بیماری های مرغ عشق

بیماری های مرغ عشق

مرغ عشق؛ مانند دیگر پرندگان، در پنهان کردن بیماری خود بسیار ماهر است. علت پنهان کردن بیماری های مرغ عشق، حفاظت از خود در برابر شکارچیان است؛ شکارچیان طعمه‌های ضعیف را ترجیح می‌دهند.

شما به‌عنوان صاحب مرغ عشق، باید با رفتارهای عادی پرنده آشنا باشید؛ تا با بروز کوچک‌ترین تغییر، متوجه آن بشوید.

گاهی اوقات تغییر رفتار پرندگان، نشانه بیماری است؛ ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که هر یک از رفتارها نشانه کدام بیماری است. با ما همراه باشید؛ تا با انواع بیماری های مرغ عشق، باعث‌و‌بانی بیماری، علائم و درمان آن آشنا شوید.

عوامل بیماری های مرغ عشق

بیایید قبل از هر چیزی، باعث‌و‌بانی بیماری‌ های مرغ عشق را بشناسیم.

غذای نامناسب

غذا‌هایی که پرنده می‌خورد، یکی از اصلی‌ترین عوامل بیماری اوست؛ زیرا آن‌ها به‌سادگی دچار کپک‌زدگی و قارچ‌زدگی می‌شوند و پرنده را بیمار می‌کنند.

 غذاهای مسموم باعث ایجاد بیماری‌های گوارشی، عفونت گوارشی و گاهی اوقات عفونت‌های تنفسی می‌شوند.

برای جلوگیری از بیماری مرغ عشق شما باید غذای پرنده خود را از فروشگاه معتبر تهیه کنید و از غذاهای کهنه و مانده استفاده نکنید.

آلوده بودن محل زندگی پرنده

یکی دیگر از عواملی که باعث بیماری این پرنده دوست‌داشتنی می‌شود؛ آلوده بودن قفس، ظرف دانه خوری و آب‌خوری آن است.

ظرف دانه‌خوری آلوده

ظرف دانه خوری اگر کثیف باشد، می‌تواند باعث مسموم شدن غذای پرنده شود؛ غذاهای مسموم باعث ایجاد بیماری‌های مرغ عشق می‌شود. قبلاً گفتیم غذای مسموم چه آسیبی به پرنده میزند و نیاز به تکرار نیست.

وارد شدن فضله مرغ عشق به درون ظرف غذا، باعث آلوده شدن غذا و درنتیجه بیماری پرنده می‌شود. شما باید مرتب ظرف غذا را چک کنید و اگر آلوده بود، غذای داخل ظرف را دور بریزید؛ آن را بشویید و غذای جدید در آن بریزید.

ظرف آب‌خوری آلوده

آلوده‌بودن ظرف آب‌خوری یکی دیگر از عواملی است که باعث ایجاد بیماری های مرغ عشق می‌شود.

اگر آب ظرف را دیر عوض کنید، آب داخل ظرف آلوده می‌شود و پرنده را بیمار می‌کند. این مشکل زمانی شدیدتر می‌شود که همراه با آب از مکمل‌ها استفاده کنید.

مکمل‌ها به دلیل دارا بودن ویتامین‌های فراوان، پس از گذشت مدتی به رشد باکتری‌ها کمک می‌کنند و باعث مریضی مرغ عشق می‌شوند. برای جلوگیری از آلوده شدن ظرف آب‌خوری پرنده، باید آب داخل آن را زودبه‌زود عوض کنید.

 اگر از مکمل‌ها استفاده می‌کنید؛ هر وقت که آب داخل ظرف را عوض کردید، ظرف را به‌خوبی بشویید و تمیز کنید.

پرندگانی؛ مانند مرغ عشق و عروس هلندی نسبت به این مسئله خیلی حساس هستند. 

ظرف آب‌خوری آلوده

قفس آلوده

یکی دیگر از باعث‌و‌بانی‌های بیماری های مرغ عشق، آلودگی قفس است.

فضولات کف قفس یکی از اصل‌‌ترین عوامل آلوده شدن قفس هستند؛ برای حل این مشکل، باید زودبه‌زود قفس را تمیز کنید و اجازه ندهید فضولات زیاد شوند.

پرنده‌های دیگر

بیماری‌ در میان پرندگان با سرعت زیادی انتقال پیدا می‌کند و اگر پرنده شما در کنار پرنده دیگری قرار بگیرد؛ ممکن است بیمار شود.

اگر می‌خواهید پرنده جدیدی به قفس بیاورید، ابتدا چند روز آن را قرنطینه کنید و زمانی که فهمیدید پرنده بیمار نیست؛ آن را داخل قفس بیاورید.

علائم بیماری های مرغ عشق

بیماری در پرندگان معمولاً با علائمی همراه است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. در صورت مشاهده این علائم، باید گفت پرنده بیمار شده است.

پرندگان تا مدت محدودی بیماری خود را پنهان می‌کنند؛ اما پس گذشت زمان علائم اولیه بیماری نمایان می‌شود.

در این قسمت می‌خواهیم با علائم اولیه بیماری مرغ عشق آشنا شویم.

فضولات آبکی

منظور از فضولات آبکی، وقتی است که مدفوع پرنده رقیق باشد. گاهی اوقات، فضولات آبکی نشانه اسهال و گاهی نشانه پُر ادراری است. شما نباید این دو را باهم اشتباه بگیرید.

رنگ مدفوع پرندگان سالم قهوه‌ای، سفید و سبز است؛ حالت نیمه جامد دارد و با مقدار کمی ادرار همراه است. وقتی پرنده بیش‌ازحد مایعات مصرف کرده باشد، رنگ مدفوع آن قهوه‌ای، سفید و سبز است؛ ولی آبکی‌تر است و به این حالت پُر ادراری گفته می‌شود. پُر ادراری بیماری نیست و نباید نگران باشید.

اگر مدفوع پرنده به رنگ بژ یا سفید و حالت آن آبکی باشد؛ اسهال به‌حساب می‌آید. اسهال می‌تواند به خاطر عواملی؛ مانند مصرف مواد مسموم، عفونت‌های قارچی، عفونت‌های ویروسی و عفونت‌های باکتریایی به‌وجود بیاید.

در صورت مشاهده این علائم؛ باید برای درمان اسهال مرغ عشق، به فرد باتجربه یا دامپزشک مراجعه کنید.

پرهای پف‌کرده

به‌طورمعمول، مرغ عشق در طول روز چرت کوتاهی می‌زند؛ اما پرنده‌ای که با پرهای پف کرده از گوشه قفس تکان نمی‌خورد، احتمالاً مریض شده است.  

کمبود انرژی

منظور از کمبود انرژی، بی‌حالی و بی انرژی بودن پرنده است. خوابیدن زیاد در طول روز، کم‌تحرکی و گوشه‌گیر شدن اصلی‌ترین علائم کمبود انرژی هستند.

کمبود انرژی گاهی اوقات نشانه افسردگی پرنده است؛ اما در برخی نشان می‌دهد که پرنده در حال جنگ با بیماری است. پرنده بیمار معمولاً بی انرژی است.

تشخیص دلیل بی‌انرژی بودن پرنده کار دشواری است؛ لذا اگر کم‌تحرکی یا بی‌حالی را در پرنده خود مشاهده کردید با دامپزشک مشورت کنید.

بیماری های مرغ عشق

از دست دادن اشتها

از دست دادن اشتها، همیشه نشانه بیماری نیست. گاهی اوقات ممکن است تغییر رژیم غذایی یا تغییر محیط زندگی، باعث بی‌اشتهایی پرنده شده باشد که اگر زود خوب شود، نشانه بیماری نیست.

اگر بی‌اشتهایی پرنده شما ادامه‌دار شد؛ تا جان آن به خطر نیافتاده است، هرچه سریع‌تر به دامپزشک مراجعه کنید.

عدم تعادل

عدم تعادل و سرگیجه می‌تواند نشان‌دهنده بیماری ویروسی و خطرناک باشد. اگر مشاهده کردید پرنده تعادل ندارد و مدام زمین می‌خورد یا از بالای قفس به پایین می‌افتد باید نگران حال آن شوید.

این بیماری ویروسی بیشتر در جوجه‌های جوان دیده می‌شود و با علائمی؛ مانند لرزش پرنده، تلوتلو خوردن هنگام راه رفتن و کم‌اشتها شدن همراه است.

اگر بیماری پیشرفت کند، پرنده توانایی پرواز و راه رفتن خود را از دست می‌دهد، نمی‌تواند غذا بخورد و ممکن است بمیرد. برای جلوگیری از این مشکلات باید درمان را سریعاً شروع کنید.

سرعت انتقال این بیماری زیاد است؛ اگر چند تا مرغ عشق دارید و یکی از آن‌ها بیمار بود، آن را جدا کنید؛ تا بیماری به بقیه منتقل نشود.

 اگر این علائم را در پرنده خود مشاهده کردید به دامپزشک مراجعه کنید؛ تا پرنده تحت درمان قرار بگیرد و بهبودی خود را به دست بیاورد.

نوشیدن زیاد آب

یکی از نشانه‌های بیماری دیابت، نوشیدن زیاد آب است. دیابت، موجب ضعیف شدن سیستم ایمنی پرنده می‌شود و پرنده را در برابر بیماری‌های ویروسی و عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر می‌کند.

متأسفانه برای تشخیص این بیماری راه‌های زیادی وجود ندارد. تنها راه تشخیص قطعی مراجعه به دامپزشکی و گرفتن آزمایش ادرار از پرنده است.

علائم مختص هر بیماری

در ادامه خواهیم گفت که هر یک از بیماری های مرغ عشق، دقیقاً چه علائمی دارند.

عفونت مخمر معده مرغ عشق

این عفونت واگیردار است. در ابتدا این بیماری علائمی ندارد؛ اما باگذشت زمان ممکن است کاهش وزن را مشاهده کنید.

این بیماری تأثیری در مقدار تغذیه پرده ندارد و پرنده به‌اندازه کافی غذا می‌خورد ولی لاغر است؛ زیرا این بیماری مانع هضم غذا می‌شود.

تا سال ۲۰۰۴ میلادی تصور می‌شد که علت این بیماری نوعی باکتری باشد؛ اما امروزه عامل این بیماری به‌عنوان یک مخمر شناخته می‌شود.

معمولاً دامپزشک برای درمان این بیماری، دارو و یک رژیم غذایی سالم که مواد مخمری در آن نباشد، برای پرنده تجویز می‌کند.

بیماری کاندیدیازیس

این بیماری نوعی عفونت مخمری دیگر است. این ویروس می‌تواند هرجایی از دستگاه گوارش پرنده را درگیر کند. بعضی از علائم آن شبیه به علائم عفونت مخمری معده در بین بیماری های مرغ عشق است.

بیماری کاندیدیازیس

از علائم آن می‌توان به بی‌حالی، استفراغ و اسهال اشاره کرد. استفراغ پرنده به خاطر این بیماری بوی ناخوشایندی دارد؛ همچنین ممکن است به خاطر گازهای آزادشده، چینِه‌دان پرنده متورم شود.

اگر بیماری پیشرفت کند، پرنده تعادلش را از دست می‌دهد و می‌لرزد. تنها راه درمان این بیماری، داروهایی است که باکتری‌ها را از بین ببرند؛ پس برای درمان حتماً به دامپزشک مراجعه کنید.

بهبودی پرنده تقریباً یک هفته طول می‌کشد. طول این یک هفته باید رژیم غذایی پرنده اصلاح شود و غذاهایی که قند تغذیه‌کننده مخمر دارند، از رژیم غذایی حذف شوند.

ویروس پاپووا

این بیماری مرغ عشق‌های نابالغ را درگیر می‌کند و برای مرغ عشق‌های بالغ مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما ممکن است پرنده بالغ ناقل این بیماری شود. شکل خفیف‌تر این بیماری را مولت فرانسوی می‌گویند که در ادامه با آن آشنا می‌شویم.

عطسه مرغ عشق

عطسه یا سرفه نشانه سرماخوردگی یا ویروس‌های مشابه است.

این ویروس‌ها دستگاه تنفسی مرغ عشق را درگیر می‌کنند؛ باعث عطسه و آبریزش بینی آن می‌شوند و همچنین ترشحات خشک‌شده‌ای در قسمت اسفنجی پرنده ایجاد می‌کند.

اسفنجی به قسمت بالای نوک مرغ عشق که سوراخ‌های بینی پرنده در آنجا قرار می‌گیرند، گفته می‌شود. درصورت مشاهده ترشحات خشک‌شده، ابتدا با یک دستمال مرطوب آ‌نها را تمیز کنید و سپس به دامپزشکی بروید.

علائم دیگر این بیماری شامل بی‌حالی، نفس‌‌نفس زدن و تنگی نفس است. ممکن است پرنده به خاطر تنگی نفس، گردن خود را برای دریافت اکسیژن بیشتر دراز کند.

تب طوطی

تب طوطی، یک بیماری قابل‌انتقال در بین بیماری های مرغ عشق است. بعضی از ما اسم این بیماری را شنیده‌ایم؛ چراکه این بیماری می‌تواند به انسان‌ منتقل شود.

پرندگان مبتلا به این بیماری علائم خاصی ندارند. این بیماری توسط بزاق و مدفوع منتقل می‌شود. بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری تمیز نگه‌داشتن قفس مرغ عشق است.

علائم تب طوطی

علائم این بیماری شامل پرهای پف داده، مشکلات تنفسی، مدفوع سبز آبکی، بی‌حالی و… است. در این شرایط پرنده‌ی بیمار نیاز به دامپزشک دارد.

نکته

برای جلوگیری از شیوع بیماری، پرنده را قرنطینه کنید.

قفسی که پرنده در آن بوده است را ضدعفونی کنید؛ تا زنجیره انتقال بیماری های مرغ عشق قطع شود. پرندگان دیگر را بررسی کنید و درصورت مشاهده علائم این بیماری، آن‌ها را از قفس دور کنید.

بیماری های مرغ عشق

چینه‌دان ترش کرده

ترش کردن چینه‌دان یکی از بیماری های مرغ عشق است که علت آن خانواده‌ی مخمرها است.

علائم بیماری؛ شامل چینه‌دان ورم‌کرده و استفراغ با بوی ترش است. برای درمان این بیماری باید به دامپزشک مراجعه کنید.

زخمی شدن مرغ عشق

هر نوع زخم روی بدن مرغ عشق ممکن است عفونت کند. عفونت اگر خیلی شدید شود، وارد خون شده و به‌سرعت مرغ عشق را می‌کشد.

اگر دیدید که پرنده زخمی است یا اینکه داخل قفس خون وجود دارد، پرنده را به‌دقت بررسی کنید.

خون داخل قفس ممکن است به خاطر خونریزی نوک مرغ عشق باشد. در اکثر موارد علت خونریزی نوک مرغ عشق، بلند شدن بیش از حد نوک پرنده است.

 برای جلوگیری از خون‌ریزی نوک مرغ عشق، می‌توانید مقداری چوب به همراه پوست داخل قفس قرار دهید؛ تا پرنده با جویدن آن‌ها نوک خود را کوتاه کند.

این احتمال وجود دارد که خون داخل قفس به خاطر خون‌ریزی یکی از پرها یا به دلیل آسیب دیدن بدن پرنده باشد.

در صورت وجود زخم، پرنده باید به دامپزشکی برده شود و برای درمان آن آنتی‌بیوتیک تجویز شود. قفس را بررسی کنید؛ تا اشیاء و لبه‌های تیز وجود نداشته باشند و پرنده زخمی نشود.

بیماری‎ های مربوط به پر

تشخیص بیماری‌های مربوط به پر ساده‌تر از سایر بیماری‌ها است. نامرتب بودن پرها و وجود نواحی بدون پر از اصلی‌ترین نشانه‌های این بیماری است. برای درمان بیماری‌های مربوط به پر باید به دامپزشک مراجعه کنید.

کیست

کیست یکی از بیماری‌ها مربوط به پر است. درصورتی‌که یک پر نتواند از پوست مرغ عشق بیرون بیاید، تبدیل به کیست خواهد شد. درواقع، پر در زیرپوست شروع به رشد می‌کند و توده‌ای را بر روی پوست مرغ عشق به وجود می‌آورد. برای درمان کیست ‌ها به جراحی نیاز است.

ریزش پر

پر ریزی در مرغ عشق، معمولاً یک یا دو بار در سال اتفاق می‌افتد که یک فرآیند کاملاً طبیعی است. در پر ریزی، همه و یا بخشی از پرهای پرنده می‌ریزد و پس‌ازآن پرهای جدیدی به‌جای پرهای قبلی می‌روید.

اما اگر دیدید که پرهای پرنده در دفعات بیشتری می‌ریزد و یا اینکه ریزش به‌صورت مدام است و پوست آن نمایان شده؛ باید در سلامت پرنده شک کرد.

عواملی؛ مانند انگل‌ها، بیماری پرکنی، ویروس مولت فرانسوی، آلرژی و بیماری نوک و بال مرغ عشق اشاره کرد.

پرکنی مرغ عشق

اگر یک مرغ عشق شروع به کندن پرهایش کند؛ احتمالاً دچار بیماری شده است. این کار مرغ عشق می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

پرکنی مرغ عشق

انگل‌ها، آلرژی، شرایط محیطی نامناسب، رطوبت پایین هوا، اضطراب، کمبود هوای تازه، بی‌حوصلگی، تغییر هورمون‌های جفت‌یابی، بیماری‌های کبدی، مشکلات باکتریایی، عفونت قارچی، مسمومیت براثر خوردن فلزات سنگین، عادت کردن به کندن پرها و … همه‌ی این‌ها می‌توانند دلیل پرکنی باشند.

برای درمان این مشکل باید به دامپزشک مراجعه کنید تا علت پرکنی مشخص و سپس درمان شود.

در ادامه چند مورد از دلایل احتمالی پرکنی را توضیح می‌دهیم.

شرایط محیطی نامناسب

یک از عوامل پرکنی مرغ عشق، شرایط محیطی نامناسب است. ممکن است پرکنی به دلیل شرایط محیطی باشد و نه بیماری مرغ عشق. به رفتار مرغ عشق خود دقت کنید؛ تا بفهمید علت پرکنی چیست.

ممکن است پرنده به خاطر مشکلاتی همچون اضطراب، بی‌حوصلگی، عصبانیت یا تنهایی زیاد پر های خود را بکند. برای اینکه مطمئن شوید پرکنی پرنده به دلیل شرایط محیطی است یا خیر؛ نور، هوا و رطوبت را بررسی کنید تا ببینید شرایط پرنده خوب است یا نه.

نور برای پرنده بسیار مهم است؛ پرنده باید در ۲۴ ساعت به‌طور متعادل نور و تاریکی داشته باشد؛ درواقع این میزان باید پنجاه‌پنجاه باشد.

اسباب‌بازی‌های مرغ عشق را عوض کرده و یک نشیمنگاه دیگر برای او فراهم کنید. چیزهای جدیدی به او بدهید تا بتواند آن‌ها را گاز بگیرد.

اگر با فراهم کردن شرایط مناسب باز هم پرنده درمان نشد، احتمالاً شرایط محیطی باعث پرکنی مرغ عشق شده است و باید به دامپزشکی بروید.

خارش و خشکی پوست

خارش و خشکی پوست نیز می‌توانند باعث ایجاد مشکل پر کنی در پرنده شوند؛ اگر رطوبت پوست تأمین شود این مشکل حل می‌شود.

شما می‌توانید برای تأمین رطوبت پوست، یک اسپری که آب را به‌صورت ذرات ریز پخش می‌کن،د استفاده کنید؛ تا پر های مرغ عشق مرطوب بماند.

راه دیگر حمام بردن پرنده است تا رطوبت پوستش حفظ شود؛ اما در حمام بردن پرنده زیاد روی نکنید.

ترشح هورمون

نوازش نواحی شکم و کمر پرنده باعث ترشح هورمون‌هایی در پرنده می‌شود؛ این هورمون‌ها می‌توانند باعث‌و‌بانی پرکنی مرغ عشق باشند.

پرکنی توسط مرغ عشق‌های دیگر

مرغ عشقی که توسط پرنده دیگر پرهایش کنده می‌شود، استرس زیادی را تجربه می‌کند و حتی می‌تواند به خاطر استرس زیاد بمیرد. راه‌حل کوتاه‌مدت، قرنطینه کردن مرغ عشقی است که پرهای بقیه پرندگان را می‌کند.

بیماری های مرغ عشق

با این‌حال شما باید مسئله را ارزیابی کنید و ببینید که چگونه می‌توانید در درازمدت این مشکل را حل کنید. پرنده‌ای که پر دیگر پرنده‌ها را می‌کند ممکن است عصبی و بیمار باشد.

ممکن است مرغ عشق‌ها به‌خاطر ظرف غذا باهم دعوا کنند و پرهای یکدیگر را بکنند. مطمئن شوید که در قفس به تعداد لازم ظرف غذا وجود داشته باشد.

اگر پرنده‌های شما پرهای هم را می‌کنند باید به دامپزشک مراجعه کنید و راه‌حل اساسی برای این مشکل پیدا کنید.

پرریزی فرانسوی مرغ عشق

پرریزی فرانسوی نام یکی از بیماری های مرغ عشق است که معمولاً بر روی جوجه‌ها بیشتر تأثیر می‌گذارد.

بیمار پرریزی فرانسوی، باعث می‌شود که پرهای بال و دم مرغ عشق بریزند و نتواند پرواز کند. در موارد شدید، پرها در بیشتر قسمت‌های بدن پرنده می‌ریزند.

این بیماری پیچیده‌تر از آن است که شما بتوانید آن را درمان کنید و باید به دامپزشک مراجعه کنید.

خون‌ریزی پر مرغ عشق

خون‌ریزی پرها نیز یکی از بیماری های مرغ عشق است. در فرآیند پر ریزی فصلی، پرهای جدیدی به‌جای پرهای قدیمی می‌رویند و این پرها حاوی رگ خونی هستند که برای رشد پر لازم است؛ اگر این رگ‌ها آسیب ببینند سبب خونریزی می‌شوند.

درصورتی‌که خون‌ریزی خیلی شدید باشد، ممکن است پرنده به خاطر از دست دادن خون زیاد بمیرد.

برای نجات پرنده اول راه‌کاری که میگوییم را اجرا کنید و بعد سریع به دامپزشکی بروید.

شما باید انتهای پر شکسته شده را برای ۱۰ دقیقه محکم بگیرید. به این نکته توجه کنید که فشار را باید دقیقاً بر روی پر وارد کنید و بر روی بدن پرنده وارد نکنید.

بعدازآنکه خون‌ریزی بند آمد باید پرنده را به دامپزشکی ببرید؛ تا پر شکسته شده را از بدن جدا کند. پرهای بالای اسفنجی و سوراخ‌های بینی می‌توانند به‌راحتی بشکنند.

این مشکل می‌تواند سبب خونی شدن بال مرغ عشق و یا نواحی دیگر شود.

سندرم پر duster

این سندرم یک بیماری ژنتیکی است. در این بیماری، پرها در جهت‌های تصادفی رشد می‌کنند. گاهی وقت‌ها، نوک و ناخن‌های پای آن‌ها نیز به‌طور غیرطبیعی بلند می‌شود.

مرغ عشق‌ها در این حالت نمی‌توانند پرواز کنند، راه بروند و همچنین سیستم ایمنی بدنشان به‌شدت ضعیف می‌شود. در این شرایط انرژی بدنشان برای رشد پرها در جهت اشتباه هدر می‌رود.

سندرم پر duster

بیماری نوک و پر مرغ عشق

این بیماری باعث ریزش پرها، بدشکل شدن منقار و ناخن‌ها، زخم و لکه‌های پوستی می‌شود. بیماری نوک و بال مرغ عشق از طریق مدفوع منتقل‌ می‌شود. بهترین کار این است که پرنده را از دیگر پرندگان جدا کنید و به دامپزشک ببرید شاید راه‌حلی پیدا شود.

مشکل پای مرغ عشق

این بیماری فقط جوجه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. درواقع جوجه‌هایی که بر روی لانه‌ای با سطح صاف بوده‌اند، دچار این مشکل می‌شوند؛ چراکه در این حالت استخوان‌های پا در جهت درست رشد نکرده‌اند. برای جلوگیری از این مشکل، لانه آن‌ها را باید جوری بپوشانید که کف آن صاف نباشد.

اگر پاهای جوجه از یکدیگر بازشده است، باید پاها را با یک نوار به یکدیگر نزدیک کنید. بستن پاها باید به‌گونه‌ای باشد که پرنده فضای کافی برای حرکت کردن داشته باشد. برای چندین روز باید پاهای جوجه بسته باشد. این کار را حتماً با مشورت یک متخصص انجام دهید.

خون دماغ شدن مرغ عشق

اگر مرغ عشق شما خون دماغ شده است؛ ولی هیچ نشانه‌ای از بیماری ندارد، ممکن است به چیزی؛ مانند پَر و یا گرد و غبار حساسیت داشته باشد. در این‌صورت، مرتب قفس را تمیز کنید؛ تا عامل خون دماغ از بین برود.

گاهی اوقات، علت خون دماغ شدن مرغ عشق می‌تواند یک زخم قدیمی، عفونت و یا ضربه به صورت و بینی پرنده باشد. اگر خون دماغ به‌همراه سایر علائم بیماری؛ مانند بی‌حالی، بی‌اشتهایی، اسهال، جیغ زدن و … باشد؛ باید آن را پیش دامپزشک ببرید.

سؤالات شما

در ادامه به سؤالات پُرتکرار شما پاسخ داده شده است.

۱- علت آب خوردن زیاد مرغ عشق چست؟

یکی از نشانه‌های بیماری دیابت نوشیدن زیاد آب است.

۲- سلام چینه دان مرغ عشق من ورم کرده آیا مریض شده؟

بله؛ احتمالا مرغ عشق شما به بیماری چینه‌دانِ ترش کرده، مبتلا شده است. علائم این بیماری؛ شامل چینه‌دان ورم‌ کرده و استفراغ با بوی ترش است. بهتر است به دامپزشکی بروید.

۳- اصلی ترین عامل بیماری مرغ عشق چیست؟

غذا‌هایی که پرنده می‌خورد یکی از اصلی‌ترین عوامل بیماری اوست؛ زیرا آن‌ها به‌سادگی دچار کپک‌زدگی و قارچ زدگی می‌شوند و به پرنده آسیب می‌زنند.

۴- علت خون دماغ شدن مرغ عشق چیست؟

اگر مرغ عشق هیچ‌کدام از علائم بیماری های مرغ عشق را ندارد؛ مانند بی‌حالی، بی‌اشتهایی، اسهال و …؛ احتمالاً خونریزی بینی آن به‌دلیل آلرژی است.  

بیماری های مرغ عشق

زمانی شما باید نگران خون دماغ شدن پرنده باشید که سایر علائم بیماری را به همراه دارد. در این مواقع گفته می‌شود علت خون دماغ شدن مرغ عشق، زخم قدیمی، عفونت و یا ضربه است.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد انواع بیماری های مرغ عشق، علائم و راه‌های درمان آن‌ها به طور کامل توضیح داده شد. شما با خواندن این مقاله، با همه بیماری های مرغ عشق آشنا می‌شوید و به راحتی می‌توانید آن‌ها را درمان و یا حداقل از مرگ پرنده جلوگیری کنید.

شما برای خریدوفروش کالای دسته دوم خود می‌توانید از سایت و یا اپلیکیشن واسط کالا استفاده کنید. این‌ یک راه آسان و مطمئن برای خریدوفروش اجناس شماست.

همچنین مقالات زیادی درمورد مرغ عشق و سایر پرندگان در وبلاگ واسط کالا برای شما به اشتراک گذاشته‌شده است. پیشنهاد می‌کنیم به وبلاگ ما سر بزنید و آن‌ها را مطالعه کنید.

در آخر امیدواریم که این مقاله درزمینه‌ی بیماری های مرغ عشق برای شما مفید واقع‌شده باشد.

منبع

beautyofbirds.com

vcahospitals.com

beautyofbirds.com

omlet.co.uk

23 دیدگاه دربارهٔ «بیماری های مرغ عشق»

  1. سلام
    مرغ عشق نر من دور نوکش خشک شده یخورده چیکار کنم خوب بشه لطفا جوابمو بدید
    ممنون از توضیحات شما
    🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

    1. سلام وقت بخیر
      شما باید با دامپزشک مشورت کنین تا با بررسی جوانب مختلف، متوجه مشکل پرنده‌تون بشوند. صرفا با دانستن خشکی اطراف نوک نمیشه گفت مشکل پرنده‌تون چیه. میتونین به شماره ۰۹۳۰۱۷۱۷۵۲۰ پیام بفرستین تا شما را به دامپزشک واسط پت وصل کنند.

  2. سلام وقت بخیر
    من چند روز پیش دیدم دماغ مرغ عشق ماده م
    خونی شده
    (کم)
    میشه بگین چرا ؟ آیا به جایی خورده ؟ یا بیماری

    ۲ .
    من مرغ عشق نرم نمیدونم چرا دماغش سبز شده
    میشه بگین
    لطفاااا

    1. سلام ترمه عزیز
      اگر مرغ عشق شما خون دماغ شده است؛ ولی هیچ نشانه‌ای از بیماری ندارد، ممکن است به چیزی؛ مانند پَر و یا گرد و غبار حساسیت داشته باشد. در این‌صورت، مرتب قفس را تمیز کنید؛ تا عامل خون دماغ از بین برود.

      گاهی اوقات، علت خون دماغ شدن مرغ عشق می‌تواند یک زخم قدیمی، عفونت و یا ضربه به صورت و بینی پرنده باشد. اگر خون دماغ به‌همراه سایر علائم بیماری؛ مانند بی‌حالی، بی‌اشتهایی، اسهال، جیغ زدن و … باشد؛ باید آن را پیش دامپزشک ببرید.
      درمورد رنگ سبز دماغ نر: مطمئن هستین که رنگ دماغ تغییر کرده یا شاید سبزی به دماغ چسبیده؟!

  3. سلام جوجه یک ماهه مرغ عشق ما از قفس درآمد مستقیم با نوک خورد داخل دیوار ظهر وشب اومدیم ک بهش باسرنگ سرلاک بدیم مثل هرشب یکدفعه خون از دمتغش زد بیرون و بی‌حال شد و مرد😭😭بنظر شما بخاطر خونریزی مرده چرا اینطوری شده؟لطفا ج منو بدید یا ب ایمیلم بفرستید لطفاً😔😔

  4. سلام وقت بخیر
    مرغ عشق من تا دیشب حالش خوب بوده اما امروز صبح دیدم پاها و دمش تیک میزنه جوری که نمیتونه یه پاشو رو‌ چوبش بذاره علتش چیه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

  5. سلام
    مرغ عشق من استفراغ خونی کرده و بی‌حال پهن شده رو کف قفس چیکار باید بکنم

    از جفتش هم جداش کردم ک مریض نشه

    1. سلام وقت بخیر
      مرغ عشق و عروس هلندی هر دو از جمله پرنگانی هستند که در اپارتمان ها می شود نگه داری کرد اما نظر بنده این هست که مرغ عشق کمی نگه داریش سخت تر از عروس هلندی می باشد
      ممنون از اینکه مطالب وبسایت واسط پت رو پیگیری می کنید

    1. سلام وقت بخیر
      پف کردن مرغ عشق اگر کوتاه مدت باشه مشکلی نداره و نشونه بی حوصلگی و یکنواختی زندگی برای پرنده هست اما اگر طولانی باشه نشونه بیماریه.البته باید علائم دیگه پرنده رو بررسی کنید تا بشه مشکلش رو تشخیص داد. اگر مطمئن هستید هیچ علامت دیگه ای نداره بهتره براش سرگرمی ایجاد کنید تا بی حوصلیگیش برطرف بشه.
      ممنون از اینکه مطالب وبسایت واسط پت رو میخونید

    2. سلام وقت بخیر
      پف کردن مرغ عشق اگر کوتاه مدت باشه مشکلی نداره و نشونه بی حوصلگی و یکنواختی زندگی برای پرنده هست اما اگر طولانی باشه نشونه بیماریه.البته باید علائم دیگه پرنده رو بررسی کنید تا بشه مشکلش رو تشخیص داد. اگر مطمئن هستید هیچ علامت دیگه ای نداره بهتره براش سرگرمی ایجاد کنید تا بی حوصلیگیش برطرف بشه.
      ممنون از مطالعه مطالب وبسایت واسط پت

      1. سلام آقا امیرحسین وقتتون بخیر
        باید پرنده رو ببرید پیش دامپزشک تا از نزدیک اون رو ببینه؛ ولی به این نکته دقت کنین که نباید خوراکی های مختلف رو پشت سر هم به مرغ عشق بدین؛ من پیشنهاد میکنم که مقاله «غذای مرغ عشق» رو مطالعه کنین؛ تا بدونین چطور باید به مرغ عشق غذا بدین.

    1. سلام وقت بخیر
      پرنده‌ای که سرما خورده پراشو باد می‌کنه و کسل و بی‌حال می‌شه. آب‌ریزش از بینی و چشم و عطسه هم از علائم دیگه سرماخوردگی مرغ عشق هستن. تو موارد شدید ممکنه حیوون تنگی نفس بگیره و بعضی وقتا تا چند دقیقه حالت خفگی پیدا کنه. توی این موارد شدید پرنده ضعیف میشه و نمی‌تونه روی شاخه بشینه و میاد روی زمین. بعضی از پرنده‌ها هی نوک‌شون رو به میله‌های قفس یا میله‌ای که روش می‌شینن می‌مالن یا سعی می‌کنن منقارشونو به میله‌های قفس بچسبونن چون این کار باعث کشیدگی نای می‌شه و می‌تونن یک خورده راحت‌تر تنفس بکشن.
      اگر موقع نفس کشیدن صدای بلند تولید میکنه ممکنه عفونت تنفسی داشته باشه که از علائم دیگه اش اینه که با هر نفس پرهای دم بالا و پایین می‌رن و تو سینه پرنده هم می‌تونین حرکاتی رو ببینین.
      ممنون از اینکه مطالب وبسایت واسط پت رو پیگیری می کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *