تازه‌های دنیای فناوری

تازه‌های دنیای فناوری

با توجه به پیشرفت علم، شاهد تغییرات عمده‌ای در بسیاری از وسایل و ابزارها شده‌ایم. اگر کمی توجه کنیم در می‌یابیم که تمامی این تغییرات صرفا برای راحتی کار بشر بوده است و باعث شده است تا کارها سرعت بیشتری پیدا کنند. در این مقاله سعی داریم در مورد تازه‌های دنیای فناوری صحبت نماییم.

کوچک‌ترین دوربین بدون آینه از تازه‌های دنیای فناوری

کمپانی سیگما از کوچک‌ترین دوربین بدون آینه موسوم به Sigma fp که تنها ۳۷۰ گرم وزن دارد، رونمایی کرده است. این نمونه گونه‌ای از دوربین‌های دیجیتال بوده که برخلاف انواع SLR فاقد آینه و نمایاب اپتیکال است. در این دوربین‌ها نمای مقابل به‌صورت الکترونیکی از روی حسگر دوربین خوانده و روی نمایشگر LCD آن نقش می‌بندند در ساختار داخلی دوربین SLR یک آینه وجود دارد و نمای مقابل را از دریچه لنز به نمایاب با چشمی دوربین منعکس می‌کند و به علت وجود آینه داخلی، در مقایسه با دوربین‌های بدون آینه بزرگ‌تر هستند.

عضلات مصنوعی قوی

از دیگر تازه‌های دنیای فناوری می‌توان از ساخت عضلات مصنوعی قوی نام برد. گروهی از پژوهشگران موفق به ساخت ماده‌ای برای ایجاد عضلات مصنوعی شدند. از این عضلات می‌توان در پروتزهای مصنوعی میکرو روبات‌ها و حتی پارچه‌های هوشمند که به تغییرات محیطی پاسخ می‌دهند استفاده کرد. مهمت کانیک از مؤسسه MIT و تیمش یک فیبر پلیمری دوطرفه ایجاد کردند و از آن برای ایجاد عضلات مصنوعی که توسط گرما فعال می‌شدند و می‌توانستند اجسام ۶۵۰ برابر وزن خود را بلند کند، استفاده کردند. این عضله همچنین می‌تواند در برابر فشار بیش از ۱۰۰۰ درصد مقاومت کند. پژوهشگران این عضله را در یک دوسر بازویی مصنوعی آزمایش کردند و هنگامی‌که گرما به آن اعمال شد، وزن آن افزایش یافت.

هدست برای شناسایی چهره از تازه‌های دنیای فناوری

ارتش آمریکا، در حال آزمایش یک اتمی هدست جدید است که به سربازان کمک می‌کند تا چهره افراد موردنظر را در میان جمعیت شناسایی کنند، ترجمه علائم راهنمایی و رانندگی را در یک کشور بیگانه به تنها زبان انگلیسی در اختیار داشته باشند، پهپادهایی که در نزدیکی آن‌ها پرواز می‌کنند، تشخیص دهند و محیط اطراف خود را به‌صورت نیمه مجازی ببینند.

در این راستا، مایکروسافت موظف شد تا هولولنزهای خود را اصلاح کند و آن‌ها را با قابلیت بیشتر در اختیار نیروهای نظامی بگذارد. اکنون، ارتش آمریکا در پروژه ای موسوم به ۱VAS، از آخرین نمونه یک هدست سبک‌وزن رونمایی کرده است که به سربازان امکان می‌دهد عناصر دیجیتالی را با دامنه دید خود ادغام کنند.

هدست برای شناسایی چهره
هدست برای شناسایی چهره

رکورد زنی سریع‌ترین خودرو

از دیگر تازه‌های دنیای فناوری می‌توان به ساخت خودرویی با بالاترین سرعت اشاره کرد. تیم توسعه‌دهنده خودروی Bloodhound که قرار است سریع‌ترین خودروی ساخته‌شده در دنیا باشد اعلام کرد، اواخر سال آینده سرعت حرکت باورنکردنی این خودرو را به آزمایش خواهد گذاشت و به دنبال شکستن رکورد سریع‌ترین وسیله نقلیه زمینی است. پروژه ساخت این خودروی مافوق صوت سال گذشته دچار ورشکستگی شد اما سازنده اعلام کرد قصد دارد آزمایش سرعت آن را اواخر سال ۲۰۲۰ در صحرای آفریقای جنوبی انجام دهد. این خودرو برای ثبت رکورد سریع‌ترین وسیله نقلیه زمینی با سرعت بیش از ۱۶۰۰ کیلومتر بر ساعت ساخته می‌شود. رکورد بالاترین سرعت زمینی فعلی ۱۲۲۷ کیلومتر بر ساعت است.

بهبود تعادل با دم رباتیک از تازه‌های دنیای فناوری

محققان دانشگاه کیو ژاپن نمونه اولیه یک دم مکانیکی را تولید کردند که با بسته شدن به کمر انسان تعادل و چالاکی کاربر را بهبود می‌بخشد. این دم Arque نام‌گرفته و در ساخت آن‌که مانند یک کرم چرخان است، از اسب دریایی الهام گرفته‌شده است. ربات طراحی‌شده بسیار تطبیق‌پذیر است به‌نحوی‌که روی کمر هرکسی و متناسب با قد و وزن وی خواهد بود. به همین جهت، مهره‌های مکانیکی روبات از دستگاه خارج و یا اضافه می‌شوند. در آرک چندین عضله مصنوعی به کار گرفته‌شده است که در طول آن جریان دارند و از یک سیستم هوای تحت‌فشار برای انقباض و انبساط مهره‌ها استفاده می‌کند تا تولید حرکات کند.

پرواز اولین جت اسکی برقی

از دیگر تازه‌های دنیای فناوری می‌توان به این نکته اشاره کرد که شرکت الکتروناتیک درحال‌توسعه جت اسکی برقی WaveFlyer بوده که می‌تواند بالاتر از سطح آب حرکت کند. این نوع وسایل نقلیه آبی معمولاً دارای باله‌هایی در زیر خود هستند که به آن‌ها هیدروفولیک گفته می‌شود و به کاربران این امکان را می‌دهد که امواج را شکسته و روی آن‌ها سوار شوند.

اکنون ویو فلایر دو فناوری ساخت جت اسکی و باله را باهم ادغام کرده است و با بهره‌جویی از یک پیشرانه الکتریکی، سواری را برای کاربر بهتر و بی‌سروصدا می‌کند. این جت اسکی با باتری ۲ کیلووات ساعتی خود می‌تواند در هر سفر به مدت بیش از ۳۰ دقیقه روی آب حرکت و پرواز کند.

پرواز اولین جت اسکی برقی
پرواز اولین جت اسکی برقی

احیای قلب به وسیله‌ی مترونوم از تازه‌های دنیای فناوری

محققان موسسه Fraunhofer دستگاهی ساخته‌اند که کمک می‌کند تا عمل فشرده‌سازی قفسه سینه و احیاء به‌درستی انجام شود. اصولاً مردم از اشتباه کردن حین احیای قلبی وحشت دارند ولی اگر این کار به‌درستی انجام شود، احتمال بقای بیمار به طرز قابل‌توجهی بهبود می‌یابد. این دستگاه در قالب یک پد نرم و منعطف تولیدشده که در بالای آن نشانگر دعا تعبیه‌شده و روی قفسه سینه بیمار قرار می‌گیرد. حسگرهای سیلیکونی که تغییر شکل می‌دهند هم می‌توانند عمق هر فشار وارده به قفسه سینه را تشخیص دهند. با به صدا درآمدن یک مترونوم داخلی، تناوب صحیح ورود فشار روی قفسه سینه بیمار تعیین می‌شود.

خنکی رایگان در ساختمان‌ها

پژوهشگران، سیستم جدیدی را برای کمک به خنک نگاه‌داشتن ساختمان‌ها، بدون مصرف برق طراحی کردند که می‌تواند برای سازگاری با تغییرات آب‌وهوایی نیز مؤثر باشد. این سامانه به‌صورت یک فیلم پلیمری ارزان‌قیمت طراحی‌شده و با جذب گرما از هوا در داخل جعبه و انتقال انرژی به فضای خارجی، به خنک شدن محیط اطراف کمک می‌کند. محققان دانشگاه نیویورک اظهار کردند. این پلیمر خنک می‌ماند، زیرا گرما از طریق پرتوهای حرارتی از بین می‌رود. این سیستم برق مصرف نمی‌کند و نیاز به باتری یا منبع الکتریسیته دیگری ندارد. لذا این مورد یکی دیگر از تازه‌های دنیای فناوری می‌باشد.

شاسی‌بلندی با سامانه تشخیص چهره از دیگر تازه‌های دنیای فناوری

خودروی برقی HIPhi1 که مجهز به فناوری ۵G و سیستم تشخیص چهره برای باز شدن قفل درها بوده توسط شرکت نوپای چینی Human Horizons معرفی شد. این شاسی‌بلند الکتریکی لوکس دارای شش صندلی است و درهای عقب هم به‌صورت متفاوت با خودروهای رایج باز می‌شود. چراغ‌ها هم قابل‌برنامه‌ریزی هستند و می‌توان الگوهای مختلفی را برای نوردهی آن‌ها تنظیم کرد. در اتاق این خودرو ۹ نمایشگر قرار دارد که بیش‌ازحد نیاز به نظر می‌رسد. ۱ HIPhi همچنین باید با دو موتور ۲۶۸ اسب بخاری و شتاب صفرتا ۱۰۰ طی ۳٫۹ ثانیه عملکرد خوبی از خود نشان دهد.

کمباین خودران

یکی دیگر از تازه‌های دنیای فناوری کمباین خودران می‌باشد. بزرگ‌ترین هلدینگ کشاورزی روسیه با کمک یک شرکت توسعه هوش مصنوعی اقدام به ساخت کمباین‌های خودرانی کرده است که قادر هستند به‌صورت خودکار زمین‌های زراعی را درو کنند. روسگارو طی همکاری با شرکت توسعه هوش مصنوعی موسوم به فناوری‌های شناختی موفق شد ۶۶۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را با کمباین‌های خودران درو کند. امید است که این فناوری به کاهش هدر رفت محصولات در حین درو کردن و درعین‌حال به بهبود بازدهی کشاورزی کمک کند.

کمباین خودران
کمباین خودران

تشخیص بیماری گیاهان با موبایل یکی دیگر از تازه‌های دنیای فناوری

دانشمندان دانشگاه کارولینا موفق به توسعه ابزاری شده‌اند که می‌توان آن را به گوشی وصل کرد و برای این کار باید یک برگ از گیاهان را جدا کرد و آن را درون لوله‌آزمایش قرارداد که باید ۱۵ دقیقه در آن بسته باشد تا VOC خود را آزاد کند. سپس لوله‌آزمایش باز می‌شود و یک لوله پلاستیکی، گازهای شیمیایی انباشته‌شده اطراف برگ را به داخل محفظه دارای قدرت تحلیل گازها می‌فرستد. داخل این محفظه یک نوار کاغذ آزمایش قرار دارد که حاوی نقاطی از معرف‌ها است که هنگام قرار گرفتن در معرض گازهای VOC خاص، تغییر رنگ می‌دهند. دوربین گوشی از این لکه‌ها تصویر می‌گیرد و روی صفحه‌نمایش ارائه می‌دهد.

تبدیل اطلاعات دیداری توسط عینک برای نابینایان

از دیگر تازه‌های دنیای فناوری این مورد هست که یک عینک جدید پیشرفته طراحی شده‌است که به پنج نابینا کمک کرده تا بتوانند دوباره ببینند. عینک‌های ساخته‌شده توسط شرکت Pixium Vision اطلاعات دیداری از دنیای بیرون را به تصاویری مبدل می‌کنند که کاربر قادر به درک آن‌هاست. این گجت از یک جفت عینک ساخته‌شده که به دوربین فیلم‌برداری مجهز هستند که به یک پردازنده کوچک رایانه‌ای متصل شده است. البته بیماران قبل از اینکه تصاویر را ببینند، باید تراشه رایانه‌ای که با نور فعال است را در پشت شبکیه چشمان خود قرار دهند. این پردازنده‌های کوچک، اطلاعات دیداری که توسط بیمار دریافت می‌شود را به تصاویر مادون‌قرمز تبدیل می‌کنند. سپس عینک آن تصاویر را به چشم‌باز می‌گرداند.

لنزی که زوم می‌کند از دیگر تازه‌های دنیای فناوری

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا گونه‌ای از لنزهای تماسی توسعه داده‌اند که با دو بار پلک زدن قابلیت زوم آن‌ها فعال می‌شود و می‌توان جزئیات اجسام را توسط آن‌ها مشاهده کرد؛ اما ساخت چنین لنزی چگونه ممکن است؟ دانشمندان ابتدا سیگنال‌های الکترواکولوگرافی را در هر حالت حرکت چشم ثبت کردند. دانشمندان این سیگنال‌ها را هنگامی‌که افراد به بالا، پایین، راست، چپ نگاه می‌کردند و یک یا دو بار پلک می‌زدند، اندازه‌گیری کردند و سپس یک لنز بیومیمتیک نرم را ایجاد کردند که به‌طور مستقیم به آن امواج الکتریکی پاسخ می‌داد. لنز ایجادشده قادر بود فاصله کانونی خود را بسته به سیگنال‌های تولیدشده تغییر دهد.

لنزی با قابلیت زوم
لنزی با قابلیت زوم

تبدیل جت اسکی به قایق بادی

یکی دیگر از تازه‌های دنیای فناوری تبدیل جت اسکی به قایق بادی است. شرکت Dock f Jet شناوری ساخته که ترکیبی از جت اسکی و قایق بادی است به‌گونه‌ای که پشت قایق مذکور همانند جت اسکی است و قسمت جلویی آن همانند قایق بادی بوده و قدر به حمل شش نفر است. طول آن ۷٫۳ متر است و می‌تواند با سرعت ۴۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. کاربران به‌راحتی می‌توانند قسمت جلویی قایق که همانند قایق بادی است را جمع کنند و در پشت جت اسکی قرار دهند که در این صورت حمل‌ونقل آسان‌تر خواهد شد. این شرکت در حال تلاش برای اخذ گواهینامه بین‌المللی جهت توزیع سراسر این شناور است.

تهویه هوای جیبی از دیگر تازه‌های دنیای فناوری

سونی دستگاه تهویه هوای کوچکی بانام Reon Pocket معرفی کرده که به‌راحتی روی پیراهن قرار می‌گیرد و به‌وسیله آن و برنامه‌ای که درگوشی هوشمند کاربر نصب می‌شود، دمای هوا را تنظیم می‌کند. قیمت دستگاه به همراه پیراهن آن، ۱۳۰ دلار است. درون دستگاه یک باتری تعبیه‌شده است که درازای هر ۲ ساعت شارژ ۹۰ دقیقه کار می‌کند. سونی این دستگاه را در ابتدا تنها در کشور ژاپن عرضه خواهد کرد و اگر کاربران استقبال خوبی از آن داشته باشند، آن را به کشورهای دیگر نیز عرضه خواهد کرد.

استفاده از انگشت به‌عنوان گوشی

یک مخترع ایتالیایی موفق به تولید مچ‌بند هوشمندی شده که به کاربر اجازه می‌دهد از انگشت دست خود به‌عنوان گوشی استفاده کند. مچ‌بند شرکت Deed and Get است، ۲۵۰ دلار قیمت دارد و به گوشی کاربر متصل می‌شود تا صدا را از دستگاه به ارتعاش تبدیل کرده و به انگشت دست منتقل کند. کاربران تنها کافی است یک انگشت دست را به گوش خود بچسبانند تا از طریق گوشی با مخاطب خود صحبت کنند. ازآنجاکه این دستگاه به‌جای استفاده از صدا، تنها از ارتعاش (ویبره) استفاده می‌کند، افرادی که در نزدیکی کاربر هستند، قادر به استراق سمع نخواهند بود. لذا از این مورد نیز می‌توان به‌عنوان یکی از تازه‌های دنیای فناوری نام برد.

قایق نجات کنترل از دور یکی دیگر از تازه‌های دنیای فناوری

قایق کوچک نجات دلفین ۱ ساخت شرکت OceanAlpha برای نجات شناگرانی که درخطر غرق شدن قرار دارند طراحی‌شده است و می‌تواند از راه دور کنترل شود. هنگامی‌که زنگ هشدار به صدا درمی‌آید، تیم نجات می‌تواند دلفین ۱ را فورا به آب پرتاب کند. سپس می‌توان آن را در آب با استفاده از یک ریموت راه دوردستی هدایت کرد. محدوده عملیات این دستگاه تا ۵۰۰ متر است و اگر امواج دریا آن را وارونه کنند، اپراتور از راه دور می‌تواند به‌راحتی آن را به حالت عادی برگرداند حداکثر سرعت این قایق نجات به ۱۵ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و باتری آن با هر بار شارژ ۳۰ دقیقه کار می‌کند.

قایق نجات کنترل از دور
قایق نجات کنترل از دور

صحبت کردن افراد لال به کمک دستگاه

از مهم‌ترین تازه‌های دنیای فناوری می‌توان به ساخت دستگاهی اشاره کرد که افراد لال می‌توانند به کمک آن صحبت کنند. پژوهشگران دانشگاه Tsinghu چین موفق به توسعه دستگاهی شده‌اند که می‌تواند روی گلوی فرد لال قرار گیرد و به او کمک کند تا صحبت کند. ابعاد این دستگاه ۱۵ در ۳۰ میلی‌متر است و توسط یک سیم به یک بازوبند که دارای یک صفحه مداره میکرو رایانه، تقویت‌کننده توان و رمزگشا است، متصل می‌شود.

هنگامی‌که کاربر کلمه خاصی را با تارهای صوتی و حنجره خود تقلید به گفتن می‌کند، دستگاه این حرکات را از روی پوست ردیابی کرده و با رمزگشایی آن‌ها، کلمه موردنظر را شناسایی می‌کند. سپس بازوبند کلمه موردنظر را به گفتار تبدیل کرده و بیان می‌کند.

دوربین شناسایی استوارشدگان از دیگر تازه‌های دنیای فناوری

پژوهشگران دانشگاه هاروارد دوربین جدیدی به‌اندازه انگشت شست ابداع کرده‌اند که به ماهواره‌ها و پهپادها امکان می‌دهد تا برای پی بردن به استتار دشمن، از ویژگی‌های بینایی موجوداتی مانند میگو استفاده کرده و اجسام و افراد استتار شده را ببینند. میگو، پیچیده‌ترین چشم‌ها را در میان حیوانات دارد به همین دلیل این موجودات می‌توانند نورها و رنگ‌هایی را ببینند که چشم انسان، از عهده دیدن آن‌ها برنمی‌آید. معمولاً در هنگام جنگ، شرایطی پیش می‌آید که استتار سربازان یا تانک‌ها ضروری باشد. این شرایط، امکان نفوذ بهتر به نیروهای مقابل را فراهم می‌کند. هر چه زودتر امکان تشخیص بافت مصنوعی فراهم شود، استتار دشمن زودتر آشکار خواهد شد.

مچ‌بند آشکارساز احساس

از دیگر تازه‌های دنیای فناوری مچ‌بند آشکار سار احساس می‌باشد. پژوهشگران دانشگاه لنکستر بریتانیا مچ‌بندی را معرفی کرده‌اند که می‌تواند به کاربران اطلاع دهد در هر زمان چه احساسی دارند. این مچ‌بند به یک حسگر پوستی مجهز است و با تغییر رنگ، گرم شدن، ارتعاش یا سفت شدن به کار اطلاع می‌دهد که چه زمانی احساساتی شده است. البته این نخستین باری نیست که مچ‌بندی برای اطلاع از احساسات ساخته می‌شود اما به گفته پژوهشگران دانشگاه لنکستر دانستن احساسات مهارت‌های پیچیده‌ای است که برای بسیاری از مردم دشوار است. با داشتن این مچ‌بند افراد می‌توانند پس از انجام کارهای متفاوتی از قبیل غذا درست کردن، مکالمه با افراد و بازی کردن با حیوانات از احساس خود باخبر شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *