی دیگر متولد شود.

طراحی کامیون بوگاتی
طراحی کامیون بوگاتی

دیگر جنبه‌ی جالب‌توجه در طراحی این کامیون استفاده از طراحی تک اکسل در جلو و سه اکسل در عقب است. هر هشت چرخ کامیون (دو تا در جلو و شش تا در عقب) نیز دارای پوشش‌های آئرودینامیکی هستند.

احتمال اینکه کارخانه خودروسازی بوگاتی کامیونی با این ویژگی‌ها و مشخصات را تولید و ارائه کند بسیار کم خواهد بود ولی در صورت تولید، این کامیون قطعاً ابرخودرو خواهد بود. حال این سوال پیش می‌آید که ابرخودرو چیست؟ در ادامه با ماه همراه باشید:

ابرخودرو چیست؟

ابر خودرو از نظر هر متخصص ممکن است خودرویی متفاوت باشد ولی تقریباً تمام متخصصان این صنعت معتقدند که بوگاتی شیرون بعد از بوگاتی ویرون با مشخصات زیر حتماً یک ابر خودرو است.

طراحی زیبا و بی‌نظیر، موتو ر w شکل ۱۶ سیلندر با ۴ توبوشارژ، ۶۰ گردش هزار لیتری هوا در دقیقه، ۱۵۰۰ اسب بخار، سرعت ۴۲۰ کیلومتر بر ساعت و توانایی رسیدن سرعت از صفر تا ۱۰۰ در ۲.۵ ثانیه.

کارخانه بوگاتی به‌این‌علت اقدام به ساخت بوگاتی ویرون کرد که توانسته باشد ماشینی طراحی کند که هم در پیست با سرعت‌بالا بتواند حرکت کند و هم در ترددهای شهری قابل‌استفاده باشد.

بعدازآن برای اینکه عملکرد موتور خودرو را برای بالا بردن سرعت ۲۵ درصد افزایش دهد، طراحی و ساخت بوگاتی شیرون را آغاز کرد. برای این کار متخصصان ماشین ویرون را از بیرون به داخل بازسازی کردند. موتور شیرون مانند ویرون ۱۶ سیلندر با کمی به‌روزرسانی داشت ولی از آلیاژهای قوی تیتانیوم و فوق سبک فیبر کربن ساخته‌شده بود.
کارخانه بوگاتی تنها ۵۰۰ عدد از بوگاتی شیرون را ساخت تا این ابر خودرو کاملاً خاص باشد.

آیاد می‌دانید صاحب کلکسیونی از بوگاتی‌های شیرون و ویرون کیست؟ پیشنهاد می‌کنیم در این رابطه خواندن مطلب زیر را از دست ندهید:

صاحب کلکسیون بوگاتی

جریان هوا در خودروهای سریع

وقتی خودرو بسیار سریع حرکت می‌کند جریان هوا می‌تواند آن را بلند کند. حال می‌خواهد بوگاتی شیرون باشد یا ابر کامیون بوگاتی! ابرخودروهای اسپرت برای اینکه در سرعت‌های بالا از روی زمین بلند نشوند، یک بادگیر جمع شونده دارند.

این بادگیر کنترل خودرو در سرعت‌های بالا را کنترل کرده، باز می‌شود و با هدایت فشار هوا از بالا به پایین خودرو را روی زمین نگه می‌دارد. این فرآیند باوجود حسگرهایی در خودرو که فرمان بازشدن بادگیر را صادر می‌کنند، رخ می‌دهد.

ترمزهای کامیون بوگاتی

در خودروهای سریع، ترمزها باید قوی باشند تا بتوانند خودرو را در کوتاه‌ترین زمان ممکن متوقف کنند. دیسک‌های ترمزهای جلو در بوگاتی شیرون ۴۲۰ میلی‌متر و دیسک‌های ترمز عقب ۴۰۰ میلی‌متر قطر دارد.

اگر قرار باشد کامیون بوگاتی طراحی و ساخته شود به خاطر وزن احتمالی سنگین‌تر از بوگاتی شیرون باید ترمزهای تا حد امکان قوی‌تری برایش در نظر گرفته شود.

درخشان‌ترین چراغ‌ها

کارخانه بوگاتی این ادعا را مطرح کرده که چراغ ال ای دی خودروهایش تخت‌ترین چراغ در بین تمام خودروهای جهان است. بنابراین اگر قرار باشد کامیون بوگاتی ساخته شود، حتماً باید از این چراغ‌ها در جلوی کامیون و حتی در اطراف و بالای کامیون استفاده شود.

چراغ‌های درخشان کامیون بوگاتی
چراغ‌های درخشان کامیون بوگاتی

از آنجائیکه Prathyush Devadas با تصور رقابت بوگاتی با تسلا برای ساخت کامیون بوگاتی، طرح آن را کشیده است، خالی از لطف نیست کمی با محصولات تسلا و کامیون تسلا که رقیب سرسخت بوگاتی است، آشنا شویم.

شرکت تسلا

شرکت تسلا موتورز یک شرکت خودروسازی آمریکایی و تولید کننده خودروهای برقی و همچنین تولید کننده باتری لیتیم یونی برای سایر خودروهای برقی است. این شرکت در سال ۲۰۰۳ توسط ابرهارد جفری استریل و مارک تارپنینگ تأسیس شد. ایلان ماسک اکنون به عنوان مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره تسلا فعالیت می‌کند.

شرکت تسلا در مورد کامیون خود اعلام کرد که این کامیون برقی با حمل بار ۳۶۰۰۰ کیلوگرمی می‌تواند در ۲۰ ثانیه سرعتش از صفر به ۹۶ کیلومتر برسد. شعاع حرکتی و مسافت قابل پیمایش آن در هر بار شارژ نیز در حدفاصل ۴۸۰ تا ۸۰۰ کیلومتر و در بعضی شرایط مطلوب تا ۱۰۰۰ کیلومتر می‌تواند باشد.

این کامیون الکتریکی دارای چهار موتوربرقی مستقل که در محور عقب قرار گرفته‌اند و میزان مصرف انرژی آن به‌طور میانگین کمتر از ۲ کیلووات ساعت در هر ۱.۵ کیلومتر تخمین زده می‌شود. قیمت پایه پیش‌بینی شده از سوی تحلیلگران، برای مدل ۴۸۰ کیلومتری ۱۵۰ هزار دلار و برای مدل ۸۰۰ کیلومتری ۱۸۰ هزار دلار در بازار فروش آمریکا خواهد بود. قطعاً این مبالغ در بازارهای جهانی افزایش خواهند داشت.

شرکت تسلا مدت‌هاست که برای حفظ اهداف زیست محیطی با ارائه محصولات با سوخت‌های پاک و غیر آلاینده، به رقابت با خودروسازی‌های بزرگ همچون بوگاتی پرداخته است. یکی از محصولات این شرکت به نام تسلا رودسر رقیب سرسختی برای بوگاتی شیرون محسوب می‌شود زیرا باوجود قیمت پایین‌تر و آلایندگی کمتر شانس بیشتری خواهد داشت.

تسلا
کامیون تسلا

تسلا رودستر

این خودرو با وجود برقی بودن در مدت‌زمان ۱.۹ ثانیه‌ای یعنی ۰.۵ ثانیه کمتر از شیرون، سرعتش از صفر به ۱۰۰ می‌رسد. حداکثر سرعتش ۴۰۰ کیلومتر در ساعت است و با یک‌بار سوخت‌گیری تا ۱۰۰۰ کیلومتر خواهد رفت و قیمتش از بوگاتی شیرون بسیار پایین‌تر است.

اگر کارخانه بوگاتی بخواهد کامیون بوگاتی را در رقابت با تسلا تولید کند باید تمام تلاشش را به کار ببندد تا محصولش سریع‌تر و البته تا حد ممکن قوی‌تر از کامیون تسلا باشد تا بتواند طرفداران خودش را راضی کند.

اما باوجود همه ویژگی‌های مثبتی که ساخته‌های تسلا دارد ولی هنوز طرفداران خودروهای بنزینی بسیار بیشتر از طرفداران خودروهای الکتریکی است زیرا از نظر کسانی که واقعاً عاشق ماشین و رانندگی هستند صدای موتور در حین رانندگی و حتی تعویض دنده حس بسیار خوشایندی دارد که در اتومبیل‌های برقی اصلاً وجود ندارد. به‌ویژه در خودروهایی مثل بوگاتی شیرون که تعداد سیلندرها بیشتر است مسلماً صدای موتور نیز بیشتر و دل‌چسب‌تر خواهد بود.

طراحی داخلی و خارجی بوگاتی شیرون

اگر بخواهیم تصور بهتری از طراحی خیالی کامیون بوگاتی و شباهت بسیار آن به بوگاتی شیرون داشته باشیم باید نگاه دقیق‌تری به طراحی خارجی و داخلی بوگاتی شیرون داشته باشیم.

طراحی خارجی

بوگاتی شیرون مانند بوگاتی ویرون کاملاً بر اساس اصول ایرودینامیک ساخته‌شده است. برای این کار بعد از محاسبه‌های دقیق و ساخت نمونه و آزمایش آن در تونل باد، طرح اصلی بوگاتی شیرون ارائه‌شده است. هرکدام از چراغ‌های جلویی دارای چهار چراغ چهارگوشه و مربعی شکل است که درون آن‌ها از لامپ‌های بسیار تخت ال ای دی استفاده‌شده است. لامپ عقبی تک قسمتی است و شامل ۸۲ لامپ ال ای دی هست. جلوپنجره این خودرو مانند بقیه نمونه‌های تولیدی شرکت بوگاتی به شکل نعل اسب هست که لوگوی شرکت به رنگ قرمز در وسط آن قرار دارد. علاوه بر جلوپنجره‌ای دو ورودی هوای دیگر که در قسمت‌های زیرین چراغ‌های جلویی قرار دارند که هوای لازم برای موتور بوگاتی شیرون را فراهم می‌کنند.

در مورد تایرهای بوگاتی شیرون می‌توان گفت که این تایرها محصول شرکت تایرسازی میشلاین فرانسه است و بسیار گران‌قیمت هستند و از نوع PAX است. این تایرها در جلو در سایز ۲۸۵/۳۰/۲۰ و در عقب ۳۵۵/۲۵/۲۱ بوده و با این سایزها باعث هر چه زیباتر شدن بوگاتی شیرون شده است. علاوه بر زیبایی این لاستیک‌های سفارشی سبب بهبود شتاب و ترمز گرفتن در جاده‌های خشک و خیس و همین‌طور کاهش سروصدا می‌شود.

اگزوز

خروجی اگزوز از جنس تیتانیوم است و هنگامی‌که توربو ها روشن می‌شوند، صدای قوی و بسیار جذابی را برای ماشین بازها تولید می‌کند. بادگیر ماشین یا به‌عبارت‌دیگر باله هوشمند بوگاتی شیرون که به‌صورت خودکار است، در سرعت‌های بالا برای تعادل بیشتر خودرو می‌تواند در ارتفاع و زاویه مناسب قرار بگیرد. بادگیر (Spoiler) با زاویه ۳ درجه در سرعت‌های بالا به تعادل ماشین و نگه‌داشتن آن در نزدیک زمین کمک می‌کند. باله در هنگام ترمز و قرار گرفتن در زاویه ۴۹ درجه‌ای، در کاهش سرعت خودرو و توقف آن تأثیر به سزایی دارد.

هنگامی‌که موتور خاموش می‌شود، این باله با حرکتی زیبا و به‌آرامی به حالت معمول خود بازمی‌گردد. این باله بر طبق گفته طراحان این خودرو نیروی عمودی ۳۵۰ کیلوگرم را در سرعت ۳۸۰ کیلومتر در ساعت فراهم می‌کند که اگر این گزینه برای بوگاتی شیرون قرار داده نمی‌شد، این خودرو در سرعت‌های بالا از زمین بلند می‌شد و درنتیجه کارایی خودش را از دست می‌داد.

بوگاتی شیرون
بوگاتی شیرون

طراحی داخلی

طراحی داخلی بوگاتی شیرون برای عقربه‌ها و نشانگر به شکلی ریز ولی بسیار زیبا هست که به هنگام خاموش بودن ماشین عقربه‌ها شبیه حفره‌های تاریکی هستند ولی با روشن شدن ماشین نورپردازی داخل کابین بسیار زیبا و هنرمندانه هست.
صندلی‌ها با پوشش زیبایی تحت نظارت مدیر طراحی شرکت بوگاتی، اتین سالوم (Etienne Salome) پوشیده شده‌اند. تمامی پوشش‌ها و قطعات داخل کابین همگی از جنس فولاد بوده و استحکام و قدرت زیادی را به راننده منتقل می‌کند.

طراحی داخلی و خارجی کامیون بوگاتی

با این توصیفاتی که از طراحی خارجی و داخلی بوگاتی شیرون ارائه کردیم، کامیون بوگاتی نیز به‌طورقطع باید بر اساس اصول علم ایرودینامیک ساخته شود تا بتواند لقب سریع‌ترین کامیون جهان را بگیرد. همچنین باید از چراغ‌هایی همانند چراغ‌های بوگاتی شیرون و جنس بدنه فیبر کربن و همچنین لاستیک‌های سفارشی برای ساخت آن مانند آنچه در بوگاتی شیرون به‌کاربرده شده است، استفاده شود.

احتمال اینکه مالکین بوگاتی شیرون و دوچرخه بوگاتی خواهان یک کامیون کاملاً یک‌شکل و یکرنگ با ماشین و دوچرخه خود باشند، بسیار زیاد است؛ بنابراین در صورت تولید این کامیون توسط بوگاتی و البته باقیمت بسیار و تعداد محدود، ثروتمندان می‌توانند کامیون دلخواهشان را سفارش دهند و از سرعت و زیبایی آن لذت ببرند.

سخن پایانی

جهت خرید و فروش خودروی موردنظرتان می‌توانید به سایت یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید.اگر علاقه‌مند به مطالعه محصولات بوگاتی هستید پیشنهاد می‌کنیم مطالعه‌ی آن‌ها را در وبلاگ واسط پت از دست ندهید.

منابع:

designboom.com
carbodydesign.com
topgear.com
motor1.com
bugatti.com

1 دیدگاه دربارهٔ «کامیون بوگاتی»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *