حرفه آرایشگری

برای آرایشگر شدن از کجا شروع کنم؟

حرفه آرایشگری از جمله شغل‌هایی است که همواره مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. بسیاری از افراد دوست دارند از طریق زیباتر کردن مردان و زنان یعنی پرداختن به شغل آرایشگری درآمد کسب کنند. اما این کار را چگونه باید شروع کرد، سوالی است که ممکن است ذهن بسیاری از این افراد را به خود مشغول کند. چرا که حرفه آرایشگری نیز همانند سایر شغل‌های دیگر نیازمند یک سری مهارت‌ها و امکانات می‌باشد. ما در این نوشتار قصد داریم با پرداختن به سوال “برای آرایشگر شدن از کجا شروع کنم” پاسخگوی سوالات این دسته از عزیزان باشیم. اگر شما هم علاقه‌مند به دریافت اطلاعات در این زمینه هستید تا انتهای این نوشتار ما را همراهی نمایید.

شروع حرفه آرایشگری از کجا و چگونه؟

آرایشگری از جمله کارهای پر زحمت است که مستقیماً با افراد و انتظارات آن‌ها سر و کار دارد. هر مشتری هنگام ورود به آرایشگاه با یک سری خواسته‌ها و انتظارات وارد می‌شود و دوست دارد به بهترین نحو به این خواسته‌ها و انتظارات پاسخ داده شود. بنابراین به اندازه تمامی افراد، انتظارات و خواسته‌های متفاوتی وجود دارد که هر آرایشگر باید توانایی پاسخ دادن به آن‌ها را داشته باشد. از این رو بهترین کار قبل از شروع و وارد شدن به حرفه آرایشگری این است که فرد ببیند ویژگی‌های لازم برای ورود به این حرفه را دارد یا نه؟ در ادامه به بیان برخی از این ویژگی‌ها پرداخته می‌شود:

برخورداری از مهارت شخصی

کسی که می‌خواهد آرایشگر شود، باید ببیند دارای این ویژگی‌هاست یا خیر. اگر بیشتر این ویژگی‌ها را داشت می‌تواند امیدوار باشد که برای آرایشگر شدن از مهارت‌های شخصی مورد نیاز حرفه آرایشگری برخوردار است:

  • در زمینه زیبایی میل به یادگیری و آموختن داشته باشد.
  • با ابزار و لوازم آرایشی گوناگون آشنا باشد و بتواند با آن‌ها کار کند.
  • به سرعت همه چیز را یاد بگیرد.
  • از قوه تخیل قوی برخوردار باشد و بتواند مدل‌های گوناگون مو، آرایش صورت و غیره را به راحتی تجسم کند.
  • در انجام کارهای دستی ظرافت و دقت لازم را داشته باشد.
  • بتواند به راحتی با افراد ارتباط برقرار کند و قدرت فهم دقیق خواسته‌های آن‌ها را داشته باشد.
  • بتواند فشار کار زیاد را تحمل کند. شغل آرایشگری از جمله شغل‌هایی است که برای انجام آن آرایشگر باید به مدت طولانی سر پا بایستد.
مهارت شخصی
برخورداری از مهارت شخصی
  • به مواد شیمیایی همچون رنگ مو، وسایل آرایشی و حتی به بوی خاصی حساسیت و آلرژی نداشته باشد.
  • در نهایت به روز باشد تا از این طریق بتواند آموزش‌های جدید را دریافت کند تا از دنیای مد عقب نماند.

گذراندن دوره‌های آموزشی

در ایران آنچه که برای شروع حرفه آرایشگری و ورود به این شغل لازم است، گذراندن دوره‌های آموزشی حرفه آرایشگری به دو صورت مقدماتی و حرفه‌ای در آموزشگاه‌های رسمی و معتبر سازمان فنی و حرفه‌ای است که با کسب مدرک همراه است. با اخذ این مدرک که تنها پایه و مقدمات آموزش‌های حرفه آرایشگری می‌باشد، فرد مجوز کار و شروع فعالیت آرایشگری را دریافت می‌کند. هر چند که اخذ این مدرک می‌تواند مجوزی برای شروع کار باشد، اما کسانی که علاقه‌مند به پیشرفت در شغل آرایشگری هستند و دوست دارند در این زمینه موفق باشند باید به مراکز آموزشی پیشرفته نیز سر بزنند و دوره‌های تکمیلی این حرفه را زیر نظر مدرسان ماهر و کار بلد بگذرانند.

لازم به ذکر است در هنرستان‌های کار و دانش برای علاقه‌مندان به رشته آرایشگری، رشته‌ای به نام آرایش و پیرایش زنانه و پیرایش و ترمیم موی مردانه وجود دارد که این امکان را برای آن‌ها به وجود می‌آورد تا از همان دوران تحصیل رشته و حرفه مورد علاقه خود را انتخاب کرده و در آن تحصیل کنند. دانشگاه علمی و کاربردی نیز به تازگی رشته‌هایی مرتبط به حرفه آرایشگری را چه در حوزه زنانه و چه در حوزه مردانه ایجاد کرده است تا علاقه‌مندان به این حرفه بتوانند در این زمینه تحصیلات آکادمیک داشته باشند.

آشنایی با ابزار حرفه آرایشگری

آشنایی با ابزارهایی که در حرفه آرایشگری به کار می‌رود و همچنین کار با آن‌ها از دیگر ضروریات ورود به حرفه آرایشگری است. این ابزارآلات با توجه به آموزش‌هایی که فرد می‌بیند و نیز مهارت‌هایی که دارد از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اما آنچه در تهیه این ابزارآلات و کار با آنها اهمیت دارد این است که آنچه در آموزشگاه‌های مهارت از افراد خواسته می‌شود تهیه کنند، برای شروع کار کافی خواهد بود.

آشنایی با اصول اولیه گریم و میکاپ

آشنایی با اصول اولیه گریم و میکاپ از مهم‌ترین پیش نیازهای ورود به حرفه آرایشگری و آرایشگر شدن است. کسانی که علاقه‌مند به ورود به حرفه آرایشگری هستند می‌توانند از طریق مطالعه مجموعه مقالات و کتاب‌هایی که در این زمینه نوشته شده‌اند، اطلاعات لازم در این زمینه را کسب نمایند.

حرفه آرایشگری
آشنایی با اصول اولیه گریم و میکاپ

کتاب‌ها و مقالاتی که در زمینه میکاپ و گریم نوشته می‌شوند می‌تواند با ارائه اطلاعاتی در زمینه زیبایی شناسی و مهارت‌های گریم و صورت شناسی به کمک آرایشگرها بشتابند.

یادگیری مستمر

آرایشگری حرفه‌ای پویاست که مدام در حال تغییر است. هر روزه مدل‌های جدیدتر و بیشتری ارائه می‌شود که آرایشگر چاره‌ای جز آموختن آن‌ها ندارد. از این رو به جرأت می‌توان گفت یادگیری در آرایشگری حد و مرزی ندارد و هرگز به پایان نمی‌رسد. کسی که می‌خواهد در این حرفه دوام بیاورد باید یاد بگیرد و یاد بگیرد و یاد بگیرد.

حتی برای ورود به این حرفه نیز باید هر آنچه که لازم است را آموخت تا بتوان از این طریق پایه را قوی کرد. گذراندن دوره‌های آموزشی، شرکت در کلاس‌های گروهی آرایشگری حرفه‌ای و بهره‌گیری از آموزش‌های آنلاین در اینترنت و فضای مجازی از بهترین منابع آموزشی برای یادگیری مستمر و پویا در حرفه آرایشگری هستند.

بازار کار حرفه آرایشگری و فرصتهای شغلی آن

حال که نحوه ورود به این حرفه و چگونگی شروع آن شرح داده شد، بهتر است بازار کار و فرصت‌های شغلی این حرفه نیز مورد بررسی قرار بگیرد تا افراد با آگاهی بیشتری دست به انتخاب این حرفه بزنند:

همکاری با آرایشگاه‌های مختلف

کسانی که در حرفه آرایشگری مشغول به کار هستند چنانچه سرمایه لازم برای تأسیس یک آرایشگاه مستقل را نداشته باشند و یا این که بخواهند بعد از کسب تجربه بیشتر اقدام به تأسیس آرایشگاه مستقل خود بکنند می‌توانند با آرایشگاه‌های دیگر همکاری داشته باشند. در این حالت معمولاً درآمد آرایشگر به صورت توافقی و یا به صورت درصدی از طرف صاحب آرایشگاه تعیین خواهد شد.

کار کردن به عنوان شاگرد و یا کارآموز

کار کردن به عنوان شاگرد و یا کارآموز در آرایشگاه‌های مختلف مخصوصاً برای کسانی که می‌خواهند وارد حرفه آرایشگری بشوند بهترین گزینه است. در این حالت افراد می‌توانند به صورت تجربی کار را بیاموزند و با شرکت در کلاس‌های فنی و حرفه‌ای مهارتهای خود تکمیل نمایند. هر چند که ممکن است در این حالت دستمزدی به افراد پرداخت نشود، اما چون بستری را برای یادگیری عملی فراهم می‌آورد می‌تواند بهترین گزینه برای شروع کار آرایشگری باشد.

کار به صورت شراکتی در حرفه آرایشگری

چنانچه افراد برای شروع کار آرایشگری سرمایه لازم را نداشته باشند ( شروع کار آرایشگری و تأسیس یک آرایشگاه به سرمایه‌ای نیاز دارد که بتوان با آن حداقل یک مکان اجاره کرد، مبلمان و ابزارآلات آرایشگری خریداری نمود، لوازم آرایشی مختلفی تهیه کرد و غیره)

کار شراکتی
کار به صورت شراکتی در حرفه آرایشگری

می‌توانند به صورت شراکتی این کار را انجام دهند. دور هم جمع شوند، هر کس هر آنچه در توان دارد وسط بگذارد و به این شکل یک آرایشگاه تأسیس نمایند.

اخذ مدرک مربی‌گری و تأسیس یک آموزشگاه حرفه آرایشگری

کسانی که علاقه‌مند به یاد دادن و آموزش هستند می‌توانند پس از یادگیری و همچنین کسب تجربه لازم با گذراندن دوره‌های تخصصی مدرک مربی‌گری اخذ کرده و آموزشگاه آرایشگری راه اندازی کنند. لازم به ذکر است شغل آرایشگری از جمله شغل‌هایی است که درآمد نسبتاً خوبی دارد. افراد در هر جای دنیا که باشند زیبایی و آراستگی را دوست دارند و به آن اهمیت می‌دهند.

پس برای زیباتر شدن هزینه می‌کنند و البته هزینه کردن برای این کار را نیز بسیار دوست دارند. هر چند که شغل آرایشگری شغل زود بازدهی است به این معنا که افراد پس از کسب مهارتهای لازم در مدت زمان بسیار کوتاهی می‌توانند به کسب درآمد بپردازند، اما هرگز این نکته را نباید از یاد برد که سطح دانش، میزان رضایت مشتری، سطح تجربه، به روز بودن و سطح مهارت و توانمندی نقش به سزایی در کسب درآمد دارد. از این رو نباید انتظار داشت آرایشگرها در یک ماه درآمدهای یکسانی داشته باشند.

شروع کار آرایشگری از هزینه یادگیری تا هزینه تأسیس آرایشگاه

همانطور که قبلاً نیز ذکر شد آرایشگری شغلی زود بازده است که می‌تواند در مدت زمان کوتاهی درآمدهای زیادی را نصیب صاحب خود کند. اما برای کسب این درآمد در ابتدا نیاز به انجام هزینه‌هایی است که برای ورود به این حرفه لازم است. فردی که می‌خواهد وارد این حرفه شود ناگزیر از متحمل شدن این هزینه‌هاست. هزینه‌هایی که فرد برای یادگیری و گذراندن دوره‌های آموزشی صرف می‌کند فقط بخشی از هزینه‌هاست.

پس از پایان دوره‌های آموزشی و کسب تجربه‌های لازم، فرد برای این که بتواند به درآمد برسد، باید شروع به فعالیت و پیاده سازی تجربه‌های خود نماید. برای این کار نیز نیاز به یک مکان مناسب دارد. گاهی اوقات که از سرمایه لازم برخوردار نیست می‌تواند به صورت همکار با سایر آرایشگاه‌های دیگر همکاری کند، اما از آنجایی که فقط بخشی از درآمدهای آرایشگاه نصیب او می‌شود و یا به دلایل دیگری ممکن است بعد از مدتی تصمیم بگیرد به صورت مستقل کار کند، در این صورت او هم به کسب مجوز نیاز دارد و هم به سرمایه‌ای که بتواند با آن مکان مناسبی اجاره کند، مبلمان، ابزارآلات آرایشی، وسایل آرایشی و غیره خریداری کند.

حرفه آرایشگری
شروع کار آرایشگری

از طرفی چون آرایشگاه تازه تأسیس است نیاز به تبلیغ کردن دارد. پس هزینه‌های تبلیغ نیز جزئی از هزینه‌های ضروری خواهد بود. آرایشگاهی که تازه تأسیس شده است، در ابتدا با کمیِ مشتری مواجه خواهد شد، چرا که افراد دوست دارند کار خود را به افراد حرفه‌ای، با تجربه و خوشنام بسپارند.

توجه به راضی نگه داشتن مشتری

بنابراین در شروع کار و برای جذب مشتری بیشتر و کسب اعتبار و خوشنامی، فرد ناچار است دست به کارهایی بزند، کارهایی همچون ارائه خدمات با کمترین هزینه، ارائه رایگان برخی از خدمات و غیره که این خود نیز هزینه‌هایی را متحمل آرایشگر تازه کار خواهد کرد. شاید در شروع کار فرد به شاگرد و همکار نیاز نداشته باشد البته شاید، اما با گذشت زمان و کسب اعتبار باید یک یا چند نفر را به عنوان شاگرد و همکار استخدام نماید.

دلیل این امر نیز این است که ممکن است چند نفر به طور همزمان به آرایشگاه مراجعه کرده و خواهان دریافت خدمات در اسرع وقت باشند (مشتریان امروز به زمان و وقت ارزش بسیاری قائلند و برای لحظه به لحظه آن برنامه ریزی کرده‌اند) لذا عدم توجه به خواسته‌های آنان موجب نارضایتی آن‌ها خواهد شد و این یعنی عدم بازگشت دوباره و تبلیغ علیه آن‌ها ( یک مشتری ناراضی، نارضایتی خود را به گوش چند نفر خواهد رساند. این امر در بازاریابی حتمی و غیر قابل اجتناب است).

پس هزینه استخدام همکار و شاگرد نیز بخشی از هزینه‌های ضروری خواهد بود. از دست دادن مشتری و رقابت با سایر رقبا نیز از دیگر مسائلی است که می‌توان در زمره هزینه‌های آرایشگاه در نظر گرفت. از دست دادن مشتری یعنی درآمد کمتر و رقابت با سایر رقبا یعنی توجه به استراتژی‌های آنان و کوشش در جهت پیشی گرفتن از آن‌ها. پس برای آرایشگر شدن توجه به هزینه‌ها الزامیست.

یادگیری تکنیک‌های جذب مشتری در حرفه آرایشگری

مشتریان امروز دیگر مثل مشتریان سابق نیستند. آن‌ها خواهان دریافت خدمات با کیفیت در اسرع وقت با کمترین هزینه و نیز خواهان برخوردی خوب و مناسب از سوی پرسنل آرایشگاه هستند. از طرفی آنها به زیبایی ظاهری آرایشگاه و بهداشت آن نیز اهمیت زیادی می‌دهند و خواهان محیطی آرام و دلنشین هستند. کسی که می‌خواهد کار آرایشگری را شروع کند باید با آگاهی به تمام نیازها و خواسته‌های مشتریان، توان پاسخگویی به انتظارات آن‌ها را داشته باشد.

حرفه آرایشگری
یادگیری تکنیک‌ها

فرد خجالتی، آرام و شاید تا حدودی درون گرا بعید است بتواند در شغل آرایشگری موفق شود. برای آرایشگر شدن باید با مشتری ارتباطی خوب برقرار کرد. خونگرم و خوش سر و زبان بود و از چهره‌ای شاد و خندان برخوردار بود. خوشامدگویی، جویای حال مشتریان شدن و غیره از الزامات شروع به کار آرایشگری است.

نکات پایانی در خصوص ورود به حرفه آرایشگری

از جمله نکاتی که در ورود به حرفه آرایشگری باید مورد توجه قرار بگیرد به شرح زیر است:

  • ورود به حرفه آرایشگری هر چند به تحصیلات دانشگاهی نیاز ندارد، اما کسب برخی مهارت‌ها و توانمندی‌ها از الزمات ورود به این حرفه رنگارنگ است.
  • کسی در حرفه آرایشگری موفق خواهد بود که تیپ شخصیتی مناسب این حرفه را داشته باشد. یعنی دوست داشته باشد ارائه دهنده خدمات خوب باشد، عاشق برقراری ارتباط با دیگران باشد، خلاق و نوآور باشد و غیره.
  • در حرفه آرایشگری میزان موفقیت کسی که ذوق هنری دارد مثل کسی که بهترین مدل مو و یا رنگ مو را با توجه به چهره و رنگ پوست افراد به آنها پیشنهاد می‌دهد با کسی که از چنین توانایی برخوردار نیست یکسان نخواهد بود.
  • اغلب افرادی که وارد حرفه آرایشگری می‌شوند دوست دارند در بدو ورود به این حرفه به عنوان دستیار و یا همکار در آرایشگاه‌های مختلف کار کنند و این کار از طرف آنها به این دلیل صورت می‌گیرد که آنها دوست دارند پس از کسب تجربه لازم آرایشگاه مستقل خود را تأسیس کنند تا بتوانند در این حرفه موفق شوند.
  • از آنجایی که دامنه فعالیت آرایشگاه‌های مردانه و زنانه با یکدیگر متفاوت است، لذا درآمدهای متفاوتی نصیب آنها خواهد شد. در آرایشگاه‌های مردانه معمولاً خدمات پیرایش و حالت دادن موها، رنگ کردن موها، مراقبت از پوست و مو ارائه می‌شود. اما در آرایشگاه‌های زنانه خدماتی که ارائه می‌شود از وسعت بسیاری برخوردار است.

نکته‌ای مهم

شاید ورود به حرفه آرایشگری ساده و آسان باشد، اما آنچه اهمیت دارد ماندن در این حرفه و موفقیت در آن است. امروزه سالن‌های آرایشی بسیاری وجود دارند که در امر ارائه خدمات مختلف و جذب مشتری بسیار موفق عمل کرده‌اند.

حرفه آرایشگری
آرایشگری

کسی که می‌خواهد وارد حرفه آرایشگری شود، بهتر است قبل از شروع به کار به برخی از این سالن‌ها سر زده و با پرسنل آن‌ها در مورد این حرفه، معایب و مزایای آن، میزان درآمد و غیره صحبت کند. آن‌ها چون به صورت مستقیم درگیر کار هستند می‌توانند اطلاعات واقعی‌تر و عینی‌تری را در اختیار فرد قرار دهند.

حتی فرد با مراجعه به این سالن‌ها می‌تواند اطلاعاتی در خصوص دکوراسیون داخلی آنجا کسب کند و با دیدن چند آرایشگاه شیک و زیبا و با الهام گرفتن از آنها دکوراسیون داخلی منحصر به فردی را برای آرایشگاه خود ایجاد نماید. نحوه نوبت دهی به مشتریان، نحوه خوشامد گویی به آن‌ها، ارائه خدمات مرتبط با شست و شو، نحوه سرویس دهی به آنها، لباس فرم پرسنل آرایشگاه و غیره از دیگر اطلاعاتی است که هنگام این مراجعه‌ها به دست می‌آید.

19 دیدگاه دربارهٔ «برای آرایشگر شدن از کجا شروع کنم؟»

    1. سلام وقت بخیر
      این رشته جزو رشته‌های دبیرستان هست و میتونین به صورت تخصصی اون رو یاد بگیرین. این رشته در مدارس کار و دانش ارائه میشه

  1. سلام وقت بخیر من میخوام وارداین حرفه بشم ازکجابایدشروع کنم اول بایدمقدماتی رواموزش ببینم نمیشه ازتتوشروع کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام پریزاد عزیز
      نه نیازی نیست، به یک آموزشگاه آرایشگری مراجعه کنین و بگین که میخواهین مدرک تتو رو بگیرین. موفق باشین🌹

  2. سلام من الان پایه نهم میخونم میشه ادامه تحصیلم را در هنرستان رشته ارایشگری بردارم؟لطفا جواب بدید ممنون میشم.

  3. سلام ببخشید من تا کلاس هفتم درس خواندم و ترک تحصیل کردم آیا میتونم برم آرایشگر بشم یا خیر باید درس بخونم بعد انتخاب رشته آرایشگری کنم؟

      1. سلام خانم . من رشتم انسانی هست و تا کلاس یازدهم بیشتر نخوندم .باید حتما مدرک دیپلم داشته باشم که منو در آرایشگری راه بدن یا ربطی نداره

  4. سلام.به نظرم بهترین راه کسب تجربه کارآموزی یا به زبان ساده همون شاگردی کردن پیش ادمای با تجربه است.من خودم دوره های آرایشگری رو گذاروندم و کلی کتابم خوندم اما ترفندها و نکات مهم رو از دقت توی کار مربیم یاد گرفتم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *