نگهداری مرغ مینا

معایب و مزایای مرغ مینا چیست؟

به طور کلی دو نوع مرغ مینا وجود دارد که به‌عنوان یکی از حیوانات خانگی نگهداری می‌شوند. مرغ مینای تپه‌ای و مرغ مینای معمولی این دو نوع هستند. که در ادامه به بررسی نگهداری مرغ مینا و اطلاعات دیگری برای نگهداری از این پرنده میپردازیم.

کلمه‌ی مینا از کلمه‌ی هندی (maina )و از کلمه‌ی سانسکریت (madana )می‌آید. این کلمه به معنای دل‌پذیر و دوست‌داشتنی است. در ادامه به توضیح این دو گونه مرغ مینا خواهیم پرداخت.

مرغ مینای تپه‌ای

همان نوع مرغ مینایی است که پرورش‌دهندگان به دلیل توانایی صحبت کردن، آن‌ها را نگهداری می‌کنند.از دیگر گونه های مرغ مینا می توان به مرغ مینا ساحلی اشاره کرد. برای دانستن اطلاعات بیشتر راجع به این پرنده می‌توانید بر روی لینک کلیک کرده و آن را مطالعه کنید.

مرغ مینای معمولی

یکی از انواع قابل نگهداری مرغ مینا، مرغ مینای معمولی است. این مرغ مینا نیز می‌تواند صحبت کند. این گونه از مرغ مینا اغلب به‌عنوان یک آفت برای سایر پرندگان و غذای آن ها به حساب می‌آید. درواقع این پرنده یکی از پرندگان مهاجم در جهان است.

در زمان گذشته در مناطقی حشرات به زیستگاه‌های غیر بومی آسیب می‌رساندند. در این شرایط انسان‌ها این پرنده را وارد زیستگاه‌ها کردند. هدف از وارد کردن این پرنده از بین بردن این حشرات بود. مرغ مینا حشرات را می‌خورد. با این کار زیست‌گاه‌ها را از دست حشرات حفظ می‌کرد.

نتیجه‌ی کار بسیار موفقیت‌آمیز بود؛ اما مرغ مینا همانند بعضی از پرندگان از قلمروی خودش دفاع می‌کند. این باعث شد که او مناطقی را به‌عنوان قلمروش تصاحب کند. با این کار او پرندگان بومی را آواره می‌کرد. همچنین این پرنده ذخایر غذایی آن‌ها را از بین می‌برد.

مرغ مینای بالی

نوع سومی از مرغ مینا نیز وجود دارد. به این پرنده مرغ مینای بالی گفته می‌شود. این مرغ مینا به‌شدت نادر است و در معرض خطر انقراض قرار دارد.

مرغ مینا بالی
مرغ مینا بالی

تفاوت این سه مرغ مینا در چیست؟

مرغ مینای تپه‌ای دارای بدنی سیاه است. نوک آن به رنگ نارنجی مایل به قرمز و پاهای آن به رنگ زرد است. مینای معمولی بدن قهوه‌ای تیره‌رنگ دارد. سر و زبان آن به رنگ مشکی است.

نوک و پاهای آن به رنگ زرد هستند. گونه‌ی نادر مرغ مینای بالی رنگ بدنش به رنگ سفید و بر روی بال‌هایش نقوش سیاهی دارد. اطراف چشم‌های این پرنده به رنگ آبی و رنگ نوک آن به رنگ زرد است.

مرغ‌های مینا به دلیل زیبایی و توانایی‌شان در تقلید مورد توجه قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهید از آن‌ها به‌عنوان یک پرنده‌ی خانگی نگهداری کنید، باید برای آن‌ها یک محیط مناسب فراهم کنید. در ادامه‌ی این مقاله نکاتی راجع به نگهداری مرغ مینا را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

اگر در مورد انواع مرغ مینا بیشتر کنجکاو هستید می‌توانید با مراجعه به مقاله ی انواع مرغ مینا اطلاعات بیشتری راجع به این پرندگان کسب کنید.

مزایا و معایب مرغ مینا چیست؟

مزایای مرغ مینا اجتماعی بودن و رفتار دوستانه‌ی پرنده است. هوش بالای پرنده و اینکه پرنده می‌تواند بیشتر از صد کلمه صحبت کند.

معایب این پرنده نیز این است که می‌تواند پرسروصدا باشد؛ بنابراین نگهداری مرغ مینا در آپارتمان‌ها زیاد مناسب نیست. این پرندگان علاقه‌ی زیادی به یادگرفتن مهارت نیز ندارند. آن‌ها از نوازش نیز خوششان نمی‌آید.

خرید مرغ مینا

برای خرید مرغ مینا ابتدا باید پول تخمینی خودتان را برآورد کنید. جوجه مرغ مینا را تهیه کنید. اگر می‌خواهید مرغ مینایی داشته باشید که صحبت کند و کارهایی را برای شما انجام دهد، شما باید یک جوجه را خریداری کنید.

این جوجه باید ۶ تا ۸ هفته داشته باشد. آن‌ها معمولاً بعد از دو سالگی دیگر کلمه‌ای را نمی‌آموزند. اگر برای شما این مسائل اهمیتی ندارد، می‌توانید یک مرغ مینای بالغ را خریداری کنید.

مرغ‌های مینا در سن ۳ تا ۴ ماهگی شروع به یادگیری صحبت کردن می‌کنند. همان زمانی که مرغ مینا را به خانه می‌آورید با آن صحبت کنید. از کلمات ساده‌ای مثل سلام شروع کنید.

نگهداری مرغ مینا در زمان بارداری

به‌طور کلی پرندگان می‌توانند چندین عفونت مشترک میان انسان و دام داشته باشند. توصیه می‌شود قبل از بارداری پرنده‌ی خود را به دام‌پزشکی ببرید. دام‌پزشک باید پرنده را بررسی کند.

در هنگام بارداری از دست زدن به پرنده و تمیز کردن قفس آن خودداری کنید. برای اطلاعات بیشتر و دقیق‌تر با پزشک ماما صحبت کنید و از او راهنمایی بگیرید.

نگهداری مرغ مینا در زمان بارداری
نگهداری مرغ مینا در زمان بارداری

مقاله‌ی نگهداری پرندگان خانگی می تواند برای نگهداری از مرغ مینا نیز برای شما مفید باشد. توصیه می کنم آن را مطالعه کنید.زیرا شما می خواهید مرغ مینا را به خانه ی خود آورده و با او زندگی کنید.

قفس مرغ مینا

برای نگهداری مرغ مینا باید مکان مناسب برای نگهداری آن‌ها را نیز داشته باشید. مرغ‌های مینا نسبت به دیگر پرندگان بزرگ‌تر هستند. همین باعث می‌شود که آن‌ها نیاز به قفس بزرگ‌تری داشته باشند.

به‌طور معمول قفس یک مرغ مینا باید عرضی به طول ۹۰ تا ۱۰۰ سانتی‌متر و ارتفاعی به طول ۶۰ سانتی‌متر و عمقی به اندازه ۶۰ سانتی‌متر داشته باشد. از آنجایی‌که مرغ‌های مینا زیاد پرواز می‌کنند بهتر است که فضای عمودی قفس را افزایش دهید.

اگر می‌خواهید یک جفت مرغ مینا را نگهداری کنید، بهتر است که قفس بزرگی را در بیرون از خانه به آن‌ها اختصاص دهید. نکته‌ی دیگری در رابطه با محل قرار دادن قفس مرغ مینا وجود دارد. قفس مرغ مینا را به دور از آشپزخانه قرار دهید؛ چراکه این پرندگان به دود و بو حساس هستند.

تهیه نشیمنگاه

در نگهداری مرغ مینا این نکته مهم است که چندین نشیمنگاه را در داخل قفس پرنده قرار دهید. این کار از جراحت پا جلوگیری می‌کند.

همچنین از پیشرفت آرتریت نیز جلوگیری به عمل می‌آورد. در نشیمنگاه طنابی برای آن‌ها نگذارید، چراکه ممکن است ناخن‌های پای آن‌ها در این نشیمنگاه‌ها گیر کند.

گذاشتن جعبه‌ی لانه

اگر جعبه را در قفس آن‌ها قرار دهید، مرغ مینا در آن می‌خوابد. مرغ مینا هرروز چندین بار چرت می‌زند و شب‌ها را کاملاً می‌خوابد. این جعبه به آن‌ها یک فضای تاریک و راحت برای استراحت می‌دهد. همچنین شما می‌توانید قفس آن‌ها را در طول شب بپوشانید.

گذاشتن جعبه‌ی لانه
گذاشتن جعبه‌ی لانه

کنترل نور، گرما و رطوبت

قفس پرنده را در نزدیکی نور خورشید بگذارید. توجه داشته باشید که قفس نباید در زیر نور مستقیم خورشید باشد. گذاشتن قفس در نور مستقیم آفتاب باعث گرمازدگی آن‌ها می‌شود و در نگهداری مرغ مینا به مشکل برمی‌خورید.

دمای مناسب برای مرغ مینا دمای اتاق است. درواقع دمایی در حدود ۲۴ درجه سانتی‌گراد برای آن‌ها مناسب است. می‌توان آن‌ها را در دمایی کمی خنک‌تر نیز نگهداری کرد.

دور از پرندگان کوچک‌تر

مرغ مینا می‌تواند به پرنده‌های کوچک‌تر حمله کند؛ بنابراین پرنده‌های نوع دیگر را در قفسی جداگانه نگهداری کنید.

آن‌ها بعضی وقت‌ها با مرغ‌های مینای دیگر به‌طور مشترک زندگی خواهند کرد. اگر به دنبال یک جفت مینایی می‌گردید این زندگی مشترک می‌تواند نشانه‌ی خوبی باشد.

قرار دادن قفس در جای شلوغ

مرغ‌های مینا بسیار اجتماعی هستند. از فعالیت انسان‌ها لذت می‌برند. آن‌ها را در مکانی قرار دهید که بتوانند با چندین نفر صحبت کنند. با رعایت این نکته در نگهداری مرغ مینا، آن‌ها می‌توانند مهارت گفتگویشان را تقویت کنند.

آن‌ها می‌توانند رابطه‌ای بسیار قوی با فردی که قفس را تمیز می‌کند، برقرار کنند. کسی که به آن‌ها غذا می‌دهد نیز رابطه‌ی بسیار قوی‌ای می‌تواند با آن‌ها داشته باشد. مرغ‌های مینا حافظه‌ی بسیار قوی‌ای نیز دارند.

آن‌ها بدرفتاری‌ها را به‌خوبی به یاد می‌آورند. کینه به دل می‌گیرند، اگر فردی وجود داشته باشد که شباهت به شخصی داشته باشد که با آن‌ها بدرفتاری کرده، از او متنفر خواهند بود.

آب و حمام مرغ مینا

یک ظرف آب را در قفس نگهداری کنید. مرغ‌های مینا آب زیادی نمی‌خورند چراکه آن‌ها آب مورد نیازشان را از غذا دریافت می‌کنند.

بااین‌حال آن‌ها باید مقداری آب بخورند. دسترسی آن‌ها به آب برای استحمام نیز در نگهداری مرغ مینا بسیار مهم است. مرغ‌های مینا روزانه دو بار حمام می‌کنند. این پرهای آن‌ها را تمیز و سلامت نگه می‌دارد.

حمام می‌تواند برای پرهای آن‌ها رطوبت فراهم کند. سیستم‌های گرمایشی و تهویه‌های هوا در خانه می‌توانند باعث خشکی پوست پرنده شوند؛ بنابراین حمام گزینه‌ی خوبی برای جلوگیری از خشکی است.

شما می‌توانید برای مرغ مینا یک اسپری آب نیز تهیه کنید. پرهای پرنده را با اسپری مرطوب کنید. پرنده را در زیر دوش آب نگذارید. چراکه فشار آب ممکن است به پرنده آسیب برساند. به مرغ‌های مینا باید آب مقطر داده شود و نه آب شیر.

حمام دادن مرغ مینا
حمام دادن مرغ مینا

در این مقاله حمام دادن مرغ مینا به‌طور جامع به حمام دادن مرغ مینا پرداخته‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم آن را نیز مطالعه کنید.

رژیم غذایی با آهن کم

مرغ‌های مینا نمی‌توانند آهن را در بدنشان ذخیره کنند؛ بنابراین رژیم غذایی در نگهداری مرغ مینا باید آهن کمی داشته باشد. البته نباید غذای آن‌ها به گونه‌ای باشد که هیچ آهنی داخل آن نباشد.

اگر به آن‌ها غذای کارخانه‌ای و بسته‌بندی شده می‌دهید به کم بودن آهن آن توجه کنید. مقدار آهن داخل غذا و غذاهای فشرده شده‌ی آن‌ها باید ۱۵۰ بر یک میلیون باشد.

غذاهای فشرده شده یا پلت‌ها باید ۶۰ درصد از رژیم غذایی پرنده را شامل شوند. مرغ‌های مینا از خوردن میوه نیز لذت می‌برند. انجیر، پرتقال، سیب، انگور، آلو، موز شیرین، هلو، انبه، آناناس، گلابی و هندوانه از میوه‌هایی هستند که آن‌ها می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

به آن‌ها زیاد موز ندهید چراکه موز مقدار زیادی شکر دارد. به آن‌ها میوه‌هایی که خشک شده‌اند و آهن زیادی دارند ندهید.

نکته

برای مثال به آن‌ها مویز ندهید. توجه داشته باشید که حتماً دانه‌ها را از میوه‌ها جدا کنید. دانه‌ها می‌توانند باعث مسمومیت پرنده بشوند.

به آن‌ها سبزیجاتی که آهن زیادی دارند هم ندهید تا در نگهداری مرغ مینا به مشکل نخورید. توجه داشته باشید که به آن‌ها نخود، سیب‌زمینی شیرین و بروکلی ندهید.

میوه‌ها را در اندازه‌ای که پرنده بتواند بخورد بدهید. چراکه مرغ‌های مینا غذای خود را نمی‌جوند. آن‌ها از خوردن حشرات نیز لذت می‌برند. به‌عنوان مثال جیرجیرک حشره‌ای است که آن‌ها می‌توانند بخورند.

حشرات باید کمتر از ۵ درصد از رژیم غذایی آن‌ها را شامل شود. غذاهای خورده نشده را از قفس آن‌ها خارج کنید. چراکه غذاها ممکن است فاسد شوند.

مکمل غذایی

اگر رژیم غذایی مرغ مینای شما کمتر از ۶۰ درصد آن از پلت یا غذای فشرده شده تشکیل شده باشد باید مکمل‌های غذایی گوناگونی را برای او در نظر بگیرید.

بدون مکمل غذایی، پرنده ممکن است دچار کمبود ویتامین، مواد معدنی و آمینواسیدها شود.

به آن‌ها اسباب‌بازی بدهید!

اسباب‌بازی می‌تواند نقش مهمی را در نگهداری مرغ مینا ایفا کند. مرغ‌های مینا پرندگان باهوشی هستند. آن‌ها از بازی کردن با اسباب‌بازی‌ها لذت می‌برند. آینه و زنگ نیز می‌توانند به‌عنوان اسباب‌بازی‌های آن‌ها عمل کنند.

اسباب‌بازی، آن‌ها را شاد و راضی نگه می‌دارد. از اسباب‌بازی‌هایی که از طناب ساخته شده‌اند پرهیز کنید؛ چراکه آن‌ها می‌توانند به زبان یا ناخن‌های پای آن‌ها گیر کنند.

دادن اسباب بازی به مرغ مینا
دادن اسباب بازی به مرغ مینا

خارج از قفس

مرغ‌های مینا احتیاج به فعالیت دارند. آن‌ها باید روزانه مدت‌زمانی را خارج از قفس باشند. قبل از اینکه پرنده‌تان را از قفس بیرون بیاورید باید مواردی را چک کنید. باید ابتدا درها و پنجره‌ها را ببندید. پنکه‌ها را خاموش کنید.

روی آب‌ها را بپوشانید. مطمئن شوید که هیچ شکارچی‌ای مثل گربه در خانه وجود ندارد. ممکن است در نگهداری مرغ مینا، شما بخواهید بال‌های پرنده را بچینید.

به یاد داشته باشید که در صورت نچیدن پرهای بال، پرنده ممکن است تعادل خودش را از دست بدهد. او در این شرایط نمی‌تواند درست بر روی زمین فرود بیاید و این می‌تواند باعث جراحت و حتی مرگ پرنده شود.

آشنا کردن پرنده با چیزهای مختلف

مرغ‌های مینا وقتی جوان هستند بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. شما باید آن‌ها را اجتماعی کنید. برای این کار آن‌ها را با افراد جدید و چیزهای جدید آشنا کنید.

در سال ابتدایی زندگی‌شان، آن‌ها را با افراد جدید مثلاً یک بچه یا چیزهای جدید آشنا کنید. با مرغ مینا سفر کنید. این باعث می‌شود که مرغ مینا آرام‌تر و اجتماعی‌تر باشد. همچنین باعث می‌شود پرنده ترس کمتری داشته باشد.

با خواندن مقاله زیر با مرغ مینا هندی بیشتر آشنا شوید:مرغ مینا هندی

سخن پایانی

امیدواریم از خواندن مقاله نگهداری مرغ مینا استفاده کرده و راضی بوده باشید. پیشنهاد می‌کنیم برای خرید و فروش انواع پرنده به سایت واسط کالا مراجعه کنید.

همچنین شمامی‌توانید با نصب اپلیکیشن واسط کالا، خریدی آسان و بدون صرف زمان و هزینه ی بالا داشته باشید. خواندن مقالات مرتبط دیگر را در وبلاگ واسط کالا از دست ندهید.


منابع:
thesprucepets.com

wikihow.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *