خرید موبایل یک فرایند بسیار هیجانانگیز است. موبایلهای زیادی برای انتخاب وجود دارد و بهزودی یکی از آنها مال شما خواهد شد. هیجان همیشه بد نیست اما ممکن است در قضاوت درست مانع ایجاد کند. برخی اوقات افرادی که بهدرستی تحقیق و نتیجهگیری کردهاند تا لحظهای که از کارتشان پول میکشند ممکن است دچار اشتباههایی شوند. باوجود حق انتخاب گستردهای که در پیش روی ما قرار دارد، انتخاب یک گزینهی عالی کار چندان راحتی نیست. گوشی موبایل معمولاً قیمت کمی ندارد و احتمالاً میخواهید حداقل یک یا دو سالی از آن استفاده کنید. ما نمیتوانیم به شما بگوییم کدام مدل گوشی را بخرید؛ زیرا هرکدام از افراد خواستهها و نیازهای متفاوتی دارند؛ اما در این مطلب قصد داریم به بیان اشتباهات رایج در خرید گوشی و ملاکهای مهم در خرید گوشی بپردازیم.
آنچه در ادامه میخوانید
معرفی اشتباهات رایج در خرید گوشی
در این بخش قصد داریم به تعدادی از متداولترین اشتباهات خریداران موبایل بپردازیم که با رعایت آنها، میتوانید موبایلی بسیار عالی متناسب با نیازتان و بدون صرف هزینه اضافی تهیه کنید.
خرید گوشی بدون در نظر گرفتن نیازها
از مهمترین اشتباهات رایج در خرید گوشی در نظر نگرفتن نیازها است. خرید موبایل بهواسطه مدلهای پیشنهادی از طرف دوستان یا فروشندگان کار اشتباهی است چون باید اول برای خودتان مشخص کنید که چه استفادههایی از موبایل دارید و چه چیزهایی برای شما در یک موبایل نسبت به سایر ویژگیهای آن ارجحیت دارد. برای مثال کسی که هرروز از صبح تا شب با موبایل مشغول وب گردی است پس صفحهنمایش بزرگ برای او باید ارجحیت داشته باشد و دیگر داشتن یا نداشتن دوربین باکیفیت نباید برای او تفاوت چندانی بکند.
اشتباهات رایج در خرید گوشی با خرج بیش از اندازه
صرف پولی بیشتر از آنچه در توان شما هست، یکی از اشتباهات بزرگ است. حتی قبل از اینکه تصمیم بگیرید چه گوشیای میخواهید بخرید، باید برای خودتان بودجه تنظیم کنید. شاید تنظیم کردن یک بودجه برای خرید گوشی جذابترین کار دنیا نباشد اما درعینحال یک مزیت خوب دارد و آن این است که انتخابهای شما را محدود میکند. مثلاً اگر تنها ۸۰۰ هزار تومان میتوانید برای خرید گوشی هزینه کنید، گوشیهای گرانتر از این قیمت را از لیست خود حذف کنید.
گوشیهای هوشمند جذاباند و این یک واقعیت است که همه ما میخواهیم گرانترین آنها را با آخرین فنّاوریهای روز داشته باشیم؛ اما بهجز خرید گوشی، چیزهای مهم دیگری نیز در زندگی وجود دارد که باید به آنها نیز توجه کرد. پس برای خرید یک گوشی خودتان را وارد قرض نکنید.

خرید گوشیهای ارزانقیمت چینی
از دیگر اشتباهات رایج در خرید گوشی خرید کردن گوشیهای ارزان قیمت چینی موجود در بازار است. این روزها بهخصوص در بازار موبایل، موبایلهایی با برندهای نامعتبر چینی بسیار زیاد شده که با اسمهایی مشابه برندهای باکیفیت مثل سامسونگ، سونی و اپل به بازار عرضه میشوند و دقیقا کپی برابر اصل یکی از مدلهای برندهای معروف بازار هستند اما با نصف قیمت آنها! از قدیم گفتهاند هیچ ارزانی بیعلت نیست. پس حتماً این ارزانی علتی دارد.
برندهای ناشناخته برای جذب مشتری مجبورند قیمتی پایینتر ارائه دهند و برای ارائه قیمت پایینتر مجبورند در ساخت محصول خود از مواد کاملاً مرغوب استفاده نکنند. برای همین است که اگر یک گوشی چینی ناشناخته را در برابر یک گوشی با مشخصات یکسان از برندهایی مانند سونی، سامسونگ و غیره قرار دهیم و تست سرعت بگیریم، مشاهده میکنیم که گوشی برند شناختهشده سریعتر و بهتر از گوشی چینی ناشناخته عمل کرد. پس حالا مشخص شد که ارزانی این گوشیهای چینی چندان بیحکمت هم نیست!
تعصبی بودن روی برند خاص از دیگر اشتباهات رایج در خرید گوشی
تعصبی رفتار کردن در خرید گوشی اشتباه بزرگی است یعنی شما فقط به یک برند علاقه داشته باشید و گوشیهای با برندهای دیگر را بدون دلیل موجهی از لیست خود حذف کنید.
در بسیاری از موارد شرکتهای با نام تجاری کوچکتر در مقایسه با غولهای بازار، گوشیهای باکیفیت اما باقیمت بسیار کمتر ارائه میدهند. در هنگام خرید گوشی ذهن خود را باز نگهدارید و در خصوص یک برند تعصب نداشته باشید و دلیلی ندارد که برندهای دارای معروفیت کمتر را نادیده بگیرید.
اشتباهات رایج در خرید گوشی با نداشتن اولویت
بدون داشتن اولویت، انتخاب برای خرید گوشی هوشمند، سخت است. یک تکه کاغذ بردارید و بر روی آن بنویسید که کدام ویژگی گوشی برای شما از همه مهمتر است. دوربین؟ باتری؟ طراحی؟ و غیره. مشخص کردن اولویت، انتخابهای شما را محدودتر میکند و شما میتوانید گزینههایی که اولویت موردنظر را ندارند، خط بزنید. این حرکت حتی به شما در انتخاب بین دو گزینه شبیه به هم نیز کمک خواهد کرد. مثلاً در انتخاب بین G6 الجی و گلکسی S8 سامسونگ، اگر ملاک شما باتری است، G6 گزینه بهتری هست (۳۳۰۰ mAh در مقابل ۳۰۰۰ mAh)/ اگر ملاک شما عملکرد گوشی است S8 انتخاب بهتری هست (اسنپدراگون ۸۳۵ در مقابل ۸۲۱).
نادیده گرفتن گوشیهای قدیمی از دیگر اشتباهات رایج در خرید گوشی
نادیده گرفتن گوشیهای قدیمی یک اشتباه رایج است. یک گوشی که سال پیش معرفیشده است، هنوز میتواند تمام ویژگیهای موردنظر شما را داشته باشد، با این تفاوت که قیمت آن بسیار مناسبتر از گوشیهای سال جدید است. گوشیهای جدیدتر همیشه خیلی بهتر از نسخههای قبلی خود نیستند. در بعضی موارد تنها اتفاقی که رخ میدهد، بهبود نسبی عملکرد گوشی و تغییر طراحی است که آنهم همیشه جواب نمیدهد. اگر شما به داشتن آخرین نسخه از گوشی اهمیت نمیدهید، خرید دستگاههای یک یا دو سال قبلتر انتخاب خوبی برای صرفهجویی در هزینهها است.
بهعنوانمثال شما میتوانید بهجای خرید گلکسی اس ۸، گلکسی اس ۷ اج را خریداری کنید. این گوشی هنوز عملکرد سختافزار قوی دارد، دارای نمایشگر بزرگ با لبههای منحنی است و نسبت به آب و گردوغبار نیز مقاوم است. مهمتر از همه اینکه بسیار ارزانتر از پرچمدار فعلی سری گلکسی اس است. برچسب قیمت پایینتر این گوشی به معنی از دست دادن چند ویژگی مانند طراحی بدون حاشیه، نسبت نمایشگر ۱۸:۹ و رزولوشن بالاتر دوربین سلفی است که البته همه اینها به اولویتبندی شما برمیگردد. اگر گزینههای فوق جز اولویتهای شما نباشد S7 Edge باقیمت ارزانتر انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

بنابراین زمانی که در فروشگاههای اینترنتی و یا بازارهای فروش موبایل به دنبال گوشی مناسب برای خود میگردید، مطمئن شوید که دستگاههای قدیمیتر را نیز در نظر گرفتهاید. با مرور مشخصات آنها بهصورت آنلاین میتوانید از مشخصات کلی آنها بهطور دقیق مطلع شوید.
اهمیت بیشازاندازه به رزولوشن گوشی
یکی از اشتباهات رایج در دیگر در خرید گوشی اهمیت زیادی به رزولوشن گوشی است.
“هر چه رزولوشن دوربین بالاتر باشد بهتر است”
جملهای که در هنگام خرید موبایل زیاد شنیدهایم اما باید بگوییم که کاملاً اشتباه است. فقط رزولوشن بالا تعیینکننده برتری کیفیت نیست. چون در اینجا هم کیفیت حسگر دوربین مهم است و هم نرمافزار و رابط کاربری که بهواسطه آن با دوربین کار میکنیم. بهعنوانمثال گوشیهای سامسونگ نوت ۴ با دوربین ۱۶ مگا پیکسل و سونی z3 با دوربین ۲۱ مگا پیکسل دو گوشی هستند که شرایط یکسانی ازلحاظ سختافزار و سال تولید باهم دارند اگر در یک شرایط از یک نقطه عکسبرداری کنید خواهید دید که بهمراتب عکس بسیار بهتری در نوت ۴ خواهید دید بااینکه رزولوشن دوربین آن کمتر است.
معیار نادرست در انتخاب باطری
“هر چه ظرفیت باتری بیشتر باشد بهتر است “
باز هم موردی که بسیاری در آن اشتباه میکنند و علتش هم باز همین تفکر دیرینه است، ظرفیت کم و زیاد باتری است. مدتزمان شارژ دهی موبایل را فقط ظرفیت باتری مشخص نمیکند بلکه مصرف کنندههای انرژی باتری هم در کنار ظرفیت باتری مهم هستند. پردازنده و صفحهنمایش مهمترین این عاملها هستند. بهعنوانمثال دو گوشی سامسونگ j5 و j7 مدل ۲۰۱۶ را در نظر بگیرید که به ترتیب دارای صفحهنمایش ۵٫۲ و ۵٫۵ اینچی و هردو با رزولوشن ۱۲۸۰×۷۲۰ پیکسلی هستند.
اشتباهات رایج در خرید گوشی با انتخاب نادرست کیفیت تصویر
“هر چه رزولوشن تصویر بیشتر باشد بهتر است “
باز هم بحث همان تفکر “بیشترین همیشه بهتر است” مطرح میشود که باید بگوییم همیشه این موضوع صدق نمیکند. چراکه چشمان انسان بهسختی تفاوت میان رزولوشن QHD، UHD و Full HD را تشخیص میدهد و همچنین چشم انسان در مورد تراکم پیکسلی بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ پیکسل بر هر اینچ نیز همینطور است. علاوه بر آن رزولوشن بالاتر و تراکم پیکسلی بیشتر از ۴۰۰ppi موجب میشود تا دستگاه پیکسلهای بیشتری را پردازش کند و درنتیجه مصرف باتری بالا رود. البته صفحههای نمایش QHD و گوشیهایی که بهزودی مانند اکسپریا زد ۵ پریمیوم با رزولوشن UHD مشاهده خواهید کرد کیفیت و زرقوبرق بالایی دارند. تراکم پیکسلی بالاتر نیز بر این زرقوبرق میافزاید و دل کندن از آنها سخت است؛ اما اگر مصرف باتری برایتان مهم است دور این زرقوبرق را خط بکشید.
ملاکهای مهم خرید گوشی
پس از اینکه اشتباهات رایج در خرید گوشی را بررسی کردیم، به معرفی ملاکهای مهم خرید گوشی میپردازیم. هنگامیکه شما میخواهید یک گوشی جدید بخرید با دنیایی از مدلهای مختلف مواجه میشوید که اتفاقاً تمامی آنها جذاب به نظر میرسند! اگر هم به سراغ جدول مشخصاتشان بروید، دنیایی از اعداد و اصطلاحات پیچیده وجود دارد. پیچیدگیهای موجود در حدی است که درنهایت ناچار میشوید به سخن آشنایان، دوستان یا حتی مغازهدارها اطمینان کنید و گوشی جدیدی بخرید. اینکه انتخاب شما چقدر درست و هوشمندانه باشد، نامشخص است؛ اما در این بخش با بیان مهمترین معیارهای خرید گوشی به شما کمک کنیم تا بهترین و مناسبترین مدل را با توجه به سلایق، نیازها و بودجهی خود، خریداری کنید.
دقت به دستگاهی که از آن استفاده میکنیم
اگر از آن دسته افرادی هستید که همواره به دنبال استفاده از دستگاهها و محصولات جدید هستید میتوانید از این مرحله صرفنظر کنید. بهطورکلی تجربه نشان داده که کاربران ضمن استفاده از یک دستگاه به آن علاقهمند شده و عادت میکنند. بهعنوانمثال اگر دستگاه هوشمند قبلی که خریداری کردهاید یک دستگاه اندرویدی بوده، احتمالاً شما به این سیستمعامل وابسته میشوید. حال اگر بهطور ناگهانی یک آیفون اپل را خریداری کنید ممکن است پس از مدتزمان کوتاهی چندان احساس رضایتبخشی نداشته باشید.

البته این امر در بین تمام کاربران با شیوه مشابه دیده نمیشود و چه بسیارند افرادی که از یک سیستمعامل به سیستمعاملی جدید جهشیافته و رضایت کافی داشتهاند. با وجود تمامی این تفاسیر باید در نظر داشت که انتقال اطلاعات و دادهها مابین دو دستگاه با سیستمعاملهای متنوع هم در پارهای از موارد میتواند دردسرساز باشد. البته برندهایی نظیر سامسونگ با ارائه ابزارهای خاصی سعی داشتهاند که این روند را بهبود بخشند، اما بااینحال نمیتوان دردسرهای این موضوع را نادیده گرفت. توصیه میکنیم که اگر مدتهاست که از یک سیستمعامل استفاده میکنید و اهل ریسک نیستند، حتماً گوشی جدید خود را هم مطابق با همان شرایط انتخاب کنید.
انتخاب سیستم عامل موردنظر از مهمترین ملاکهای مهم در خرید گوشی
باید سیستمعامل موردنظر خود را بشناسید. هماکنون گوشیهای هوشمند ازنظر سیستمعامل شامل سه دسته اصلی میشوند. دسته اول محصولات اندرویدی هستند. دسته دوم محصولات آی او اسی اپل محسوب شده و دسته سوم هم ویندوز موبایل خواهند بود. انتخاب یک سیستمعامل مناسب اولین قدم بهمنظور خرید یک گوشی مناسب است. برای درک این موضوع باید تفاوتهای مابین این سیستمعاملها را شناخته و با توجه به نیازهای خود نسبت به انتخاب هر یک از آنها وارد عمل شوید. اگر به دنبال سیستمعاملی هستید که بتوان بهسادگی از آن استفاده کرد و قابلیتهای شخصیسازی متعددی را ارائه کند، توصیه میکنیم که سیستمعامل اندروید را انتخاب کنید.
در سمت مقابل اگر به دنبال سیستمعاملی هستید که منحصربهفرد و اختصاصیتر باشد، میتوانید سیستمعامل آی او اس و محصولات برند اپل را انتخاب کنید. همچنین اگر از علاقهمندان به سیستمعامل ویندوز مایکروسافت هستید، میتوانید سیستمعامل ویندوز موبایل را انتخاب نمایید. بهطورکلی هماکنون سیستمعامل اندروید محبوبترین و پرکاربرترین سیستمعامل موبایلی موجود در دنیاست و روزبهروز در حال پیشرفت است. انتخاب این سیستمعامل گزینه بسیار مناسبی برایتان محسوب میشود چراکه تنوع محصولات در این سیستمعامل بهمراتب نسبت به سایر سیستمعاملهای نامبرده شده بیشتر است.
ابعاد صفحهنمایش گوشی هوشمند
یکی دیگر از ملاکهای مهم در خرید گوشی توجه به ابعاد صفحهنمایش گوشی هوشمند است. افراد زیادی هستند که تمایلی به گوشیهای با ابعاد بزرگ ندارند و نمیتوانند از گوشیهای با سایز صفحهنمایش بزرگ استفاده کنند. برخی از کاربران را میبینیم که علاوه بر وجود آیفونهای پرو ۱۱ کماکان سعی میکنند از آیفونهای نسخه ۶ استفاده کنند که قالب بهتری برای قرار گرفتن در دست دارند. لذا سعی کنید قبل از خریدن یک گوشی هوشمند به حملونقل آنهم توجه کنید.

توجه به جنس بدنه از دیگر ملاکهای مهم در خرید گوشی
جنس بدنهی گوشی شاخصی است که تأثیر مستقیم در طول عمر آن دارد. اکثر گوشیهای رده پایین و رده میانی، بدنههای پلاستیکی دارند؛ پلاستیک مادهی ارزانقیمتی است که هزینهی نهایی تولید گوشی را کاهش میدهد؛ ولی در عوض، بهراحتی آسیب میبیند و استحکام زیادی ندارد. در سمت دیگر، گوشیهای ردهبالا از بدنههایی تمام فلزی یا ترکیب فلز و شیشه استفاده میکنند. برای این دسته از گوشیها، معمولاً از آلیاژهای آلومینیوم استفاده میشود؛ آلیاژی که در صنایع خودرو و هوا و فضا هم به کار میرود.
بدنهی فلزی باعث اعلا شدن گوشی و خوشدستتر شدن آن میشود. بهعلاوه این نوع بدنهها مقاومت خوبی در برابر ضربه دارند. مورد بعدی این است که آلیاژ آلومینیوم، رسانای خوبی برای گرما محسوب میشود؛ این موضوع هم یک مزیت است و هم یک عیب؛ مزیت از این نظر که گرمای تولیدشده توسط قطعات داخلی، بهسرعت از گوشی دفع میشود و از آسیب دیدن آن جلوگیری میکند؛ اما همین مورد سبب میشود که هنگام انجام محاسبات سنگین مثل اجرای بازیهای سهبعدی، بدنهی گوشی داغ و کمی آزاردهنده شود.
توجه به قابلیت اتصال LTE 4G گوشی
استفاده از اینترنت به یکی از ملاکهای مهم در خرید گوشی تبدیل شده که کاربران به آن توجه دارند. هماکنون گوشیهای هوشمند جدیدتر موجود در بازار از اتصال LTE 4G پشتیبانی میکنند. این استاندارد اتصال نسبت به استاندارد پیشین خود یعنی ۳G بهمراتب سرعت و کیفیت بالاتری دارد؛ بنابراین اگر از افرادی هستید که با استفاده از موبایل دیتا و شبکه سیمکارتتان از اینترنت استفاده میکنید، حتماً به این موضوع توجه داشته باشید که گوشی هوشمند جدیدتان از اتصال LTE 4G پشتیبانی کند.
توجه به شرایط و وضعیت حافظه داخلی دستگاه
ظرفیت حافظه داخلی گوشیهای هوشمند یکی از حائز اهمیتترین ویژگیهای آنهاست که حتماً باید به آن توجه کنید. گوشی هوشمندی که حافظه داخلی آن ظرفیت پیشفرض ۸ گیگابایتی را ارائه میکند، بدون تردید انتخاب جالبی برای شما محسوب نخواهد شد. سعی کنید که همواره گوشیهای هوشمندی را خریداری کنید که ازنظر حافظه داخلی ظرفیت بیشتری را به همراه داشته باشند تا در آینده با مشکل کمبود فضای ذخیرهسازی اطلاعات مواجه نشوید.
دراینبین برخی از گوشیهای هوشمند قابلیت پشتیبانی از حافظه جانبی یا رم میکرو اسدی (Micro SD) را ارائه میکنند. این موضوع بدان معناست که شما میتوانید یک رم میکرو اسدی را به دستگاهتان متصل کرده و بدینصورت فضای ذخیرهسازی اطلاعات آن را افزایش دهید. در نظر داشته باشید که هیچیک از آیفونهای اپل این قابلیت را ارائه نمیکنند. فراموش نکنید که پیش از انتخاب یک گوشی هوشمند به شرایط و وضعیت حافظه داخلی آن توجه خاصی داشته باشید و تا حد امکان از انتخاب گوشیهای با حافظه داخلی محدود دوریکنید.
کیفیت دوربین دستگاه
بررسیها نشان داده که توجه به کیفیت دوربین دستگاه ازجمله معیارهای اصلی کاربران در حین خرید یک گوشی جدید بوده است؛ بنابراین شما هم به این موضوع توجه داشته باشید. هماکنون گوشیهای هوشمند جایگزین تمام و کمال دوربینهای دیجیتال شدهاند و کمتر کسی را میبینید که بهمنظور عکسبرداری از دوربینهای اختصاصی استفاده کند. دوربین گوشیهای هوشمند ضبط کننده لحظات شادی و خاطرات ماست، بنابراین کیفیت عملکرد آن فوقالعاده حائز اهمیت خواهد بود.

همچنین توصیه میکنیم که علاوه بر دوربین اصلی، کیفیت عملکرد دوربین سلفی گوشی موردنظرتان را هم در نظر داشته باشید. هماکنون عکسبرداری سلفی در بین کاربران از محبوبیت شایان ملاحظهای برخوردار است، بنابراین به این موضوع توجه داشته باشید. آیفونهای اپل ازجمله محصولاتی هستند که همواره کیفیت دوربین اصلی آنها فوقالعاده رضایتبخش است.
توان شارژ دهی بالا
توان مصرفی شارژ یک گوشی هوشمند ازجمله مبناهایی است که کاربر را یا از خرید منصرف میکند یا برعکس به خرید آن تشویق میکند. باتری، آخرین معیار خرید شماست. طبیعی است یک کاربر، گوشیهایی را برمیگزیند که سختافزار بهتری داشته باشد؛ بهخصوص ازلحاظ باتری. درصورتیکه شارژ دهی گوشی آزاردهنده باشد، رضایت بخشی مشتری چند درصد کاهش پیدا میکند و بههیچوجه اقدام به خرید گوشی صورت نخواهد گرفت.
لذا سعی کنید قبل از خرید، به اطلاعات گوشی دسترسی پیدا کنید و در سایتهای اینترنتی نظرات کاربران را مطالعه کنید. گوشیهای نسل جدید شارژ دهی بالاتری نسبت به نسلهای قبلتر دارند. همچنین در میان برندها، گوشیهای سامسونگ، نسبت به باقی برند گوشیها دیرتر شارژ تمام میکنند و آیفون شارژ دهی کمتری نسبت به گوشیهای آیفون دارد.
سخن پایانی
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد خرید گوشی میتوانید به ویکیپدیا مراجعه نمایید.
همچنین اگر قصد خرید و فروش انواع لوازم الکترونیکی مورد نظر خود از جمله موبایل را دارید میتوانید به سایت ویا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید و به صورت راحت اینکار را انجام دهید.
منابع:
sakhtafzarmag.com
mobilekomak.com
rayamag.com
شیائومی هم قیمتشون خوبه هم کارایی عالی دارن
به نظرم گوشی های ال جی خیلی خوب شارژ نگه میدارن
بزرگترین اشتباهی که کردم گوشی با حافظه پایین خریدم