همیشه ترکیب و ترتیب قرارگیری دکمهها و کلاویه ها روی ساز کیبورد بدینصورت بوده که دکمهها در بالا و کلاویدها در پایین قرار میگیرند تا نوازنده در هنگام نواختن، با هر دودست خود بهتمامی بخشها و کنترلرها دسترسی داشته باشد، اما سازندهای به نام Elekiron نمونهای به نام Digitone Keys را طراحی کرده که دکمهها همگی درسمت چپ قرار دارند. این کمپانی عقیده دارد که تسلط، نوآوری و انعطافپذیری شخص در هنگام استفاده از این نوع کیبورد و در از زمان اجرا بهتر و دقیقتر خواهد بود. در این مقاله قصد داریم در مورد نوآوریهای دنیای موسیقی صحبت نماییم.
گیتار
یکی از مهمترین نوآوریهای دنیای موسیقی گیتار میباشد. در ساز گیتار الکتریک، پیکاپها برای دریافت و ارسال صدا به آمپلیفایر نقش مهمی ایفا کرده و هر چه این قسمت حرفهایتر طراحی و ساخته شود، صدای خروجی کیفیت مطلوبتری خواهد داشت، بهتازگی سازندهای به نام Ernie Ball که درزمینهٔ ساخت دسته گیتار فعالیت دارد، پیکاپ هایی قابل تنظیم را طراحی و عرضه کرده تا نوازنده بتواند در زمان اجرا بهترین کیفیت و صدا را ارائه دهد و هر بخش میتواند عملکردی مجزا داشته باشد. پیکاپ ها بهوسیله سلکتور دوار و اهرم مربوطه قابل تنظیم هستند.
صدای طبل یکی از نوآوریهای دنیای موسیقی
دستگاههای موسوم به سینتی سایزر سالهاست که درزمینهٔ ساخت موسیقی الکترونیک نقش مهمی را ایفا کرده و نوازنده میتواند با بسط و گسترش اصوات ابتدایی به قطعه نهایی موزیک دلخواه خود دست یابد. کمپانی IK Multimedia در کشور ایتالیا نمونهای مخصوص درام را به لیست محصولات خود اضافه کرده است. این دستگاه با تنظیمات دوتایی، تستی میتواند اصوات آنالوگ و دیجیتال او را به قطعه موسیقی اضافه کند که دراینبین حدود ۱۰۰ نمونه پیشساخته ساز درام و ۱۰۰ گزینه برای کیت ویژه آن وجود داشته که قابلیت ویرایش هم برای آنها در نظر گرفتهشده است.
قفل سیمهای گیتار بهصورت مجزا
همیشه نوازندگان گیتار برای تولید اصوات متفاوت از سیمهای این ساز، از قطعهای به نام کاپو (Capo) استفاده میکنند که این بخش باید در امتداد کلیه سیمها قرار و گرفته و روی بخشی از دسته گیتار قفلشده و نیازی نیست که سیمها مجدداً تیون و تنظیم شوند؛ اما حالا بهوسیله نمونهای که شخصی به نام John Archie Gilis ساخته، نوازندگان میتوانند هر سیم را با استفاده از پیچهای فلزی قفل کنند. بسته به نوع گیتار، این پیچها میتوانند روی ۹ تا ۱۲ باره و محلی که در این بخشها برایشان تعیینشده، قرار داده شوند.
پیانو یکی دیگر از نوآوریهای دنیای موسیقی
کمپانی یاماها نمونهای از گیتار آکوستیک را روانه بازار کرده که با توجه به سود بردن از فناوری مشابه بهکاررفته در پیانو تولیدی این شرکت، گیتار ساختهشده به نام CSF – TA میتواند در سالنهای کنسرت بزرگ اصواتی بلند و گیرایی را طنینانداز کند. این مدل نسبت به دیگر ساختههای یاماها بدنه کوچکتری داشته و حمل و نواختن آن راحتتر و سادهتر است. شایان توجه است که این گیتار به گروه و نمونههایی موسوم به Parlor متعلق بوده که بین علاقهمندان ژانر بلوز و محلی (Folk) محبوب است و دسته گیتار درباره دوازدهم آن به بدنه متصل میشود.
انتقال آنی ایدههای موسیقی
همیشه موسیقیدانان مایلاند تا بتوانند در لحظه هر آنچه را که در ذهن خود دارند، ضبط کرده تا در آینده باکار کردن و ویرایش آن، قطعهای از موسیقی را بسازند. البته همیشه زمان خود را در استودیو سپری نمیکنند و گوشیهای هوشمند هم نمیتوانند کمک مؤثری محسوب شوند؛ اما دستگاهی به نام Dubler این کار برایشان انجام داده و بهنوعی رابطی است بین سازنده و دستگاه رابط دیجیتالی کاربر MIDI؛ بنابراین، شخص میتواند هر ایدهای که در خصوص تولید و ساخت موسیقی دارد به این وسیله و با صدای به نرمافزار منتقل کند که علاوه برافزایش میزان خلاقیت وی، بهنوعی و سرگرمی مناسبی خواهد بود.
هدفونهای حرفهای یکی دیگر از نوآوریهای دنیای موسیقی
یکی دیگر از نوآوریهای دنیای موسیقی هدفونهای حرفهای میباشند. این روزها کمپانیهای سازنده هدفون، هدست و هندزفری از اصطلاحات متفاوتی برای بازاریابی محصولات خود استفاده میکنند، اما بهتر است به این نکته اشاره شود که نمونههای موسوم به Earbuds با هندزفری تفاوت دارند، چون به دور بخش حلزونی گوش رفته اما هندزفری کاملاً به داخل گوش میرود.
شرکت بیتز (Beats) بهتازگی نمونهای کاملاً حرفهای و بدون سیم را عرضه کرده که علاوه بر قابلیت اتصال به محصولات شرکت Apple از باتریهایی با عمر طولانی سود میبرد بهطوریکه تا ۹ ساعت مداوم قابلیت پخش و استفاده خواهند داشت. این مدل نسبت به گونههای قبلی خود ۱۷ درصد سبکوزنتر و ۲۳ درصد کوچکتر است.
گیتار نشکن
یکی از عادتهای نوازندگان گیتار موسیقی راک و متال، شکستن ساز در زمان اجرای کنسرت است. این ایده باعث شد تا گروه مهندسی سندویک (Sandvik)، نمونهای نشکن را توسعه داده و از نوازندهای به نام اینگوی مالمستین بخواهد تا برای شکستن آن، تلاش کند.
این مدل با استفاده از فولاد ضدزنگ بازیافت شده تولید گردیده و در بخشهای اتصال دسته به بدنه از فرآیند جوشکاری قابل تنظیم و استفادهشده است. شایان توجه است که مالمستین، سومین نوازنده سریع گیتار الکترونیک بوده و خالق ژانر نئوکلاسیک متال هم محسوب میشود.
اطلاعات بیشتر در مورد نوآوریهای دنیای موسیقی
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد موسیقی میتوانید به ویکیپدیا مراجعه نمایید. اگر قصد خرید و فروش ابزار موسیقی موردنظر خود را دارید میتوانید به وبسایت واسط کالا یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید.
منبع: ماهنامه نوآور
تار قشنگترین و ناب ترین صدا رو بین سازها داره!والسلام
من عاشق پیانو هستم.اما واقعا ساز پر هزینه ای هست، هم خرید خودش و هم هزینه آموزشش