تربیت اسب جوان

تربیت اسب جوان

اگر تابه‌حال با اسب‌های جوان سروکار داشته‌اید، احتمالاً می‌دانید که تربیت اسب‌ جوان پر چالش است.

اسب‌های جوان درست مثل بچه‌های خردسال هستند. توانایی آن‌ها در پذیرش آموزش‌های پیچیده نسبت به اسب‌های بالغ کمتر است و باید مهارت‌ها را به ساده‌ترین شکل به آن‌ها آموزش داد.

هرچه زودتر تربیت اسب جوان را شروع کنید، درک مفاهیم برای آن‌ها آسان‌تر خواهد بود. اگر اسب جوان تا سن سه‌سالگی هیچ آموزشی ندیده است، باید بدانید چگونه او را آموزش دهید؛ تا بهترین نتیجه را بگیرید.

تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با روش‌های تربیت اسب جوان آشنا شوید.

برای تربیت اسب جوان چه باید کرد؟

اکثر انسان‌ها ممکن است به‌اشتباه تصور کنند که بهترین زمان برای تربیت اسب‌ها؛ وقتی است که آن‌ها به‌اندازه کافی بزرگ‌شده و آماده سوارشدن باشند.

در حقیقت، یادگیری اسب‌ها در جوانی بسیار بیشتر و آسان‌تر از بزرگ‌سالی آن‌هاست. برای تربیت اسب جوان باید سعی کنید موارد زیر را رعایت کنید:

  • جلسات آموزشی را زیاد طولانی نکنید؛
  • برای هر جلسه آموزشی، اهداف کوچک را انتخاب کنید؛
  • اسب جوان خود را لمس و نوازش کنید؛
  • هنگامی‌که می‌خواهید اسب جوان خود را تشویق کنید، او را نوازش کنید؛
  • به اسب خود بیاموزید که به حریم شخصی شما احترام بگذارد؛
  • همه‌چیز را با بازی به او آموزش دهید؛
  • هنگام تربیت اسب جوان از روش فشار و رهاسازی استفاده کنید؛
  • به جای تنبیه کردن اسب، رفتار آن را اصلاح کنید؛
  • میزان حساس بودن اسب جوان را کاهش دهید؛
  • برای اسب، یک برنامه منظم داشته باشید.

هر چه زودتر تربیت اسب را شروع کنید، یادگیری و درک مفاهیم آموزشی برای او آسان‌تر خواهد بود. در ادامه موارد ذکرشده در بالا را به‌طور کامل توضیح داده‌ایم.

جلسات آموزشی را زیاد طولانی نکنید

برای تربیت اسب جوان باید سعی کنید جلسات آموزشی، طولانی و خسته‌کننده نباشد.

زمانی که با اسب‌های بالغ و بزرگ تمرین می‌کنید، هیچ محدودیتی ندارید و می‌توانید زمان زیادی را با آن‌ها بگذرانید. گاهی اوقات ممکن است با اسب بالغ خود ساعت‌ها سواری و بازی کنید؛ اما به دلیل لذت‌بخش بودن این کار، گذر زمان را متوجه نشوید.

شما نمی‌توانید با اسب‌های جوان و زیر یک سال، مدت‌زمان زیادی تمرین کنید. بدن آن‌ها به‌طور کامل رشد نکرده و ازنظر ذهنی و فیزیکی توانایی کمتری نسبت به اسب‌های بزرگ‌تر دارند.

جلسات آموزشی را زیاد طولانی نکنید
جلسات آموزشی را زیاد طولانی نکنید

اگر یک ساعت به‌طور مداوم با اسب جوان تمرین کنید، باعث ناراحتی آن می‌شوید و برای همیشه یک تصویر منفی از شما در ذهنش ثبت می‌شود.

جلسات آموزشی نباید بیشتر از ۱۵ دقیقه طول بکشند. مدت‌زمانی که با اسب خود تمرین می‌کنید باید دقیق باشد، از تایمر استفاده کنید و بیش‌ازحد به اسب خود فشار وارد نکنید.

اگر دوست دارید به‌طور کامل با اسب‌ها و ویژگی‌های آن‌ها آشنا شوید، مقاله «همه چیز درباره اسب‌ها» را حتماً مطالعه کنید. 

برای هر جلسه آموزشی، اهداف کوچک را انتخاب کنید

هر بار، فقط چند دقیقه فرصت دارید تا به تربیت اسب جوان خود بپردازید، باید تمرینی را انتخاب کنید که کوتاه باشد و بتوانید سریع به آن یاد بدهید.

اگر اسب جوان نتواند آموزش جدید را در این مدت محدود یاد بگیرد، هیچ اشکالی ندارد؛ همین‌که به این آموزش جدید فکر کند، کافی است.

اسب جوان خود را لمس و نوازش کنید

یکی دیگر از کارهایی که برای تربیت اسب جوان باید انجام دهید، لمس و نوازش کردن او است. بهترین زمان برای عادت دادن اسب به نوازش، در جوانی است. اسبی که هر بار می‌خواهید او را نوازش کنید، لگد بزند، اصلاً دوست‌داشتنی نیست.

برای اینکه اسب جوان خود را به نوازش کردن عادت دهید، دست خود را مرتب روی صورت و گردن آن‌ها بمالید. اگر متوجه شدید که اسب از نوازش یک نقطه خاص لذت می‌برد، آن نقطه را بیشتر نوازش کنید.

این کار حس مثبتی از نوازش شدن در ذهن اسب ثبت می‌کند و باعث می‌شود زودتر به لمس شدن عادت کند. لمس و نوازش کردن را روی کل بدن اسب و همچنین پاهای او ادامه دهید.

اگر حس کردید ناحیه‌ای وجود دارد که اسب دوست ندارد لمس شود، سریعاً دست را به نزدیک‌ترین نقطه‌ای که اسب از نوازش آن لذت می‌برد، برگردانید.

شاید خواندن محتوای «مقایسه اسب عرب و کرد» برایتان جالب باشد. 

برای تشویق اسب جوان، او را نوازش کنید

یک روش دیگر برای عادت دادن اسب به لمس شدن، این است از آن برای تشویق کردن اسب استفاده کنید. در طول تمرین وقتی اسب شما کار خوبی انجام داد، به نشانه تشویق کل بدن او را نوازش کنید.

توجه داشته باشید که برای عادت دادن اسب به لمس شدن، باید به‌اندازه کافی وقت بگذارید.

اگر زمانی که کار بدی انجام می‌دهد به او ضربه بزنید، از لمس شدن بدش می‌آید و دیگر اجازه نمی‌دهد کسی او را لمس کند.

برای تشویق اسب جوان، او را نوازش کنید
برای تشویق اسب جوان، او را نوازش کنید

به اسب جوان خود بیاموزید که به حریم شخصی شما احترام بگذارد

اولین چیزی که به هر اسبی، چه پیر و چه جوان باید یاد بدهید، این است که به حریم شخصی شما احترام بگذارد و فاصله‌اش را تا شما رعایت کند.

اسب‌ها حیواناتی سنگین‌وزن و بزرگ هستند، اگر فاصله‌اش را با شما رعایت نکند، کار با آن‌ها خطرناک می‌شود. اسبی که به حریم شخصی احترام نمی‌گذارد، ممکن است لگد بزند و یا اینکه شما را هُل دهد.

اسب تربیت‌شده به فضا و حریم شخصی احترام می‌گذارد، کاملاً به شما توجه می‌کند و به شما را رهبر خود می‌داند.

در مراحل تربیت اسب جوان برای اینکه بیش‌ازاندازه به شما نزدیک نشود، باید سعی کنید او را به اطراف هدایت کنید. هر بار که فاصله خود را رعایت نکرد، به او تذکر دهید؛ تا متوجه شود از او چه می‌خواهید.

بیشتر اسب‌های جوان به حریم شخصی افراد احترام نمی‌گذارند، اما وقتی به آن‌ها تذکر دهید و بخواهید فاصله خود را رعایت کنند، این وضعیت تغییر می‌کند.

برای تربیت اسب جوان، همه‌چیز را با بازی به او آموزش دهید

اگر به حرکات اسب جوان در فضای باز دقت کنید، متوجه می‌شوید که آن‌ها عاشق بازی کردن هستند. اسب‌های جوان دوست دارند چیزهای جدید را تجربه کنند و با اسب‌های دیگر بازی کنند.

اگر بتوانید جلسه تمرین با اسب را به‌اندازه کافی جذاب و سرگرم‌کننده برگزار کنید، تمایل به یادگیری در اسب بسیار بیشتر می‌شود. برای اسب جوان موانع جدیدی ایجاد کنید و میله‌های باریکی قرار دهید؛ تا از آن‌ها عبور کنند.

موانع جدید، ذهن آن‌ها را درگیر می‌کند و همچنین جلسه تمرین را برای آن‌ها سرگرم‌کننده و دل‌چسب می‌کند.

هنگام تربیت اسب جوان از روش فشار و رهاسازی استفاده کنید

زمانی که می‌خواهید یک اسب جوان را تربیت کنید، در ابتدا ممکن است برقراری ارتباط با او کمی مشکل باشد. سخت بودن برقراری ارتباط به این دلیل است که او هرگز با مفهوم فشار و رهاسازی آشنا نشده است.

 یکی از اولین کارهایی که هنگام تربیت اسب جوان خود باید انجام دهید، این است که به او تسلیم شدن در برابر فشار را آموزش دهید.

اسب تربیت‌شده در برابر فشار تسلیم می‌شود، منبع فشار را دنبال می‌کند تا بتواند از آن رها شود. به‌عنوان‌مثال؛ اگر طناب را می‌کشید تا اسب به سمت شما حرکت کند، او سریع این کار را انجام می‌دهد؛ تا از فشاری که وارد کرده‌اید رها شود. درنهایت اسب با حرکت به سمت شما می‌فهمد که فشار از بین می‌رود.

تربیت اسب جوان
روش فشار و رهاسازی

هدف از آموزش تسلیم شدن در برابر فشار، این است که از اسب بخواهید وقتی‌که تحت‌فشار است، کاری را که می‌خواهید انجام دهد.

شما با اعمال کمترین فشار ممکن شروع ‌کنید و اگر اسب پاسخ نداد، به‌تدریج میزان فشار واردشده را افزایش دهید. به‌محض اینکه، اسب کاری را که می‌خواستید انجام داد، فشار را رها کنید.

هنگامی‌که اسب جوان تسلیم شدن در برابر فشار را درک کند، آموزش دادن به او بسیار آسان‌تر می‌شود.

به جای تنبیه کردن اسب، رفتار آن را اصلاح کنید

هنگام تربیت اسب‌های جوان باید بدانید که اسب جوان در مورد نگهداری توسط انسان و اینکه چه رفتاری باید داشته باشد، چیزی نمی‌داند. یک اسب بالغ سال‌ها با انسان‌ها ارتباط داشته تا توانسته تفاوت بین درست و غلط را تشخیص دهد.

برخی از اسب‌داران تصور می‌کنند که اگر اسب کار اشتباهی انجام دهد، باید تنبیه شود. آن‌ها فکر می‌کنند تربیت اسب‌ها این‌گونه بهتر انجام می‌شود. در رابطه با اسب‌های جوان این‌طور نیست، تنبیه کردن او باعث می‌شود در کنار انسان‌ها احساس ناامنی کند.

اصلاح کردن اسب به‌جای تنبیه او مسئله‌ای بسیار مهم است. تنبیه کردن، پاسخ دادن در هنگام عصبانیت است؛ درحالی‌که اصلاح، پاسخ دادن از روی صبر و برقراری ارتباط با اسب است. در اصلاح کردن به اسب یاد می‌دهید که چه‌کاری باید انجام دهد و کار درست چیست.

میزان حساس بودن اسب جوان را کاهش دهید

کاهش میزان حساس بودن اسب به این معنی است که اسب خود را مجبور می‌کنید؛ تا چیزهایی را تجربه کند که معمولاً از آن‌ها می‌ترسد. برای این کار اسب را وادار به راه رفتن در یک گودال کنید یا بوق ماشین را به صدا درآورید؛ تا به ترافیک عادت کند.

کاهش میزان حساس بودن، به اسب شما کمک می‌کند؛ تا بتواند در موقعیت‌هایی که ممکن است بترسد و آسیب ببیند آرام بماند.

ازآنجایی‌که تربیت اسب‌ها و درک مفاهیم برای آن‌ها در جوانی آسان‌تر است، باید هر چه زودتر حساسیت‌های او را کاهش دهید. اگر می‌خواهید اسبی نترس داشته باشید که بتوانید در هر نقطه‌ای سوارش شوید، باید او را در معرض چیزهای عجیب قرار دهید؛ تا به آن‌ها عادت کند.

برای اسب جوان خود یک برنامه منظم داشته باشید

اسب‌ها با تکرار یاد می‌گیرند؛ بنابراین بهترین کاری که می‌توانید برای او انجام دهید، این است که یک برنامه آموزشی منظم داشته باشید. اسب‌ها اگر برنامه‌ای منظم داشته باشند، می‌توانند چیزهایی که از آن‌ها می‌خواهید را به‌راحتی یاد ‌بگیرند.

برنامه منظم
برنامه منظم

مواردی مثل مسواک زدن، برداشتن نعل‌ها و شانه زدن بدن آن را نیز باید در برنامه قرار دهید. این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا به نوازش شدن عادت کنند.

پیشنهاد می‌کنم مقاله آموزش نعل‌بندی اسب را نیز حتماً مطالعه کنید.

تربیت اسب وحشی

با آموزش دقیق و صبر زیاد می‌توان اسب‌های وحشی را رام کرد. برای تربیت اسب سرکش، حدود چند ماه تا یک سال زمان لازم است. رام کردن یک اسب وحشی بسیار سخت‌تر از اسبی است که با انسان‌ها در ارتباط بوده است.

برقراری ارتباط با یک حیوان وحشی می‌تواند خطرناک باشد، بنابراین هنگام رام کردن اسب‌هایی مانند موستانگ باید احتیاط کنید.

ممکن است حدود یک سال طول بکشد؛ تا یک اسب وحشی را به‌طور کامل آموزش دهید و آن را برای سواری آماده کنید.

مقاله «مسابقه اسب‌های وحشی چگونه است» را از دست ندهید.

چگونه یک اسب وحشی را آرام کنید؟

درست مانند انسان‌ها، اسب‌ها نیز در موقعیت‌هایی که احساس ناامنی می‌کنند، عصبی و ناآرام می‌شوند. کارهایی وجود دارد که به آرام کردن اسب وحشی کمک می‌کند، این کارها عبارت‌اند از:

  • با اسب خود با لحنی آرام و دل‌نشین حرف بزنید؛
  • آهسته حرکت کنید و از حرکات ناگهانی خودداری کنید؛
  • اجازه دهید اسب هر منطقه‌ای از اطراف خود را که می‌خواهد، بررسی کند؛

هیچ‌یک از واکنش‌های منفی اسب را بزرگ نکنید، خونسردی خود را حفظ کنید و در صورت امکان از آن‌ها چشم‌پوشی کنید.

تربیت اسب برای پرش

علاوه بر اسب‌دوانی و تربیت اسب برای حرکات نمایشی، پرش‌بااسب نیز یکی از محبوب‌ترین ورزش‌های سوارکاری است. این ورزش توانسته به‌عنوان یکی از سه رشته سوارکاری در المپیک شناخته شود.

حتی اگر نمی‌خواهید در مسابقات پرش با اسب شرکت کنید، بهتر است که اسب خود را برای پریدن آموزش دهید. شما نمی‌دانید چه زمانی به توانایی پرش اسب نیاز دارید؛ بنابراین در ادامه شش تا از بهترین راه‌های تربیت اسب برای پرش را توضیح داده‌ایم.

  • ابتدا سعی کنید در این مهارت به‌اندازه کافی آموزش ببینید. قبل از اینکه پرش را به اسب آموزش دهید، بهتر است حداقل یک سال در این مهارت تجربه کسب کنید؛
  • گرم کردن اسب قبل از پریدن ضروری است. هرگز نباید با اسبی که بدنش سرد است بپرید، ممکن است علاوه بر اینکه اسب صدمه می‌بیند، شما نیز آسیب ببینید؛
  • اعتماد اسب خود را به دست آورید. یک پرش موفق با اسب به رابطه خوب بین اسب و سوارکار نیاز دارد.
تربیت اسب برای پرش
تربیت اسب برای پرش
  • در مراحل اولیه تمرین از میله‌های با ارتفاع کم که حداقل تماس را دارند، استفاده کنید؛
  • از تمرین روزانه پرش خودداری کنید، زیرا ممکن است برای اسب عادی شود و شور و شوق خود را برای این کار از دست بدهد.

اگر نمی‌دانید چه نژادی از اسب برای پرش مناسب‌تر است، به شما توصیه می‌کنیم مقاله «بهترین نژاد اسب برای پرش» را از دست ندهید.

تربیت اسب برای مسابقه

تربیت اسب برای مسابقه، سرگرمی خوبی است؛ به‌خصوص اگر به میدان مسابقه برسید. متأسفانه آموزش یک اسب برای مسابقه، به‌غیراز هزینه‌های مالکیت، مراقبت و…، هزینه‌های بسیار زیاد دیگری نیز دارد.

اسب‌های مسابقه باید جوان و مناسب باشند؛ بنابراین تمرینات را باید از زمانی که اسب حدود ۱ سال دارد شروع کنید. اگر به مهارت‌های اسب‌سواری خود اطمینان دارید، ممکن است بتوانید در مسابقات اسب‌سواری موفق شوید.

تربیت اسب عرب

اسب‌های عربی یکی از خالص‌ترین نژاد اسب‌ها هستند. اکثر این اسب‌ها از نژاد ۵ مادیان معروف عرب به نام های کوهیلان، الادجوس، سیگلاوی، هبدان، حمدانی و اوباجان به‌وجود آمده‌اند. این پنج اسب معروف، هرکدام دارای شخصیت و ویژگی‌های متفاوت هستند.

برخلاف اکثر سوارکاران، اعراب بادیه‌نشین از اسب‌های نر خود فقط برای جفت‌گیری و از مادیان‌ها برای سوارکاری، شکار و جنگ استفاده می‌کردند.

اعراب بادیه‌نشین این اسب‌ها را مانند خانواده خود دوست داشتند و در کنار خانواده نیز نگهداری می‌شدند. تربیت اسب عرب آسان است، این اسب‌ها با انسان به‌خوبی ارتباط برقرار می‌کنند و در کنار آن‌ها آرام هستند.

پرسش و پاسخ

بهترین سن برای شروع آموزش به اسب چه سنی است؟

برای اکثر نژادها، معمولاً زمانی که اسب تقریباً ۲ سال داشته باشد، آموزش او را شروع می‌کنند.

آیا تربیت اسب عرب آسان است؟

بله اسب‌های عرب یکی از نژادهای اسب مبتدی خوب هستند. اگرچه اسب‌های عرب جزو ملایم‌ترین نژاد اسب نیستند، اما بسیار باهوش هستند. هوش زیاد این اسب‌ها باعث می‌شود که برای آموزش اسب‌سواری عالی باشند.

چه مدت طول می‌کشد تا یک اسب جوان تربیت شود؟

توانایی یادگیری در اسب‌ها بسیار متفاوت هست. آموزش‌دادن به بعضی اسب‌ها آسان است و به‌سرعت یاد می‌گیرند؛ اما آموزش بعضی نژادهای دیگر بسیار سخت است و زمان زیادی طول می‌کشد.

 به‌طورکلی ، تقریباً سه یا چهار ماه طول می‌کشد؛ تا یک اسب معمولی تربیت شود.

تربیت اسب جوان
چه مدت طول می‌کشد تا یک اسب جوان تربیت شود؟

آیا آموزش درساژ و تربیت اسب برای حرکات نمایشی باعث آزار و اذیت او می‌شود؟

آموزشی که به‌درستی و طبق قوانین انجام شود، برای اسب‌ مشکلی ایجاد نمی‌کند و باعث آزار و اذیت او نمی‌شود.

هدف از درساژ نشان دادن هماهنگی و اعتماد بین اسب و سوارکار است که با آموزش صحیح و ملایم به دست می‌آید.

آیا تربیت اسب‌ها سخت است؟

تربیت اسب‌ها سرگرم‌کننده و پر چالش است. بهتر است تربیت اسب جوان را به مربیان باتجربه بسپارید. اسب‌های جوان غیرقابل‌پیش‌بینی هستند و برای تربیت آن‌ها دانش، زمان و مهارت کافی نیاز است.

سخن پایانی

 در این مقاله چگونگی تربیت اسب جوان را به‌طور خلاصه توضیح دادیم. اسب‌های جوان می‌توانند پر چالش و درعین‌حال بسیار ارزشمند باشند؛ پس به تربیت آن‌ها ادامه دهید. امیدواریم که از خواندن این مطلب لذت برده باشید.

شما می‌توانید با مراجعه به سایت واسط پت مقالات مرتبط با اسب‌ها و سایر حیوانات را مطالعه کنید.

همچنین اگر قصد خرید و یا فروش حیوانات خانگی یا وسایل دسته دوم خود رادارید، سایت و اپلیکیشن واسط کالا بهترین گزینه برای خریدوفروش اجناس شما با مناسب‌ترین قیمت‌ها است.

منابع

horsebondingsuccess.com

equinehelper.com

6 دیدگاه دربارهٔ «تربیت اسب جوان»

    1. سلام علیرضا عزیز
      برخی معتقدند که از ۱۸ تا ۲۴ ماه سن مناسبی برای شروع است در صورتی که برخی دیگر معتقدند از ۲ سالگی باید این کار را شروع کنند.
      ممنون که به وبسایت واسط پت سر زدید.

    1. سلام کاربر گرامی
      باید بدونید که همان‌گونه که بازتاب رفتاری انسان‌ها نمودار تربیت آن‌هاست رفتار اسب‌ها نیز نشان‌دهنده نوع تربیتشان است. همه چیز به نوع رفتار شما بستگی دارد.
      بازهم پیشنهاد میدم برای کسب اطلاعات بیشتر محتوا چگونه به اسب نزدیک شویم؟ را مطالعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *