تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری

تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری

امروز می‌خواهیم تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری را مورد بررسی قرار دهیم و نکات مهمی را در این‌باره به شما بگوییم.

عروس هلندی به‌راحتی با انسان‌ها ارتباط برقرار می‌کند و به همین دلیل، یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین حیوانات خانگی است.

طوطی عروس هلندی پرنده‌ای از خانواده طوطی‌سانان است که دم بلندی دارد و زیستگاه اصلی آن استرالیا است. نام علمی عروس هلندی (Nymphicus hollandicus) است و در زبان انگلیسی به آن کاکاتیل (cockateil) می‌گویند.

اگر شما هم به پرورش عروس هلندی علاقه دارید، لازم است یکسری نکات را بدانید؛ تا خدای ناکرده تلفات ندهید. وبلاگ واسط کالا، درباره تمامی موضوعات مربوط به عروس هلندی اطلاعات جامعی ارائه داده است.

تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری اهمیت زیادی دارد. در این دوران کوچک‌ترین مسئله‌ای می‌تواند بر تخمگذاری این پرنده تأثیر بگذارد؛ پس شما باید با وسواس بیشتری رژیم غذایی آن را انتخاب کنید.

با ما همراه باشید که نکات بسیار مهمی را در رابطه با تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری و بعدازآن را به شما بگوییم؛ تا نتیجه عالی بگیرد.

مرحله اول: جفت کردن عروس هلندی نر و ماده

در اولین مرحله پرورش عروس هلندی، ابتدا پرنده نر و ماده را در یک قفس بزرگ، به دور از سروصدا و با دمای مناسب قرار دهید. پس این اینکه عروس هلندی‌ها جفت شدند، باید رژیم غذایی آن‌ها را تغییر دهید؛ تا برای جفت‌گیری و تخمگذاری آماده شو‌ند.

اگر تا قبل از این، فقط به پرنده خود دانه می‌دادید، حال باید رژیم متنوع‌تری را برای پرنده انتخاب کنید.

در این دوران از دانه‌هایی؛ مانند ارزن، کتان و تخم کاسنی؛ سبزی‌های جعفری، بروکلی، کاهو و شوید و میوه‌هایی؛ مانند هلو و سیب‌زمینی استفاده کنید.

در رابطه با مقدار استفاده از هرکدام می‌توانید با دامپزشک یا افراد باتجربه در این زمینه مشورت بگیرید.

مرحله دوم: تخمگذاری

پس از شروع تخمگذاری شما باید تغییرات جدیدی را در رژیم غذایی پرنده ایجاد کنید.

زمانی که متوجه شدید پرنده شما وارد مرحله تخم‌گذاری شده است، باید تمام غذاهای محرک و دارای طبع گرم را از رژیم غذایی پرنده حذف کنید.

در این دوران نباید به طوطی خود جوانه‌های مختلف و سبزی‌های گرم؛ مانند جعفری و مولتی‌ویتامین بدهید؛ به‌جای آن، مقدار کاهو را افزایش دهید.

با مطالعه مقاله «غذاهای ممنوعه عروس هلندی» با غذاهایی که برای این پرنده ضرر دارد آشنا شوید. 

مرحله دوم تخمگذاری

مرحله سوم: بعد از تخمگذاری

پرنده ماده بعد از تخمگذاری بدنش ضعیف شده است و به غذای مقوی نیاز دارد.

بعدازاینکه دوران تخم‌گذاری به پایان رسید، باید رژیمی را که در ادامه به شما می‌گوییم را جایگزین تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری کنید.

در این مرحله شما می‌توانید از ارزن و کتان استفاده کنید؛ ترجیحاً مقدار ارزن، هشت برابر مقدار کتان باشد.

شما می‌توانید تا زمان به دنیا آمدن جوجه‌ها، هر روز به عروس هلندی خود تخم‌مرغ آب‌پز شده، سبزی گشنیز و کاهو بدهید. هر ده روز یک‌بار هم می‌توانید، چند دانه گندم و چند عدد تخمه به پرنده بدهید.

مرحله چهارم: به دنیا آمدن جوجه‌ها

چهارمین مرحله، بعد از بیرون آمدن جوجه‌ها از تخم آغاز می‌شود. مدت‌زمان لازم برای بیرون آمدن جوجه‌های عروس هلندی از تخم به عوامل مختلفی؛ مانند دما و رطوبت هوا بستگی دارد. به‌طور میانگین ۱۶ الی ۲۰ روز طول می‌کشد تا جوجه‌ها از تخم بیرون بیایند.

اگر به این مرحله رسیدید و جوجه‌ها از تخم بیرون آمدند؛ یعنی نکاتی را که در مورد تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری به شما گفتیم را به‌درستی انجام داده‌اید و موفق شده‌اید، تبریک میگوییم.

در این مرحله جوجه تازه به دنیا آمده، برای تأمین غذای موردنیازش به پدر و مادر خود وابسته است.

پدر و مادر علاوه بر اینکه باید شکم خود را سیر کنند، باید به چندین جوجه تازه به دنیا آمده هم غذا بدهند؛ پس طبیعی است که مقدار غذا خوردن پرنده‌ها در این مرحله افزایش پیدا می‌کند.

غذاهایی که شما در این دوران به پدر و مادر می‌دهید باید مقوی باشند؛ تا بتواند هم نیاز جوجه‌ها را تأمین کنند و هم نیاز پدر و مادر.

نکته

در قسمت انتهایی متن غذاهایی را برای تقویت عروس هلندی به شما می‌کنیم.

رژیم غذایی بعد از به دنیا آمدن جوجه‌ها

مواد غذایی که بعد از به دنیا آمدن جوجه‌ها می‌توانید به پدر و مادر بدهید؛ شامل موارد زیر است.

  • روزانه، یک مشت تخم آفتاب‌گردان، به مدت یک ماه؛
  • تخم‌مرغ آب‌پز شده (نصف تخم‌مزغ در صبح و نصف دیگر در عصر)؛
  • گندم خیس‌شده.

پس‌ازاینکه دو هفته از به دنیا آمدن جوجه‌ها گذشت، می‌توانید مقدار کمی میوه را هم به رژیم غذایی پرنده اضافه کنید. میوه‌هایی؛ مانند خیار، هلو، گوجه و هویج رنده شده. کم‌کم غذاهایی مانند ذرت را هم به جیره غذایی پرنده اضافه کنید.

تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری

شما می‌توانید پس از مشورت با دامپزشک از مولتی‌ویتامین استفاده کنید؛ البته توجه کنید حتماً باید در این رابطه با دامپزشک مشورت کنید و خودسرانه تصمیم نگیرید.

وقتی جوجه‌ها از لانه بیرون آمدند؛ یعنی می‌توانند غذاهای عادی را نیز مصرف کنند.

غذای جوجه عروس هلندی چیست؟

تعدادی از جوجه‌ها ممکن است به هر دلیلی توسط پدر و مادر خود طرد بشوند و یا تخم آن‌ها در دستگاه بوده باشد و پدر و مادری نداشته باشند که به آن‌ها غذا بدهند.

اگر شما می‌خواهید این جوجه‌ها به زندگی ادامه دهند و جوجه‌های خوبی بشوند، باید با دقت زیادی مانند پدر و مادرشان به تغذیه آن‌ها رسیدگی کنید.

به‌طورکلی جوجه‌ها تا سن سه‌ماهگی به شما نیاز دارند و باید نقش پدر و مادرشان را ایفا کنید و در این مدت به آن‌ها سرلاک بدهید.

با مشورت دام‌پزشک از سرلاک‌هایی استفاده کنید که نیازهای یک جوجه تازه متولدشده را تأمین کند. سرلاکی که باید برای تغذیه جوجه از آن استفاده کنید را می‌توانید از پت شاپ ها و یا فروشگاه‌های دیگر تهیه کنید.

مقدار سرلاک برای جوجه‌های مختلف فرق دارد؛ ولی در کل باید در هر وعده، تا جایی به پرنده سرلاک بدهید که چینه‌دان آن نصفه شود. وعده بعدی را زمانی به جوجه بدهید که چینه‌دان آن خالی شده باشد.

دقت کنید که وقتی می‌خواهید به جوجه‌ها غذا دهید، غذا را در چینه‌دان بریزید؛ اگر غذا را در دهان آن بریزید احتمال خفه شدن و مردن آن وجود دارد.
شما باید تلاش کنید که از دوماهگی به بعد، به جوجه دانه و یا پلت بدهید.

غذاهای تقویتی برای عروس هلندی

اگر می‌خواهید عروس هلندی خود را تقویت کنید، باید از غذاهای دارای پروتئین استفاده کنید.

عروس هلندی بالغ (از ۱۴ ماه به بالا) توانایی هضم کردن انواع پروتئین را دارد؛ پس شما می‌توانید از گوشت مرغ و گوشت بوقلمون استفاده کنید.

شاید از خودتان بپرسید، آیاطوطی می‌تواند گوشت بخورد؟ بله، اکثر طوطی‌ها علاقه دارند تکه گوشت کوچکی را بخورند؛ البته برای این کار از گوشت پخته‌شده و بدون چربی استفاده کنید.

کربوهیدرات‌ها نیز نقش تأمین انرژی این پرنده بازی گوش و پر جنب‌وجوش را بر عهده دارند. غذاهایی؛ مانند سیب‌زمینی، ذرت، لوبیا و برنج برای کربوهیدرات دارند.

غذاهای تقویتی برای عروس هلندی

مکمل‌ها نیز در تقویت عروس هلندی مفید هستند. اگر از مکمل استفاده کردید، حتماً ظرف آب‌خوری را زود‌به‌زود بشویید. مکمل‌ها به دلیل داشتن ویتامین‌های بسیار زیاد پس از گذشت مدتی باعث کمک به رشد باکتری‌های مضر برای پرنده می‌شوند.

سخن پایانی

ما در مقاله تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری تلاش کردیم که نکات مهم و کاربردی در رابطه با تغذیه عروس هلندی در دوره‌های مختلف را توضیح دهیم. امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد و از خواندن آن لذت برده باشید و از شما ممنونیم که تا پایان مقاله با ما همراه بودید. لطفاً نظر خود را با مابه اشتراک بگذارید و اگر به حیوانات علاقه دارید، مطالب جالب و مفید وبلاگ واسط کالا را از دست ندهید.

به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای خرید و فروش وسایل دست دوم و نو و یا حیوانات خانگی، از سایت و یا اپلیکیشن واسط کالا استفاده کنید. در واسط کالا، امکان ثبت ۱۵ عدد آگهی رایگان در هر روز وجود دارد.

منبع:

vcahospitals.com

lafeber.com

27 دیدگاه دربارهٔ «تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری»

  1. سلام من یک جفت عروس هلندی خریدم ک روی چهار تخم خوابیده بودن باقفس و لونه خودشون اوردمشون خونه الان ۲۴ساعت میشه که داخل لونه نمیرن روی تخم بخوابن هرچهارتخم رگه داربودن ایاتخمها خراب شدن چکارشون کنم تخمهارو بردارم دوباره جفتگیری کنن؟

    1. سلام وقت بخیر
      به خاطر استرسی که بهشون وارد شده روی تخمها نمیخابند. قفس رو بگذارین داخل یک اتاق ارام و بدون رفت و آمد؛ چند روز صبر کنین اگر نخوابیدند؛ تخمها رو بردارین. برای جفتگیری مجدد، توصیه میکنم که جیره غذایی مخصوص این دوران رو تهیه کنین چون دو حالت وجود داره یا ممکنه به دلیل استرس و جابجایی جفتگیری نکنند که با این جیره، این مشکل حل میشه و همچنین چون زمان زیادی از تخمگذاری قبلی نگذشته، جفتگیری مجدد بدنشون رو به شدت ضعیف میکنه که باز هم با این جیره میشه مشکل رو حل کرد. در ضمن در این مدت باید کاری کننی که بهتون اعتماد کنند؛ روند اعتمادسازی در مقاله دستی کردن عروس هلندی آورده شده است.
      درصورت نیاز به ویزیت آنلاین توسط دامپزشک واسط پت، به شماره ۰۹۳۰۱۷۱۷۵۲۰ درخواست بدهید.
      موفق باشین🌹

  2. سلام ببخشید عروس های ما تخم می زارن ولی بعد ۱۵ روز دیگه نمی خوابند همه تخم ها هم نطفه دار هستند علتش چیه ؟

    1. سلام کاربر گرامی وقتتون بخیر
      علتش، مستی والدین هست که میخواهند جفتگیری کنند و تخمها رو مزاحم میدونند. شما باید جیره غذایی مخصوص رو از دامپزشک تهیه کننی تا مستی والدین در این زمان کم بشه. درصورتی تمایل دارید مشاوره واسط پت جیره غذایی مخصوص رو بهتون بدهندف به شماره ۰۹۳۰۱۷۱۷۵۲۰ در واتساپ یا ایتا پیام بدهید.

  3. سلام من یه عروس ماده دارم خیلی آماده هست براش یه نر خریدم یه هفته ازهم دوربودن دوروز قفس هاشون کنارهم بودن بعد باهم داخل یه قفس گذاشتم بعدازدوروزلانه براشون گذاشتم خیلی باهم خوبن سر همدیگرو میخارونن باهم نوک نوک میکنن نرمیره تولونه ماده روصدا میزنه میرن تولونه ولی موقعی که ماده سینه شو میده پایین ودمشومیده بالااون لحظه نربایدبره سوارماده بشه نمیره توجهی نمیکنه میخواستم بدونم مشکل کجاست ممنون میشم راهنماییم کنین

    1. سلام وقت بخیر
      این مشکل میتونه مربوط به این موضوع باشه که نر به اندازه ماده مست نیست. شما باید یک دور تغذیه قبل از جفتگیری رو براشون انجام بدین تا مستی هر دو بره بالا و جفتگیری کنند. در ضمن این تغذیه باعث میشه که احتمال نطفه‌دار شدن تخم هم بره بالا.
      از طرف دیگه، نر بی تجربه است و اگر بتونین قفس یک نر و ماده دیگه که جفتگیری میکنند رو نزدیک قفس این دو بگذارین، میتونه از اونها یاد بگیره.

    1. سلام وقت بخیر
      مهم اینه که یکی از عروس هلندی‌ها روی تخم بخوابه و مهم نیست نر باشه یا ماده. اگر خیلی دعوا می‌کنند ماده رو جدا کنین

  4. سلام وقتتون بخیر
    عروس هلندی ماده ای که فقط روی تخم می شینه تا چه زمانی می تونه برای غذا خوردن لانه ترک کند که تخم ها سرد نشن و آسیب نبینن؟ در ضمن پرنده نر به علت جوان بودن خیلی کم روی تخم می نشیند وبه پرنده ماده اصلا غذا نمی ده

    1. سلام زهرا جان
      عروس هلندی ماده خیلی دیر به دیر برای غذاخوردن و مدفوع کردن از روی تخم بلند میشه. نگران نباشید، ماده متناسب با دمای محیط، زمان خوابیدن و نخوابیدن روی تخم رو تنظیم میکنه

  5. سلام خدمت شما ضمن خسته نباشید من یک جفت عروس هلندی دارم تازه جفت انداختم و روز دوم جفت شدن و مرتب جفتی میزنن ولی ماده تازه از پر ریزی در اومده و پراش کامل در نیومده و حالت مواج هست پراش آیا مشکل دارد یا نه

    1. سلام کاربر گرامی
      وقتتون بخیر
      خداروشکر که بدون دردسر با هم جفت شدند.
      نه مشکلی نداره؛ فقط از نظر تغذیه‌ای خیلی خوب بهشون رسیدگی کنید. جوانه گندم، تخم مرغ آبپز، هویج، انواع میوه‌ها و سبزیجات بهشون بدین.

    1. سلام وقت بخیر
      بله ضرر داره، چون با هر بار تخمگذاری مقداری ویتامین از دست میده و باید تقویت بشه. تعداد دفعات تخمگذاری در عروس هلندی‌ها متفاوته و ممکنه ۲ الی ۳ بار در سال اتفاق بیافته.

  6. براغی جلوگیری از تخمگذاری عروس هلندی بدون جفت باید چکار کنم؟ اصلا این اتفاق ضرری داره یا اینکه نباید کاری کنم؟

    1. عروس هلندی من در حال تخم گذاری تا الان دوتا گذاشته ولی اولاش نر نمی‌رفت تو لونه دعوا میکردم برای تخم دوم که گذاشت میخواد بره تو لونه ماده نمیزاره و ماده اصلا غذا درست نمیخوره چیکار باید بکنم ؟؟

      1. سلام دوست عزیز
        نگران نباشین مشکلی پیش نمیاد؛ ماده یا خودش غذا میخوره یا نر بهش غذا میده؛ احتمالا شما ندیدین

    1. سلام دوست گرامی
      معمولاً عروس هلندی در طبیعت، هر سال ۱ یا ۲ بار تخم می‌گذارد؛ این عدد می‌تواند برای هر عروس هلندی متفاوت باشد.

    2. سلام عروس توانایی سه الی چهارمرتبه تخم گذاری بکند ولی عروس را ضعیف میکند ولی با تغدیه درست بهتراست دومرتبه بیشتر نگذارید تخم کند و لانه رو از جفت دور کنید

      1. باسلام
        وبلاگ عالی دارین،واقعا مفیده
        سوال بنده این آیا در زمان تخم گذاری میشه در لانه رو باز کرد و هر روز ببینیم عروس چنتا تخم گذاشته؟
        ممنون

        1. سلام هاشم عزیز
          خوشحالیم که مطالب وبلاگ براتون مفید بوده و کاربری مثل شما واسط کالا رو همراهی میکنه.
          نه به‌هیچ وجه مزاحم عروس هلندی نشین؛ ممکنه با این کار شما، پرنده دیگه روی تخم‌ها نخوابه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *