مرغ عشق استرالیایی

خصوصیات و ویژگی‌های مرغ عشق استرالیایی (معمولی)

مرغ عشق‌ها یکی از محبوب‌ترین پرندگان از خانواده طوطی‌ها هستند و معروف‌ترین نوع آن‌ها مرغ عشق استرالیایی است. این موجودات بسیار بازیگوش، سرگرم‌کننده و فعال‌تر از انواع دیگر طوطی‌ها هستند. اگر به مرغ عشق‌ها علاقه دارید، در این مقاله با واسط پت همراه باشید تا با خصوصیات مرغ عشق استرالیایی آشنا شوید.

تاریخچه مرغ عشق

مرغ عشق‌ها بومی استرالیا هستند؛ این پرنده‌ها هنوز به‌صورت گله‌های بزرگ در علفزارهای استرالیا یافت می‌شوند. مرغ عشق‌های وحشی، کوچک‌تر از مرغ عشق‌هایی هستند که در فروشگاه‌های حیوانات خانگی وجود دارند.

جان گولد، طبیعت‌شناس انگلیسی، مرغ عشق را در حدود سال ۱۸۴۰ به اروپا آورد و این پرنده خیلی سریع به‌عنوان حیوان خانگی محبوب شد. در سال ۱۸۹۴، استرالیا صادرات مرغ عشق‌ها را ممنوع کرد، درنتیجه پرورش مرغ عشق در اروپا به یک کسب‌وکار پرسود تبدیل شد.

اسم دیگر مرغ عشق (budgerigar) در گویش بومی استرالیا به معنای «خوب برای خوردن» است. این پرندگان در سال ۱۹۲۰ وارد آمریکا شدند و در دهه ۱۹۵۰ طرفداران زیادی پیدا کردند.

محل زندگی مرغ عشق استرالیایی

به‌طور طبیعی مرغ عشق استرالیایی بومی قسمت غربی این کشور است و در قسمت شرق و شمال یا جنوب غرب یافت نمی‌شوند. آن‌ها معمولاً در زمستان به‌صورت گله‌ای به‌طرف شمال کوچ می‌کنند.

محل زندگی مرغ عشق در طبیعت استرالیا معمولاً دشت‌ها، علفزارها، جنگل‌ها و زمین‌های کشاورزی است؛ زیرا آب و غذای فروانی برای زندگی آن‌ها وجود دارد.

انواع مرغ عشق

به‌طورکلی دو نوع مرغ عشق در طبیعت وجود دارد که شامل مرغ عشق‌های استرالیایی یا معمولی و مرغ عشق‌های انگلیسی می‌شود. مرغ عشق معمولی از استرالیا می‌آید و مرغ عشق انگلیسی که برای نمایش و تجارت حیوانات خانگی در انگلستان پرورش داده می‌شود.

این دو نوع مرغ عشق بسیار شبیه هم هستند؛ اما وقتی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، تفاوت‌های آن‌ها مشخص می‌شود. مرغ عشق‌های انگلیسی معمولاً ۳ تا ۵ سانتیمتر بزرگ‌تر از مرغ عشق‌های استرالیایی هستند، همچنین سر آن‌ها بزرگ‌تر و پرهای پف‌کرده‌تری در اطراف صورت و تاج خود دارند.

تا پایان این مقاله با واسط پت همراه باشید تا با خصوصیات مرغ عشق استرالیایی بیشتر آشنا شوید.

خصوصیات ظاهری مرغ عشق استرالیایی

برخی از خصوصیات ظاهری مرغ عشق استرالیایی عبارت‌اند از:

رنگ مرغ عشق

یکی از بارزترین خصوصیات مرغ عشق استرالیایی، این است که بدن آن‌ها سبز روشن است و بر روی بال‌ها، پشت کمر و سر آن نوارهای سیاهی وجود دارد.

رنگ مرغ عشق

نمونه‌های وحشی، معمولاً دارای پرهای سبز علفی هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد که لابه‌لای درختان پنهان شوند و موردتوجه شکارچیان قرار نگیرند.

از طریق پرورش انتخابی در تجارت حیوانات خانگی، طیف گسترده‌ای از رنگ‌های مرغ عشق ازجمله بنفش، آبی، زرد، آلبینو و سبز کلاسیک نیز وجود دارد.

اندازه مرغ عشق

اندازه بدن مرغ عشق‌ها نسبتاً کوچک است و از سر تا دم حدوداً ۱۸ تا ۲۰ سانتی‌متر هستند.

وزن مرغ عشق

به‌طورکلی مرغ عشق‌های استرالیایی، وزنی حدود ۳۰ تا ۴۰ گرم دارند.

شکل منقار مرغ عشق

منقار و زبان مرغ عشق‌ها بسیار انعطاف‌پذیر و متناسب با نوع رژیم غذایی آن‌ها است. شکل منقار مرغ عشق‌ها خمیده است.

خصوصیات رفتاری مرغ عشق استرالیایی

مرغ عشق‌ها پرندگانی ملایم و مطیع هستند و رام کردن آن‌ها نیز بسیار آسان است؛ به‌خصوص اگر از دوران جوجگی آن‌ها را داشته باشید.

مرغ عشق‌ها به‌خوبی با یکدیگر معاشرت می‌کنند و زمانی که باهم جفت می‌شوند یکدیگر را سرگرم می‌کنند.

از دیگر خصوصیات مرغ عشق استرالیایی ،می‌توان به اجتماعی بودن آن‌ها اشاره کرد؛ آن‌ها در هنگام استراحت نیز مراقب یکدیگر هستند. این پرندگان دائماً با یک‌ صدای خاص باهم در ارتباط هستند و اگر خطری به آن‌ها نزدیک شود، یکدیگر را باخبر می‌کنند.

سایر ویژگی‌های مرغ عشق استرالیایی

از مشخصات مرغ عشق‌ها این است که تک‌همسر هستند و پس از جفت شدن، تا آخر عمرشان با یکدیگر خواهند ماند. این پرندگان وقتی با هم هستند، ممکن است به‌خوبی با صاحبان خود ارتباط برقرار نکنند یا تمایلی به تقلید صدا نداشته باشند.

از دیگر خصوصیات مرغ عشق استرالیایی این است که ماده‌ها معمولاً بین ۴ تا ۸ تخم می‌گذراند و بعد از ۱۸ روز جوجه‌ها از تخم خارج می‌شوند. نرها مسئول تغذیه بچه‌ها هستند؛ جوجه‌ها پس از ۳۵ روز می‌توانند از لانه خارج‌شده و مستقل شوند.

پیشنهاد می‌کنم مقاله «تولیدمثل مرغ عشق و خواص عرق یونجه و زیره برای آن» را نیز حتماً مطالعه کنید.

تشخیص جنسیت

قسمت گوشتی اطراف سوراخ‌های بینی که به آن سره (cere) می‌گویند؛ به‌طورمعمول، از سه‌ماهگی در پرنده نر، آبی و در پرنده ماده، قهوه‌ای خواهد شد.

روش‌های تشخیص سن

راه‌های مختلفی برای تشخیص سن مرغ عشق وجود دارد که عبارت‌اند از:

به خطوط میله‌ای شکل روی سر مرغ عشق دقت کنید؛ اگر تا منقارش برسند، مرغ عشق شما سه تا چهارماهه است.

مرغ عشق استرالیایی

به رنگ منقار مرغ عشق‌ها توجه کنید، منقارهای تیره (سیاه) نشانه این است که مرغ عشق زیر دوازده هفته سن دارد.

روش آخر این است که به چشمان پرنده خود نگاه کنید، چشمان سیاه و بدون عنبیه نشان می‌دهد که مرغ عشق کمتر از پنج ماه سن دارد. اگر چشمان مرغ عشق شما حلقه عنبیه سفید داشته باشد، حداقل هشت‌ماهه است.

برای آشنایی کامل با روش‌های تشخیص سن مرغ عشق می‌توانید مقاله تشخیص سن مرغ عشق را نیز بررسی کنید.

طول عمر مرغ عشق معمولی

به‌طورکلی، طول عمر مفید این پرنده معمولاً بین هفت ‌تا پانزده سال است. هرچه شرایط محیط زندگی و تغذیه مرغ عشق بهتر باشد، طبیعتاً طول عمر او نیز افزایش می‌یابد.

تغذیه مناسب مرغ عشق استرالیایی

غذای اصلی مرغ عشق، مخلوطی از چند نوع دانه تازه، ازجمله ارزن تشکیل‌شده است. سعی کنید ابتدا مخلوطی را که برای مرغ عشق تهیه می‌کنید، شبیه به غذایی باشد که قبلاً به او داده می‌شده است.

مرغ عشق‌ها معمولاً در طول روز تا ۵/۵% درصد وزن خود غذا مصرف می‌کنند. آن‌ها به دلیل مقاوم بودن در برابر بی‌آبی، می‌توانند در محیط‌های خشک نیز زندگی کنند.

ظرف آب و غذای او را روزانه بررسی کنید؛ تا غذا به مقدار کافی در اختیار پرنده شما قرار داشته باشد. در رژیم غذایی پرنده خود از سبزی‌ها، میوه تازه، تخم‌مرغ آبپز و جوانه دانه‌ها نیز استفاده کنید.

تقلید صدا در مرغ عشق

یکی دیگر از خصوصیات مرغ عشق استرالیایی توانایی تقلید است. شاید مرغ عشق نتواند به‌خوبی سایر طوطی‌ها صحبت کند؛ اما با تمرین زیاد می‌توانید به او سوت زدن یا تکرار کردن یکسری کلمات ساده را آموزش دهید.

از خصوصیات مرغ عشق نر این است که بهتر از ماده صدا را تقلید می‌کند؛ زیرا جنس نر باید با تقلید صدا نظر ماده را جلب کند.

قفس مناسب

به‌طورکلی هرچه قفس مرغ عشق شما بزرگ‌تر باشد و فضای کافی برای بعضی از اسباب‌بازی‌های ورزشی را داشته باشد، مناسب‌تر است.

پس از انتقال پرنده به قفس، آن را در اتاقی با دمای مناسب و محیط آرام قرار دهید؛ تا با شرایط جدید زندگی خودسازگار شود.

آب و غذای کافی در قفس قرار دهید و مطمئن شوید، کودکان و سایر حیوانات خانگی به او نزدیک نمی‌شوند.

قفس مناسب مرغ عشق

اگر با همه‌ی این شرایط بازهم در قفسش آرام نگرفت، سه طرف قفس را با یک پارچه بپوشانید؛ تا احساس امنیت بیشتری کند.

قرار دادن اسباب‌بازی در قفس

انجام ورزش و تحرک فیزیکی به حفظ سلامت جسم و روان پرنده شما کمک خواهد کرد. برای ورزش کردن باید وسایل بازی را در اختیار مرغ عشق خود قرار دهید.

بهتر است به‌جای پر کردن قفس با تعداد زیادی اسباب‌بازی، هرازگاهی اسباب‌بازی‌های او را عوض کنید؛ تا تنوع ایجاد کنید.

رام کردن

برای داشتن یک مرغ عشق رام و دستی باید صبور باشید و به او زمان کافی بدهید.

ابتدا چند روزی فقط در کنار قفس او بنشینید تا با شما بیشتر آشنا شود و حضور منظم شما به او حس اعتماد بدهد. بعد از چند روز می‌توانید دست خود را به‌آرامی داخل قفس ببرید و اجازه بدهید که خود پرنده روی دست شما بیاید.

اگر می‌خواهید پرنده را از قفس بیرون بیاورید، مطمئن شوید تمام درها و پنجره‌ها بسته باشند و هیچ راه فراری برای او وجود نداشته باشد. اگر شروع به پرواز کرد به‌هیچ‌وجه او را دنبال نکنید و اجازه دهید خودش خسته شود و بنشیند؛ سپس او را به‌آرامی بگیرید و به قفس برگردانید.

مقاله آموزش اصولی دستی کردن و رام کردن مرغ عشق در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند.

حمام و نظافت کردن

یکی از خصوصیات مرغ عشق این است که پوست بدنش پس از مدتی شروع به تولید گردوغبار می‌کند.

بهتر است هرازگاهی یک ظرف آب کم‌عمق در اختیار مرغ عشق خود قرار دهید؛ تا آبتنی کند.

اگر مرغ عشق از حمام کردن فراری است می‌توانید با اسپری کردن آب روی بدنش او را تمیز کنید.

برای اینکه با راه و روش حمام کردن مرغ عشق بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنم مقاله حمام کردن و شستن مرغ عشق را نیز در سایت واسط پت مطالعه کنید.

مشکلات سلامتی مرغ عشق استرالیایی

بیماری‌هایی؛ مثل مشکلات تنفسی، کبد چرب، انگل و انواع عفونت‌ها در بین طوطی‌ها مشترک است و مرغ عشق نیز می‌تواند به این بیماری‌ها دچار شود.

اگر دیدید مرغ عشق؛ بی‌حال، بی‌اشتها و گوشه‌گیر شده یا پرهای خود را پف می‌کند، فوراً او را نزد دامپزشک ببرید.

مشکلات سلامتی مرغ عشق استرالیایی

پرسش و پاسخ

۱- مرغ عشق مال کدام کشور است؟

مرغ عشق، بومی استرالیا است؛ این پرنده هنوز به‌صورت گله‌های بزرگ در علفزارهای استرالیا یافت می‌شود.

۲- چگونه می‌توانیم جنسیت مرغ عشق را تشخیص دهیم؟

به‌طورمعمول از سه‌ماهگی قسمت گوشتی اطراف سوراخ‌های بینی، در پرنده نر، آبی و در پرنده ماده، قهوه‌ای خواهد شد.

۳- طول عمر مرغ عشق چقدر است؟

طول عمر مفید این پرنده معمولاً بین هفت ‌تا پانزده سال است و هرچه شرایط محیط زندگی و تغذیه پرنده بهتر باشد، طبیعتاً طول عمر او نیز افزایش می‌یابد.

۴- وزن مرغ عشق استرالیایی حدوداً چقدر است؟

به‌طورکلی مرغ عشق‌ها وزنی حدود ۳۰ تا ۴۰ گرم دارند.

۵- آیا مرغ عشق می‌تواند صدا را تقلید کند؟

بله، شاید مرغ عشق نتواند به‌خوبی سایر طوطی‌ها صحبت کند؛ اما با تمرین زیاد می‌توانید به او سوت زدن یا تکرار کردن یکسری کلمات ساده را آموزش دهید.

سخن پایانی

اگر می‌خواهید یک پرنده خانگی زیبا و کم دردسر داشته باشید، مرغ عشق استرالیایی می‌تواند یک گزینه مناسب برای شما باشد.

اکثر طوطی‌ها گران‌قیمت هستند و نگهداری از آن‌ها شرایط سختی دارد؛ ولی مرغ عشق نسبت به سایر طوطی‌ها هم قیمت مناسبی دارد، هم نگهداری از او بسیار ساده‌تر است.

در این مقاله سعی کردیم تا خصوصیات مرغ عشق استرالیایی را به‌طور کامل توضیح دهیم.

در پایان امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید واقع شود. شما می‌توانید از طریق سایت و یا اپلیکیشن واسط کالا، مرغ عشق و یا سایر حیوانات خانگی خود را با ارزان ترین قیمت‌ها خریدوفروش کنید. از همراهی شما با سایت واسط پت سپاسگزاریم.

منبع

justforpets.com.au

bushheritage.org.au

lafeber.com

thesprucepets.com

18 دیدگاه دربارهٔ «خصوصیات و ویژگی‌های مرغ عشق استرالیایی (معمولی)»

    1. سلام مرضیه جان
      مرغ عشق اسپانگل نسبت به مرغ عشق معمولی، لکه‌های سیاه کمتری در ناحیه گلو دارن یا اصلاً لکه ندارن و همچنین بالهاشون به‌رنگ سفید یا زرده و حاشیه مشکی دارن.

  1. عاااالی بود واقعا ممنونم بابت اطلاعات خوبی که گفته بودید من چندسال که فقط واسه دل خودم مرغ عشق پرورش میدم دلم نمیاد بفروشمشون ولی دوست و فامیل و اقوام زیاد ازم میگیرن رومم نمیشه بگم دوستندارم مرغ عشقامو بهتون بدم.

  2. مرغ عشق همه رنگش زیباست اما باید هنگام تخم و جوجه کردنش مواظب باشیم جوجه هاش رو نخوره البته تو یکی از مطالب این بلاگ در مورد این موضوع بحث شده اما به نظرم جوجه هاش رو نجات بدین گناه دارن

  3. مرغ عشق واقعا پرنده خوبی هست من یکی تو خونه دارم کم کم یاد گرفته که حرف بزنه در حد سلام و خوبی یادگرفته هست حیف که عمر زندگیشون کمه واگرنه میتونستن دوست خوبی برای چند سال ادم باشن

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *