واکسن کبوتر

همه چیز در مورد واکسن کبوتر

اگر صاحب کبوتر هستید، می‌دانید که چقدر مهم است کبوترهای خود را سالم نگه دارید؛ پس به مقوله واکسن کبوتر باید اهمیت داد.
واکسن، میکروب ضعیف شده بیماری‌ها است؛ که بسته به نوع و میزان بیماری متفاوت خواهد بود.

واکسن زده می‌شود تا سیستم دفاعی بدن کبوتر بتواند با ویروس مقابله کند. پس بهتر است حتما کبوتر خود را به موقع واکسینه کنید. با ما همراه باشید تا به نکات ریز و درشت واکسن کبوتر با هم بپردازیم؛ تا کبوتری سالم داشته باشید.

البته واکسن زدن برای انواع نژاد کبوتر توصیه می‌شود. آن‌ها باید به موقع و درست واکسینه شوند.

آیا واکسیناسیون برای کبوتر مضر است؟

قطعاً نه، واکسن هیچ ضرری برای پرنده شما نخواهد داشت. اصولاً دو نوع واکسن وجود دارد؛ واکسن زنده و کشته شده. در ادامه با این دو نوع واکسن بیشتر آشنا خواهید شد.

واکسن زنده

واکسن‌های زنده حاوی ویروس‌های زنده هستند؛ ویروس‌های زنده موجود در این واکسن‌ها به ‌گونه‌ای اصلاح شده‌اند که دیگر قادر به ایجاد بیماری نیستند. با این حال، آن‌ها باعث ایجاد ایمنی در برابر بیماری‌های باکتریایی نیز می‌شوند.

واکسن کشته شده

واکسن‌های کشته فقط حاوی ویروس از بین رفته هستند. پرندگان نمی‌توانند به این ویروس‌ها آلوده شوند اما سیستم ایمنی بدن آن‌ها هنوز در معرض خطر است.

در این نوع واکسن؛ کبوتران قادر به ایمنی مطمئنی نیستند و ایمنی موضعی را تنها در دستگاه‌های تنفسی و گوارشی ایجاد می‌کنند.

چند بار باید کبوتران خود را واکسینه کنیم؟

واکسیناسیون کبوتران، باعث مصونیت مادام‌العمر آن‌ها در برابر بیماری‌ها خواهد شد. بنابراین فقط یک بار کافی است که شما کبوتر خود را واکسینه کنید.

همه چیز در مورد واکسن کبوتر
واکسینه کردن کبوتر

در رابطه با بیماری‌هایی که ممکن است کبوتر شما را در معرض خطر قرار دهد، پیشنهاد می‌کنیم مقاله بیماری‌های کبوتر را مطالعه نمایید.

روش واکسیناسیون

هنگامی که واکسن کبوتر خود را می‌گیرید، باید قبل از استفاده آن را در یخچال نگهداری کنید. بهترین مکان برای واکسیناسیون پرندگان در قسمت خارج ران و پشت گردن است. توجه داشته باشید که سوزن به استخوان گردن کبوتر نخورد.

سپس چند پر را به روش معکوس به عقب بزنید یا چند پر را بیرون بیاورید تا یک منطقه طاس ظاهر شود. هدف از تلقیح، تزریق واکسن نیست بلکه ایجاد یک سوراخ در پوست است که واکسن را با هوا و خون مخلوط می‌کند.

سوزن را به واکسن آغشته کرده و نوک سوزن را با زاویه از طریق پوست فشار دهید تا یک سوراخ کوچک ایجاد شود.سپس خواهید دید که جای واکسن ضخیم و سفید شده ممکن است طی ۷ تا ۱۴ روز دیده شود. سپس این کار طی ۲ تا ۴ هفته بعد بهبود می‌یابد.

دقت داشته باشید که پرنده واکسینه شده نباید با سایر کبوترهای واکسینه نشده یک جا باشد. او حداکثر ۶ هفته پس از واکسیناسیون بهبود می‌یابد. حال پرنده دیگر عفونی نیست و تا ابد در مقابل بیماری‌ها مقاوم خواهد بود.

واکسن مجدد

اگر پرنده‌ای را که قبلاً واکسینه شده است، واکسن بزنیم هیچ آسیبی نمی‌بیند. اگر پرندگان ایمن دوباره واکسینه شوند، تمام آنچه اتفاق خواهد افتاد این است که آن‌ها به واکسن واکنش نشان نمی‌دهند، یعنی هیچ پوسته ضخیم شده‌ای در محل واکسن ایجاد نمی‌شود.

از آنجا که آن‌ها ایمن هستند ویروس زنده اصلاح شده در واکسن کبوتر نمی‌تواند آن‌ها را آلوده کند. اما اگر در واکسیناسیون پرنده تردیدی وجود داشته باشد، برای اطمینان از ایمنی بدن پرنده، دوباره واکسینه می‌شود.

مزایای واکسن کبوتر

  • افزایش سلامت و مقاومت
  • عملکرد بهتر
  • ساخته شده از مواد خالص و خام

زمان مناسب واکسیناسیون کبوتر

توصیه ما به شما این است که همه‌ی کبوترها هنگام واکسن زدن باید بالای ۶ هفته سن داشته باشند. با این حال، اغلب، کبوترهای جوان، حتی در سن ۱ تا ۲ هفتگی در لانه واکسینه می‌شوند، بدون اینکه اثر سو داشته باشد.

با رشد کبوترها، سیستم ایمنی بدن آن‌ها به طور طبیعی بیشتر می‌شود و بنابراین آن‌ها پس از واکسیناسیون قادر به ایجاد ایمنی در برابر ویروس هستند. همچنین کبوترهای جوان در حال رشد با استرس‌های متعددی روبرو هستند.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به کبوتر علاقه دارید؛ پس باید درباره‌ی محل نگهداری آن‌ها اطلاعات لازم را داشته باشید تا پرنده‌های سالمی را نگهداری کنید. سایت واسط پت توانسته برای شما مطلبی در این باره گردآوری کند. خواندن آن را به شما پیشنهاد می‌دهیم:
محل نگهداری کبوتر

بعد از واکسن

هنگامی که کبوترها مرحله ۱۴ روزه پس از واکسن را پشت سر می‌گذارند و واکنش آن‌ها در محل تزریق شروع به التیام می‌کند. در این زمان است که سیستم ایمنی بدن آن‌ها مقاوم می‌شود.

مقاوم شدن سیستم ایمنی
مقاوم شدن سیستم ایمنی بدن کبوتر بعد از واکسن

البته واکنش پرندگان به واکسن متفاوت خواهد بود. در حالی که برخی از پرندگان ممکن است بسیار خوب باشند، برخی دیگر ممکن است با سرعت کمتری واکنش نشان دهند و تب خفیف داشته باشند.

زمان پرواز بعد از واکسن کبوتر

بین ۷ تا ۱۴ روز پس از تزریق واکسن، واکنش در محل تزریق واکسن ایجاد می‌شود. این می‌تواند از یک ضخیم شدن بسیار کوچک در پوست تا یک گره برجسته بزرگ که توسط پوسته پوشانده شده است، متفاوت باشد.

این واکنش هنگامی ایجاد می‌شود که بدن پرنده در حال نشان دادن واکنش به واکسن است و شروع به پاسخ ایمنی به آن می‌کند. بعضی از پرندگان نیز در این مدت کمی تب می‌کنند.

در این زمان فعالیت آن‌ها کمتر می‌شود. این پرندگان همچنین ممکن است کمی بیشتر آب بنوشند و در نتیجه مدفوع آبکی ایجاد کنند؛ باید بدانید که، این مرحله گذرا و خفیف است.

پس از تکامل واکسن، پرندگان دوباره خوب می‌شوند. حداکثر تا ۷ روز و پس از ۱۴ روز می‌توان پرندگان را به طور معمول مدیریت کرد. بین ۷ تا ۱۴ روز مشکلی برای پرواز پرندگان وجود ندارد. اما بهتر است در این مدت آن‌ها را پرواز ندهید.

آیا کبوتری که بیمار است را باید واکسینه کرد؟

کبوترانی که با یک عفونت مانند سرماخوردگی درگیر هستند، ایمنی خوبی نسبت به واکسن کبوتر، یعنی ویروس موجود در واکسن، نشان نمی‌دهند.

همچنین واکسیناسیون یکی دیگر از استرس‌های فوق‌الذکر ‌است و می‌تواند مشکلات سلامتی قبلی را تشدید کند.

به عنوان مثال اگر کبوتر با سرماخوردگی دست و پنجه نرم می‌کند و با او درگیر است؛ واکسیناسیون فقط این کار را برای او سخت می‌کند و احتمالاً باعث شیوع و عوارض بیشتر این مشکل در بدن او می‌شود.

پس توصیه می‌شود که قبل از بیمار شدن کبوتر، او را واکسینه کنید.

دلیل عدم موفقیت واکسن

پرندگان باید ۱۰ تا ۱۴ روز پس از واکسن بررسی شوند. هر پرنده‌ای لزوماً در مکان تزریق واکسن پوستش ضخیم نمی‌شود؛ اما اکثریت قریب به اتفاق این اثر را بر روی پوست‌ دارند. نداشتن این مسئله این سوظن را ایجاد می‌کند که ممکن است واکسن مؤثر نبوده باشد.

گرم شدن واکسن

تا حد زیادی شایع‌ترین علت عدم موفقیت واکسن این است که واکسن گرم شده و قبل از استفاده، از بین رفته است. واکسن یک ویروس زنده است که توسط گرما و نور ماورا UV بنفش از بین می‌رود.

همه چیز در مورد واکسن کبوتر
همه چیز در مورد واکسن کبوتر

واکسن باید در محلی سرد مانند یخچال نگهداری شود، بلافاصله قبل از استفاده دوباره بازسازی شود و در حین استفاده خنک باشد و در معرض تابش مستقیم آفتاب نباشد.

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گرما و اشعه ماورا بنفش ، ویروس موجود در واکسن را به تدریج از بین می‌برد. سرانجام همه ویروس‌ها از بین می‌روند و هیچ مصونیتی برای او ایجاد نمی‌شود.

بیماری پرنده

از دیگر دلایل عدم موفقیت واکسن کبوتر می‌توان به روش ضعیف واکسیناسیون یا بیماری پرندگان اشاره کرد. پرنده ای در معرض بیماری است که عملکرد سیستم ایمنی بدن را مختل می‌کند. به طور خاص، عفونت ویروس در اینجا بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

در اینجا به شما پیشنهاد می‌دهیم با خواندن مقاله بیماری ها با انواع بیماری‌های کبوتر آشنا شوید.

پرسش و پاسخ

 ۱. واکسن اگر فاسد و تاریخ گذشته باشد در کبوتر مشکلی به وجود می آید؟

خیر. مشکلی به وجود نخواهد آورد و هرگز منجر به مرگ نخواهد شد. فقط اثرمفیدی که باید روی سیستم ایمنی بدن کبوتر می‌گذارد را نخواهد داشت.

۲. قبل از واکسن زدن به کبوتر باید چه کرد؟

آماده سازی برای واکسن زدن جوجه ها امر مهمی است. برای مثال قبل از واکسن زدن، ابتداء ویتامین های مفید برای کبوتر را تهیه و از شروع سه هفتگی جوجه‌ها به مدت یک هفته با آب مخلوط کرده و در ظرف آبی آن‌ها بریزید.

۳. چه خطر هایی کبوتر را هنگام واکسن زدن تهدید می کند؟

می کند یک خطر فلج دائم و کامل کت کبوتر و دوم خطرفلج کامل اندام‌ها که همراه با یک شوک سریع می تواند باعث مرگ حیوان نیز شود.

۴.آ یا عواملی چون سن کبوتر بر واکسینه کردن او تاثیر دارد؟

بله. معمولاً پرنده های جوان تر هنگام واکسینه شدن و عوارض بعد از آن، واکنش شدید تری از خود بروز می‌دهند.


صحبت نهایی

واکسیناسیون یک امر ضروری برای پرندگان، حیوانات و انسان‌ها است؛ که باید به آن در زمان مشخص توجه کرد. امیدواریم توانسته باشیم شما را راهنمایی کرده؛ و از خواندن مطلب واکسن کبوتر لذت برده باشید.

مواظب باشید که، اگر کبوترها بعد از واکسیناسیون حالشان بد شد؛ باید علت آن بررسی شود و درمان مناسب انجام شود. در حقیقت، بعد از دوره مشخص بعد از واکسن حال آن‌ها بهتر خواهد شد.

شما می‌توانید با مراجعه به سایت واسط پت سایر مقالات مرتبط با پرندگان دیگر را مطالعه کنید. فراموش نکنید که بهترین گزینه برای خرید و فروش وسایل شما با مناسب‌ترین قیمت‌ها، اپلیکیشن واسط کالا است. از همراهی شما با واسط پت سپاسگزاریم.

منابع:
travipharma.com

melbournebirdvet.com

8 دیدگاه دربارهٔ «همه چیز در مورد واکسن کبوتر»

    1. سلام خدمت شما کاربر گرامی
      در کل واکسن هایی که به پرندگان تزریق می شوند ۳دسته هستند
      که باید باتوجه به نوع بیماری کبوتر واکسن رو انتخاب کنید
      ممنون از خواندن مطالب وبسایت واسط پت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *