نقش تصویر در تبلیغات

نقش تصویر در تبلیغات (تصویر در تبلیغات چه نقشی دارد؟)

تصویرها در دو دهه‌ی گذشته نقش بسیار فعال و مؤثری در تغییرات تبلیغات داشته‌اند. چه دوست داشته باشید و چه نداشته باشید، دنیایی که ما در آن زندگی می‌کنیم به‌شدت تحت تأثیر ظواهر است. تصویر در سیاست، اقتصاد، ورزش و بازاریابی نقش مؤثری را بازی می‌کند. وقتی تصویر در دست‌های ماهری قرار می‌گیرد، می‌تواند ابزار قدرتمندی برای متقاعد کردن مصرف‌کننده محسوب شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند تبلیغاتی که دارای تصویرهای بسیاری هستند، ۴۱ درصد بیش از آگهی‌های حاوی نوشته، خواننده دارند. به‌عبارت‌دیگر، مهم است که با استفاده از تصویر حرف بزنیم. بیشتر اوقات، تصویر تنها عاملی است که مصرف‌کننده در آگهی‌تان به آن توجه می‌کند. در این مقاله سعی داریم در مورد نقش تصویر در تبلیغات صحبت نماییم.

برتری تصویر بر متن

تصویر، برتری بر متن تبلیغاتی دارد. این‌که مفهوم یک عکس به‌سرعت نور حرکت می‌کند، درحالی‌که کلمات با سرعت صدا فهمیده می‌شوند. تصویرها همچنین عوامل نمادین را در کنار هم قرار می‌دهند که مفهوم آن‌ها را به اشیایی که با آن‌ها مربوط اند، انتقال می‌دهند. تصاویر خیلی بیش از کلمات توجه را به خود جلب می‌کنند، آن‌هم اجتماعی که از اطلاعات مختلف اشباع‌شده است. به‌عکس نوشته، تصاویر پیام شمارا به‌سرعت نور انتقال می‌دهد.

نقش تصویر در تبلیغات رسانه‌ها

در زیر قصد داریم نقش تصویر در تبلیغات رسانه‌های گوناگون را بررسی نماییم:

نقش تصویر در تبلیغات تلویزیون

در آگهی‌های تلویزیونی، تصویر حرف اول را می‌زند. درحالی‌که صدا نیز نقش مؤثری در درک پیام دارد، عملکرد آن معمولاً محدود به حمایت از تصویر است. تلویزیون برای سخنرانی‌های طولانی مناسب نیست. ۵ ثانیه‌ی نخست آگهی می‌تواند موفقیت یا ناکامی را به بار بیاورد. برای آزمایش موفقیت آگهی‌های تلویزیونی، یک گروه متمرکز را دورهم جمع کنید و بگذارید آنان پیام شما را بدون استفاده از صدا دریافت کنند. اگر قادر به درک پیامتان نباشند، باید آگهی‌تان را از نو طراحی کنید.

رادیو

برخی از متخصصان به شما خواهند گفت که رادیو تأثیر کمتری در تبلیغات دارد، چون فاقد تصویر است، می‌توان گفت که نقش تصویر در تبلیغات رادیویی صفر می‌باشد. البته آنان به این نکته توجه ندارند که هیچ‌چیز بهتر از این نیست که شما توهم یک ساحل داغ را خلق کنید به‌جای آن‌که جوش‌وخروش امواج بی‌امان را نشان دهید. رادیو، رسانه‌ی رؤیاهاست و از واژه‌ها، موسیقی و سکوت استفاده می‌کند تا حال و هوای متفاوتی را خلق کند و شنوندگان پیوسته در حال تجسم صحنه‌های مختلف‌اند. این گوش شنونده نیست که فعال است، تخیل اوست.

رادیو
رادیو

نقش تصویر در تبلیغات بیلبورد

خوانندگان نوشته‌های تبلیغاتی می‌توانند بایستند و آگهی شما را بخوانند اما این در مورد بیلبوردها اتفاق نمی‌افتد زیرا آن‌ها زمان بسیار اندک برای جلب توجه افراد دارند. مفهومش این است که تصویرهای نمایش داده‌شده درملأعام باید کاملاً متمایز باشند.

نقش تصویر در تبلیغات مجله

در مورد نقش تصویر در تبلیغات مجله باید گفت که مجله‌ها به تبلیغ‌کنندگان فرصتی می‌بخشند که یک نام تجاری خلق کنند. این رسانه‌ای است که بزرگ‌ترین احساس پیراستگی و زیبایی را انتقال می‌دهد. مجله‌ها رسانه‌های معتبری محسوب می‌شوند. همچنین آن‌ها منبع مورد وثوقی از اطلاعات‌اند.

نقش تصویر در تبلیغات روزنامه و هفته‌نامه

تصویر شما باید تا آنجا که ممکن است درصد بزرگی از صفحه‌آرایی را به خود اختصاص دهد. چند سال پیش‌تر، شما می‌توانستید در این‌گونه رسانه‌ها آگهی‌هایتان را بدون تصویر چاپ کنید، اما تحت شرایط حاضر این امر ممکن نیست.

نقش تصویر در تبلیغات اینترنت

اینترنت رسانه‌ی نمایشی است و از ابزارهای بصری متعددی برای جلب‌توجه استفاده می‌کند. بعضی از نرم‌افزارها می‌توانند صحنه‌های متحرک زنجیروار خلق کنند، برای مثال هواپیمایی که بر فراز تبلیغاتی که روی پرچمی چاپ‌شده، پرواز می‌کند.

نکته

با استفاده از تصویر حرف بزنید تا توجه را جلب کنید. اگر شما پنج ساعت وقت دارید که تبلیغاتی را تدارک ببینید، چهار ساعت آن را وقف پیدا کردن تصویرها کنید.

توصیه‌هایی جهت موثربودن نقش تصویر در تبلیغات

محصول را نشان دهید

هرکجا که ممکن است، محصولتان را در نقطه‌ی تمرکز تصویر قرار دهید.

انواع تصویرهایی که بر مخاطب مؤثرند:

  • عکس‌هایی از محصول
  • عکس‌هایی از محصول در حین استفاده؛
  • عکس‌هایی از افرادی که محصول را استفاده می‌کنند؛
  • عکس‌هایی از جایزه‌های که به مصرف‌کنندگان تعلق می‌گیرد. در هنگام معرفی یک محصول جدید به بازار، هدف اصلی تبلیغات آگاه کردن عموم مردم از حضور محصول شماست؛

بنابراین، شما باید بسته‌بندی محصول را هم در تصویر نشان بدهید.

اضافه کردن عامل انسانی

نشان بدهید که مردم از محصولتان استفاده می‌کنند. تبلیغاتی که شامل تصویرهایی از افرادند، به‌طور متوسط دو برابر عکس‌های بدون تصویر افراد، جلب‌توجه می‌کنند. صورت‌ها اغلب توجه بسیاری را به خود جلب می‌کنند. شناسایی، روش بسیار مهمی برای متقاعد کردن و آموزش در تبلیغات است. اگر خواننده با تماشاگر بتواند با مصرف‌کنندگان محصول هم ذات پنداری و خود را در آن شرایط مجسم نماید، در این صورت احساسات وارد میدان می‌شوند و جریان، شکلی متقاعدکننده و باورکردنی به خود می‌گیرد.

  • کسی که الگو قرار می‌گیرد باید فردی مثل من و دیگران باشد تا بتوانم خودم را در آن شرایط تجسم کنم.
  • کسی که تحسینش می‌کنم و آرزو می‌کنم مثل او باشم. گفتنی است که مردها و زن‌ها به هم‌جنسان خود توجه بیشتری نشان می‌دهند. معمولاً زنان ۳۳ درصد بیش از مردان به تصویر زن‌ها نگاه می‌کنند از سوی دیگر، مردها ۵۰ درصد بیش از زنان به عکس‌های مردان نگاه می‌کنند.
نقش تصویر در تبلیغات
اضافه کردن عامل انسانی

استفاده ازشخصیت داستانی

تصویرهایی که از شخصیت‌های داستانی یا حیوانات استفاده می‌کنند، به نتیجه‌هایی بالاتر از متوسط دست می‌یابند، «با مشهور کردن یک شخصیت، شما محصول را هم شهرت می‌بخشید. مردم به کمپانی علاقه‌ای ندارند. آن‌ها به مردم و دستاوردهای آنان علاقه‌مندند.»
شخصیت‌های داستانی، شهرت فراوانی را برای محصولات تبلیغ‌شده در دنیای تبلیغات به ارمغان آورده‌اند. ازجمله، کابوی سیگار مارلبورو، تونی پلنگه عمه جمیما، بتی کراکز، هیولای سبز بزرگ و غیره. این شخصیت‌ها بسیار مؤثرند.

روش‌های مختلف معرفی یک شخصیت داستانی

  • از جلو: این شخصیت حرف میزند یا جویای مشتری است. او به‌طور مستقیم به دل خواننده راه می‌یابد. این نوع شخصیت مؤثرترین روش جلب‌توجه است.
  • تاریخچه کوتاه: خواننده تماشاچی رویدادی می‌شود که در مقابلش اتفاق می‌افتد.
  • سه چهارم: دیدگاه این شخصیت تمامی تفاوت‌های ظریف روانشناس کاراکتر را ابراز می‌کند. او در یک دنیای اسرارآمیز زندگی می‌کند، دنیایی مملو از انتقاد، خودشیفتگی، رؤیا و عدم اطمینان و ظرافت، همراه با آگاهی.

مجسم کردن حرکت

احساس حرکت به تصویر ببخشید. اشیای در حال حرکت نسبت به اشیای ساکن توجه بیشتری را به خود جلب می‌کنند. مردم به‌گونه‌ای غریزی به هر چیز در حال حرکتی نگاه می‌کنند. چشمان ما به‌گونه‌ای غیرارادی به‌سوی حرکت جذب می‌شود، درست مانند شب‌پره که به‌جانب نور جلب می‌شود.

استفاده از عکس‌هایی با ابعاد منظم

مردم به نگریستن به شکل‌هایی با خطوط خارجی هندسی ساده دارند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که تصویر مستطیل بیش از شکل‌های نامنظم توجه را جلب می‌کند. همچنین تصویر مستطیل شکل معتبرتر به نظر می‌رسد. بسیاری از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مردم هرگز حاضر نیستند محیط اطرافشان را در قالبی نامنظم تجسم کنند. ما بی‌وقفه در جستجوی شکل‌های ساده‌ای ازجمله سه‌گوش، مربع و دایره هستیم.

چارچوب محکم

چارچوب‌ها جزئیات خاصی را در تصویرتان تأکید می‌کنند و یک عامل مهم نقش تصویر در تبلیغات می‌باشند. هفت روش برای قالب‌گیری یک عکس وجود دارد:

  • برد وسیع و دور: شامل یک‌چشم انداز وسیع است. برای مثال بیابان یا منطقه‌ای که در آن یکی دو نفر بیشتر زندگی نمی‌کنند و نسبت به متن تصویر کاملاً کوچک به نظر می‌رسد.
  • برد وسیع متوسط: شخصیت داستانی شمارا در جایگاه مناسبی قرار می‌دهد و بنابراین، این شخصیت در مقابل زمین‌های کاملاً محدود قرار می‌گیرد (یک اتاق، دیوار یک‌خانه‌ی کوچک و غیره.)
  • برد متوسط: شخصیت شمارا از فرق سر تا نوک پا نشان می‌دهد تا کاملاً روی زبان بدن تأکید کند.
  • برد متوسط نزدیک: تصویری نزدیک از شخصیتتان به خواننده، ایده‌ی بهتری از فعالیت‌های این شخصیت می‌دهد.
  • کلوز-آپ: توجه خواننده را به‌صورت شخصیت جلب می‌کند.
  • کلوز-آپ بزرگ: جزئیات اجزای صورت را درست در قالب چارچوب نشان می‌دهد. شما هر قسمتی از عکس را که با پیامتان ارتباطی ندارد، حذف و احتمال انتقال پیامتان را بیشتر می‌کنید.

۴

عدم اجازه به منحرف شدن ذهن خوانندگان

آگهی‌تان را به شکل ساده‌ای درآورید. مطمئن شوید که تصویرهایتان دقیق همان پیام نوشته را تکرار می‌کنند. «این نوشابه شمارا سرحال می‌آورد» و یقین حاصل کنید که عکسی از یک شیشه نوشابه‌ی خنک را در کنار نوشته قرار می‌دهید، با اینکار نقش تصویر در تبلیغات را بیشتر نمایان می‌کنید. تکرار، یادگیری و نگهداشت را آسان می‌سازد.

تبلیغات در همه‌جا هستند، چه بد و چه خوب. برای جلب‌توجه در دنیای تبلیغات امروز شما باید اصالت را هدف قرار دهید.

۹ توصیه مهم پیرامون نقش تصویر در تبلیغات

  • در یک زمان معین فقط تصویر یک محصول را نشان بدهید.
  • عکستان را فقط محدود به شش یا هفت اصل گرافیکی کنید.
  • صادقانه عمل کنید.
  • زمینه را ساده بگیرید.
  • یک موضوع کلیدی را نشان بدهید.
  • موضوع را در خارج از مرکز نگه‌دارید.
  • از زاویه‌های مختلف استفاده کنید.
  • اشیاء کوچک را از بالا و اشیاء بزرگ را از پایین عکس بگیرید.
  • مطمئن شوید که عکستان دارای ظاهری حرفه‌ای است.

اگر قصد تبلیغ محصول خود را دارید می‌توانید به اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید و آگهی خود را ثبت نمایید.

8 دیدگاه دربارهٔ «نقش تصویر در تبلیغات (تصویر در تبلیغات چه نقشی دارد؟)»

  1. سلام.با رعایت تکنیک ها و نکاتی که گفتید اوایل گرفتن عکس زمانبره و اما بعد از مدتی عادت میشه و همیشه عکسای مناسب میگیریم.

  2. برای بررسی نقش عکس و انواع ان در تبلیغات چه راه کارهایی معرفی می کنید؟چه مواردی باید بیشتر رعایت شود؟منظورتون از موضوع را خارج از مرکز قرار دهید چیه؟

  3. برای بررسی نقش عکس در تبلیغات چه راه کارهایی معرفی می کنید؟منظورتون از موضوع را خارج از مرکز قرار دهید چیه؟

  4. باسلام..مطلب اموزنده ایی بود.هزینه تبلیغات خیلی بالاست.نقش عکس در تبلیغات حرفه ایی چیه؟ممنون اگر راهنمایی کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *