گوشی پوکو X3

نقد و بررسی گوشی شیائومی پوکو X3

پوکو X3، این ضرب‌المثل که می‌گوید هرچه پول بدهی، آش می‌خوری! را نقض کرده است. چون‌که شما با پرداخت مبلغ کمی در ازای پوکو X3، می‌توانید یک گوشی، با کلی امکانات جذاب بخرید. این گوشی ارزشش بیشتر از پولی است که پرداخت می‌کنید.

در این اوضاع گرانی، کمتر پیش می‌آید که بتوان یک گوشی پیدا کرد که هم قابلیت‌های خوبی داشته باشد و هم قیمت مناسب!

پوکو، به‌خوبی توانسته بفهمد که خریداران گوشی موبایل، به دنبال چه چیزی هستند و در تولید گوشی‌های کاربردی و ارزان‌قیمت، پیش‌قدم شده است.

در این مقاله، به نقد و بررسی یکی از گوشی‌هایی که حتماً موقع خرید، به شما پیشنهاد می‌شود؛ می‌پردازیم و همه‌ی ویژگی‌های مثبت و منفی این گوشی را باهم بررسی می‌کنیم. تا ببینیم این گوشی می‌تواند گزینه مناسبی برای خرید باشد یا خیر!

آنچه در ادامه می‌خوانید

نمایش ویدیو در یوتیوب

نمایش ویدیو در آپارات

انواع پوکو x3

شرکت پوکو، وقتی دید که پوکو X3 NFC، درصد زیادی از فروش بازار را از آن خود کرد؛ دو نسخه‌ی دیگر از پوکو X3 را روانه‌ی بازار کرد. به همین دلیل در دو سال گذشته، پوکو X3 معمولی و پوکو X3 پرو را روانه‌ی بازار کرد.

پوکو X3 پرو، جدیدترین سری پوکو است که حدود ۴ ماه پیش عرضه شد. به همین دلیل ابتدا این گوشی را با دقت بررسی می‌کنیم و در آخر در مورد تفاوت‌های آن با دو سری قبل (پوکو X3 معمولی و پوکو X3 NFC) مطالبی را ارائه می‌دهیم.

پوکو X3 پرو

گوشی قدرتمندی است که توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده؛ این گوشی در این ۴ ماه، حرف و حدیث، نقل محفل خریداران گوشی بوده است.

قدرت پوکو X3 پرو

استفاده از اسنپدراگون ۸۶۰G در پوکو X3 پرو، تأثیر زیادی در دستیابی به‌جایگاه فعلی این گوشی داشته است. کمتر گوشی میان رده‌ای وجود دارد که از این قابلیت استفاده کرده باشد.

شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که اسنپدراگون چیست؟ به همین دلیل، در مورد این قابلیت کمی توضیح می‌دهیم.

پردازنده‌ی اسنپدراگون چیست؟

اسنپدراگون (Snapdragon)، مجموعه‌ای از پردازنده‌ها است که در موبایل، تبلت‌ها و برخی تجهیزات الکترونیکی استفاده می‌شود.

پردازنده‌های اسنپدراگون ۸۶۰ به‌شدت سریع و به لحاظ گرافیکی خیلی خوب عمل می‌کنند.

به‌طورکلی، اسنپدراگون به توان پردازشی گوشی گفته می‌شود. هرچه این قابلیت عدد بالاتری را نشان دهد؛ به این معنی است که سرعت گوشی بالاتر است.

نماد G در کنار عدد اسنپدراگون، نشانه‌ی تمرکز بر گیمینگ است.

باوجود اسنپدراگون ۸۶۰G در پوکو X3 پرو، به‌راحتی می‌توانید بازی‌ها و برنامه‌های سنگین را انجام دهید. پس اگر شما اهل بازی کردن با گوشی هستید؛ به جرأت می‌توان گفت که سرعت و کیفیت پوکو X3 پرو در بازی کردن، شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

خوب است بدانید که، این گوشی رازهای دیگری نیز دارد؛ که باهم در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

اگر سرعت گوشی شما پایین آمده است؛ مقاله‌ی «علت کند شدن گوشی» را بخوانید. با خواندن این مقاله می‌توانید کاری کنید که سرعت گوشی‌تان مثل روز اول شود.

باتری پوکو X3 پرو

باتری ۵۱۶۰ میلی‌آمپری لیتیومی با فناوری شارژ سریع ۳۳ وات، شاهکار دیگری در این گوشی است.

وجود چنین باتری‌ در پوکو X3 پرو، باعث شده است که هم شارژ آن زود تمام نشود و همچنین خیلی سریع شارژ شود.

تجربه‌ی کاربران نشان می‌دهد که شما می‌توانید به مدت ۹۰ دقیقه با حداکثر روشنایی و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، فیلم تماشا کنید و تنها ۱۷ درصد از شارژ گوشی کم شود.

شیائومی در زمان عرضه‌ی این گوشی ادعا کرده که حداکثر ۵۹ دقیقه طول می‌کشد تا گوشی کامل شارژ شود. اما کاربران می‌گویند که شارژ شدن این گوشی، یک و نیم ساعت زمان می‌برد.

باتری
باتری پوکو X3 پرو

بدنه‌ی پوکو X3 پرو

استحکام بدنه‌ی گوشی برای افرادی که مدام گوشی از دستشان می‌افتد و یا اینکه مشاغل سختی دارند؛ اهمیت دارد.

اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید و گوشی شما مدام ضربه می‌خورد؛ پوکو x3 پرو، می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای شما باشد.

با ما همراه باشید تا مشخصات ظاهری این گوشی که شامل ابعاد، وزن، استحکام و جنس بدنه هست را بررسی کنیم.

ابعاد و وزن پوکو X3 پرو

بدنه‌ پوکو x3 پرو دارای ابعاد ۳۵/۱۶ در ۶۸/۷ در ۹/۰ سانتی‌متر و وزن ۲۱۵ گرم است.

درست است بدنه‌ی این گوشی نسبت به پوکو X3 معمولی کمی کوچک‌تر شده؛ ولی به‌طورکلی هنوز مقداری بزرگ و سنگین است.

البته نظر دادن در مورد این موضوع، کاملاً شخصی است. مسلماً ازنظر بعضی افراد، این گوشی خیلی خوش‌دست و مناسب است.

نکته‌ای که حتما باید قبل از خرید، به آن توجه داشته باشید این است که، آن را با دست بردارید تا ببینید وزن آن برای شما سنگین نباشد.

بهتر است قبل از خرید گوشی، یکسری نکات را مد نظر داشته باشید؛ تا از خرید خود پشیمان نشوید. مقاله‌ی «نکات قبل از خرید گوشی موبایل» توصیه‌های مفیدی را به شما گوشزد می‌کند.

جنس بدنه پوکو X3 پرو

پنل پشتی پوکو X3 پرو از جنس پلاستیک است.

در مورد جنس قاب اطراف این گوشی، اطلاعات متناقضی در دسترس است.

برخی از منابع گفته‌اند که جنس قاب آن از آلومینیوم است و برخی دیگر گفته‌اند؛ از پلاستیک ساخته شده است.

به‌هرحال، احساس می‌شود که قاب استحکام بالایی دارد و حتی اگر از جنس پلاستیک باشد؛ پلاستیک محکمی است.

باید بدانید که، در ساخت بدنه‌ی پشتی پوکو X3 پرو، از دو جنس مختلف استفاده شده است.

نوار وسطی مانند شیشه براق است و اثرانگشت بر روی آن می‌ماند؛ ولی نوارهای اطراف نوار شیشه‌ای، از جنس پلاستیک مات هستند که اثرانگشت بر روی آن‌ها کمتر باقی می‌ماند.

محافظ صفحه‌نمایش

صفحه‌ی گوشی پوکو X3 پرو، با یک گوریلاگلس ۶ محافظت می‌شود. این گوریلاگلس کیفیت زیادی دارد و معمولاً در گوشی‌های پرچم‌دار از آن استفاده می‌شود.

با توجه به بدنه‌ی مستحکم و گوریلاگلس ۶، اگر این گوشی از ارتفاع ۶/۱ متری، به زمین بخورد؛ آسیب جدی نمی‌بیند.

این گوشی دارای گواهی IP153 است که در برابر نفوذ قطرات آب و گردوغبار، مقاوم است. البته این مقاومت در حدی نیست که بتوان گوشی را زیر آب برد.

بررسی تخصصی صفحه‌نمایش پوکو X3 پرو

همه‌ی ما می‌دانیم که، یکی از اجزای مهم گوشی، صفحه‌نمایش آن است.

اینکه چه مقدار از صفحه‌نمایش، به دوربین و دکمه‌ها اختصاص داده شده است؛ کیفیت آن به چه صورت است و … همگی از موارد مهمی هستند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

سایز صفحه‌نمایش

پوکو X3 پرو، دارای یک صفحه‌نمایش ۶۷/۶ اینچی است.

داشتن یک صفحه‌نمایش ۶/۸۴ درصدی نسبت به بدنه‌ی گوشی، برای یک گوشی میان رده با این قیمت، رضایت‌بخش است.

تمامِ صفحه‌نمایش، به‌جز ۵ میلی‌متر پایینی و یک دوربین سلفی در بالا، در خدمت شماست. این قابلیت برای افرادی که سایز نمایشگر برایشان مهم است و با گوشی، زیاد فیلم نگاه می‌کنند؛ یک امتیاز محسوب می‌شود.

نمایشگر پوکو X3 پرو، از نوع IPS LCD ساخته شده که، رزولوشن (وضوح تصویر) ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل را ارائه می‌دهد.

یکی از قابلیت‌هایی که بالا بودن میزان آن در صفحه‌نمایش خیلی مهم است؛ نرخ نوسازی است. نرخ نوسازی (تعداد دفعات بازسازی شدن تصویر در هر ثانیه)، بر کیفیت تصویر و روان بودن عملکرد گوشی تأثیر دارد.

در اکثر گوشی‌های میان رده‌ی اقتصادی، نهایتاً از نرخ ۹۰ هرتزی استفاده شده است و وجود نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی در یک گوشی میان رده؛ مانند پوکو X3 پرو، قابلیت بی‌نظیری است.

جالب است بدانید که برای صرفه‌جویی در مصرف باتری، نرخ ۶۰ هرتزی نیز در گوشی قرار داده شده است. شما می‌توانید خودتان تصمیم بگیرید که از کدام نرخ استفاده کنید؛ ۱۲۰ هرتز یا ۶۰ هرتز!

در کنار نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، وجود تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل بر اینچ، باعث می‌شود که تصاویر باکیفیتی داشته باشید. همچنین بدون افت فریم و کند شدن سرعت، خیلی روان، بازی کنید.

سایز صفخه نمایش
سایز صفحه نمایش

فناوری HDR10+

فناوری HDR10+، باعث می‌شود که نمایشگر گوشی، رنگ‌ها را به‌صورت واقعی نشان دهد.

همچنین جزئیات موجود در قسمت‌های تیره‌ی تصاویر با قسمت‌های روشن، به یک اندازه نمایش داده شوند.

سامسونگ برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ در یکی از پرچم‌داران خود؛ یعنی گلکسی اس ۱۰، از این فناوری استفاده کرد. حالا این فناوری را در پوکو X3 پرو، می‌توانیم ببینیم؛ قابلیتی که در کمتر گوشی میان رده‌ای با این قیمت می‌توان پیدا کرد.

نوع رابط کاربری و اندروید

شیائومی برای این گوشی سنگ تمام گذاشته است. در این گوشی، از رابط کاربری MIUI 12 مبتنی بر اندروید ۱۱ استفاده شده که، محیط نرم‌افزاری روان و جذابی را برای کاربران به وجود می‌آورد.

خالی از لطف نیست که بدانید؛ شما می‌توانید رابط کاربری و اندروید پوکو x3 پرو را به رابط کاربری MIUI 12/5 و اندروید ۱۲ به‌روزرسانی کنید.

ویژگی‌های جذابی؛ مانند تصاویر پس‌زمینه متحرک، پنجره‌های شناور، مرکز کنترل جدید و … شما را شگفت‌زده می‌کنند.

این رابط کاربری جدید، کلی قابلیت و ترفند جالب دارد که شاید از وجود آن‌ها در گوشی خود خبر نداشته باشید. ما در ترفندهای شیائومی، رازهای نهفته‌ای را فاش کردیم؛ پس مطالعه آن را از دست ندهید.

دوربین پوکو X3 پرو

امروزه کمتر کسی، یک دوربین عکاسی با خودش به این طرف و آن طرف می‌برد تا عکس بگیرد. معمولا همه از دوربین گوشی خود برای عکاسی استفاده می‌کنند. بنابراین کیفیت دوربین گوشی، یکی از آیتم‌های مهمی است که باید بررسی شود.

طراحی دوربین‌ها

همه‌ی سازندگان گوشی معمولاً از یک شکل و قالب خاص، برای قرار دادن لنز دوربین‌ها در کنار یکدیگر استفاده می‌کنند. اما شیائومی این بار، در این قالب نیز تغییرات جالبی ایجاد کرده است.

چهار دوربین که به حالت ضربدری در یک قاب دایره‌ای شکل، با یک فلش در وسط؛ ترکیب جالبی ایجاد کرده‌اند.

مشخصات دوربین‌ها

امروزه خیلی از افراد هستند که به عکاسی با دوربین گوشی علاقه‌مند هستند و مسلماً کیفیت دوربین گوشی برای آن‌ها خیلی مهم است. در ادامه مشخصات و کیفیت دوربین پوکو X3 پرو را بررسی می‌کنیم.

دوربین‌های پشت

در پشت پوکو X3 پرو، از ۴ دوربین با مشخصات زیر استفاده شده است.

  1. دوربین اصلی ۴۸ مگا پیکسلی، با دیافراگم ۱.۸/f، اندازه سنسور ۲/۱ اینچ، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، ۸/۰ میکرومتر سایز پیکسل
  2. دوربین اولتراواید ۸ مگا پیکسلی، با دیافراگم f/2.2 و زاویه تصویر ۱۱۹ درجه
  3. دوربین تشخیص عمق ۲ مگا پیکسلی با دیافراگم f/2.4
  4. دوربین ماکرو ۲ مگا پیکسلی با دیافراگم f/2.4 و فاصله فوکوس ۴ سانتی‌متر
گوشی پوکو X3
مشخصات دوربین های شیائومی پوکو x3

دوربین سلفی

دوربین سلفی پوکو X3 پرو، ۲۰ مگا پیکسل است که کاربران از کیفیت آن راضی هستند.

این دوربین، لنز واید دارد و دارای دیافراگم f/2.2، اندازه سنسور ۳.۴/۱ و اندازه پیکسل ۸/۰ میکرومتر است.

کیفیت عکس پوکو X3 پرو

بعضی افراد با نگاه اول به مشخصات دوربین پوکو X3 پرو بر روی کاغذ، تصور می‌کنند که این گوشی، دوربین بی‌کیفیتی دارد. اما عکس‌هایی که با دوربین این گوشی گرفته شده است؛ چیز دیگری نشان می‌دهد.

پوکو X3 پرو به خاطر نرم‌افزار قدرتمندی که دارد؛ عکس‌های باکیفیتی ارائه می‌دهد.


البته وقتی می‌گوییم عکسِ باکیفیت، منظورمان این است که به نسبت قیمت این گوشی، عکس‌هایش باکیفیت هستند. وگرنه میان رده‌های دیگری هستند که عکس‌های باکیفیت‌تری می‌گیرند ولی خب، قیمتشان هم به نسبت بالاتر است.

کیفیت دوربین پوکو X3 پرو در شب

باید بدانید که، در محیط تاریک عکس‌های این گوشی عالی نیستند؛ ولی قابل‌قبول‌اند. اگر محیط داخلی با نور کافی داشته باشید عکس‌ها با رنگ‌های اغراق‌آمیز ولی جذاب ثبت می‌شوند و جزئیات هم کافی به نظر می‌رسند؛ البته اگر عکس را بزرگ نکنید.

اگر محیط تاریک باشد؛ معمولاً خبری از رنگ و جزئیات نیست و باید «حالت شب» را در دوربین فعال کنید. حتی با فعال کردن این حالت هم در عکس‌ها کمی نویز می‌بینید.

حالت شب زمانی که نور ملایمی در محیط وجود دارد به‌خوبی عمل می‌کند و نویزها را کاهش می‌دهد.

نحوه‌ی فعال کردن «حالت شب»

یکی از ترفندهای گوشی شیائومی، انجام تنظیماتی برای حالت شب در این گوشی است.

به بخش تنظیمات بروید و نمایش (display) را انتخاب کنید.

بعدازآن با انتخاب حالت شب (dark mode)، می‌توانید آن را فعال کنید.

در این بخش شما قادر خواهید بود که مشخص کنید؛ در چه ساعاتی از روز، از حالت شب استفاده شود؛ که به آن حالت طلوع و غروب هم گفته می‌شود.

کیفیت فیلم‌برداری در پوکو X3 پرو چگونه است؟

با دوربین پوکو X3 پرو می‌توانید؛ فیلم ها را با کیفیت ۱۰۸۰ P ضبط و پخش کنید.

اسنپدراگون ۸۶۰G از ضبط ویدئوی ۴K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه و پخش ویدئوی ۴K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه پشتیبانی می‌کند.

جمع‌بندی در مورد دوربین پوکو X3 پرو

کیفیت دوربین پوکو X3 پرو، خوب است ولی شما نباید انتظار کیفیتی، مانند گوشی‌های پرچم‌دار و میان رده‌های قیمت بالا را داشته باشید.

به‌طورکلی نرم‌افزار دوربین این گوشی، جذابیت‌های زیادی دارد. محیط آن به‌گونه‌ای است که همه گزینه‌ها دم دست هستند و کار کردن با آن بسیار ساده است.

آپشن‌های دوربین پوکو X3

  • شما می‌توانید با دوربین پشت و جلو به‌صورت هم‌زمان، فیلم‌برداری کنید.
  • با ساختارهای از پیش تعیین‌شده برای فیلم گرفتن استفاده نمایید.
  • Magic Clone یا شبیه‌ساز جادویی، قابلیت بسیار مهیجی است که می‌تواند حالت‌های مختلفی از سوژه عکاسی را، در یک عکس نمایش دهد.

حافظه‌ی پوکو X3 پرو

وقتی در مورد گوشی پوکو X3 پرو صحبت به میان می‌آید؛ نمی‌شود درباره‌ی حافظه‌ی بسیار خوبِ آن چیزی نگفت.

پوکو X3 پرو، در چندین نسخه با حافظه‌های مختلف عرضه شده؛ تا دست شما برای انتخاب باز باشد. مدل‌های مختلف این گوشی، شامل موارد زیر هستند.

  • ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی
  • ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی
  • بهترین نوع با ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی

آیا می‌توان در پوکو X3 پرو از کارت حافظه استفاده کرد؟

این گوشی دارای دو شیار برای دو سیم‌کارت است. در صورت لزوم می‌توانید سیم‌کارت دوم را فدای کارت حافظه کنید و به‌جای سیم‌کارت دوم، از کارت حافظه استفاده کنید.

حسگر اثرانگشت

شیائومی در پوکو X3 پرو، حسگر اثرانگشت را بر روی دکمه‌ی خاموش و روشن قرار داده است.

کاربران از سرعت عملکرد آن راضی هستند ولی به نظر می‌آید که این قسمت برای حسگر اثرانگشت جای مناسبی نیست.

این حسگر در جایی قرار دارد که به‌محض برداشتن گوشی، انگشت با آن تماس پیدا می‌کند و قفل گوشی را باز می‌کند.

خیلی از گوشی‌ها هستند که حسگر اثرانگشت آن‌ها به‌خوبی پوکو X3 پرو کار نمی‌کند.

پس بهتر است که جنبه‌ی منفی حسگر اثرانگشت این گوشی را نادیده بگیرید و به عملکرد خوب آن فکر کنید.

اسپیکر

پوکو X3 پرو، یک اسپیکر استریو با دو خروجی صدا دارد. یکی از اسپیکرها بین بخش بالایی صفحه‌نمایش و فریم قرار دارد. اسپیکر دیگر در پایین گوشی است.

در میان رده‌ها، اسپیکر و صدای این گوشی رقیبی ندارد و با افت خیلی کم کیفیت و بیس خوب، صدا را پخش می‌کند.

در پوکو X3 پرو، از یک موتور ارتعاشی برای بوجود آوردن لرزش، هنگام پخش صدا استفاده شده است. به‌عبارت دیگر می‌توان گفت که صدای اسپیکر این گوشی دارای بیس است و لذت گوش دادن به موسیقی را چند برابر می‌کند.

این قابلیت حتی در زمان تیراندازی در بازی‌های شوتینگ، لرزش ملایمی به وجود می‌آورد که هیجان بازی را دوچندان می‌کند.

اسپیکر
اسپیکر گوشی پوکو X3

رنگ بدنه‌ی پوکو X3 پرو

فکر می‌کنم کمتر کسی بگوید که رنگ گوشی برایش مهم نیست؛ این موضوع برای اکثر افراد اهمیت دارد.

پوکو X3 پرو نیز از این نیاز مشتریان، غافل نشده و این گوشی را در سه رنگ جذاب مشکی فانتوم، آبی یخی و برنزی عرضه شده است.

به نظر می‌آید نام‌هایی که برای رنگ‌های این گوشی انتخاب شده است؛ از واقعیت دور است. مشکی فانتوم بیشتر به رنگ بنفش شبیه است تا مشکی؛ رنگ برنزی یک نمونه سفید خاص است؛ نه برنزی و همچنین آبی یخی نیز از این قاعده مستثنا نیست.

خرید وفروش گوشی شیائومی پوکو X3

تا اینجای مقاله، تمام مشخصات پوکو X3 را به صورت جزئی بررسی کردیم. اگر شما هم عاشق این شاهکارِ پوکو شده‌‎اید؛ همین الان دست به کار شوید. به اپلیکیشن واسط کالا و یا سایت ما وارد شوید و به طور رایگان، آگهی فروش گوشی دست دوم فعلی خود را ثبت کنید.

سپس می‌توانید در همان اپلیکیشن و یا سایت واسط کالا، به دنبال گوشی پوکوی نو و یا دست‌دوم بگردید و در محیطی امن، خرید کنید.

تفاوت پوکو X3 معمولی با پوکو X3 NFC

شاید هنگام خرید کردن از خانواده‌ی پوکو X3، بین دوراهی پوکو X3 معمولی و پوکو X3 NFC بمانید. به همین دلیل بخشی را به بررسی تفاوت‌های این دو گوشی اختصاص داده‌ایم.

جالب است بدانید که این دو گوشی در سال ۲۰۲۰، با اختلاف ۱۵ روز، به بازار عرضه شدند.

تفاوت ظاهری

شیائومی ظرف مدت ۱۵ روز، دو گوشی پوکو X3 معمولی و پوکو X3 NFC را وارد بازار کرد.

ضخامت و وزن پوکو X3 NFC نسبت به مدل معمولی، کمتر شده است.

تفاوت دیگری که در ظاهر این دو گوشی می‌توان دید؛ مربوط به جنس فریم آن‌ها است. فریم پوکو X3 معمولی، از جنس پلاستیک و فریم پوکو X3 NFC، آلومینیومی است.

قابلیت NFC

همان‌طور که از نام پوکو X3 معمولی و پوکو X3 NFC پیدا است؛ بارزترین تفاوت آن‌ها در قابلیت NFC است.

NFC (ارتباط حوزه‌ی نزدیک)، یکی از راه‌های اتصال گوشی‌های هوشمند است.

برای ایجاد ارتباط از طریق NFC، فاصله‌ی دو دستگاه باید حداکثر چند سانتی‌متر باشد و هر دو از این قابلیت برخوردار باشند.

حافظه

هر دو گوشی دارای نسخه‌های ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی داخلی و ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی و ۶ گیگابایت رم هستند.
تنها تفاوت این دو گوشی، وجود نسخه‌ای از پوکو X3 معمولی با ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی و ۸ گیگابایت رم است که پوکو X3 NFC از آن بی‌بهره است.

باتری

ظرفیت باتری پوکو X3 معمولی ۶۰۰۰ میلی‌آمپر است؛ درصورتی‌که این ظرفیت در پوکو ان اف سی ۵۱۶۰ میلی‌آمپر است. ولی مزیتی که باتری پوکو X3 NFC به نسبت پوکو X3 معمولی دارد؛ سریع‌تر شارژ شدن آن است.

شرکت شیائومی در هر دو مدل معمولی و NFC، از قابلیت شارژ سریع ۳۳ واتی استفاده کرده‌اند.

گوشی NFC، به دلیل کمتر بودن ظرفیت باتری آن نسبت به مدل معمولی، زودتر شارژ می‌شود.

شارژ باتری این گوشی در ۳۰ دقیقه به ۶۰ درصد و در ۶۵ دقیقه به ۱۰۰ درصد می‌رسد.

گوشی پوکو X3
باتری گوشی پوکو X3

تفاوت پوکو X3 پرو با پوکو X3 NFC

این دو گوشی ازنظر باتری، وزن، ابعاد و طراحی ظاهری هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

تنها تفاوت‌هایی که در طراحی این دو گوشی می‌توان دید؛ مربوط به محافظ و قاب اطراف گوشی است.

پوکو X3 پرو برای محافظت از صفحه‌نمایش از گوریلاگلس ۶ و مدل NFC از گوریلاگلس ۵ استفاده کرده است.

در مورد قاب اطراف گوشی در برخی منابع گفته شده که، هر دو گوشی قاب آلومینیومی دارند و برخی دیگر گفته‌اند که قاب پوکو X3 پرو t از جنس پلاستیک است. به‌هرحال در مورد این موضوع، اطلاعات درستی در دست نداریم.

تفاوت نمایشگر پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC

نمایشگر این دو گوشی، با یکدیگر مو نمی‌زنند. هر دو از صفحه‌نمایش ۶۷/۶ اینچ از نوع IPS-LCD با نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی استفاده کرده‌اند.

وجود فناوری HDR10+ و روشنایی ۴۵۰ تا ۵۴۰ نیت از دیگر ویژگی‌های خاص و منحصربه‌فرد این دو گوشی است.

به‌طورکلی هر ویژگی که در مورد صفحه‌نمایش پوکو X3 پرو در بالا گفته‌ایم؛ در مدل NFC نیز وجود دارد.

بخش بحث‌برانگیز دوربین

در مقایسه‌ی پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC، تفاوت دوربین آن‌ها بیشتر از هر چیز دیگری به چشم می‌آید.

دوربین قدرتمندتر پوکو X3 NFC، شامل ۴ دوربین زیر است که یک سر و گردن از دوربین پوکو X3 پرو بالاتر است.

  1. دوربین اصلی ۶۴ مگا پیکسلی
  2. دوربین اولتراواید ۱۳ مگا پیکسلی
  3. دوربین تشخیص عمق ۲ مگا پیکسلی
  4. دوربین ماکرو ۲ مگا پیکسلی

دوربین چهارگانه‌ی پوکو X3 پرو؛ شامل دوربین اصلی ۴۸ مگا پیکسلی، دوربین اولتراواید ۸ مگا پیکسلی، دوربین تشخیص عمق ۲ مگا پیکسلی و دوربین ماکرو ۲ مگا پیکسلی است.

شرکت پوکو می‌گوید که کیفیت دوربین پوکو X3 پرو دست‌کمی از مدل NFC ندارد. دلیل این موضوع را هم استفاده از نرم‌افزار و سخت‌افزار قدرتمند در پوکو X3 پرو می‌داند.

دوربین سلفی این دو گوشی، هیچ تفاوتی ندارند و هر دو دارای سلفی ۲۰ مگا پیکسلی هستند.

تفاوت نرم‌افزار پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC

یک تفاوت اساسی که پوکو X3 پرو با پوکو X3 NFC دارد؛ قدرت نرم‌افزار این گوشی است که از آن یک غول میان رده‌ای ساخته است.

پوکو X3 پرو، دارای یک پردازنده قدرتمند اسنپدراگون ۸۶۰G با مهندسی ۷ نانومتری و پردازنده گرافیکی Adreno 640 است.

در مقابل پوکو X3 NFC دارای یک پردازنده ضعیف‌تر ۷۳۲ گیگابایتی، با مهندسی ۸ نانومتری و پردازنده گرافیکی ۶۱۸ Adreno است.

اندروید پوکو X3 Pro، اندروید ۱۱ به همراه رابط کاربری MiUi 12 است. در مقابل پوکو X3 NFC دارای اندروید ۱۰ و MiUi 12 است.

قطع به‌یقین می‌توان گفت؛ پوکو X3 Pro نسبت به پوکو X3 NFC، دارای پردازنده و نرم‌افزار قدرتمندتر و بروزتری است.

تفاوت حافظه پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC

از نظر حافظه، پوکو X3 پرو علاوه بر دو نسخه‌ی ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی با ۸ گیگابایت رم که در پوکو X3 NFC نیز وجود دارد.

یک نسخه‎‌ی دیگر با حافظه‌ی داخلی ۲۵۶ گیگابایت و ۸ گیگابایت رم نیز تولید کرده است.

نوع حافظه‌ی ذخیره‌سازی در این دو گوشی متفاوت است. پوکو X3 Pro از حافظه‌های پرسرعت‌ترِ ۱/۳ UFS استفاده می‌کند؛ درحالی‌که پوکو X3 NFC، از حافظه‌های قدیمی UFS 2/1 بهره می‌گیرد.

گوشی پوکو X3
تفاوت حافظه پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC

تفاوت باتری پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC

ویژگی‌های باتری دو گوشی دقیقاً مشابه یکدیگر هستند. تنها تفاوتی که در اینجا وجود دارد؛ سرعت شارژ شدن گوشی است.

در پوکو X3 پرو، همان‌طور که به دلیل وجود پردازنده‌ی قوی‌تر، کمی زودتر شارژ تمام می‌کند؛ به همان نسبت نیز سریع‌تر شارژ می‌شود.

پوکو X3 پرو، در ۵۹ دقیقه، ۱۰۰ درصد شارژ می‌شود و در مقابل، پوکو X3 NFC شصت و پنج دقیقه زمان لازم دارد تا شارژ آن کامل شود.

تفاوت قیمت پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC

تفاوت‌های اندکی که بین این دو گوشی وجود دارد؛ که باعث شده قیمت آن‌ها نیز مقداری متفاوت باشد.

قیمت پوکو X3 پرو، با توجه به ظرفیت حافظه و رم آن‌ها، از ۲۶۰ تا ۳۰۰ دلار متغیر است.

نسخه‌های مختلف پوکو X3 NFC، دارای قیمت ۲۲۶ تا ۲۶۵ دلار هستند.

در زیر می‌توانید لیست مزایا و معایب گوشی هوشمند پوکو X3 پرو را ببینید.

مزایای پوکو X3 پرو

  • باتری عظیم ۵۱۶۰ میلی‌آمپری با شارژر سریع ۳۳ وات
  • محافظت از Gorilla Glass 6
  • مقاوم در برابر قطرات آب
  • صفحه‌نمایش HDR10 +
  • قدرت پردازش ۸۶۰ گیگابایت
  • نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز
  • MIUI 12 مبتنی بر Android 11
  • عملکرد خوب در بازی‌ها و برنامه‌های سنگین
  • پشتیبانی از ۵G
  • قیمت مناسب

معایب پوکو X3 پرو

  • از یک شیار مشترک برای کارت حافظه و سیم‌کارت استفاده می‌کند.
  • از دو سیم‌کارت به‌صورت هم‌زمان نمی‌توان استفاده کرد.
  • قابلیت شارژ بی‌سیم ندارد.
  • قاب پشتی چربی پذیری زیاد دارد.
  • ماژول دوربین بزرگ است.

اگر می‌خواهید به طور مفصل در مورد گوشی شیائومی اطلاعاتی کسب کنید؛ مقاله‌ی «مزایا و معایب گوشی شیائومی» اطلاعات کاملی در این زمینه دارد.

مقایسه پوکو x3 و ردمی نوت ۹ پرو

پوکو x3 و ردمی نوت ۹ پرو، دو گوشی پرفروش در ایران و جهان هستند. با ما همراه باشید تا ببینیم هر کدام در چه زمینه‌ای عملکرد بهتری دارند.

تفاوت اندکی که در مشخصات دوربین این دو گوشی وجود دارد؛ این است که، جایگاه پوکو X3 از نظر دوربین، بالاتر است.

مبحث قابل‌توجه دیگری در مقایسه‌ی پوکو X3 و ردمی نوت ۹ پرو، به سخت‌افزار آن‌ها مربوط می‌شود.

به طور کلی، پوکو X3 نسبت به ردمی نوت ۹ پرو، توان پردازشی قوی‌تر و رابط کاربری جدیدتری دارد. اما برتری که ردمی نوت ۹ پرو بر پوکو X3 دارد؛ مربوط به حافظه‌ی آن است.

وجود نسخه‌های ۶/‏۶۴ ‬ و ۱۲۸/۶ در دو گوشی مشترک است؛ ولی ردمی نوت ۹ پرو، دارای یک نسخه‌ی دیگر با حافظه‌ی ۱۲۸/۸ است.

پوکو X3 و ردمی نوت ۹ پرو، هر دو از پردازنده‌ی گرافیکی یکسانی استفاده کرده‌اند و همچنین بازی‌ها و برنامه‌های سنگین را خیلی خوب و روان اجرا می‌کنند.

تفاوت ظرفیت باتری این دو گوشی، حدود ۱۴۰ میلی‌آمپر است که برتری در این زمینه نصیب پوکو X3 شده است.

همچنین پوکو X3 از قابلیت شارژ سریع برخودار است که در ردمی نوت ۹ پرو این امکان وجود ندارد.

یکی از ایراداتی که برخی از افراد به پوکو X3 می‌گیرند؛ بزرگ و سنگین بودن آن است. این عیب در ردمی نوت ۹ پرو، کمتر دیده می‌شود؛ چون‌که ابعاد و وزن کمتر است.

یکی از آیتم‌های تاثیرگذار در انتخاب یک گوشی از بین رقبای زیاد، قیمت آن‌ها است. ردمی نوت ۹ پرو، قیمت پایین‌تری نسبت به پوکو X3 دارد.

گوشی پوکو X3
مقایسه پوکو x3 و ردمی نوت ۹ پرو

مقایسه پوکو X3 و گلکسی A71

حتماً موقع خرید گوشی پوکو، این موضوع برای شما نیز پیش آمده است که فروشنده یا اطرافیان به شما می‌گویند چرا سراغ برند سامسونگ نمی‌روی؟!

یکی سامسونگ‌هایی که معمولاً با پوکو X3 مورد مقایسه قرار می‌گیرد؛ گلکسی A71 است.

با ما همراه باشیم تا به شما کمک کنیم تا بهترین تصمیم را در خرید گوشی بگیرید.

مقایسه‌ی دوربین پوکو X3 با گلکسی A71

دوربین سلفی پوکو X3، در بهترین حالت، فقط می‌تواند با کیفیت ۱۰۸۰، ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کند؛ ولی A71 دارای ۴K، ۳۰ فریم بر ثانیه نیز است.

در مقایسه‌ی دوربین اصلی این دو گوشی به این نتیجه رسیدیم که لرزش‌گیر در پوکو X3 خیلی بهتر است.

نکته‌ی قابل توجه در گلکسی A71 این است که بر خلاف آنچه در مشخصات این گوشی ذکر شده است؛ در حالت فیلم‌برداری ۱۰۸۰ FHD، نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه وجود ندارد؛ درصورتی‌که در پوکو X3 این حالت وجود دارد.

مقایسه‌ی طراحی پوکو X3 با گلکسی A71

خب در مورد دوربین این دو گوشی به اندازه‌ی کافی صحبت کردیم؛ حالا برویم سراغ طراحی ظاهری و صفحه‌نمایش آن‌ها.

از نظر ابعاد و وزن گوشی، پوکو X3 از گلکسی A71 سنگین و ضخیم‌تر است.

صفحه‌نمایش A71 از نوع Super AMOLED است که از صفحه‌نمایش IPS LCD استفاده شده در پوکو X3، جدیدتر و بهتر است.

اگر به دنبال گوشی هستید که درصد بیشتری از بدنه را به صفحه‌نمایش اختصاص داده باشد؛ باید به سراغ A71 بروید.

مقایسه‌ی سایر مشخصات پوکو X3 با گلکسی A71

پوکو X3 دارای دو نوع حافظه‌ی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی است؛ درحالی‌که A71 فقط نسخه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی دارد.

باتری پوکو X3 دارای ظرفیت بیشتری نسبت به A71 است.

هر دو از اندروید ۱۰ استفاده می‌کنند.

قیمت A71، حدود ۱۴۰ دلار از پوکو X3 بیشتر است.

لازم بود که مقایسه‌ای بین پوکو X3 با ردمی نوت ۹ پرو و گلکسی A71 انجام دهیم. نتیجه‌گیری نهایی اینکه کدام‌یک بهتر هستند را بر عهده‌ی شما می‌گذاریم.

به هر حال، هر کدام از گوشی‌ها مزایا و معایبی دارند که شما باید با توجه به نیازتان، تصمیم بگیرید که کدام را بخرید.

یکی دیگر از گوشی‌هایی که تقریباً هم رده‌ی پوکو X3 است؛ گلکسی A51 است. با خواندن مقاله‌ی «مشخصات گوشی A51 سامسونگ» با تمام جزئیات این گوشی آشنا شوید و آن را با پوکو X3 مقایسه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله، سعی شد تمام ویژگی‌های مثبت و منفی انواع پوکو X3 را بررسی کنیم.

یکی از ویژگی‌های مثبت این گوشی که در بین مردم، خیلی صدا کرده است؛ قیمت مناسب آن است.

البته خیلی از گوشی‌ها هستند که هم‌قیمت پوکو X3 هستند؛ ولی امکانات آنها از این گوشی کمتر است.

به‌طور‌کلی اگر به دنبال یک گوشی برای استفاده از بازی‌ها و برنامه‌های سنگین هستید؛ پوکو X3 پرو را بخرید.

اما اگر اهل بازی کردن با گوشی نیستید و یک گوشی با کیفیت دوربین خوب می‌خواهید؛ پوکو X3 NFC گزینه‌ی مناسبی است.

هر وقت تصمیم گرفتید که گوشی جدیدی بخرید؛ می‌توانید با ثبت آگهی رایگان در سایت و اپلیکیشن واسط کالا، گوشی قدیمی خود را با بهترین قیمت بفروشید.

همچنین برای خرید گوشی نو و یا دست‌دوم نیز می‌توانید از محیط امن واسط کالا استفاده کنید.

منبع:

oispice.com

1 دیدگاه دربارهٔ «نقد و بررسی گوشی شیائومی پوکو X3»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *