فلسفه نامگذاری پژو ۴۰۵
پژو در نامگذاری خودروهای خود از اعداد ۳ رقمی استفاده میکند. اندازهٔ عدد سمت راست نشانهٔ نسل خودرو است و اندازهٔ عدد سمت چپ دلالت بر سایز خودرو دارد. برای نمونه در مدل ۴۰۵، عدد ۵ نسل خودرو و عدد ۴ اندازهٔ خودرو را نشان میدهد. عدد صفر وسطی نیز نشاندهنده سوراخ هندل خودروهای اولیه پژو است که بر روی یک صفحه، در جلوی خودروهای آن زمان قرارگرفته بود.
پژو بعدها نامگذاری با ۴ رقم را برای خودروهای شاسیبلند و کراساور خود آغاز کرد، برای مثال پژو ۲۰۰۸ درواقع مدل کراساور پژو ۲۰۸ میباشد.
پژو ۴۰۵ در ایران
حضور پژو در ایران با مدلهایی مثل ۵۰۴، ۴۰۴ و ۲۰۵ آغاز شد، سپس با مشارکت پژو و ایرانخودرو، خودروهای بسیاری مانند ۴۰۵ در ایران تولید و عرضه شدند.
در سالهای پس از برجام نیز ایرانخودرو و پژو با ایجاد شرکت جوینتوونچر ایکاپ، برای عرضه مدلهای بهروزتر این شرکت در ایران بهصورت وارداتی و مونتاژی به توافق رسیدند. در این مقاله قصد داریم به طور خاص به پژو ۴۰۵ و انواع مدلهای آن بپردازیم.
نمونه اولیه این خودرو به یک موتور ۲ لیتری کاربراتوری (XU92C) مجهز شده بود که محبوبیت زیادی در بین جوانان داشت؛ اما پس از مدتی ایرانخودرو یک موتور ۱٫۸ لیتری انژکتور با کد XU7JP/L3 را جایگزین نمونه کاربراتوری اولیه نمود که از آلایندگی و مصرف کمتر و همچنین توان کمتری نسبت به نمونه کاربراتوری برخوردار بود.
این خودرو پس از گذشت سالهای طولانی همچنان از فروش چشمگیری برخوردار است، به طوری که در ۶ ماه نخست سال ۱۳۹۶ با فروشی فراتر از ۱۰۹ هزار دستگاه توانست رتبه چهارم پرفروشترین خودروی بازار ایران را از آن خود کند.
پژو ۴۰۵ در ایران
مشکلات پژو ۴۰۵ در ایران
تولید انواع مدل پژو ۴۰۵ در ایرانخودرو همواره با مشکلاتی همراه بود. از آتش گرفتن خودروها گرفته تا مشکلات کم کردن روغن و مشکلات سر سیلندر همگی باعث شدند تا ایرانخودرو تصمیم به توقف تولید این خودرو در سال ۱۳۹۵ را بگیرد که البته فعلا این تصمیم در حال تعلیق است و همچنان این خودرو در حال عرضه در بازار است.
یکی از مشکلات انواع مدل ۴۰۵ نیز سیستم ترمز و ایمنی این خودروها است.
طراحی پژو ۴۰۵
جالب است بدانید پژو ۴۰۵ ابتدا توسط شرکت طراحی خودروی «پینین فارینا» که یک شرکت ایتالیایی است، طراحی میشد. شرکتی که طراحی خودروهای مشهوری همچون فراری ۵۹۹ و مازراتی کواتروپورو را در کارنامه خود دارد!
بعدها با اضافه شدن تیپها و مدلهای متفاوت، خودروسازان داخلی، طراحی آن را به دست طراحان داخلی سپردند.
نمای داخلی که اکنون در پژو ۴۰۵ شاهد آن هستیم، نسبت به گذشته کمی تغییر کرده است و شرکت ایرانخودرو سعی داشته با برخی اقدامات نمای داخلی بهروزتری را برای این خودرو به وجود بیاورد؛ اما باید قبول کرد که چندان هم در این امر موفق نبوده است!
انواع مدل پژو ۴۰۵
هماکنون تولید پژو ۴۰۵ در اروپا و بیشتر کشورهای دیگر متوقفشده ولی در ایران همچنان برخی تیپهای آن در حال تولید و عرضه در بازار هستند؛ که البته با توجه به حضور انواع خودروهای ایرانی همچون سمند و دنا در بازار و استقبال مردم از این خودروها، ایرانخودرو تصمیم دارد که تولید آن را متوقف کند.
انواع ۴۰۵ را امروزه میتوانید در خیابانها مشاهده کنید که برخی از آنها چندین سال پیش، روند تولیدشان متوقفشده ولی برخی هنوز در حال تولید هستند.
البته تفاوت انواع مدلهای ۴۰۵، جزئی و بیشتر در ظاهر خودرو است و در بیشتر قطعات باهم یکسان هستند؛ مثلا لنت ترمز پژو ۴۰۵ برای انواع مدلهای ۴۰۵ یکسان است.
انواع ۴۰۵ از ابتدا تاکنون در پنج مدل مختلف به بازار عرضهشده، اما در حال حاضر، تنها دو مدل یا سه تیپ از آن باقی مانده است.
مدلهایی که از ابتدا تولیدشده و ممکن است که دست دوم آنها هماکنون در بازار موجود باشد، به شرح زیر است:
۴۰۵ GL (پژو ۴۰۵ جیال).
۴۰۵ GLI (پژو ۴۰۵ جیالآی).
۴۰۵ استیشن (پژو ۴۰۵ استیشن).
۴۰۵ GLX (پژو ۴۰۵ جیالایکس که دو تیپ تک سوز و دوگانهسوز دارد).
۴۰۵ SLX (پژو ۴۰۵ اسالایکس).
انواع مدلهای ۴۰۵
مدلهای در حال تولید
از انواع مدل های ۴۰۵ فقط ۳ تیپ پایین در حال تولید است:
پژو ۴۰۵ GLX بنزینی (پژو ۴۰۵ جیالایکس).
پژو ۴۰۵ GLX دوگانهسوز (پژو ۴۰۵ جیالایکس).
پژو ۴۰۵ SLX (پژو ۴۰۵ اسالایکس).
معرفی انواع مدل پژو ۴۰۵
در زیر به معرفی انواع مدل پژو ۴۰۵ میپردازیم:
پژو ۴۰۵ GL
این خودرو یکی از اولین نمونههای پژو ۴۰۵ در ایران است که در سال ۱۳۷۲ در بازار عرضه شد.
واردات این خودرو تا سال ۱۳۷۶ ادامه پیدا کرد. موتور کاربراتوری و ۲ لیتری این خودرو باعث شده بود تا این خودرو بتواند از نظر سرعت و شتاب عملکرد خوبی داشته باشد.
شاید یکی از ایرادات بزرگ این خودرو نسبت به مدلهای جدید ۴۰۵ مصرف سوخت بالای آن باشد. همچنین وجود امکانات قدیمی مثل دستی بودن تنظیم آینه و بالابر شیشه و تنظیم صندلی از دیگر ایرادات این خودرو است که البته با توجه به سال ساخت این خودرو نبود امکانات حتی ساده امروزه هم طبیعی است.
پژو ۴۰۵ GLI
این خودرو نیز یکی دیگر از مدلهای ۴۰۵ بود که عرضه آن متوقف شد.
پژو ۴۰۵ GLI درواقع نمونه ضعیفتر ۴۰۵ GL است که با موتور ضعیفتر ۱۸۰۰ سیسی در بازار عرضه شد.
البته میزان مصرف سوخت این خودرو نسخه قویتر داشت و برای استفادههای شهری مناسبتر از ۴۰۵ GL بود. تولید این خودرو در سال ۱۳۸۳ متوقف شد.
پژو ۴۰۵ استیشن
این مدل از انواع مدل های ۴۰۵ به طور محدود وارد بازار شد و به دلیل عدم استقبال زیاد نسبت به نسخههای سدان، ایرانخودرو تصمیم به توقف ارائه این خودرو در بازار کرد.
در این خودرو نیز از موتور Xu7 با حجم ۱۸۰۰ سیسی استفادهشده است.
پژو ۴۰۵ استیشن
پژو ۴۰۵ GLX
یکی دیگر از انواع مدل پژو ۴۰۵ مدل GLX است. از نظر فنی پژو ۴۰۵ GLX و مدل دوگانهسوز تفاوت زیادی باهم ندارند با این تفاوت که مدل دوگانهسوز از سوخت گاز هم بهره میبرد ولی از نظر امکانات هر دو شبیه هم هستند.
محبوب ترین و پرفروشترین مدل، پژو ۴۰۵ GLX است که در دو مدل بنزینی و دوگانهسوز روانه بازار شد.
این مدل ابتدا با موتور ۲۰۰۰ سیسی عرضه شد و سپس با موتور XU7 با حجم ۱۸۰۰ سیسی جایگزین شد.
موتور این خودرو توان تولید حداکثر قدرت ۱۰۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۵۳ نیوتن متر دارد که البته در نسخه گازسوز آن گشتاور خودرو بسیار پایین میآید و یکی از ایرادات پژو ۴۰۵ GLX گازسوز محسوب میشود. مصرف سوخت این خودرو نیز کمی زیاد است.
مشخصات فنی پژو ۴۰۵ GLX
نوع موتور: XU7.
حجم موتور: (cc 1761)
حداکثر توان موتور: ( ۱۰۰ نیوتن متر در ۶۰۰۰ دور در دقیقه (بنزین)، ۸۳ نیوتن متر در ۶۰۰۰ دور در دقیقه (گاز))
حداکثر گشتاور: (Nm 153 نیوتن متر در ۳۵۰۰ دور در دقیقه (بنزین)، ۱۲۶ نیوتن متر در ۳۵۰۰ دور در دقیقه (گاز))
نسبت تراکم: ۹٫۳٫
تعداد سوپاپ: ۸ عدد.
نوع سوخت سازگار: گاز سی آن جی + بنزین بدون سرب با اکتان ۸۷ و ۹۵٫
سیستم انژکتوری: پاشش چند نقطهای.
استاندارد حد آلایندگی: یورو ۴ بهینه.
حداکثر سرعت: (km/h)190 (بنزین) / ۱۸۰ (گاز)).
شتاب صفر تا ۱۰۰: (۱۱ ثانیه).
سیستم گیربکس: ۵ دنده دستی (BE3).
سیستم انتقال نیرو: دیفرانسیل جلو.
مصرف سوخت (در ۱۰۰ کیلومتر) در شهر: (۱۲٫۸ لیتر بنزین / ۴۳٫۶ گاز).
مصرف سوخت (در ۱۰۰ کیلومتر) خارج شهر: (۶٫۸ لیتر بنزین / ۲۷٫۸ گاز).
مصرف سوخت (در ۱۰۰ کیلومتر) ترکیبی: (۹٫۱ لیتر بنزین / ۳۱٫۳ گاز).
طول خودرو: ۴۴۰۸ میلیمتر.
عرض خودرو: ۱۶۹۴ میلیمتر.
ارتفاع خودرو: ۱۴۱۰ میلیمتر.
فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو: ۲۶۶۹ میلیمتر.
وزن خالص خودرو بدون سرنشین با مخزن پر و بدون تجهیزات اضافی: ۱۲۵۰ کیلوگرم.
گنجایش مخزن سوخت: (۷۰ لیتر بنزین / ۷۵ کیلو گاز).
حجم فضای صندوق عقب: ۳۹۵ دسی متر مکعب.
تجهیزات ایمنی و امکانات رفاهی پژو ۴۰۵ GLX
این خودرو مجهز به ترمز ضد قفل ABS و EBD است.
ترمزها در قسمت جلو، دیسکی خنک شونده و در قسمت عقب، کاسهای هستند. این خودرو مجهز به سیستم ضد سرقت ایموبلایزر است و قفل مرکزی آن با ریموت رادیویی طراحیشده است. فرمان آن هیدرولیک است.
مدلهای پیشین این خودرو تنها یک کیسه هوا داشت، اما در حال حاضر، تمامی مدلها با دو کیسه هوا تولید میشوند.
تمام خودروهایی که هماکنون در حال تردد هستند و تنها یک ایربگ دارند، در سال های گذشته تولیدشدهاند.
از جمله امکانات رفاهی ۴۰۵ GLX، سیستم صوتی پیشرفته آن است. آینههای جانبی و شیشهبالابرهای جلو برقی هستند. کلید بازکن صندوق عقب داخل خودرو و صندلیهای قابل تنظیم جلو را هم میتوان جزو امکانات رفاهی این خودرو برشمرد.
از جمله تزیینات این خودرو، تریم بژ و طراحی جدید داشبورد است که شامل کنسول وسط، سر دسته دنده، پنل وسط و قسمت پشت آمپر میشود. یکی از تزئینات داخلی کابین خودرو است که مربوط به قسمتهایی چون داشبورد و رو دریهاست(تریم بژ).
پژو ۴۰۵ GLX
مزیت پژو ۴۰۵ GLX دوگانهسوز
ایموبیلایزر، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، ترمز ABS و سیستم EBD جزء امکانات ایمنی این خودرو هستند. با توجه ارزانتر بودن گاز CNG نسبت به بنزین، خرید پژو ۴۰۵ GLX دوگانهسوز میتواند برای کسانی که میخواهند هزینه زیادی را بابت سوخت پرداخت نکنند گزینه مناسبی به نظر میرسد، البته نباید این موضوع را نادیده گرفت که قرار گرفتن مخزن CNG در صندوق عقب خودرو، موجب کاهش چشمگیر فضای بار پژو ۴۰۵ GLX دوگانهسوز شده است.
بنابراین در سفرهای خانوادگی با این خودرو ممکن است با مشکل کمبود فضای بار مواجه شوید. طراحی قدیمی، کمبود آپشن، مصرف بالای بنزین و کیفیت پایین مونتاژ ایراداتی هستند که میتوان به این شیر پیر وارد کرد اما قیمت مناسب، بهصرفهتر بودن استفاده از CNG نسبت به بنزین و دسترسی آسان به قطعات یدکی شاید تنها نکات مثبت این خودرو باشند.
رقبای پژو ۴۰۵ GLX دوگانهسوز و بنزینی
در حال حاضر سمند LX، پژو ۴۰۵ معمولی و ساینا اتوماتیک، محصولاتی هستند که در رده قیمتی پژو ۴۰۵ GLX دوگانهسوز میتوانید در بازار ایران خریداری کنید.
همهی این گزینه از مزایایی مانند بازار خریدوفروش پر رونق و دسترسی ساده به قطعات یدکی برخوردار هستند، اما در مقام مقایسه سمند LX به دلیل مزایایی مانند سواری نرمتر و فضای بیشتر میتواند گزینه مناسبی برای خرید باشد. البته اگر به خرید خودرو اتوماتیک علاقه دارید و آپشنهای بیشتری میخواهید، ساینا اتوماتیک در این رده قیمتی بهترین گزینه است.
رقبای پژو ۴۰۵ GLX بنزینی، رانا، سمند SE و پژو ۴۰۵ SLX هستند که از برتریهای اندکی نسبت به این خودرو برخوردارند، اما در این رنج قیمت نمونههای کارکرده رنو L90 یا پژو ۲۰۶ SD را هم میتوان بهعنوان گزینهای مناسب در نظر گرفت زیرا علاوه بر موتور قویتر از کیفیت و امنیت بالاتری نیز برخوردار هستند.
پژو ۴۰۵ SLX
از دیگر انواع مدل پژو ۴۰۵ مدل ۴۰۵ SLX است. پژو ۴۰۵ SLX به گفته ایرانخودرو فیس لیفت ۴۰۵ GLX است که مثل دیگر فیس لیفتهای انجامشده در ایران، این بار نیز تفاوت زیادی در این دو مدل خودرو بهجز برخی تفاوت جزئی همچون تغییرات جلو پنچره و قرار دادن مه شکن در سپر جلو، وجود ندارد.
در داخل خودرو نیز فقط رنگ کابین خودرو تفاوت پیدا کرد که البته بیکیفیت بودن مواد بهکاررفته در ساخت کابین را نیز باید به آن اشاره کرد که یکی از مواردی است خیلی از دارندگان این خودرو به آن انتقاد میکنند.
تفاوت عمده ۴۰۵ SLX با ۴۰۵ GLX در موتور خودرو است که ایرانخودرو با قرار دادن موتور TU5 بهجای موتور XU7 قصد کم کردن مصرف سوخت خودرو را داشت که البته فروش و استقبال از این خودرو طبق انتظار این شرکت پیش نرفت و پژو ۴۰۵ GLX همچنان پرفروشترین خودرو از انواع مدل های ۴۰۵ است.
به کار بردن موتور TU5 1600 سیسی باعث کندی این خودرو شد؛ بهطوریکه زمان صفر تا صد این خودرو ۲ ثانیه افزایش پیدا کرد و به دلیل وزن نسبتا زیاد پژو ۴۰۵، این خودرو چالاکی خود را در مدل SLX از دست داد و مخصوصا در سربالاییها افت محسوسی پیدا کرد.
مشخصات فنی پژو ۴۰۵ SLX با موتور TU5
نوع موتور: TU5.
حجم موتور: (cc 1587).
حداکثر توان موتور: (hp108 اسب بخار در ۵۶۰۰ دور در دقیقه).
حداکثر گشتاور: (Nm 142 نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه).
نسبت تراکم: ۱۰٫۵٫
تعداد سوپاپ: ۱۶٫
نوع سوخت سازگار: بنزین بدون سرب با اکتان ۸۷ و ۹۵٫
سیستم انژکتوری: پاشش چند نقطهای.
استاندارد حد آلایندگی: یورو-۴ بهینه.
حداکثر سرعت: ( ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت).
شتاب صفر تا ۱۰۰: ۱۳٫۲ ثانیه.
سیستم انتقال قدرت: ۵ دنده دستی (BE3).
مصرف سوخت (در ۱۰۰ کیلومتر) در شهر: ۱۰٫۱ لیتر.
مصرف سوخت (در ۱۰۰ کیلومتر) خارج شهر: ۶ لیتر.
مصرف سوخت (در ۱۰۰ کیلومتر) ترکیبی: ۷٫۵ لیتر.
طول خودرو: ۴۴۰۸ میلیمتر.
عرض خودرو: ۱۶۹۴ میلیمتر.
ارتفاع خودرو: ۱۴۱۰ میلیمتر.
فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو: ۲۶۶۹ میلیمتر.
وزن خالص خودرو بدون سرنشین با مخزن پر و بدون تجهیزات اضافی: ۱۱۲۰ کیلوگرم.
گنجایش مخزن سوخت: ۷۰ لیتر.
حجم فضای صندوق عقب: ۴۷۰ دسی متر مکعب.
تجهیزات و امکانات رفاهی پژو ۴۰۵ SLX
در زیر به معرفی تجهیزات و امکانات رفاهی پژو ۴۰۵ SLX میپردازیم:
سیستم تهویه مطبوع دستی.
سیستم صوتی، تصویری و مالتی مدیا: سیستم صوتی ساده به همراه بلندگوهای جلو.
غربیلک فرمان ساده و از جنس پلاستیک.
سیستم صندلیهای جلو: صندلیهای پارچهای، دارای تنظیم ۴ جهته دستی.
سیستم صندلیهای عقب: صندلی ساده دارای رویه پارچهای.
سیستم روشنایی جلو: چراغ مه شکن جلو، چراغ جلو کریستالی.
سیستم روشنایی عقب: چراغ عقب کریستالی.
سیستم آینهها: آینه های جانبی برقی.
سیستم شیشهها: شیشهبالابر برقی درهای جلو.
سایر موارد شامل: باله کوچک روی صندوق عقب به همراه چراغ سوم ترمز، زه جانبی کرومی، جلوپنجره جدید با لوگوی آبکروم، مجموعه جدید داشبورد (پشت آمپر، کنسول وسط، سر دسته دنده، پنل وسط).
کیسه هوای راننده و سرنشین.
سیستم های امنیتی و حفاظتی شامل: ایموبیلایزر و قفل مرکزی با ریموت.
ترمزهای جلو: دیسکی.
ترمزهای عقب: کاسهای.
سیستم های ترمز و پایداری: ترمز ضد قفل ABS و EBD.
پژو ۴۰۵ SLX
رقبای پژو ۴۰۵ SLX
از اصلیترین رقبای پژو ۴۰۵ SLX در این رنج قیمتی میتوان به سمند LX و رانا اشاره کرد، اما اگر در این رنج قیمتی امنیت و کیفیت اولویت شما در خرید یک خودرو محسوب میشود، خرید نمونههای کارکرده رنو ال ۹۰ را پیشنهاد میدهیم.
تفاوتهای میان پژو SLX و پژو GLX
در زیر تفاوتهای عمدهی میان پژو SLX و پژو GLX را ذکر میکنیم:
بادگیر صندوق عقب در پژو ۴۰۵ SLX.
چراغ مه شکن در پژو ۴۰۵ SLX.
چراغ جلو و عقب جدید برای اس ال ایکس.
زه جانبی کرومی (مدل پژو پارس)، جلوپنجره جدید با لوگوی آبکروم.
کلید بازکن صندوق عقب از داخل اتاق، سیستم بهبودیافته کنترل موتور (EMS).
موتور ۱۶۰۰ با ۱۶ سوپاپ (موتور TU5) با ۱۱۰ اسب بخار قدرت.
معایب انواع مدل پژو ۴۰۵
انواع مدل جدید پژو ۴۰۵ در بخش موتور بسیار بیشتر از مدل قدیمی دچار مشکل میشود.
قطعات مصرفی مثل بوشها و لنتها کیفیتشان نسبت به مدل های قدیمی افت کرده است. قطعات جانبی موتور، مثل پمپ بنزین و یا کویل در مدل های جدید پژو ۴۰۵، نسبت به گذشته بیشتر خراب میشوند.
در مدل های جدید پژو ۴۰۵ که حتی بسیار کم کارکرد هم هستند، خطاهای مختلفی در ECU آنها مشاهده میشود که بعضاً با دیاگ هم مشکل حل نمیشود و باید حتماً یک سنسور و یا قطعه تعویض شود تا خطا رفع شود که این کار هزینهبر است.
در مدل های پایین پژو ۴۰۵ با ضعف کوئل مواجه هستیم به گونه ای که اگر چند قطعه برقی همزمان روشن باشند برق خودرو ضعیف میشود و ماشین دور نمیگیرد. ضریب گیربکس مناسب این خودرو نیست و موتور فشار بالایی را تحمل میکند.
به پایان مقاله رسیدیم؛ امیدوراریم لذت برده باشید.
اگر قصد خرید و فروش خودروی موردنظر خود را دارید میتوانید به سایت یا اپلیکیشنواسط کالا مراجعه نمایید و به صورت امن، راحت و با قیمت مناسب خودروی خود را بخرید یا بفروشید
با مطالعهی مطلب زیر میتوانید اطلاعات لازم را در مورد انواع مدل تیبا بیاموزید.
منابع: Turboyadak.com Partkade.com
سلام آقا فرق پژو۴۰۵ کابین زرد با کابین مشکی چیه بعضیا میگن کابین زردبهتره.
سلام خسته نباشید ممنون بابت مطالب مفیدتان طوری ک شما گفتید موتور ۸ سوپاپ xu7 از tu5شتابش بیشتر اما اینطور نیست موتور تیوفایو شتابش از ایکس یو بیشتره و شتاب ایکس یو فابریک ۱۵ ثانیه است و تیوفایو۱۲ ثانیه که موقع درگ کاملا معلوم است شتاب تیوفایو از ایکس یو بیشتر است شتاب ۱۱ ثانیه ایکس یو مندرج کارخانه است شتاب واقعی صفر تا صد ۱۵ ثانیه است
مثل اینکه پژو فرانسه ای سوار نشدی دایی تا بفهمی درگ یعنی چی…این اشغالای چینی رو که اسمش تولید ملی هست هیچیش به درد نمیخوره
اگر برای ماشین کارشناس حرفه ایی داخل هر شهر بود عالی میشد