اگر قصد راهاندازی یک کسبوکار را دارید، صرفنظر از نوع کسبوکارتان ابتدا باید در آن زمینه تحقیق کنید. این تحقیقات میتوانند محلی و اینترنتی باشند. باید در مورد تمام مسائل از قبیل نیاز جامعه، سرمایه اولیه، محیط کار و بسیاری مسائل دیگر فکر کنید بعد تصمیم بگیرید. راهاندازی قنادی یکی از بهترین گزینهها برای کسانی است که میخواهند کسبوکار خودشان را داشته باشند. درواقع بین افراد صاحبنظر و متخصص، جا افتاده است که قنادی شغلی با درآمد بالاست. شما میتوانید با راهاندازی قنادی یک کسبوکار عالی داشته باشید. اگر در حال تصمیمگیری برای ورود به صنعت غذایی هستید این مقاله برای شما منبع خوبی خواهد بود که پاسخ سؤال چگونه قنادی بزنیم را دریافت کنید و با مراحل و نکات مربوط به راهاندازی قنادی آشنا شوید.
آنچه در ادامه میخوانید
- قنادی حرفهای شیرین!
- انواع کسبوکار قنادی
- هزینه راهاندازی یک قنادی
- گذراندن دورههای آموزشی گام ابتدایی در راهاندازی قنادی
- انتخاب محل مناسب
- توجه به انتخاب بخش تولیدی گامی دیگر در راهاندازی قنادی
- داشتن مهارت در حوزهی قنادی
- داشتن دانش در حوزهی قنادی
- داشتن تجربه در حوزه قنادی
- راهاندازی قنادی با کسب مجوز از اتحادیه قنادان
- مزایا و معایب راهاندازی قنادی
- چالشهای راهاندازی قنادی
- میزان اشتغالزایی راهاندازی قنادی چقدر است؟
- پیشرفت در قنادی
- پرسش و پاسخ
- اطلاعات بیشتر
قنادی حرفهای شیرین!
خوراکیها همیشه بخش مهمی از زندگی بودهاند. شیرینی و کیک از انواع خوراکیهای لذتبخش و معروفی هستند که در بخش خوشمزه زندگی قرار میگیرند. شیرینیها در لحظات لذتبخش زندگی همچون جشنهای عروسی و نامزدی، اعیاد، مهمانیها و تولدها مورداستفاده قرار میگیرند.
قنادی، شیرینی فروشی و شیرینی سرا اسمهایی هستند که همه آنها یک معنا میدهند و به یک مکان اشاره میکنند؛ اما معمولاً کاسبان برای معرفی کسبوکار خود از کلمه قنادی استفاده میکنند. قنادی و شیرینیپزی یکی از کسبوکارهایی هستند که عمری به بلندی تاریخ دارند و بعضاً نسل به نسل به اعضای خانواده منتقلشده است.
با وجود قنادیهای فراوان با قدمت تاریخی همچنان راهاندازی یک شیرینی سرا و قنادی یک حرفه شیرین و رؤیایی برای بسیاری از افراد به شمار میرود و این کسبوکار روزبهروز در شهرهای مختلف گسترده شده و کام همگان را شیرین میکند.
انواع کسبوکار قنادی
یک قنادی میتواند به دو بخش فروشگاهی و کارگاهی تقسیم شود. در قسمت فروشگاهی قنادی معمولاً در کنار فروش شیرینیهای خود قنادی، برای افزایش فروش و رفع نیازهای مشتریان اقدام به فروش شکلات، شمع، کلاه و وسایل تولد میکنند.
بخش کارگاهی باید یک محیط بسته و کاملاً بهداشتی باشد. در این بخش شیرینیهای مخصوص به قنادی تولید میشود. این کارگاه میتواند چسبیده به قسمت فروشگاهی باشد یا در مکانی دیگر قرارگرفته باشد و هرروز شیرینیهای تازه را به قسمت فروشگاهی قنادی انتقال دهد. البته همه قنادیها کارگاه ندارند. بعضی از قنادیها از جاهای دیگر شیرینیها را میخرند و خودشان فقط فروشنده هستند.
مسلماً اگر یک قنادی خودش شیرینیهایش را تولید کند، فروش بیشتری هم خواهد داشت. بههرحال، مردم هم به قنادیهایی که تمام مدلهای مختلف شیرینی زیر نظر خودشان تولید میشود، بیشتر اعتماد میکنند.
قنادیهای مدرنی هم وجود دارند که معمولاً آنها را با نام کافهقنادی میشناسند. این قنادیها علاوه بر فروش شیرینی، با گذاشتن میز و صندلی فضایی کافیشاپی در قنادی به وجود آوردهاند که مشتریان میتوانند بنشینند و همانجا برایشان شیرینیهای مختلف به همراه چای، قهوه یا نوشیدنیهای دیگر سرو شود.
هزینه راهاندازی یک قنادی
لزوماً اینطور نیست که برای راهاندازی یک قنادی نیاز به سرمایه اولیه هنگفت باشد بلکه خلاقیت، هنر، ذوق، سلیقه و سرمایه اجتماعی است که ستونهای اصلی این کسبوکار را تشکیل میدهند.
مبلغ دقیقی نمیتوان برای راهاندازی این کسبوکار تعیین کرد. مشخص کردن رقم دقیق به محیط کارگاه، فروشگاه و اندازه متراژ آنها بستگی دارد. شخصی که قصد دارد مکان قنادی را اجاره کند و خودش هم تولیدکننده باشد، حداقل باید برای اجاره مکان و وسایل موردنیاز در کارگاه و فروشگاه هزینه کند.
مسلماً هزینه اجاره مغازه در هر شهری متفاوت است. اولازهمه شما باید تعیین کنید که برای مغازه و کارگاه به چه متراژ فضایی نیاز دارید. تعیین اندازه دقیق کارگاه به ظرفیت فروش قنادی در آن نقطه شهر بستگی دارد. گاهی بعضی نقاط شهر، خیلی کشش فروش شیرینی ندارد، پس نیازی نیست که یک مکان بزرگ اجاره کنید و لوازم زیادی بخرید؛ اما اگر در یکی از نقاط شلوغ و پرتقاضای شهر باشید، مسلماً با یک مکان کوچک نمیتوانید خیلی درآمد بالایی به دست بیاورید. پس در قدم اول، باید موقعیت سنجی و بررسی جمعیت داشته باشید.
تعدادی دستگاه و وسیله هم وجود دارد شامل، فر شیرینیپزی، همزن صنعتی، مخلوطکن صنعتی، یخچال کیک و شیرینی، ویترین و وسایل کیک سازی و قالبهای شیرینیپزی که صرفنظر از متراژی که برای قنادی در نظر میگیرید باید این وسایل را تهیه کنید. در ادامه گامهایی برای پاسخ به سوال چگونه قنادی بزنیم را معرفی میکنیم.
گذراندن دورههای آموزشی گام ابتدایی در راهاندازی قنادی
برای اینکه یک مغازه قنادی راهاندازی کنید، باید دورههای آموزشی ساخت و تولید شیرینی را بگذرانید تا بتوانید بعد از کسب اطلاعات و تجارب گوناگون، کسبوکار خویش را راهاندازی کنید. البته شیرینیپزی در بعضی از دانشگاهها جزو موارد آموزشی است و دورههای آموزشی تخصصی هم برای آن در نظر گرفتهشده است.
بنابراین افرادی که به آموختن انواع مختلف شیرینی علاقه دارند و ذوق و خلاقیت فراوانی برای عرضه محصولات متفاوت دارند، میتوانند در این زمینه تحصیل کنند و کسبوکار قنادی را انتخاب کرده و از مزایای آن بهرهمند شوند.
دورههای آموزشی قنادی شامل مواردی مثل آشنایی با انواع وسایل شیرینیپزی، طرز تهیه انواع شیرینی و کیک، نحوه رعایت بهداشت، نحوه تزئین کیک و شیرینی و نحوه بستهبندی کردن شیرینیها است.
انتخاب محل مناسب
پاسخ دیگری برای سوال چگونه قنادی بزنیم این است که انتخاب محل تأسیس شیرینی فروشی یا قنادی بسته به شرایط محیطی، فرهنگی و اجتماعی است. انتخاب محل مناسب برای شروع کسبوکار قنادی بسیار بااهمیت است؛ زیرا تأثیر مستقیمی بر روی میزان فروش، قیمتگذاری محصولات و جذب مشتری دارد. برای داشتن یک کارگاه مناسب باید به دنبال ملکی با موقعیت تجاری بود.
بیشتر قنادیها کارگاه را در زیرزمین و شیرینی سرا را در طبقه بالای آن مستقر میکنند. به عبارت بهتر نمیتوان هر ملکی را بهعنوان کارگاه قنادی در نظر گرفت مگر اینکه وسعت شیرینی سرا بسیار بزرگ باشد و کارگاه در نقطه دیگری از شهر مستقرشده و محصولات پس از طبخ به شیرینی فروشی منتقل شوند اما بهصورت نرمال کارگاه قنادی و شیرینی سرا در کنار هم قرار میگیرند.
راهاندازی قنادی در مکان کم رقیب
باید سعی کنید مکانی را برای قنادی در نظر بگیرید که کمترین رقیب را داشته باشید؛ البته داشتن رقیب میتواند باعث ایجاد رقابت و افزایش کیفیت شود ولی اگر میخواهید زودتر به فروش و سوددهی برسید، توصیه میشود مکانی را انتخاب کنید که رقبای کمتری داشته باشید.
انتخاب دکوراسیون مناسب و جذاب، فضاسازی مناسب برای قرارگیری هر یک از انواع شیرینی و کیکها، استفاده از نورپردازی مناسب برای جلوه بیشتر محصولات و… از موارد دیگری است که باید رعایت شود تا نتیجه خوبی در پی داشته باشد.
توجه به انتخاب بخش تولیدی گامی دیگر در راهاندازی قنادی
برای اینکه بدانیم چگونه قنادی بزنیم توجه به بخش تولید شیرینیها از اهمیت فراوانی برخوردار است. این کار نیز مانند تمام کارهای دیگر نیاز به کارکنان خاص خود دارد که باید حداقل تحصیلات را داشته و باتجربه باشند. کارگران باید حداقل میزان سواد تا دیپلم باشند و سابقه کار در قنادی را داشته باشند. نیروی کار موردنیاز برای یک قنادی شامل چند شاگرد، استادکار ماهر، فروشنده یا حسابدار و موارد از این قبیل است.
شما برای اینکه بتوانید محصول بهتری به مشتری عرضه کنید، باید نیروی باتجربه داشته باشید تا بتوانند از پس کار بربیایند؛ بنابراین استخدام شیرینی پزان باتجربهای که بتوانند، بیشتر شیرینیها را تهیه کنند، برای شغل شما حیاتی است. شما میتوانید با بازدید از وبسایت واسط کالا و ثبت یک آگهی استخدام درآن نیروی کار موردنیاز خود را به راحتی جذب کنید.
یک قناد خوب برای راهاندازی یک قنادی باید خصوصیات فردی ازجمله مهارت در زمینه قنادی، داشتن دانش قنادی و تجربههای متفاوت در زمینه پخت و تزئین را دارا باشد.
داشتن مهارت در حوزهی قنادی
یک قناد موفق باید بتواند سازمانیافته عمل کند و کارهای خود را با جزئیات بیشتری دنبال نماید. مثلاً برای تهیه بعضی انواع شیرینی یا دسر به مواد تشکیلدهنده متعددی نیاز است که باید مراحل تهیهی هرکدام جداجدا انجام شود؛ سپس مواد در کنار هم قرار گیرد یا باهم مخلوط شود تا یک محصول نهایی باکیفیت ایجاد شود. هر ماده تشکیلدهنده را باید بهدقت اندازهگیری کرده و بهدرستی در زمان مناسب و با مقادیر مناسب اضافه کرد.
پختن شیرینی و دسر و آغاز کار ممکن است از ساعات اولیه صبح آغاز شود و تا شب طول بکشد. این افراد ساعات طولانی کار میکنند و ساعتها سر پا میایستند. به همین خاطر افرادی که وارد حوزه قنادی میشوند باید قدرت و استحکام بدنی خوبی نیز داشته باشند.
خلاقیت نیز بخش مهمی از این کار محسوب میشود. بهعنوانمثال رولاند مسنیر ۲۵ سال است که برای کاخ سفید آشپزی میکند. در این سالها، او هرگز دسری را دو بار سرو نکرده است و این موضوع خلاقیت بالایش را نشان میدهد. قطعاً صبوری در کار نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. دسرها و شیرینیها نیازمند فرایند آمادهسازی هستند و افرادی که آنها را تهیه میکنند باید با صبر و حوصله این کار را انجام دهند.
داشتن دانش در حوزهی قنادی
یکی از موارد دیگری که باید در حوزهی راهاندازی قنادی به آن توجه شود، دانش مورد نیاز از قنادی است. برای اینکه بتوانید قناد خوبی شوید باید درک درستی از اصول و قوانین موجود در دسرها و شیرینیها داشته باشید. شما از مواد تشکیلدهنده مختلفی استفاده میکنید و باید خاصیت مواد غذایی را بشناسید و بدانید چگونه سلامت خوراک را حفظ کنید. برخی از مواد غذایی وقتی باهم ترکیب میشوند، باعث واکنش شیمیایی میشوند و مواد شیمیایی تولید میکنند. به همین خاطر باید این اصول را بشناسید. همچنین باید درک درستی از طبع مواد غذایی و مواد مغذی موجود در خوراکیها داشته باشید. دانستن اصول طراحی و تزئینات نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
داشتن تجربه در حوزه قنادی
اگر میخواهید بهعنوان قناد در این حوزه فعالیت داشته باشید، بهتر است ابتدا همزمان با تحصیل در زمینه قنادی و کسب مدرک لازم شیرینیپزی، در موقعیتهای ابتدایی شروع به کار کنید و تجربه خود را در این زمینه افزایش دهید. شما باید با تجربه کردن، تکنیکهای آمادهسازی کیک و شیرینی و ترفندهای تزئینات برای آمادهسازی شیرینیهایی با ظاهر جذاب را یاد بگیرید. با افزایش تجربه در این حوزه، قادر خواهید بود فرصتهای بیشتری نسبت به قبل به دست آورید.
برای راهاندازی قنادی دانش مهمتر است یا تجربه؟
کار قنادی به تجربه بسیار بیشتر از دانش نیاز دارد؛ زیرا با کسب تجربههای مختلف در زمینه قنادی میتوانید اطلاعاتی به دست آورید که هیچ جا تدریس نمیشوند.
شرکت در کلاسهای قنادی یا مطالعه کتابهای مربوطه، روشهای اولیه و چگونگی شروع کار قنادی را به شما نشان میدهند؛ اما تا شما خودتان درست کردن انواع شیرینی و کیک، ترکیب اندازهها و دیزاینهای متفاوت را تجربه نکنید، فایدهای نخواهد داشت.
راهاندازی قنادی با کسب مجوز از اتحادیه قنادان
مورد دیگری که پیرامون سوال چگونه قنادی بزنیم پیش میآید این است که برای راهاندازی قنادی به داشتن مدرک فنی حرفهای نیازی ندارید. مجوزها از طریق نهادها و سازمانهای مختلف صادر میشود. فعالان صنف قنادان مجوزهای خود را از اتحادیه قنادان دریافت میکنند. پروانه و جواز کار این واحدها بعد از صدور گواهی حُسن سابقه کار از سازمانهایی چون اماکن، گواهی پزشکی و سلامت از اداره بهداشت و داشتن مکان و کارگاه قنادی مجهز که گنجایش تولید انواع شیرینی را داشته باشد از اتحادیه قنادان صادر میشود.
بعد از دریافت جواز فعالیت قنادی، دیگر تجربه شماست که موفقیتآمیز بودن قنادی را تعیین میکند. اگر اصلاً تجربهای در حوزه قنادی ندارید، حتماً باید حداقل چند سال در یک کارگاه شیرینیپزی کارکنید و تجربه کسب کنید. مواد و روش ترکیب انواع شیرینی در واقعیت ممکن است با آن چیزی که شما در کتابها مطالعه میکنید، خیلی متفاوت باشد.
مزایا و معایب راهاندازی قنادی
پس از آنکه پاسخهایی برای سوال چگونه قنادی بزنیم صحبت شد حال به سراغ مزایا و معایب آن میرویم. درواقع قنادی زمانی مزایای خود را بیشتر نشان میدهد که شما خودتان تولیدکننده شیرینی و کیک باشید؛ یعنی فقط فروشنده نباشید و کارگاهی داشته و در آن انواع شیرینیهای مخصوص را تولید کنید. وقتی خودتان تولیدکننده هستید اعتماد مشتریان هم به شما زیاد میشود؛ چون بههرحال نظارت آنچنانی روی شیرینیهایی که بیرون کارگاه قنادی تولید میشود وجود ندارد. داشتن خلاقیت در کار و بهروز شدن و پیشرفت با نیازهای جامعه هم در موفقیت قنادی تأثیر دارد.
چالشهای راهاندازی قنادی
در ادامه به چالشهای راهاندازی قنادی اشاره میکنیم.
تهیه مواد اولیه با نرخ آزاد در مقابل فروش شیرینی با نرخ دولتی
یکی از چالشهای مهم قنادان این است که هر یک از مواد اولیهای که قنادان برای تهیه شیرینی و کیک استفاده میکنند، با نرخ ارز آزاد تهیه میکنند و قیمتگذاری دولتی روی آنها انجامنشده است. این در حالی است که شیرینی جزو کالاهای اساسی محسوب شده و نرخگذاری آن توسط دولت انجام میشود.
اثرپذیری از فصلها و مناسبتهای مختلف
این کسبوکار از فصلها و مناسبتهای مختلف در سال تأثیر میپذیرد. بهطور مثال یک قنادی در ماههای محرم و صفر کمترین میزان فروش را دارد بهگونهای که ده روز اول محرم تقریباً تمام قنادیها تعطیلاند. همچنین در ماههای اسفند و فروردین به دلیل افزایش بیشازحد تقاضا، قنادیها با بیشترین ظرفیت خود فعالیت میکنند. در برخی از ماههای سال مثل ماه رمضان هم اکثر قنادیها بهصورت تکمحصولی کار میکنند.
به همین دلیل توصیه میشود در هیچکدام از ماههای مذکور استارت اولیه کسبوکار نخورد زیرا باید با ایجاد مزیت رقابتی و افزایش فروش در ماههای دیگر سال هزینههای جانبی را پسانداز کرد تا دچار کسری بودجه نشوید.
افزایش هزینهها
هزینه بالای خرید مواد اولیه و دستگاهها و لوازم، محدودیتهایی را در پیشرفت کار قنادی به وجود آورده است؛ اما مسئلهای قابل برطرف شدن است. با کمک اتحادیه قنادان و دریافت وامهای مرتبط میتوان تا حدودی این چالش را پشت سر گذاشت.
بهصورت معمول قنادی را نمیتوان یک شغل پر ریسک و پر از چالش شناخت. بیشتر قنادان در حیطه علاقهمندی خود فعالیت میکنند که این موضوع اثر مستقیم بر روی موفقیت آنان دارد؛ اما پس از شناخت چالشها و ریسکهای یک کسبوکار باید بررسی کرد که میزان سرمایه اولیه چه بازدهی دارد و چگونه بر اشتغالزایی تأثیر میگذارد.
میزان اشتغالزایی راهاندازی قنادی چقدر است؟
یک قنادی متوسط باید از فروش محصولاتش شامل انواع شیرینیها، کیکها، شکلات و بستنی و آجیل، روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ کیلو فروش داشته باشد. اگر یک قنادی از این میزان، فروش کمتری داشته باشد صرفه اقتصادی ندارد.
البته در قنادیهای کوچک این میزان بین ۲۰ تا ۳۰ کیلو در روز است. ازآنجاییکه مواد اولیه محصولات تولیدشده در قنادی چندان گرانقیمت نیستند بازگشت سرمایه در یک قنادی نسبت به سایر کسبوکارها از وضعیت مناسبی برخوردار است. بهصورت معمول بیش از ۴۰ درصد فروش روزانه یک قنادی سود خالصی است که به دست میآید.
از سوی دیگر با توجه به اینکه در خریدوفروش محصولات چک و یا خرید امانی جایگاهی ندارد ریسک بازگشت سرمایه بسیار کمتر است. برای یک قنادی متوسط با فروش روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ کیلو دو شیرینی پز و کیک پز حرفهای نیاز است که باید ۵ تا ۶ کارگر آنها را همراهی کنند که بیشتر وظیفه کارگران کار کردن با فر، ترکیب محصولات، تمیز کردن و شستشوی ظروف و محیط کار و موارد از این قبیل است.
همچنین یک قنادی نیاز به یک نفر برای تزیین و آراستن محصولات دارد. یک مسئول خرید برای تهیه مواد اولیه و دو فروشنده هم باید ارتباط با مشتریان را بر عهده داشته باشند. بهصورت معمول یک قنادی متوسط حدود ده نفر را مشغول به کار میکند.
پیشرفت در قنادی
حال که پاسخهایی برای سوال چگونه قنادی بزنیم را با هم آموختیم باید بدانیم که برای پیشرفت در حرفه قنادی هم مانند تمام کسبوکارهای دیگر باید قوی باشید و جا نزنید. اگر وارد حوزه قنادی شدید باید با همه سختیهای آن بسازید. این حرفه هم سختیهای خاص خودش را دارد ممکن است در ابتدای کار سود کمی داشته باشید یا اصلاً سود نکنید و مجبور شوید از جیب خودتان خرج کنید. بههرحال تا زمانی که در حرفه قنادی جا بیفتید و مشتریان خاص خود را پیدا کنید نباید تسلیم شوید.
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که با سلیقه مردم منطقه خودتان جلو بروید. نیازهای مردم را بشناسید و همزمان کسبوکارتان را بهروز کنید. مثلاً در منطقهای ممکن است تقاضا برای انواع دسر زیاد باشد سعی کنید دسرهای متفاوت را هم به لیست خود اضافه کنید. یا در منطقهای سلیقه مردم این است که در همان مکان قنادی برایشان شیرینی سرو شود پس باید قنادی خود را تبدیل به کافهقنادی کنید.
امروزه با توجه به رونق کسبوکارهای اینترنتی بهترین کار تبلیغ قنادی و جذب مشتریان این است که در واسط کالا آگهی کسبوکارتان را ثبت کنید، از محصولات خود عکس بگذارید و حتی میتوانید از شیرینیها و یا کار قنادیتان یک ویدئو بگیرید و در آگهی خود قرار دهید که طبیعتاً جذابیت بیشتری برای مخاطب دارد.
پرسش و پاسخ
برای راه اندازی شیرینی فروشی چه مواردی را باید در نظر بگیرم؟
پاسخ:مشتریان، هدف مخصوص شما، راههای فروش در شیرینی فروشی، فعالیت های کلیدی قنادی، شرکای کلیدی یک شیرینی فروشی، ساختار درآمد و هزینه یک شیرینی فروشی.
برای راه اندازی شیرینی فروشی چطور برنامه ریزی کنم؟
پاسخ: برنامه کسب و کار یکی از بهترین بخش های است که دورنمای کلی شما برای فعالیت های که درآینده نیاز است انجام دهید را ایجاد می کنند و عملا فرمول فعالیت شما را در ابتدای کار مشخص می کنند. به طور مثال اینکه در چه شرایطی و با چه میزان فروش و چه فعالیت های کسب و کار شما کماکان سرپا است و به فعالیت خود ادامه میدهد.
شیرینی فروشی مناسب من هست یا نه؟
پاسخ: اولین راه این است که به میزان سرمایه و امکانات و مهارت های مورد نیاز برای راه اندازی شیرینی فروشی توجه کنید. اگر بدون در نظر گرفتن این موارد به این حرفه وارد شوید امکان شکست خوردن شما وجود دارد.
اطلاعات بیشتر
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قنادی میتوانید به ویکیپدیا مراجعه نمایید.
اگر به دنبال نیروی متخصص برای کار در قنادی خود هستید یا اینکه میخواهید کیفیت محصولات خود را در معرض دید دیگران قرار دهید، میتوانید به وبسایت واسط کالا یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید و با ثبت آگهی رایگان اینکار را انجام دهید.
منابع
eghtesadonline.com
tejaratnews.com