تربیت خرگوش

چگونه خرگوش را تربیت کنیم؟

خرگوش‌ها یکی از بامزه‌ترین و محبوب‌ترین حیوانات خانگی مخصوصاً در بین کودکان هستند. نگهداری از این حیوانات زیبا، دوست‌داشتنی و سرگرم‌کننده است. در این بین تربیت خرگوش نیز یک مسئله مهم است.

خرگوش‌ها حیوانات خانگی بسیار باهوش و اجتماعی هستند که می‌توانند خیلی راحت آموزش ببینند. متأسفانه، بسیاری از افراد قادر به آموزش خرگوش‌های خود نیستند، یا به این دلیل که از روش اشتباه استفاده می‌کنند، یا اینکه وقت کافی را برای آموزش اختصاص نمی‌دهند.

اگر می‌خواهید با خرگوش خانگی خود رابطه بهتری برقرار کنید و آن‌ها را به‌درستی آموزش دهید، کافی است درست وارد عمل شوید و شروع کنید!

با مقاله ما همراه باشید تا نکات و رمزوراز تربیت و آموزش خرگوش را بیاموزید.

درک رفتار خرگوش

درک رفتار خرگوش اولین و ابتدایی‌ترین مرحله از تربیت خرگوش است که خود به مراحل و موارد زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

انگیزه را دریابید

بفهمید که انگیزه خرگوش شما چیست. خرگوش‌ها بسیار باهوش هستند و مشتاقانه به واکنشات پاسخ می‌دهند.

این بدان معنی است که مجازات شدید، مانند تازیانه زدن یا فریاد زدن، همکاری بیشتر نتیجه خوبی در تربیت خرگوش در بر نخواهد داشت. اگر از مشوق‌ها به‌درستی استفاده کنید، اکثر خرگوش‌ها به آن پاسخ می‌دهند.

غذا

غذا به‌طورکلی به‌عنوان محرک استفاده می‌شود، اما ممکن است اسباب‌بازی‌ها پاداش خرگوش شما باشند.

خرگوش‌ها حیوانات طعمه‌ای هستند، بنابراین اگر احساس ترس کنند، معمولاً فرار می‌کنند و سعی می‌کنند جایی برای پنهان شدن پیدا کنند.

اگر آن‌ها چنین رفتاری را از خود نشان می‌دهند، به این معنی است که شما باید راهی برای احساس راحتی و امنیت بیشتر آن‌ها پیدا کنید قبل از اینکه آن‌ها را آموزش دهید.

توجه به حس بویایی و بینایی

بفهمید که خرگوش چگونه از حس بینایی و بویایی خود استفاده می‌کند. عملکرد بینایی خرگوش‌ها درست در مقابل صورتشان خوب نیست. چشمان آن‌ها به‌دور از هم قرار گرفته‌اند.

خرگوش از رایحه و بازخورد سبیل برای تشخیص هر چیزی در محیط نزدیک بیش از بینایی استفاده می‌کند، بنابراین ممکن است شما خوراکی‌هایی را در زیر بینی و دهان خرگوش قرار دهید.

حس بویایی
حس بویایی خرگوش

ممکن است متوجه شوید که خرگوش‌ها با نزدیک شدن موقعیت سر خود را تغییر می‌دهند. این تلاشی است برای بهتر دیده شدن شما، مانند شخصی که دارای دونقطه کانونی است و می‌خواهد عینک و چشم‌هایش را برای دیدن به کار گیرد.

خرگوش‌ها حیوانات طعمه‌ای هستند و باید از راه دور شکارچیان را ببینند تا بتوانند برای نجات خود به‌موقع بدوند و پنهان شوند.

به همین دلیل، قبل از لمس کردن آن، باید اجازه دهید خرگوش شما را ببیند و بو کند. با این کار راحت‌تر می‌توانید خرگوش را کنترل کنید و درنهایت به تربیت خرگوش بپردازید.

با اجازه دادن به دیدن و بوییدن شما، می‌تواند تأیید کند که درنده نیستید و بنابراین خطری برای آن ندارد.

رفتار محبت‌آمیز

به یاد داشته باشید که مهربانی با یک خرگوش بهترین نتیجه را در آموزش خرگوش در پی دارد. خرگوش‌ها به مهربانی پاسخ می‌دهند و همراهان بسیار خوبی خواهند بود که اگر با آن‌ها رفتار خوبی داشته باشید به صدا و حضور شما پاسخ مثبت می‌دهند.

اگرچه شما باید خرگوش خود را مورد احترام قرار دهید تا آن را آموزش دهید، اما اگر خرگوش شما نیز در حضور شما احساس دوست داشته شدن و راحتی کند، بیشترین موفقیت را خواهید داشت.

همه خرگوش‌ها از نوازش لذت نمی‌برند، اما بعضی از آن‌ها آن‌قدر لذت می‌برند که نوازش می‌تواند انگیزه‌ای حتی بهتر از غذا باشد.

وقت زیاد و باکیفیتی برای نوازش خرگوش خود صرف کنید و تمام نیازهای اساسی آن را برطرف کنید تا در خانه احساس امنیت و راحتی کند.

آموزش خرگوش

اگر با خرگوش خود مهربان و ملایم باشید؛ پاسخ مثبت‌تری به آموزش شما خواهد داد. پس خرگوش خود را برای پیروی از دستورات آموزش دهید.

حال در دومین گام به آموزش و موارد آن می‌پردازیم:اختصاص زمان و برنامه به آموزش.

وقت زیادی را به آموزش اختصاص دهید. برای بهترین نتیجه، برنامه‌ریزی کنید که ابتدا هرروز کمی وقت به آموزش خرگوش اختصاص دهید. هم‌زمان دو یا سه جلسه کوتاه ۵ تا ۱۰ دقیقه‌ای خرگوش شما را به یادگیری علاقه‌مند می‌کند.

در مقاله آموزش دستشویی به خرگوش می‌توانید نکات آموزشی خوبی را در این زمینه یاد بگیرید.

استفاده از خوراکی‌های موردعلاقه

از خوراکی‌های مورد علاقه خرگوش خود استفاده کنید. از آنجا که آموزش مبتنی بر انگیزه‌ها است، شما باید روشی بیابید که بیشترین پاسخ مثبت را داشته باشد.

اگر نمی‌دانید که خوراکی مورد علاقه خرگوش شما چیست، کمی آزمایش کنید. برای جلوگیری از ناراحتی گوارشی، می‌توانید روزانه یک‌بار غذای جدیدی ارائه دهید و واکنش خرگوش را تماشا کنید.

اگر آن‌ها را به حال خود رها کنند، آن خوراکی نمی‌تواند به‌عنوان یک انگیزه عمل کند، اما اگر خرگوش شما آن را بپذیرد، به موفقیت دست‌یافته‌اید.

اگر مطمئن نیستید که غذای خاصی برای خرگوش شما بی‌خطر است، با دامپزشک مشورت کنید. به خرگوش خود چیزی به‌جز سبزی‌ها یا میوه ندهید.

استفاده از خوراکی‌های موردعلاقه
استفاده از خوراکی‌های موردعلاقه

اگر خرگوش شما عادت به خوردن میوه یا سبزیجات تازه ندارد، برای چند هفته مقادیری از آن را در برنامه غذایی ادامه دهید تا از ایجاد اسهال یا ناراحتی گوارشی جلوگیری کنید.

خرگوش شما ممکن است بلوبری یا کلم پیچ یا هویج را دوست داشته باشید (تکه‌های هویج را امتحان کنید).

قرار دادن خرگوش در موقعیت موردنظر

خرگوش خود را برای آموزش در موقعیت موردنظرتان قرار دهید. آموزش خود را در منطقه، موقعیتی و زمانی که می‌خواهید این رفتار رخ دهد شروع کنید.

به‌عنوان‌مثال، اگر می‌خواهید به خرگوش خود بیاموزید که هنگام حرکت دست‌های شما بپرد، ابتدا آن را نزدیک کاناپه قرار دهید.

اگر می‌خواهید به آن آموزش دهید تا شب به لانه خود برود، در زمان مناسب آن را آموزش دهید و مطمئن شوید که لانه آن درجایی که به‌طورمعمول قرار دارد گذاشته‌شده است.

برنامه داشته باشید

یکی از فاکتورهای مهم تربیت خرگوش و هر حیوان خانگی دیگری داشتن برنامه است.

ساده شروع کنید. آنچه را که می‌خواهید خرگوش شما انجام دهد با دقت برنامه‌ریزی کنید و آن کار را به مراحل کوچک تقسیم کنید. پس از انجام هر مرحله جدید به خرگوش خود پاداش دهید.

هنگامی‌که خرگوش وظیفه خود را بانظم و اعتمادبه‌نفس انجام داد، به این فرمان یک نام دهید.

چگونه از پاداش استفاده باید کرد

هنگامی‌که خرگوش کاری انجام داد که می‌خواهید به آن پاداش دهید، بلافاصله این کار را انجام دهید. اگر خرگوش درحالی‌که دست خود را بالای سرش بلند می‌کنید به صورتی نشسته است که انگار برای التماس نشسته است، فوراً به او کمک کنید تا نشستن را تقویت کند. پاداش باید در طی ۲-۳ ثانیه از رفتار داده شود.

اگر خرگوش قبل از پاداش شما کار دیگری انجام دهد، شما با دادن پاداش رفتار غلط را تقویت می‌کنید. اگر می‌خواهید به خرگوش خود بیاموزید که به سمت شما بیاید، آموزش آن را با قرار گرفتن در نزدیکی خود شروع کنید. وقتی نوبت شما می‌رسد، به آن پاداش دهید. ثابت‌قدم باشید تا خرگوش شما بداند چرا به او پاداش می‌دهید.

از دستورات دقیقاً مشابه بنشینید، (نام خرگوش شما) یا بالا، (نام خرگوش شما) هر بار استفاده کنید، بنابراین خرگوش شما یاد می‌گیرد درخواست‌های شما را تشخیص دهد و این کلمات دقیق را با یک گفتگو مرتبط کند.

تربیت خرگوش
پاداش دادن به خرگوش

پذیرفتن مهار

پاداش‌ها را تا جایی ادامه دهید که خرگوش تقریباً هر بار به‌درستی پاسخ دهد. وقتی می‌خواهید مهارت جدیدی بیاموزید، از پاداش دریغ نکنید. شما باید مطمئن شوید که خرگوش خود را کاملاً حمایت و بهره‌مند می‌کنید.

اگر در حال آموزش دادن به خرگوش خود هستید که اجازه داشتن یک مهار را به شما بدهد، با پاداش دادن به خرگوش خود برای استشمام یا لمس دسته مهار، شروع کنید.

این کار را تکرار کنید تا مهار را در پشت خرگوش قرار دهید و به آن به خاطر بی‌حرکت ماندن پاداش دهید. به خرگوش خود برای همکاری و آرامش در کار، پاداش دهید. هنگام حرکت با مهار به آن پاداش دهید و به‌آرامی حرکت کنید.

خرگوش را نترسانید و عجله نکنید. هنگامی‌که مهار را در جای خود قرار دادید، اجازه دهید خرگوش هر بار چند دقیقه آن را بپوشد و آن را درآورد.

حذف تدریجی پاداش

نقش خوراکی و پاداش را به‌تدریج از برنامه روزانه آن حذف کنید. به‌محض اینکه خرگوش مهارت را آموخت، شروع به دادن پاداش کمتر کنید.

یک‌بار پاداش آن را بدهید و دفعه دیگر آن را ندهید، یا فقط هرچند بار یک‌بار به آن خوراکی بدهید. درنهایت شما ممکن است به‌هیچ‌وجه نیاز به پاداش نداشته باشید.

باگذشت زمان، به خرگوش خود با نوازش و اسباب‌بازی پاداش دهید و فقط گاهی از غذا برای تقویت رفتار استفاده کنید.

تقویت

در صورت لزوم آموزش را تقویت کنید. هرازگاهی ممکن است لازم باشد خرگوش شما یک مهارت را دوباره بیاموزد؛ یعنی ممکن است لازم باشد مشوق‌ها را بازگردانید. از این کار نترسید.

در طول تمرین و تربیت خرگوش هرگز از سرزنش، تنبیه، فریاد یا حتی نه استفاده نکنید. این نتیجه مثبتی ندارد و باعث ترس خرگوش شما می‌شود و آموزش را به تعویق می‌اندازد.

پرداختن به پرخاشگری خرگوش

پرخاشگری مقوله‌ای دیگر است که باید به آن توجه ویژه‌ای کرد.پرخاشگری تأثیر مستقیمی در تربیت خرگوش دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم:

چه کسی مسئول است!

اطمینان حاصل کنید که خرگوش شما می‌داند چه کسی مسئول آن است. این احتمال وجود دارد که خرگوش شما بخواهد خانه را اداره کند.

معمول‌ترین راهی که خرگوش‌ها برای اثبات تسلط خود دارند، نیش زدن یا گاز گرفتن یا ترک محل نشستن است. اگر این اتفاق افتاد، یک فریاد کوتاه، بلند و پرتحرک بزنید و یا خرگوش خود را روی زمین بگذارید.

این کار را محکم اما آرام انجام دهید. شما نباید به خرگوش خود صدمه بزنید یا آن را بترسانید، شما فقط باید به او بفهمانید که شما مسئول آن هستید. اگر خرگوش شما این رفتار را ادامه داد، آن را برای یک تایم اوت در جعبه خود قرار دهید.

توجه به پرخاشگری

به هرگونه پرخاشگری در خرگوش خود توجه و رسیدگی کنید. ابتدا با آرامش به خرگوش خود نزدیک شوید تا از ترس خرگوش پاسخی نگیرید. با خرگوش خود روی زمین بنشینید.

مقداری خوراکی روی زمین داشته باشید. به خرگوش برای نزدیک شدن به خود پاداش دهید. دست خود را پایین بگذارید.

تربیت خرگوش
نوازش کردن خرگوش

اگر عقب‌نشینی نکنید و عکس‌العملی در مقابل رفتار آن نداشته باشید، خرگوش می‌فهمد که این رفتار برای ترساندن شما مؤثر نیست.
هرگز در تربیت خرگوش او را نزنید، شما و دستانتان به‌منزله منبع غذا و محبت برای او هستید.

با زدن این حس خوب از بین می‌برید.

اگر از آسیب‌دیدگی می‌ترسید، در صورت لزوم شلوار بلند، کفش، لباس آستین‌بلند و دستکش بپوشید تا از گزش در امان بمانید.

یافتن دلیل اصلی پرخاشگری

بررسی کنید که آیا پرخاشگری خرگوش شما دلیلی اصلی دارد؟ یک تغییر در رفتار خرگوش شما، ازجمله پرخاشگری، باید موردبررسی قرار گیرد تا احتمال وجود یک مسئله پزشکی بررسی شود.

با یک دامپزشک آشنا به خرگوش‌ها برای رد درد، به‌عنوان یک دلیل برای رفتار نامناسب، مشورت کنید.

هورمون‌ها همچنین می‌توانند بر رفتار خرگوش شما تأثیر بگذارند.

نکاتی برای تربیت خرگوش

  • اگر خرگوش درحالی‌که شما آن‌ها را در دست دارید فریاد زد یا لرزید، با خیال راحت او را بر زمین بگذارید تا از احتمال آسیب دیدن جلوگیری کنید. نگهدارندِ را ایمن نگه‌دارید تا به خرگوش فرصتی ندهید که از ایمنی آن بترسد.
  • برخی از کتاب‌های مربوط به تربیت خرگوش که باید در نظر گرفت عبارت‌اند از: High Five With Your Rabbit توسط برنیس مونتز، آموزش خرگوش حیوان خانگی توسط پاتریشیا بارتلت و شروع به کار: کلیک کردن با خرگوش خود توسط Joan Orr. است که می‌توانند به شما کمک شایانی بکنند.
  • وقتی خرگوش خانگی‌تان را در دست دارید و عصبی است، آن‌ها را در یک حوله یا پتو بپیچید. آن‌ها کمی آرام خواهند شد.
  • با دوست کوچک خود ملایم و متقابل رفتار کنید. جدا شدن از مادرش کار سختی است که به دردان به‌تنهایی بر روی دوش خرگوش شماست، با رفتار ناملایم خود مشکلی به مشکلات آن نیفزایید.
  • اطمینان حاصل کنید که خرگوشتان بوی شما را تشخیص میدهد و یا شما را به‌خوبی می‌شناسد، در این صورت می‌توانید او را آموزش دهید.

سایر نکات برای آموزش خرگوش

  • با خرگوش خود خشن نباشید. شکستن استخوان‌های آن‌ها بسیار آسان صورت می‌گیرد و اگر آن‌ها ناراحت باشند، ممکن است منجر به آسیب رساندن خرگوش به خود شود.
  • در حین تربیت خرگوش، یا پیاده‌روی از بند استفاده نکنید. بسیاری از خرگوش‌ها به دلیل استفاده صاحبان از آن مرده‌اند. گردن خرگوش‌ها بسیار شکننده است و اگر بخواهند بدوند یا دور شوند، ممکن است گردن خود را بشکنند.
  • هرگز خرگوش خود را وارونه نگه ندارید (مانند کودک). این کار باعث ترس آن‌ها می‌شود، به رابطه شما آسیب می‌رساند و برای خرگوش شما خوب نیست.
  • هنگام تربیت خرگوش حتماً از کلمات دوهجایی استفاده کنید. آن‌ها از این طریق سریع‌تر یاد می‌گیرند.

هشدار هنگام تربیت خرگوش

  • تحت هیچ شرایطی به خرگوش خود ضربه نزنید، این می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی شما و دوست کوچک شما شود.
  • انتظار نداشته باشید که خرگوش شما هر بار آنچه را که می‌خواهید انجام دهد. حتی اگر خرگوش شما کاملاً آموزش‌دیده باشد، ممکن است هرچند وقت یک‌بار مایل نباشد درخواست شما را برآورده کند. عصبانی نشوید و نگران نباشید که آموزش شما جواب نداده است.
  • تا زمانی که خرگوش شما بیشتر اوقات به خواسته شما پاسخ می‌دهد، وضعیت مناسب است.
  • هرگز غذا را از خرگوش دریغ نکنید تا برای آموزش گرسنه باشد. همیشه یونجه یا علف تازه و آب تمیز در دسترس داشته باشید.
  • در جلسات آموزشی از تغذیه زیاد خرگوش خودداری کنید و در استفاده از غذاهایی که برای خرگوش سالم نیستند احتیاط را رعایت کنید.
تربیت خرگوش
تربیت خرگوش

کلام آخر

در سایت واسط پت شما می‌توانید اطلاعاتی ارزشمند و معتبر در مورد موضوعات مختلف و متنوع بیابید که شما قطعاً به شما کمک خواهد کرد. مقالاتی در مورد حیوانات خانگی، پوشاک، لوازم منزل، وسایل آرایشی و بهداشتی و بسیاری از مطالب و موضوعات دیگر.

همچنین شما برای بهره بردن از یک خریدوفروش آسان و مطمئن می‌توانید اپلیکیشن واسط کالا را نصب کنید. برای خواندن سایر مطالب به ما سر بزنید. از همراهی شما سپاسگزاریم.

منبع:

wikihow.com

1 دیدگاه دربارهٔ «چگونه خرگوش را تربیت کنیم؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *