ما در این مقاله از سری مقالات مقایسه خودروهای داخلی، به مقایسه سمند و پارس پرداختهایم و قصد داریم معایب و مزایای هر یک را به شکلی جامع خدمت شما مخاطبین عزیز ارائه کنیم. لطفاً با ما همراه باشید تا به دید بهتر و جامعتری نسبت به این دو خودرو برسید.
قبل از اینکه به مقایسه سمند و پارس بپردازیم، ابتدا سمند و سپس پارس را معرفی میکنیم. سمند یک خودرو ایرانی است که در سال ۱۳۸۱ معرفی و وارد بازار خودرو کشور شد. البته طراحی و تولید سمند پیش از معرفی در یک پروسه طولانی و زمانبر انجام شد و ایرانخودرو هزینه سنگینی برای توسعه آن اختصاص داد. در نهایت هم طراحی بخشهای اصلی آن توسط خودروسازان کشورهای دیگر صورت گرفت.
قرار بر این بود که سمند جایگزین پیکانی شود که سالها پیش معرفیشده بود ولی با توجه به هزینههای سرسامآوری که بر روی دست ایرانخودرو گذاشت، چنین اتفاقی رخ نداد. سمند همچنان هم با تغییرات اندک و در مدلهای مختلف توسط ایرانخودرو به تولید میرسد و در کنار سایر محصولات این شرکت، در بین باسابقهترین خودروهای موجود در ایران جای میگیرد.
آنچه در ادامه میخوانید
ویژگیهای کلی سمند
در زیر ابعاد همه به میلیمتر هستند:
- ۴۴۱ طول خودرو
- ۱٧۲٠ عرض خودرو از آیینههای جانبی
- ۱۴۶٠ ارتفاع خودرو
- ۲۶٧٠ فاصله چرخها
- ۱۴۴٠ فاصله عرضی چرخهای جلو
- ۱۴۵٠ فاصله عرضی چرخهای عقب
- ٨۶۶/۹۶۴ فاصله محور چرخهای (عقب تا عقب خودرو/ جلو)
- چراغهای مه شکن جلو
- مجموعه چراغهای اصلی
- چراغهای راهنمای جانبی
- مجموعه چراغهای روی در صندوقعقب
- مجموعه چراغهای عقب روی بدنه
- چراغ مه شکن عقب
- چراغترمز سوم در ارتفاع بالاتر از بقیه چراغها
- چراغ داخل صندوقعقب
معرفی پارس
پژو پارس یا پژو پرشیا یک خودرو ایرانی – فرانسوی است که از سال ۱۳۸۰ بر روی خط تولید ایرانخودرو قرار دارد و همچنان هم با کمترین تغییر ممکن به تولید میرسد.
به گفته ایرانخودرو طراحی پارس توسط مهندسین ایرانی صورت گرفته اما واضح است که در طراحی آن از پژو ۴۰۵ کمک گرفتهشده است. پژو پارس در ابتدا بهعنوان یک خودرو جذاب شناخته میشد و توانست نظر طیف وسیعی از کاربران را به خود جلب کند.
هرچند که ایرانخودرو آن را بر اساس پژو ۴۰۵ توسعه داده بود و طراحی کابین آنهم تفاوت چندانی با ۴۰۵ نداشت، اما بدون شک در مقایسه با سادگی عجیب برادر بزرگ خود حرفهایی برای گفتن داشت؛ اما اکنونکه بیش از ۲۰ سال از آن زمان میگذرد، گرد کهنگی بر چهره پرشیا نشسته و دیگر برای مخاطبان جذابیت روز اول را ندارد.
ایرانخودرو هم در طول این چند سال تلاش زیادی برای بهروزرسانی محصول خود نکرده و همچنان آن را بدون تغییر زیادی به تولید میرساند.
پژو پارس این روزها در قالب سه تیپ با نامهای پارس سال (با موتور ۱.۸ لیتری XU7)، پارس دوگانهسوز و پارس LX (با موتور ۱.۶ لیتری TU5) به مشتریان تحویل داده میشود.
ویژگیهای کلی پارس
در زیر ابعاد همه به میلیمتر هستند:
- طول کلی: ۴۴۹۸
- عرض کلی: ۱۷۰۴
- ارتفاع کلی: ۱۴۱۰
- فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو: ۲۶۶۹
- فاصله بین مرکز چرخهای جلو از یکدیگر: ۱۴۵۰
- فاصله بین مرکز چرخهای عقب از یکدیگر: ۱۴۴۳
- سپر جلو: از نوع تزریقی
- سپر عقب: از نوع تزریقی
- نوار محافظ جانبی: سراسر بدنه با زه نقرهای
- شیشههای رنگی
- چراغ سوم ترمز: نصب روی طاقچه عقب
- رنگ: پوشش متالیک
در ادامه به مقایسه سمند و پارس از لحاظ ویژگیهای مختلف میپردازیم.
مقایسه سمند و پارس از لحاظ طراحی بدنه
ایرانخودرو طی دهههای گذشته تلاشهای فراوانی در راستای تولید محصولات داخلی به عملآورده و در همین مسیر خودروهایی از قبیل سمند ال ایکس و پژو پارس را نیز روانه بازار کشورمان کرد. اما نکته حائز اهمیت دراینباره را میتوان، کمکهای تأثیرگذار مهندسین خارجی بر روند طراحی و فیسلیفتهای متعدد این شرکت در تهیه بخشهای مختلف سمند و پژو پارس قلمداد کرد.
طراحی ظاهری سمند در کمال سادگی و بدون هرگونه خطوط زاویهدار انجامگرفته است؛ درواقع شرکت ایرانخودرو سعی داشته نمای ظاهری سمند بهگونهای باشد که بسیار عامهپسند بوده و بهنوعی بتواند نظر تمامی اقشار جامعه را بهسوی خود بکشاند. گرچه در سال ۱۳۹۳ ایرانخودرو چهره سمند LX EF7 را تحت یک فیس لیفت قرار داد و تغییرات اندکی را در نمای ظاهری آن ایجاد کرد، اما میزان تأثیر این تغییرات بر روی زیبایی این خودرو چندان تأثیرگذار نبود.
طراحی ظاهری پارس که اقتباس گرفته از پژو ۴۰۵ است، مربوط به اوایل دهه ۹۰ میلادی است که باوجود تناسب قابلقبول و منطقی کاملاً کهنه و قدیمی به نظر میرسد. ظاهر جذابتر پارس در مقایسه با ۴۰۵ باعث شد تا استقبال مشتریان ایرانی از این محصول بسیار چشمگیر باشد طوری که حتی باگذشت بیش از ربع قرن از مونتاژ آن، همچنان از محبوبترین تولیدات داخلی است. بهطورکلی میتوانیم بگوییم طراحی پژو پارس ممکن است نسبت به سایر خودروهای روز بازار کمی قدیمی باشد، اما نسبتاً دارای طراحی جذاب و جوانپسندی است که همین موضوع باعث شد تا از زمان تولید تاکنون همواره از استقبال خوبی برخوردار شود.
پارس برندهی مقایسه طراحی بدنه با سمند
در طرف دیگر میدان پژو پارس قرار دارد. باوجوداینکه پژو پارس بر روی پلتفرم قدیمی پژو ۴۰۵ شکلگرفته و چندان هم عاری از عیوب طراحی و ناهماهنگیهای ظاهری نیست، اما در مقایسه با طراحی بسیار ساده و کسلکننده سمند از برتریهای متعددی برخوردار است.
بهطورکلی میتوان گفت که نمای کلی پژو پارس کمی هیجانانگیزتر از سمند EF7 بوده و جوانپسندتر از آن به نظر میرسد. سمند از نظر ابعاد و وزن همیشه موردانتقاد قرارگرفته و اگر پشت فرمان این اسب ایرانی نشسته باشید، بدون شک با مشکل پارک کردن مواجه شدهاید.
در مقایسه سمند و پارس باید بدانیم که پژو پارس نیز گرچه از نظر ابعاد و چالاکی توجه خریداران بیشتری را به خود جلب کرده است، اما همچنان در بخشهای طراحی تکراری بدنه و کابین، نظرات مخالف زیادی را از سوی منتقدان ایرانخودرو دریافت کرده است. درنهایت ازلحاظ زیبایی طراحی باید پژو پارس را برنده این رقابت دانست.
مقایسه سمند و پارس از لحاظ فضای داخلی
ایرانخودرو برای پارس به دلیل کهنگی طراحی داخلی، داشبورد جدیدی ارائه کرد که هرچند نسبت به قبل طراحی بهتری دارد اما کیفیت متریال داخلی آن بسیار افت کرده است. ولی بههرحال راحتی بیشتر صندلیها، فرمان پذیری برتر کلیدهای روی فرمان، سیستم تهویه هوای خودکار و طراحی مناسب غربیلک فرمان ازجمله چهره خودرو تغییراتی هستند که این برتری نسبی را نسبت به نسخه قبل برای این خودرو فراهم کرده است.
از بخشهای داخلی این خودرو میتوان به طرح و رنگ جدید غربیلک فرمان، داشبورد و روی درها اشاره کرد. البته صندلیهای آن همانند قبل از تنظیمات ۶ جهتِ دستی بهره میبرند که نسبت به سایر خودروهای همرده دارای راحتی مناسبی است.
فضای داخلی سمند
طراحی بدنه خودرو سمند توسط شرکتی انگلیسی به نام فرست اتوموتیو انجام و توسط ایرانخودرو خریداری شد و تغییراتی جزئی در آن صورت گرفت.
بهطورکلی، خودرو سمند در رده خودروهای اقتصادی ایرانخودرو قرار میگیرد. ایرانخودرو در سال ۱۳۸۰ محصول جدیدی را بر مبنای پلتفرم ۴۰۵ به بازار معرفی کرد و نامش را سمند گذاشت.
اولین سری سمند با کد X7 و EL (مدل ساده با داشبورد مشکیرنگ) در سال ۱۳۸۱ به شکل عمده تحویل خریداران شد. سال ۱۳۸۸ نیز سری جدید از مدل LX مجهز به پیشرانه دوگانهسوز EF7 تحویل مشتریان شد و در سال ۱۳۹۰ شاهد عرضه نسخه بنزین سوز EF7 به بازار بودیم.
طراحی سمند در طول چند سال گذشته تغییراتی را تجربه کرده و شکل چراغهای آن با تغییرات اندکی همراه شده است.
بهعنوانمثال در مدل سورن، چراغها کشیدهتر به نظر میآیند و حالتی ابرویی دارند. البته در این مدل جلوپنجره هم اندکی متفاوت از مدل استاندارد است. البته درمجموع باید گفت این تفاوتها آنقدر زیاد نیستند که بتوانیم پارس یا سمند EF7 را در مدل دوگانهسوز متفاوت بدانیم.
طراحی کابین سمند شباهت زیادی به پژو پارس دارد و تفاوت آنها در تزئینات چوبی است که ایرانخودرو در داشبورد بهکاربرده. فضای داخلی سمند بزرگ و جادار است و حتی سرنشینان عقب در مسیرهای طولانی احساس راحتی خواهند داشت که این، بزرگترین نقطه قوت طراحی سمند به شمار میرود. در مورد کیفیت متریال کابین و نیز تجهیزات رفاهی و امکانات هم باید بگوییم که تفاوتی میان سمند با پژو پارس نیست.
برخی ویژگیهای طراحی داخلی سمند
- تنظیم ارتفاع صندلی راننده
- تنظیم موقعیت صندلیهای جلو بهصورت برقی
- تنظیم زیر سریها و گودی کمر صندلیهای جلو
- تودوزی پارچهای
- جا نقشهای در پشت صندلیهای جلو
- زیر آرنجی وسط صندلی عقب با دو جای فنجانی
- جلو آمپر و مسافت شمار دیجیتالی
- نمایشگر دما و سطح روغن
- کنترل بوق روی دسته راهنمای سمت چپ
- تنظیم روشنایی صفحهنمایش جلو داشبورد
- فرمان با قابلیت تنظیم ارتفاع
- کلید فلاشر (چهار چراغ)
- کلید گرمکن شیشه عقب
- کلید دربازکن صندوقعقب
- کنترلهای بخاری و هواکش
- واحد کنترل هوشمند
- محل نگهداری نقشه و کتاب روی دربهای جلو
- آیینههای خارجی برقی همراه با گرمکن
- شیشههای رنگی
- کلید کنترل آیینههای خارجی
برخی ویژگیهای طراحی داخلی پارس
- جعبهداشبورد چراغدار و تزئینات چوبی
- زیر آرنجی تا شونده در وسط صندلی عقب
- تنظیمکننده تابش نور چراغ جلو در تمام حالات
- مخمل راحت
- کمربندهای ایمنی قابل تنظیم جلو با گیره نگهدارنده
- کمربندهای ایمنی صندلی عقب با نقطه اتکای مرکزی
- کنسول وسط با کلیدهای شیشهبالابر درهای عقب
- صندلی راننده دارای مکانیزم تنظیم ارتفاع
- صندلی ارگونومیک کاربردی
- سیستم تهویه هوا
- شیشهبالابر درهای جلو و عقب و آیینه بیرونی برقی
- چراغ نقشهخوان
مقایسه سمند و پارس از نظر فنی
یکی از مسائل مهم در مقایسه سمند و پارس توان فنی آنهاست.
ایرانخودرو طی سالهای متمادی در تولیدات خود کمترین مخاطره را پذیرفته و برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی موتورهای محدودی را برای محصولات خود در نظر گرفته است.
پژو پارس سال به همان موتور پژو ۴۰۵ مجهز شده که با کد XU7 شناخته میشود. این موتور در مقایسه با EF7 از تکنولوژی ساخت قدیمیتر، خروجی کمتر و همچنین استهلاک بیشتری برخوردار است. به همین دلیل در این بخش پیروز بیچونوچرا میدان سمند ال ایکس EF7 خواهد بود.
وضعیت ستون A در هر دو خودرو و زاویه شیشه جلو بهگونهای است که زاویه محدودی را برای دید راننده پدید آورده است و این موضوع یکی از مشکلاتی است که هنگام رانندگی با این دو سدان ایرانی تجربه خواهید کرد. گرچه بر روی کاغذ توان خروجی سمند EF7 بالاتر از پژو پارس است، اما در عمل شاهد این هستیم که پژو پارس سال از چالاکی و شتاب اولیه بیشتری برخوردار است.
در مقابل همانطور که پیشتر نیز این موضوع اشاره کردیم، XU7 در مقایسه با EF7 از تکنولوژی ساخت قدیمیتری برخوردار است. این موضوع باعث شده است تا پژو پارس ضمن مصرف سوخت بالاتر در مقایسه با سمند EF7 از استهلاک و مشکلات فنی بیشتری برخوردار باشد. چنین مشکلاتی باعث میشود تا مالک این خودرو در درازمدت هزینههای بیشتری را برای نگهداری از این خودرو پرداخت کند.
مقایسه سمند و پارس از نظر سیستم تعلیق و سیستم ترمز
یکی از مسائل دیگری که در باب مقایسه سمند و پارس به آن اشاره میکنیم سیستم تعلیق است.
در خودرو سمند سیستم مستقل جلو از نوع Macpherson شامل فنر لول و کمکفنرهای هیدرولیکی یکپارچه همراه با میل موج گیر تعلیق جلو و سیستم تعلیق نیمهمستقل عقب، شامل دو ژامبون، یک فنر پیچشی بهطور عرضی و کمکفنرهای هیدرولیکی تعلیق عقب، است.
در خودرو پارس سیستم تعلیق جلو مستقل از نوع مک فرسون. سیستم تعلیق عقب مستقل از نوع فنر پیچشی است.
در خودرو سمند از ترمز هیدرولیکی بوستر دار دومداره با نوع ترمز دیسکی در ترمز جلو و کاسهای در ترمز عقب و سیتم ABS ضد قفل و ترمز چهار کانال همراه EBD مدل ترمز ضد قفل استفادهشده است.
در خودرو پارس برای سیستم ترمز جلو، ترمز دیسکی با پرههای خنککننده و برای سیستم ترمز عقب، از ترمز دیسکی استفادهشده است.
مقایسه سمند و پارس از نظر سیستم فرمان
در خودرو سمند نوع فرمان هیدرولیکی،نوع دنده شانه ای و پینیون،۱/۳ دور تعداد دور چرخش قفل به قفل فرمان،۱۱ متر قطر دایره چرخش خودرو می باشد. در خودرو پارس جعبه فرمان هیدرولیک-شانه ای و قطر دایره دوران ۱۱ متر است.
مقایسه سمند و پارس از نظر امکانات
از نظر امکانات سمند سورن و پژو پارس LX (در مقایسه با استانداردهای داخلی) خودروهای لوکسی محسوب میشوند و از نظر آپشن و امکانات وضعیت قابل قبولی دارند.
هر دو خودرو مجهز به ترمزهای دیسکی با سیستمهای ABS و EBD هستند و هر دو برای راننده و سرنشین جلو ایربگ دارند. ازجمله دیگر امکانات مشترک این خودروها میتوان به فرمان هیدرولیک با غربیلک مجهز به دکمههای کنترلی، تهویه اتوماتیک، آینههای جانبی برقی و تا شونده اتوماتیک، شیشههای برقی هر چهاردر، سنسور دندهعقب، رینگاسپرت آلومینیومی و تنظیم برقی پشتی صندلیهای جلو اشاره کرد.
سمند سورن امکانات جزئی بیشتری مانند تنظیم زاویه نور چراغها و سیستم صوتی بهتری دارد و از این نظر با اختلاف کمی بالاتر از پژو پارس قرار میگیرد.
شما میتوانید تمامیِ قطعات پارس را از هر مغازهای خریداری کنید. هرچه باشد این خودرو و اغلب قطعات آن درون ایران ساخته میشود (ایساکو) و این باعث خواهد شد اگر نیاز به قطعهای داشته باشید (که حتماً خواهید داشت) بهسادگی و با مراجعه به نمایندگیهای قطعات و یا فروشگاههای مربوطه قطعه موردنظر خود را خریداری کنید و در صورت خرابی اجزای موتور، تعمیرکاران بهخوبی با موتور این خودرو آگاهی دارند.
ولی برای خرید قطعات سمند EF7، باید جستجوی زیادی بکنید و در صورت خرابی اجزای آن، کمتر مکانیکی وجود دارد که آگاهی و تخصص کامل داشته باشد.
جمع بندی
در نگاه اول سمند به دلیل قدرت بیشتر و طراحی مدرنتر محصول بهتری نسبت به پژو پارس به نظر میرسد ولی این نکته باید در نظر گرفته شود که پژو پارس به طور کلی خودروی محبوبتری است و مشتریان به آن اعتماد بیشتری دارند، بازار پژو پارس دست دوم نیز داغتر است و این خودرو راحتتر خرید و فروش میشود.
اگر به ارزش فروش خودرو فکر میکنید و به دنبال خودروی کم مصرفتر با طراحی داخلی شیکتری هستید، پژو پارس میتواند یکی از گزینههای شما باشد. اما اگر طراحی مدرنتر، تجهیزات و آپشنهای بیشتر و قدرت بیشتر برای شما ملاک است، بهتر است سراغ سمند بروید.
به پایان مقاله معرفی مقایسه بین سمند و پارس رسیدیم؛ امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
اگر قصد خرید و فروش خودروی مورد نظر خود را دارید میتوانید به سایت یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید و به صورت راحت اینکار را انجام دهید.
تنها راه برای من اینه ۳ ماه با پارس سال پلاس بچرخم بعد سمند سورن پلاس رو هم ۳ماه دستم باشه بعد متوجه میشم کدوم برای همیشه بهتره
خیلی از دوستان و همکاران م هر دو ماشین رو دارن و میگن باید جفت رو سوار شی تا دستت بیوفته کدوم بهتره .
من هم سمند داشتم هم پرشیا ولی به عنوان یه خانوم چون اطلاعات زیادی از فنی ماشین ندارم چیزی نمیتونم بگم ولی واقعا موقع مسافرت فقط دلم میخواست با سمند بریم حس امنیتی که در سمند داشتم با هیچ ماشین ایرانی دیگه در رده اینها البته ،قابل قیاس نبود همینطور احساس،میکردم به مراتب نرمتر ازپرشیا هم هست
من یه چرخ پارس رو به شاتو ملی و لش نمیدم
تازه سمند ماشین دهاتی هستش تو تهران هیچیکی سمند رو نمیپسنده چون زشت و سنگین هست موتوش هم تعارفتی ندارع درکل هرکی ازش تعریف میکنه حتما یه روستا نشین است عشق است پااارس غناری پارس هیولا جاده پااارس عاشقشم
اولندش روستایی خودتی دومن من الان سمند دارم اسپرتش کردم و پیجم براش گذاشتم بعدش ادم تا ادم داریم تو رو که عاشق پرشیا شدی رو نمیشه قانع کرد الان بیشتر جمعیت ایلام کرمانشاه لرستان یاسوج سمند دارن بعد ش سمند درسته سنگینه ولی موترش قویه اونم ef7 کلر روشن پارس ۱۱۰ میره اما سمند کلر روشن ۱۶۰ تار فتم . من هم ۴۰۵ هم سال هم ELX و الان سمند دارم توی این ماشینا از سمند رازی هستم. ۴۰۵ پر خرج و روغن به رادیاتور مداد و واشرشم تعویض کردم بازم همون مشکل رو داشت .سال کار باهاش نکردم همش توی پارکینگ بود ولی بازم خرج زیادی داشت . ELX مدل پاین و کم اوردن سر پیچ ولی سمند هیچ کدام از این مشکلات رو نداره سنگینی تعادل سر پیچ واشر اهنی و مدل ۹۵ من از ایلام تا تهران تخت گاز کلر روشن ۱۶۰ تا اومدم بعدش خانواده پژو همشون پر خرجن و موترشون کشش زیادی نداره بازم حرفی موند که بزنم
ربطی به روستایی بودن و اینا نداره
اینو گفتم که توهین نکین
هر ماشینی یه معایب و مزایایی داره.
من خودم به شخصه هم پارس داشتم الانم سمند موتور ملی
ازش راضیم امنیت بیشتر ، پایداریش تو جاده ، نرم بودنش و…
با پارس تو تابستون ظهر کولر روشن تو بنزین ۱۴۰ تا رفتم اصن صدای ماشین و راه رفتنش خسته کننده بود
الان با سمند تو گاز کولر روشن ۱۶۰ تا پر میکنم کاپوت بالا نزدم
واقعا خریدش ارزش داره
ولی خب هرکی سمند سوار میشه دیگه باید مراقب ماشین بشه اگه سمند لش بشه دیگه جمع کردنش سخته
زوغنشم باید روغن خوب بریزی و تمام.
ولی خدایی من از ماشین خودم که سمند موتور ملی مدل ۹۶ هس خیلی راضیم نسبت به پارس و اینا
کسی مثل تو که هنوز نمیدانی اون نانی که میخوری تاجون بگیری و راه بری! توسط همین روستاییان،تولید شده و دقیقا معلومه که عقلت به اندازه جسمت،رشدنکرده و …^پس نتیجه میگیریم، عقل و دانش تو به اندازه همان ماشین هست!
والا معلوم نیست حرف کی رو گوش کنیم یکی میگه سمند یکی میگه پارس. بریم ک دوتاش بگیریم
سمند ای اف سون از همه لحاظ بهتر از پارس هست و هیچ ایرادی در موتور وجود ندارد و بهترین و کم استهلاکترین موتور ایران هست اصلا خراب نمیشه فقط روغن مناسب بریزید و شش هزارتا عوض کنید هر کسی هم که میگه موتورش به خرج میوفته فلان میشه دروغ میگه یا دلال خودرو هست که تو سر بعضی خودروها میزنند مکانیکها هم چون این موتور خرابی نداره ازش بد تعریف میکنند که پشیمون بشوید چون اگه ای اف بخرید مکانیکها بیکار میشوند در مورد دوگانه هم فقط سمند پایه گازسوز با گاز خراب نمیشود موتورهای پژو با گاز خیلی زود
سمند ای اف سون از همه لحاظ بهتر از پارس هست و هیچ ایرادی در موتور وجود ندارد و بهترین و کم استهلاکترین موتور ایران هست اصلا خراب نمیشه فقط روغن مناسب بریزید و شش هزارتا عوض کنید هر کسی هم که میگه موتورش به خرج میوفته فلان میشه دروغ میگه یا دلال خودرو هست که تو سر بعضی خودروها میزنند مکانیکها هم چون این موتور خرابی نداره ازش بد تعریف میکنند که پشیمون بشوید چون اگه ای اف بخرید مکانیکها بیکار میشوند در مورد دوگانه هم فقط سمند پایه گازسوز با گاز خراب نمیشود موتورهای پژو با گاز خیلی زود خراب میش
سلام من خودم هم پارس دارم هم سمند هر دوتا عالی هستن
متاسفانه خیلی از نظرات ما از روی تعصب نوشته میشه واین باعث میشه اطلاعات دقیقی ارائه ندیم .من الان میخوام ef7بگیرم با این نظراتی که خوندم نظرم عوض شد.الان یک سمند ال ایکس سفارشی مدل ۱۳۸۴ دارم که واقعا محشره.هم از لحاظ مصرف هم از لحاظ صدا.دوست داشتم ef7که موتورش قویتره تجربه کنم چون متریال داخلی سمند از پرشیا خیلی
بهتره ولی از لحاظ فنی ماشینهای ایرانی بگیر نگیر دارن.همون ال نود صفر هم گرفتم وقتی کولر میکشیدم انگار دستی کشیدی سرعت بالای ۱۶۰تا ماشین کلا رو هوا بود یعنی اماده چپ شدن.تنها حسنش ترمزش بود با صدای کم موتورش
من همه مدل پارس و سمند داشتم(elx. Lx سال. سورن. Ef7. Xu7.) از لحاظ زیبایی که خب داشبورد جدید سمند و پارس زیاد باهم فرق ندارن ولی از نظر من داشبورد سمند براب داشتن متریال کرم با طرح چوب قشنگ تره تا داشبورد مشکی با متریال چوبی. کسایی هم که میگن اتاق سمند سنگینه و زود به سر و صدا می افته. نه اگه نخوای بهس برسی این اتفاق می افته. من الان یه ایف سون دوگانه نودو پنج دارم. اتاقش کوچک ترین صدایی نداره. شتابش رو که نگم براتون. قبلش یه پارس موتور ایکس یو ام داشتم اما اون که موتورش. دوهزار بود اندازه این شتاب نداشت. نمیدونم چرا از هرکی هم میپرسم بهم جواب قانع کننده نمیده. من قبل این سمند چهار تا دیگه هم داشتم اما هیچکدوم انقدر شتاب و دور بالای قوی نداشتن. ولی قبل ابن سمند یه ای ال ایکس مدل نودو یک داشتم اونم خیلی خوب بود اما اندازه این سمند شتاب نداشت. خیلی ماشین خوبی بود ولی سمند خیلی بهتره. در هر صورت اگه کسی میخواد بین این دوتا یکی رو انتخاب کنه بدون شک تو نسخه سال و ال ایکس موتور هزارو هشتصد نسخه پارس سال بهتره اما بین نسخه ای اف با ای ال ایکس و پارس ال ایکس بی درنگ ای اف رو انتخاب کنید هم قدرت موتورش بهتره و هم مصرفش کم تره. مسکل شاتونم نداره نگران نباشید. شما به بی ام دبلبو هم نرسی موتورش شاتون میزنه ذیگه ابنا که ایرانی هستن.
سلام. من هردو این ماشین ها رو داشتم هم پارس هم سمند. به نظر من سمند به دلیل سنگینیش پایداری خیلی خوبی داره ولی سمند همونطور که دوستان گفتند اتاقش خیلی زود به سر و صدا میفته و این باعث آزار خریدار هست.
ولی پارس هم از نظر ضاهری خیلی خوبه.من تازه می فهمم پژو پارس چی بود کاش پژو پارسم هنوز بود چون خیلی شیک هست از نظر فنی هم خیلی خوبه و داخلش هم که سینه سوناتایی شده خیلی خوب شده. مخصوصا که الان بعضی ها رینک خرچنگی میندازن و شوتی میکنند. هرکس میخواد یکی از این ماشین ها رو بخره به نظر من پژوپارس خوبه.
کدوم بهتره؟
سلام وقت بخیر
در نگاه اول سمند به دلیل قدرت بیشتر و طراحی مدرنتر محصول بهتری نسبت به پژو پارس به نظر میرسد ولی این نکته باید در نظر گرفته شود که پژو پارس به طور کلی خودروی محبوبتری است و مشتریان به آن اعتماد بیشتری دارند، بازار پژو پارس دست دوم نیز داغتر است و این خودرو راحتتر خرید و فروش میشود.
اگر به ارزش فروش خودرو فکر میکنید و به دنبال خودروی کم مصرفتر با طراحی داخلی شیکتری هستید، پژو پارس میتواند یکی از گزینههای شما باشد. اما اگر طراحی مدرنتر، تجهیزات و آپشنهای بیشتر و قدرت بیشتر برای شما ملاک است، بهتر است سراغ سمند بروید.
با سلام .من هر دو این خودروها رو داشتم و الان یک سمند ef7 دوگانه سوز دارم .برای بهتر شدن این مقایسه میشه وضعیت ایمنی خودرو ، وضعیت دید ،نرم بودن صندلی و پیشرانه خودرو و سایر مسائل را هم گنجاند ، به نظر من سمند از نظر ایمنی از پژو پارس بهتره ولی با داشتن ستونهای قطور در خیابانهای شهری دید چندان مناسبی نداره ، سمند با داشتن بدنه سنگین تر ، زودتر لش میشه و اتاقش زودتر به سر و صدا میفته، هرچند که سمند ef7 دوام خوبی داره و از نظر استهلاک نسبت به پارس در وضعیت بهتری قرار داره ،ولی مصیبت اصلی جاییه که سمند ef7 خراب بشه ،باید همه قطعات موتور خودرو رو باز کنی تا به قطعه خراب دسترسی پیدا کنی ،از این جهت تعمیرات سمند ef7 بسیار دشوارتر و زمان بر تر از پژو پارسه .پارس از نظر دوام جلوبندی خودرو نسبت به سمند بسیار بهتره چون وزن سنگین تر سمند و فشار بیشتر روی جلوبندی، موجب کاهش دوام جلوبندی خودروی سمند میشه ، سمند برای مسافرت های جاده ای تعادل و هندلینگ بهتری داره و مناسب تره ، پژو پارس به خاطر دید بهتر برای مسافرت های شهری مناسب تره .
سلام
هر دو ماشین صلیغه ای هستن
ولی موتور ef7ب روزتر هست .مخصوصا دوگانه که حرف اول واقعا بدون تعصب داخل ایران میزنه .چون سوخت اول ef7گاز هست نه بنزین
کم مصرف داخل جاده ۱۰۰به ۷ب زور هست
بنده هم ۴۰۵ دوگانه دارم
هم ef7 دوگانه از نظر مصرف و کشش سمند
ولی عرض کردم محصولات ایرانخودرو صلیغه ای هستن
با تشکر
با سلام من که پارس سال صفر دارم ترمز عقبش کاسه ای هستش بعدش مصرفش نسبتا با سمند یکیش هرکس سمند دوگانه EF7 داره عوض میکنم
سمند از هر نظر بهتر از پارس هست اولا موتور ای اف کم استهلاک و کم مصرف تر و پیشرفته تر و چالاک تر و کم صدا تر از پارس هست دوما اگر سمند رو یه کم بخوابونی مثل پارس زیبایی بیشتری از پارس داره سوما اول ماشین باید موتور خوبی داشته باشه و راحتی و هدلینگ و ارامش سرنشین زیبایی در وحله اخر قرار داره
از هر نظر که نمیشه گفت ، سمند با داشتن ستونهای قطور ،برای مسافرت های شهری مناسب نیست ، موتور سمند ef7 خیلی بد تعمیره و تعمیر ef7 زمانبر و سخت تره و همه مکانیک ها نمیتونن سمند رو تعمیر کنن ، سمند وزن سنگین تری داره و به خاطر همین زودتر اتاقش لش میشه و به سر و صدا میفته .