پر ریزی عروس هلندی

همه چیز درمورد پرریزی عروس هلندی

پر ریزی عروس هلندی با پرکنی او کاملاً متفاوت است. در پر ریزی، پرها بدون دخالت عروس هلندی می‌ریزند و در پرکنی، عروس هلندی پرها را می‌کَند. 

اگر می‌خواهید بدانید که پر ریزی عروس هلندی در چه صورت اتفاق می‌افتد و آیا این پرها دوباره رشد می‌کنند یا خیر، با واسط پت همراه باشید. 

انواع پر ریزی عروس هلندی

به‌طورکلی دو نوع پر ریزی در عروس هلندی مشاهده می‌شود که عبارت‌اند از:

پرریزی جزئی

در پر ریزی جزئی، ریزش پرها در یک قسمت از بدن پرنده اتفاق می‌افتد؛ مثلاً ابتدا سمت راست بدن و پس از مدتی سمت چپ شروع به پرریزی می‌کند.

پرریزی کامل

در پرریزی کامل، تمام بدن پرنده شروع به پر ریزی می‌کند و پرهای جدید جایگزین پرهای قدیمی می‌شوند.

علت ریختن پرهای عروس هلندی چیست؟

پر ریزی عروس هلندی ممکن است به دلایل گوناگونی اتفاق بیافتد؛ در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

تغییر فصل

اولین علت ریختن پر عروس هلندی تغییر فصل است؛ در حالت عادی پرهای بدن عروس هلندی به‌صورت فصلی شروع به ریختن می‌کنند.

تغییر طول روز و شب باعث ایجاد یک واکنش هورمونی در بدن پرنده شده و باعث می‌شود پرهای او بریزد و پرهای جدید دربیاید.

همین‌طور که پرهای قدیمی می‌ریزند، پرهای جدید شروع به رشد می‌کنند.

دوره پرریزی برای پرنده شما سخت است و ممکن است طی این دوره عروس هلندی عصبانی یا بیمار شود و نیاز به کمک  و توجه بیشتری داشته باشد. با فراهم کردن محیطی آرام و غذای مناسب، این شرایط سخت را برای او قابل‌تحمل‌تر کنید.

بیماری‌ها

یکی دیگر از دلایل پر ریزی عروس هلندی، بیماری است. انگل‌ها و ویروس‌های بسیاری می‌توانند باعث بیماری و درنتیجه پر ریزی عروس هلندی شوند که نباید با پرریزی فصلی اشتباه گرفته شود.

زمانی که شدت بیماری عروس هلندی بیشتر می‌شود، بدن او درنتیجه استرس زیاد، کورتون ترشح می‌کند و باعث پرریزی می‌شود.

اگر در حین پر ریزی، پرنده شما خیلی بی‌حال و کم‌اشتها شد؛ احتمال بیمار بودن او وجود دارد. 

زمانی که احتمال دادید علت پرریزی، بیمار بودن پرنده است، سریعاً به دامپزشک مراجعه کنید.

تغییر ناگهانی در سبک زندگی

یکی دیگر از دلایل ریختن پر عروس هلندی تغییر ناگهانی محل زندگی، به هم خوردن رژیم غذایی او است.

عروس هلندی به محیط زندگی و رژیم غذایی خود عادت می‌کند و تغییر هرکدام از آن‌ها حالتی از افسردگی در پرنده شما ایجاد می‌کند. درنهایت استرس ناشی از افسردگی باعث پر ریزی عروس هلندی می‌شود.

تغییر ناگهانی در سبک زندگی

اگر مجبورید محل زندگی عروس هلندی را عوض کنید، به او فرصت دهید تا با محیط جدید آشنا شود و با او وقت بگذرانید و بازی کنید تا افسرده نشود. برای تغییر رژیم غذایی نیز باید این کار را کم‌کم و اصولی انجام دهید؛ تا به پرنده شوک وارد نشود.

درصورتی‌که عروس هلندی‌تان افسرده شده است، با مطالعه مقاله «درمان افسردگی عروس هلندی» خیلی سریع می‌توانید او را درمان کنید. 

استرس

زمانی پرریزی غیرطبیعی در عروس هلندی اتفاق می‌افتد که پرنده استرس یا بیماری‌ای داشته باشد و یا اینکه به دلیل وسایل گرمایشی داخل خانه دچار سردرگمی فصلی شود.

عروس هلندی‌ها در اثر نگهداری و پرورش غیراصولی، دچار استرس و همچنین بیماری می‌شوند. استرس یکی از رایج‌ترین محرک‌های پرریزی غیرطبیعی است.

مقاله «پرورش و نگهداری عروس هلندی» را زا دست ندهید. 

مشکلات غددی

گاهی اوقات یک عروس هلندی ممکن است در صورت عدم تعادل متابولیک دچار پرریزی غیرطبیعی شود.

مشکلات سیستم غدد درون‌ریز با غدد اصلی مانند هیپوفیز یا تیروئید می‌تواند دستورالعمل‌هایی را برای شروع پرریزی در زمان نامناسب به بدن ارسال کند.

درمان پر ریزی عروس هلندی

برای درمان پر ریزی عروس هلندی ابتدا باید علت آن را پیدا کنید. اگر پرریزی در اثر بیماری یا استرس ایجاد شده باشد ابتدا باید در این زمینه با یک دامپزشک مشورت کنید و برای درمان اقدام کنید.

درصورتی‌که پرریزی به‌صورت طبیعی اتفاق بیافتد، درمان خاصی ندارد و باید صبر کنید تا دوره آن تمام شود.

تغذیه عروس هلندی در زمان پرریزی

عروس هلندی‌ها در هنگام پرریزی باید تغذیه مناسب و کاملی داشته باشند. تغذیه مناسب باعث می‌شود پرهای جدید عروس هلندی نرم، زیبا و انعطاف‌پذیر شوند و عمل پرریزی را برای پرنده شما بسیار آسان‌تر می‌کند.

در زمان پرریزی باید آهن، کلسیم و پروتئین بدن عروس هلندی به‌خوبی تأمین شود؛ بنابراین از میوه، سبزی‌های متنوع و سفیده تخم‌مرغ در رژیم غذایی او استفاده کنید.

دانه‌هایی مثل ارزن، جو و گندم سرشار از سیلیسیک‌اسید هستند و به نرم و براق شدن پرهای جدید کمک می‌کنند.

بدن عروس هلندی در هنگام پرریزی نسبت به سایر زمان‌ها حدود ۲۵ درصد انرژی بیشتری مصرف می‌کند. در دوره پر ریزی عروس هلندی باید غذای او را تا ۲۵ درصد افزایش دهید؛ تا این کمبود را جبران کنید.

پر ریزی عروس هلندی در زمان غیرمعمول

به‌طور طبیعی پر ریزی عروس هلندی در پاییز یا بهار اتفاق می‌افتد ولی ممکن است به دلیل تغییرات دما، نور و رطوبت محیط خانه، شاهد پرریزی عروس هلندی در زمستان یا تابستان نیز باشید.

پر ریزی عروس هلندی

زمانی که شما از وسایل گرمایشی، سرمایشی و یا لامپ استفاده می‌کنید؛ باعث می‌شوید سیستم بدن پرنده دچار اشتباه شود و تغییرات هورمونی ناشی از آن منجر به پرریزی عروس هلندی شود.

پر ریزی عروس هلندی در تابستان

در فصل تابستان که روزها طولانی و هوا بسیار گرم است عروس هلندی شروع به پرریزی می‌کند؛ این پر ریزی به خنک شدن بدن پرنده کمک می‌کند.

پر ریزی عروس هلندی در بهار

مهم‌ترین زمان پرریزی برای بسیاری از پرندگان ازجمله عروس هلندی فصل بهار است. 

از آنجایی‌که بهار فصل پیدا کردن جفت است، پرهای جدید جایگزین پرهای قدیمی می‌شوند تا با ظاهری آراسته به خاستگاری برود. 

پر ریزی عروس هلندی چقدر طول می‌کشد؟

اولین پر ریزی عروس هلندی بین ۶ تا ۱۲ ماهگی پرنده اتفاق می‌افتد و پس‌ازآن ممکن است سالی یک تا سه بار پرریزی کند.

پرهای جدید حدوداً ۷ تا ۱۰ روز پس از ریختن پرهای قدیمی، ظاهر می‌شوند و حدود ۶ تا ۸ هفته طول می‌کشد تا تمام پرهای پرنده رشد کنند.

به‌طورکلی حدود ۱۰ هفته طول می‌کشد تا کاملاً پرهای جدید جایگزین پرهای قدیمی شده و بزرگ شوند.

تأثیر پرریزی روی عروس هلندی

دوره پرریزی برای عروس هلندی می‌تواند بسیار طاقت‌فرسا باشد.

از دست دادن تعداد زیادی پر، عروس هلندی را در برابر سرما آسیب‌پذیرتر می‌کند و برای رشد مجدد پرها، انرژی زیادی لازم است.

احتمالاً متوجه خواهید شد که عروس هلندی در این مدت احساس عصبانیت، خستگی و استرس می‌کند؛ البته این حالت کاملاً طبیعی است، پس زیاد نگران نباشید.

وقتی عروس هلندی پرهای خود را از دست می‌دهد باید او را گرم نگه‌دارید و به‌خوبی از او مراقبت کنید. بهتر است شب‌ها قفس او را نیز بپوشانید تا به او کمک کنید راحت بخوابد.

عروس هلندی در هنگام پرریزی به یک رژیم غذایی سالم نیاز دارد که تمام انرژی لازم برای رشد مجدد پرها را فراهم کند.

نحوه مراقبت از عروس هلندی در دوره پرریزی

در دوره پر ریزی عروس هلندی، بیشتر به او توجه کنید؛ زیرا به مراقبت و نگهداری بیشتری نیاز دارد که در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

نحوه مراقبت از عروس هلندی در دوره پرریزی
  • ابتدا مطمئن شوید که عروس هلندی در هنگام پرریزی می‌تواند به‌اندازه کافی بخوابد و استراحت کند.
  • با حمام بردن یا اسپری کردن آب روی بدن عروس هلندی می‌توانید به از بین بردن پوشش‌های سخت و خشک کراتینه از روی پرهای جدید کمک کنید.
  • به رژیم غذایی عروس هلندی خود غذاهای غنی‌تر؛ مانند پروتئین و سبزی‌ها تازه اضافه کنید تا به پرنده خود مواد مغذی بیشتری بدهید.

پرکنی عروس هلندی

همان‌طور که مشخص است پر ریزی عروس هلندی با پرکنی تفاوت دارد.

گاهی اوقات ممکن است مشکلاتی برای عروس هلندی شما پیش بیایید که باعث شود شروع به کندن پرهای بدن خودش کند. در ادامه به‌طور خلاصه به برخی از دلایل پرکنی عروس هلندی اشاره می‌کنیم.

اگزما و خشکی پوست

زمانی‌که عروس هلندی دچار بیماری خشکی و خارش پوست می‌شود؛ با کندن پرهای آن قسمت، بدن خود را تسکین می‌دهد.

نداشتن خواب و آرامش

کم‌خوابی و خستگی ممکن است باعث عصبی شدن عروس هلندی شود و درنتیجه پرنده با کندن پرهای خود به این مشکل پاسخ می‌دهد.

نداشتن جفت

عروس هلندی به‌طور غریزی پرنده‌ای اجتماعی است و در حیات‌وحش به‌صورت گله‌ای زندگی می‌کند. تنها بودن او، درصورتی‌که شرایط شما هم به‌گونه‌ای باشد که نتوانید وقت کافی برای او بگذارید، ممکن است باعث افسردگی پرنده شود.

یکی از رفتارهای عروس هلندی افسرده، کندن پر است؛ پس بهتر است برای او یک جفت تهیه کنید تا از این مشکل جلوگیری کنید.

دعوا کردن با شریک خود

گاهی ممکن است یک نقطه از بدن پرنده شما که در دسترس نوک او نیست به‌صورت جزئی طاس شده باشد. دلیل این طاسی می‌تواند ابراز علاقه، بازی کردن و یا گاهی درگیری بین او و جفتش باشد.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم مقاله«پرکنی عروس هلندی و درمان آن» را نیز مطالعه کنید.

پرسش و پاسخ

بله، پرریزی در عروس هلندی کاملاً طبیعی است و معمولاً یک یا سه بار در سال پرریزی می‌کند. پرریزی یک عملیات طبیعی برای جایگزینی پرهای قدیمی با پرهای جدید است، پس نباید نگران چیزی باشید.

به‌طورکلی عروس هلندی از سن ۶ تا ۱۲ ماهگی شروع به پرریزی می‌کند. این عمل به‌طور طبیعی، هر سال و سالی یک تا سه بار اتفاق می‌افتد.

پرریزی در عروس هلندی معمولاً در فصول بهار و پاییز اتفاق می‌افتد و پرهای قدیمی او می‌ریزند و پرهای جدید جایگزین آن‌ها می‌شود. اما گاهی اوقات ممکن است مشکلاتی برای پرنده شما پیش بیایید که باعث شود عروس هلندی شما شروع به کندن پرهای بدن خودش کند که به آن پرکنی می‌گویند.

اگر عروس هلندی در حال پرریزی طبیعی است، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که او را به حال خود بگذارید تا در آرامش روند طبیعی خود را طی کند.

اگر متوجه شوید که پرنده شما دچار پرریزی غیرطبیعی شده است، حتماً باید او را به یک دامپزشک نشان دهید؛ تا دلیل آن را تشخیص دهد و او را درمان کند.

واضح‌ترین نشانه پرریزی عروس هلندی افتادن ناگهانی پرهای او است؛ سپس در داخل و اطراف قفس پرهای زیادی می‌بینید و پرنده طی این مدت مدام در حال کشیدن پرهای خود است.

ظاهر او تغییر می‌کند؛ زیرا پس از ریختن پرهای قدیمی کمی طول می‌کشد تا پرهای جدید رشد کنند، در این مدت رفتار او نیز کاملاً عوض می‌شود.

پر ریزی عروس هلندی

سخن پایانی

معمولاً کسانی که عروس هلندی را به‌عنوان پرنده خانگی تهیه می‌کنند، به دلیل ظاهر زیبا و رنگ‌های جذاب پرهای این پرنده است. پر عروس هلندی پس از مدتی فرسوده شده و شادابی قبل را از دست می‌دهد.

برای حل این مشکل، بدن او به‌طور غریزی شروع به پرریزی می‌کند و پرهای جدید جایگزین پرهای قدیمی می‌شوند. اگر ظاهر پرنده شما در طول دوره پرریزی کمی بد به نظر می‌رسد نباید ناراحت شوید؛ زیرا قرار است پرنده شما پرهایی زیباتر از قبل به دست بیاورد.

در این مقاله سعی کردیم همه‌چیز را در رابطه با پر ریزی عروس هلندی، دلایل پرریزی و… توضیح دهیم.

شما می‌توانید با مراجعه به واسط پت، سایر مقالات مرتبط را مطالعه کنید. فراموش نکنید که بهترین گزینه برای خریدوفروش وسایل دست‌دوم و حیوانات خانگی شما با مناسب‌ترین قیمت‌ها، سایت یا اپلیکیشن واسط کالا است.

از اینکه تا پایان این مقاله با واسط پت همراه بودید، سپاسگزاریم.

منابع

animalshq.com

birdsjournal.com

beakcraze.com

6 دیدگاه دربارهٔ «همه چیز درمورد پرریزی عروس هلندی»

    1. سلام کیمیا جان
      خوشحالیم که واسط پت رو دنبال می‌کنین.
      در زمان پرریزی باید آهن، کلسیم و پروتئین بدن عروس هلندی به‌خوبی تأمین شود؛ بنابراین از میوه، سبزی‌های متنوع و سفیده تخم‌مرغ در رژیم غذایی او استفاده کنید.

      دانه‌هایی مثل ارزن، جو و گندم سرشار از سیلیسیک‌اسید هستند و به نرم و براق شدن پرهای جدید کمک می‌کنند. درضمن شما باید با افزایش ۲۵ درصدی میزان غذای عروس هلندی، انرژی از دست‌رفته‌ی او در اثر پر ریزی را جبران کنید.

    1. سلام کاربر گرامی
      اولین پر ریزی عروس هلندی در سن بلوغ؛ یعنی در بازه ۶ الی ۱۲ ماهگی اتفاق می‌افته؛ این سن در عروس هلنیدی‌های مختلف، متفاوته.

    1. سلام مینای عزیز
      پر ریزی اگر طبیعی باشه؛ یعنی به علت تغییر فصل، بلوغ و … باشه؛ نیازی به درمان خاصی نداره و باید روند طبیعی خودشو طی کنه.
      اما اگر پر ریزی در اثر بیماری یا استرس باشه، باید با یک دامپزشک مشورت کنین تا به درمان اون بیماری بپردازه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *