مقایسه ال نود با برلیانس رقابتی بین نسلهای گذشته محصولات چینی و فرانسوی محسوب میگردد. ولی از آنجاییکه بازار ایران بسیار محدود است این دو خودرو در نزد ایرانیان بسیار محبوب هستند. در این مقاله قصد داریم مقایسه شانهبهشانه مابین این دو گزینه بازار داشته باشیم تا دریابیم کدامیک از ارزش بیشتری بهمنظور خرید برخوردار هستند.
معرفی رنو تندر ۹۰
قبل از اینکه بخواهیم در مورد مقایسه ال نود با برلیانس صحبت کنیم، به معرفی خودرو تندر ۹۰ و ویژگیهای کلی آن میپردازیم.
ال ۹۰ یکی از خودروهای کلاس B و محبوب در اروپای شرقی، خاورمیانه و آسیا است. دلیل این محبوبیت اتاق جادار و دلباز، سادگی و پرهیز از هرگونه پیچیدگی در بخش فنی و درنتیجه سهولت تعمیرات و خدمات پس از فروش قوی است.
تندر ۹۰ از موتور ۱۶۰۰ سیسی با توان ۱۰۵ اسب بخار بهره میبرد. این موتور دارای ۱۶ سوپاپ است و از سیستم سوخترسانی انژکتوری الکترونیکی سود میبرد.
این خودرو دارای ۵ دنده در مدل دستی و ۴ دنده در مدل اتومات است. تندر ۹۰ دارای شاسی و ساختار بدنه بسیارمحکم است که ضربات وارده به اتاق را در تصادفات به کلیه قسمتهای بدنه تقسیم کرده و از ورود مستقیم انرژی به سرنشینان جلوگیری میکند. صندوقعقب این خودرو نیز با ظرفیت ۵۱۰ لیتر برای هر خانوادهای در سفرهای طولانی مناسب است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد خودروی ال نود پیشنهاد میکنیم مطلب زیر را مطالعه نمایید:
معرفی برلیانس
در بخش دوم از مقاله مقایسه ال نود با برلیانس به معرفی اختصاری خودرو برلیانس میپردازیم.
برلیانس یک شرکت خصوصی چینی است که در سال ۱۹۹۱ تأسیسشده است. برلیانس توانسته در این مدت شرکای خوبی را پیدا کند و محصولات BMW و تویوتا را در چین تولید کند. برلیانس خود نیز البته به تولید محصولاتی میپردازد که بعضی از آنها همچون برلیانس V5 شباهت زیادی به محصولات BMW دارند. برلیانس در ایران توسط شرکت سایپا عرضه میشود.
خودروی برلیانس در قالب دو مدل متفاوت در بازار خودروی ایران حضور دارد که مبتنی بر جعبهدنده دستی ۵ سرعته و جعبهدنده ۶ سرعته AMT هستند. این خودرو به یک موتور مدل BM15L مجهز است. موتوری DOHC خطی با بهرهمندی از ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ که از گنجایشی برابر با ۱۴۹۸ سیسی برخوردار است.
تشابه ال نود و برلیانس
اگرچه ما قصد داریم در مورد مقایسه ال نود و برلیانس صحبت کنیم؛ اما این ۲ خودرو نکات مشترک زیادی دارند.
مثلاً هر دو خودرو از دید عقب خوبی برخوردار نیستند و بهخصوص برای رانندگان مبتدی دندهعقب رفتن با این خودروها مشکل است. کیفیت مواد اولیه استفادهشده در داشبورد و داخل اتاق هم تندر ۹۰ و هم برلیانس در پایینترین حد ممکن قرار دارد و از نامرغوبترین پلاستیک ممکن برای این امر استفادهشده است.
صندوقعقب جادار از ویژگیهای مثبت این دو خودرو است و هر دو خودرو بهراحتی نیازهای خانوادهای ۴ و حتی ۵ نفره را تأمین میکنند.در ضمن هر دو خودرو هم بهصورت دندهای و هم بهصورت اتوماتیک به بازار عرضه میشوند. با مطالعهی مطلب زیر میتوانید تفاوت میان ماشین دنده اتومات و دستی را به طور کامل بیاموزید:
مقایسه ال نود و برلیانس ازنظر ابعاد
ال نود را بهواقع باید یکی از جادارترین سدانهای شهری بازار ایران دانست که به لطف طراحی منحصربهفردش میتواند تمامی نیازهای خانواده را برآورده سازد.
تندر ۹۰ با ابعاد ۱۷۴۰*۴۲۵۰ میلی متری دارای فاصله محوری ۲۶۳۰ میلی متری و وزن ۱۱۱۵ کیلوگرم است درحالیکه برلیانس با ابعاد ۱۷۵۸*۴۵۱۰ دارای فاصله محوری ۲۵۸۰ میلی متری و وزن ۱۲۵۰ کیلوگرم است.
تندر ۹۰ علیرغم طول بیشتر از فاصله دومحوری بهمراتب بیشتر بهره میبرد. همین موضوع باعث گردیده فضای داخلی این خودروی بسیار بزرگتر از برلیانس باشد.همچنین تندر ۹۰ به لطف پلت فرم بلندقامت خود در حد یک کراس اوور کوچک ظاهرشده است چراکه ارتفاع این خودرو تقریباً از تمامی سدانهای شهری بلندتر است.
تنها نقطهضعف تندر ۹۰ پلاس در مقابل رقیب چینی خود عرض کمتر است که کمی در نشستن ۳ سرنشین بزرگسال در ردیف دوم ایجاد زحمت میکند.
مقایسه طراحی ظاهری
در مورد مقایسه ال نود با برلیانس از نظر طراحی خارجی و ظاهری برلیانس برنده این رقابت خواهد بود. ظاهر خودرو یکی از اساسیترین گزینه نزد ما ایرانیها محسوب میگردد و رنو تندر ۹۰ از همان روزهای ابتدایی ورودش به بازار ایران، موردانتقاد بسیاری پیرامون طراحی سادهاش قرار گرفت. البته نمیتوان به طراحی ساده هم ایراد چندانی گرفت زیرا هرچه طرح کلاسیکتر باشد ماندگاری آن نیز بیشتر میشود.
بااینحال میتوان گفت که رنو تندر ۹۰ در نمای جلو نسبتاً موفق بوده و به لطف چراغهای پیشانی کریستالی شفاف، ظاهری موردقبول دارد. همچنین جلوپنجره بزرگی که در نسخه فول و اتوماتیک دارای زه کرومی است، نشاندهنده اصالت طراحی رنو است که شباهت زیادی با سایر محصولات رنو دارد.
در نمای جانبی هم میتوان طراحی مکعبی شکل و زاویهدار تندر را بهخوبی مشاهده کرد اما هیچ جزء دیگری در این بخش توجه شما را به خودش جلب نمیکند. تنها رینگهای آلومینیومی که در نسخه فول و اتوماتیک عرضه میشود، ظاهر ساده نمای جانبی را کمی تلطیف کرده و آن را موردپسند مخاطب درآورده است. همچنین نمای عقب رنو تندر ۹۰ نیز به دلیل سادگی و بزرگ بودن درب صندوقعقب، دارای چهرهای خستهکننده و قدیمی است که با چراغهای عمودی خطر تزئین شده است.
برندهی طراحی ظاهری؟
اما در مقایسه ال نود با برلیانس باید گفت که در برلیانس برخلاف تندر، اصول طراحی مدرن تا حدودی رعایت شده که بر اساس آن ظاهری موردقبول هرچند دارای ضعف پدید آمده است. در نمای جلوی این خودرو شاهد طرحی اسپرتی هستیم که در آن شمای کلی از محصولات BMW را میتوان مشاهده کرد که همین موضوع بر جذابیت ظاهری آن افزوده است.
نمای جانبی نیز دارای خطوطی است که روی گلگیرها و دربها نقش بستهاند، این خطوط سبب شده تا بدنه حجیمتر و اسپرتتر شود. همچنین رینگهای آلومینیومی نیز در زیبایی نمای جانبی بیتأثیر نیستند؛ اما نمای عقب این خودرو چراغهایی با زاویه تند وجود دارند که کمترین هماهنگی را با سایر اجزا دارد؛ اما در کل میتوان گفت که طراحی ظاهری برلیانس نسبت به تندر ۹۰ بیشتر موردقبول بوده است.
مقایسه ال نود و برلیانس از لحاظ امکانات رفاهی
رنو تندر ۹۰ خودرویی ارزانقیمت است که به دلیل کیفیت بالایی که دارد، بسیار موردپسند واقع شد؛ اما با توجه به شرایط موجود، این خودروی ارزانقیمت در بازار ایران به یکی از خودروهای گران تبدیلشده که از قدرت خرید طیف وسیعی از جامعه خارجشده است.
حال با دانستن این موضوع نمیتوان از کمبود امکانات رفاهی در این خودرو گلایه نداشت، زیرا برای کاهش هزینهها و درنهایت عرضه محصول ارزانقیمت، بسیاری از آپشنها از این خودرو حذفشده و تنها امکانات ضروری مانند کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، شیشهبالابرهای برقی در جلو و عقب، آینههای برقی به همراه گرمکن، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر همراه با ریموت کنترل، تنظیم دستی صندلیها به همراه تنظیم ارتفاع صندلی راننده، چراغ مطالعه سرنشین جلو و … برای آن در نظر گرفتهشده است.
برندهی امکانت رفاهی؟
برلیانس دارای لیست کاملتری از امکانات رفاهی است که اتفاقاً سلیقه خریدار ایرانی را بهخوبی پوشش میدهد.
از امکانات رفاهی برلیانس میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
کیسههای هوای راننده و سرنشین جلو، فرمان کمک برقی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک (دستی در مدل دنده دستی)، سنسور دندهعقب، سانروف، سیستم ورود و استارت بدون کلید، کامپیوتر سفری، قابلیت تنظیم نور صفحه کیلومتر شمار، بالا رفتن خودکار شیشهها هنگام قفلکردن درها، تنظیم صندلی راننده در ۸ جهت، کامپیوتر سفری، قابلیت تنظیم نور صفحه کیلومتر شمار، تنظیم دستی صندلیها به همراه تنظیم گودی کمر، سیستم صوتی به همراه ورودی CD، USB و AUX و پخش صوت از طریق شش بلندگو، تنظیم برقی آینههای جانبی، مه شکن جلو، سیستم ورود بدون کلید به همراه استارت دکمهای، غربیلک چرمی فرمان به همراه دکمههای تنظیم صدا و… .
طراحی داخلی
نتیجه مقایسه ال نود با برلیانس ازنظر طراحی داخلی کابین مانند ظاهر هر دو خودرو، کاملاً یکطرفه و مشخص است؛ زیرا اتاقک رنو تندر ۹۰ دارای طرحی ساده و خستهکننده است که بهوسیله پلاستیک خشک طوسیرنگ، سراسر کابین را پوشانده است. از طرف دیگر امکانات رفاهی ضعیف این خودرو از دیگر معایب آن به شمار میرود که رقابت آن را با سایر رقبا دچار مشکل میکند؛ اما ازلحاظ کیفیت متریال مصرفی در وضعیت نسبتاً بهتری به بسیاری از خودروهای موجود در بازار قرار دارد.
فضای کافی پا برای سرنشینان جلو و عقب یکی از مزایای بزرگ در اتاق رنو تندر ۹۰ بوده که سبب شده این خودرو گزینه مناسبی برای خانوادهها به شمار رود؛ اما میتوان از نکات مثبت کابین تندر ۹۰، بهراحتی صندلیها، دید مناسب و فضای کافی برای سرنشینان نام برد.
اما برلیانس بهعنوان یک سدان اقتصادی دارای فضای کابین نسبتاً مدرنی است که با بهرهگیری از چیدمان مدرن نظیر تودوزی دورنگ کرم و طوسی، ادوات کرومی و نقرهایرنگ، توانسته نظر مخاطبان را به خود جلب کند.هرچند کیفیت متریال استفادهشده بالا نیست اما در مقایسه با سایر خودروهای چینی از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و در مقایسه با سایر خودروهای مونتاژی؛مونتاژ قطعات این خودرو از دقت نسبتاً خوبی برخوردار است.
مقایسه مشخصات فنی ال نود با برلیانس
ازآنجاییکه هر دو خودرو دارای مشخصات فنی بسیار نزدیکی به هم هستند، رقابت و مقایسه ال نود و برلیانس در این بخش هیجان بیشتری دارد.
رنو تندر ۹۰ دارای یک موتور چهار سیلندر با حجم دقیق ۱۵۹۸ سیسی است که با کد فنی K4M شناخته میشود. این موتور قادر است نیرویی معادل ۱۰۵ اسب بخار را در ۵۷۵۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۴۰ نیوتن متر را در ۳۷۵۰ دور در دقیقه تولید کند. نیروی تولیدشده موتور در این خودرو توسط دو نوع جعبهدنده ۵ سرعته دستی و ۴ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلویی منتقل میشود. از نکات بارز موتور رنو تندر میتوان به استهلاک بسیار کم و عمر مفید زیاد قطعات مصرفی آن اشاره کرد که میتوان از آن بهعنوان یکی از بزرگترین مزیتها و برتریهای این خودرو در مقایسه با رقبا یادکرد.
اما برلیانس در ابتدا با موتور چهار سیلندر ۱.۵ لیتری با حداکثر توان خروجی معادل ۱۰۳ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۳۸ نیوتون متر در ۳۸۰۰ دور در دقیقه به بازار عرضه شد که خریدار قابلیت انتخاب جعبهدنده ۵ سرعته دستی و ۴ سرعته اتوماتیک را دارد. این موتور با حجم دقیق ۱۶۵۴ سیسی توانایی تولید نیرویی معادل ۱۱۴ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۵۴ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه را دارد.
مقایسه ال نود و برلیانس ازنظر ایمنی
حال سوال اینجاست که ایمنی کدامیک بیشتر است؟
در خصوص حضور برلیانس H330 در تستهای ایمنی بینالمللی نشانهای در دست نیست و پارسخودرو هم در این زمینه اطلاعاتی را منتشر نکرده است. اما در بخش تجهیزات ایمنی برلیانس به امکاناتی از قبیل دو کیسه هوا، سیستمهای ABS و EBD مجهز شده است.
در ادامه بحث مقایسه ال نود و برلیانس میخواهیم تجربه رانندگی با این دو خودرو را بررسی کنیم.
رانندگی با ال نود
در بحث پایداری و هندلینگ، رنو تندر ۹۰ یکی از خودروهای بدسابقه در بازار است که بهواسطه سیستم تعلیق نرمی که دارد، حس ناپایداری تا مرز چپ شدن را به سرنشینان هدیه میدهد. همچنین عایقبندی کابین در این خودرو بهگونهای است که صدای بیرون از کابین در دور موتورهای پایین زیاد به گوش نمیرسد؛ اما بهمحض اینکه دور موتور از عدد ۳ هزار عبور میکند، صدای موتور درون کابین به گوش میرسد. همچنین در سرعتهای بالا صدای باد نیز به شکل قابلتوجهی به داخل کابین نفوذ میکند که این موارد برای سرنشین چندان خوشایند به نظر نمیرسد.
اما یکی از مواردی که راننده را در رنو تندر ۹۰ بیش از هر چیز دیگری آزار میدهد، دید بسیار کم آینههای جانبی است که به هنگام سبقت گرفتن و یا دور زدن، ممکن است مشکلات زیادی را به وجود آورد. این موضوع در رنو ساندرو با تعویض آینههای جانبی بزرگتر تا حدودی برطرف شده است، به همین خاطر بسیاری از دارندگان تندر، اقدام به تعویض آینههای جانبی با نمونه نصبشده روی رنو ساندرو میکنند.
همچنین محل قرارگیری کلیدهای شیشهبالابر در این خودرو بهگونهای است که سرنشینان ممکن است تا ماهها به آن عادت نکرده و برای استفاده از آنها با مشکل مواجه شوند؛ زیرا محل در نظر گرفتهشده برای کلیدهای شیشهبالابر جلو، روی کنسول میانی داشبورد بوده که این امر سالها است در هیچکدام از خودروها مشاهده نشده است.
در ادامه مقایسه ال نود و برلیانس به بررسی تجربه رانندگی معمولی و اسپرت با خودروی برلیانس میپردازیم.
رانندگی با برلیانس
هنگامیکه از پشت فرمان تندر پیاده میشوید و پشت فرمان برلیانس مینشینید، در همان ابتدا ممکن است کمی دچار مشکل شوید؛ زیرا کابین برلیانس کمی کوچکتر بوده و محل نشستن راننده کمی محدودتر و اسپرت تر از تندر است. همچنین محل قرارگیری کنسول میانی روی داشبورد بهگونهای است که زانوی راننده و سرنشین جلو با آن تماس داشته که این موضوع در مدتزمان طولانی میتوانند موجب خستگی و کلافگی شود.
اما یکی از ویژگیهای مهم در برلیانس، فرمان کمک برقی آن است که بهخوبی عمل کرده و در مقایسه با رقبا بسیار نرم و راحت به نظر میرسد. این موضوع یکی از مواردی است که در هیچکدام از رقبای برلیانس مشاهده نمیشود. همچنین سروصدای ورودی به کابین در این خودرو نسبتاً کم بوده و سیستم تعلیق در جذب ضربات ناشی از ناهمواریهای مسیر بهخوبی عمل میکند.
رانندگی اسپرت با برلیانس
در مقایسه ال نود با برلیانس ازلحاظ اسپرت بودن و جوانپسند بودن خودرو ال نود حرفی برای گفتن ندارد اما در مورد برلیانس با ظاهر اسپرتش باید گفت جعبهدنده در نظر گرفتهشده برای نسخههای اتوماتیک برلیانس، ساخت کمپانی هیوندای پاور تک بوده که از ضریب اطمینان بالایی برخوردار است. به همین خاطر اگر شما قصد رانندگی اسپرت و هیجانانگیزی را داشته باشید، جعبهدنده برلیانس این اجازه را به شما نخواهد داد؛ زیرا در این خودرو خبری از معکوسهای ناگهانی نیست و تعویض دندهها به نرمی و آرامی انجام میشود که این موضوع یکی از نکات مثبت به شمار میرود؛ زیرا این امر باعث میشود که عمر قطعات جعبهدنده بالا برود و درنهایت استهلاک آن کاهش یابد.
تضمین و خدمات پس از فروش
پس از مقایسه ال نود با برلیانس از جوانب مختلف آخرین موضوع بحث خدمات پس از فروش است. تندر ۹۰ مانند بسیاری از محصولات ایرانخودرو با ۲ سال گارانتی عرضه میگردد اما شبکه گسترده ایرانخودرو پشتیبانی مطمئن برای این خودرو محسوب میگردد.
برلیانس توسط پارسخودرو تولیدشده اما این شرکت از زیرمجموعههای سایپا عرضه میگردد درنتیجه خدماتدهی به محصولات برلیانس عملاً با نمایندگیهای سایپا است که از گستردگی مناسبی برخوردار است. قابلذکر است برلیانس با ۲ سال تضمین و خدمات پس از فروش عرضه میگردد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد ال نود و برلیانس میتوانید به ویکیپدیا مراجعه نمایید.
با مراجعه به اپلیکیشن واسط کالا میتوانید به راحتی خودروی موردنظر خود را خرید و فروش نمایید.
در مورد نشستن سه نفر در عقب برلیانس باید گفت شاید عرض بیشتر باشد اماسقف کوتاه و منحنیتر به نسبت النود باعث میشود سر نفرات کناری به سقف برخورد کند و اذیت شوند.