عوارض کاشت ناخن

عوارض کاشت ناخن

رویای داشتن ناخن‌های بلند و هم‌اندازه بسیار شیرین به نظر می‌رسد. همچنین داشتن یک لاک ماندگار و زیبا، انسان را به کاشت ناخن ترغیب می‌کند. اکثر خانم‌ها برای داشتن ناخن‌های بلند و زیبا اهمیت ویژه‌ای قائل هستند. همان‌طور که می دانید کاشت ناخن بسیار رواج پیداکرده است و زنان پول‌های کلانی را در این راه خرج می‌کنند. گاهی اوقات سلامتی خود را نیز به خطر می اندازند و عوارض کاشت ناخن را به جان می‌خرند.
همانند اکثر موارد آرایشی، عوارض کاشت ناخن بسیار زیاد است. پس بهتر است قبل از اقدام به این کار خطرات ناشی از آن را جدی بگیرید. ما در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار بدهیم.

مواد تشکیل‌دهنده اکریلیک و ناخن مصنوعی

مواد شیمیایی استفاده‌شده برای استفاده از ناخن‌های مصنوعی و اکریلیک بسیار پرضرر هستند. آن‌ها شامل مواد شیمیایی و پرضرری مانند رزین‌ها و فرمالدئید هستند که تحقیقات نشان داده است که باعث سرطان می‌شوند.
قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی برای مدت‌زمان طولانی از طریق ناخن می‌تواند باعث از بین رفتن کامل ناخن در اثر تخریب ماتریس ناخن شود.

افزایش احتمال جدا شدن ناخن از بستر

پیوند بین ناخن مصنوعی و یک ناخن طبیعی بسیار قوی‌تر از پیوند بین یک ناخن طبیعی و بستر ناخن است. اگر ناخن از بستر ناخن جدا شود، آن شکاف یا زخم، یک محیط غنی، مرطوب و گرم و مناسب برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها فراهم می‌کند و درنتیجه منجر به عفونت می‌شود.

بعد کاشت بعضی افراد سعی می‌کنند از ناخن‌های خود استفاده ابزاری نادرست کنند مانند باز کردن درب قوطی یا غیره. این کار بسیار خطرناک است و ممکن است سبب جدا شدن ناخن طبیعی از بستر ناخن شود. هرچه ناخن کاشته شده بلندتر باشد، احتمال بلند شدن ناخن از بستر بیشتر می‌شود.

ناخن‌های کاشت شده با اکریلیک

یکی دیگر از موادی که با آن‌ها کاشت ناخن انجام می‌شود مواد اکریلیک هستند. این مواد جنس مقاوم و بسیار محکمی دارند و همیشه در معرض شکستن هستند.

اگر ناخن‌های کاشته شده با اکریلیک بشکنند ممکن است صدمات شدیدی به بافت ناخن وارد شود. کاشت ناخن با اکریلیک منجر به شکستگی جدی ناخن، عفونت و از بین رفتن ناخن طبیعی می‌شود.

پس اگر شما روزانه با کارهای دستی یا ابزارهای مختلف سروکار دارید بهتر است برای عدم مبتلا شدن به عوارض کاشت ناخن از این کار صرف‌نظر کنید و به ناخن‌های کوتاه و طبیعی خود قانع باشید.
همچنین واکنش‌های آلرژیک که با کاشت ناخن‌های اکریلیک گزارش‌شده است منجر به التهاب جدی و نازک شدن ناخن می‌شود. مدت‌زمان درد و حساسیت و بهبودی کامل ممکن است بیش از یک سال طول بکشد.

عوارض کاشت ناخن
ناخن‌های کاشت شده با اکریلیک

بعضی بیمارستان‌ها به دلیل خطر آلودگی بیماران به کارمندان خود اجازه نمی‌دهند که کاشت ناخن انجام دهند. در اواخر دهه ۹۰ چندین مورد مرگ نوزادان نارس گزارش‌شد که دلیل اصلی آن عفونت ناخن ناشی از کاشت اکریلیک بود که توسط یک پرستار منتقل شد.

توجه به نکات هنگام کاشت ناخن

توجه داشته باشید که برخی از آرایشگاه‌های ناخن از مواد سمی و غیرقانونی به نام MMA در چسب‌های ناخن استفاده می‌کنند.
MMA (متیل متاکریلات) می‌تواند به ریه‌ها آسیب جدی برساند و همچنین به ناخن‌های طبیعی شما آسیب دائمی می‌رساند. MMA ماده‌ای است که بعضی‌اوقات در مونومرهای مایع وجود دارد و برای تقویت ناخن مصنوعی استفاده می‌شود.

باید به مشتریان در مورد خطرات مرتبط با MMA ازجمله واکنش‌های شدید آلرژیک، از دست دادن احساس دائمی در نوک انگشتان، آسیب ناخن، تغییر شکل و مشکلات تنفسی یا تحریک چشم، بینی و گلو هشدار داده شود.

سازمان غذا و داروی آمریکا MMA را به‌عنوان ماده‌ای سمی و مضر طبقه‌بندی می‌کند و استفاده از آن را در سالن‌های زیبایی نامناسب دانسته است. حتی بااین‌وجود، بعضی از سالن‌ها هنوز از مونومرهای مایع حاوی MMA استفاده می‌کنند.

جلوه دادن ناخن‌ها بدون کاشت ناخن

امروزه برخی از لاک‌های ناخن طبیعی و سازگار با محیط‌زیست می‌توانند جلوه شگفت‌انگیزی به شما بدهند. اگر از ناخن‌های خود به‌خوبی مراقبت کنید و به‌طور هفتگی مانیکور انجام دهید. می‌توانید بدون به خطر انداختن سلامتی خود، ناخن‌های خود را زیبا جلوه دهید و از مضرات کاشت ناخن در امان بمانید.

انتخاب محصولات زیبایی ارگانیک، یکدیگر از راه‌های مناسب جهت داشتن ناخن‌های زیبا است. لاک‌های غیر سمی پریتی اولین خط تولید لاک‌های غیر سمی را برای کودکان ارائه می‌دهد.
لاک‌های پریتی همه غیر سمی و فاقد تولوئن، فاقد DHB و فورمالدئید هستند. پریتی یک لاک ناخن بسیار عالی است که حاوی سویا است. نه‌تنها ۱۰۰ درصد قابل‌تجزیه بیولوژیکی، غیر سمی و غیر سرطان‌زا است. در یک بطری به سبک دارو نیز قرار دارد که کاملاً قابل بازیافت و استفاده مجدد است.

انواع ناخن‌های مصنوعی

ناخن‌های مصنوعی، از مواد مختلفی ساخته می‌شوند که می‌توانند به ناخن‌های طبیعی و سالم شما آسیب برسانند و گاهی اوقات موجب عفونت شوند.
انواع محبوب ناخن مصنوعی شامل ناخن‌های اکریلیک و ژله‌ای است. هر دو با انواع اکریلیک ساخته می‌شوند، اما ناخن‌های ژله‌ای به تثبیت با نور ماورا بنفش نیاز دارند.

عوارض کاشت ناخن
انواع ناخن های مصنوعی

دلایل ایجاد عفونت در کاشت ناخن

هنگامی‌که ناخن مصنوعی آسیب دید یا با رشد ناخن‌های طبیعی شما، شکافی بین ناخن مصنوعی و ناخن طبیعی ایجاد شود. این شکاف یک محیط گرم و مرطوب را جهت رشد باکتری‌ها و ایجاد عفونت فراهم می‌کند.

یکی دیگر از مواردی که منجر به عفونت ناخن‌های کاشت شده می‌شود این است که ناخن‌های مصنوعی بیش‌ازحد بلند یا سفت باشند، یا ناخن‌ها با ابزار غیربهداشتی کاشته شوند.
همچنین ممکن است به اجزای ناخن مصنوعی یا مواد موجود در چسب مخصوص ناخن حساسیت داشته باشید. علائم ناشی از عفونت ناخن شامل قرمزی، تورم و چرک است.

حداقل رساندن مضرات ناشی از کاشت ناخن

اگر می‌خواهید در سالن‌های زیبایی کاشت ناخن را انجام دهید، باید اقداماتی را جهت حداقل رساندن خطرات و عوارض کاشت ناخن انجام دهید.

  • به سالن‌هایی که دارای مجوز دولتی هستند بروید.
  • این کار را به تکنسین‌های دارای مجوز و باتجربه بسپارید.
  • مطمئن شوید که تکنسین ناخن شما به‌خوبی تمام ابزارهای موردنیاز در طول زمان کاشت ناخن را استریل کرده و دست‌های خود را به‌خوبی شسته است.

اگر می‌خواهید در خانه کاشت ناخن انجام دهید بهتر است برای جلوگیری از مضرات کاشت ناخن، نکات ایمنی موجود در فضای بسته را رعایت کنید و در قسمتی با تهویه مناسب کارکنید.
در طی مراحل کاشت ناخن از پوست اطراف ناخن‌های خود در برابر مواد شیمیایی محافظت کنید.

آسیب و مضرات ناشی از کاشت ناخن

کاشت ناخن بر روی ناخن‌های شکننده، نرم یا آسیب‌دیده می‌تواند مشکلات موجود را بدتر کند.
برای چسباندن ناخن‌های اکریلیک (نوعی ناخن مصنوعی)، باید سطح ناخن‌های طبیعی شما کاملاً صاف و هموار باشد به همین دلیل باید با کمک سوهان آن را صاف و هموار کنید.

این اقدام ناخن‌های طبیعی شما را نازک می‌کند و باعث ضعیف شدن ناخن‌ها می‌شود. همچنین مواد شیمیایی موجود در محصولاتی که برای استفاده از ناخن مصنوعی استفاده می‌شود می‌تواند باعث تحریک پوست اطراف ناخن‌ها و سایر نقاط شود.

لیست مضرات کاشت ناخن به اینجا ختم نمی‌شود. برای از بین بردن ناخن‌های مصنوعی و برداشتن ناخن‌های کاشت شده، غالباً باید ناخن‌ها در استون خیس بخورید تا جدا شوند.
اگر می‌خواهید همیشه ناخن‌های کاشته شده داشته باشید باید هر ۲ تا ۳ هفته یک‌بار برای ترمیم ناخن‌های خود اقدام کنید تا قسمت خالی که با رشد ناخن‌های طبیعی شما ایجاد می‌شود را پرکنید.

آسیب و مضرات
آسیب و مضرات ناشی از کاشت ناخن

درنتیجه مضرات کاشت ناخن برای شما بسیار زیاد است و می‌تواند به ناخن‌های طبیعی شما آسیب جدی برساند.
به‌طورکلی، انجام کاشت ناخن می‌تواند ناخن‌های شما را نازک، شکننده و خشک کند.

نکاتی جهت کاهش عوارض کاشت

هنوز هم بعضی از افراد عاشق ظاهر ناخن‌های کاشت شده هستند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید، این نکات می‌تواند به شما در کاهش مضرات کاشت ناخن کمک کند.

  • به‌جای کاشت ناخن‌های اکریلیک، ناخن‌هایی را انتخاب کنید که حالت ژله‌ای دارند. آن‌ها انعطاف بیشتری دارند و ناخن‌های شما کمی راحت‌ترند، یعنی ناخن‌های شما کمتر ترک می‌خورند و می‌شکنند.
  • به سالنی بروید که از چراغ پخت LED به‌جای نور پخت UV استفاده می‌کند. ناخن‌های ژله‌ای برای سفت شدن به نور ماوراءبنفش (UV) نیاز دارند.
  • LED نسبت به نور اشعه ماورا بنفش، سطح کمتری از اشعه UV را ساطع می‌کند. یک چراغ LED نیز سریع‌تر پخت می‌کند که باعث می‌شود میزان اشعه ماورا بنفش شما کاهش یابد.
  • از تکنسین ناخن خود بخواهید که از حذف کوتیکول های اطراف ناخن صرف‌نظر کند. کوتیکول از ناخن‌ها و پوست اطراف ناخن شما در برابر عفونت محافظت می‌کند و جدا کردن آن کار درستی نیست.

وقتی کوتیکول های خود را اصلاح یا حذف می‌کنید، راه ورود باکتری‌ها و سایر میکروب‌ها به داخل بدن راحت‌تر می‌کنید. باعث ایجاد عفونت می‌شوید و درمان عفونت ممکن است مدت‌زمان زیادی طول بکشد.
اگر عاشق ظاهر ناخن‌های کاشت شده و ناخن مصنوعی هستید، فقط برای موارد خیلی خاص کاشت ناخن را انجام دهید.
اگر فقط برای موقعیت‌های خاص کاشت انجام دهید می‌توانید عوارض و مضرات کاشت ناخن را کاهش دهید و به ناخن‌ها خود فرصت دهید تا خود را ترمیم کنند.

مضرات احتمالی کاشت ناخن

کاشت و نگهداری از ناخن‌های کاشت شده نسبت به ناخن‌های واقعی خطرات و عوارضی در پی دارد که شامل موارد زیر است:

واکنش آلرژیک و بروز حساسیت

مواد شیمیایی مورداستفاده برای کاشت ناخن یا برداشتن و از بین بردن کاشت ناخن می‌توانند پوست شما را تحریک کنند.
هنگام بروز حساسیت ممکن است شما قرمزی، چرک یا تورم در اطراف ناخن‌های خود را مشاهده کنید.

عفونت‌های باکتریایی یا قارچی

یکی دیگر از مضرات کاشت ناخن که باید آن را جدی گرفت عفونت‌های باکتریایی یا قارچی است. اگر به ناخن‌های کاشت شده ضربه‌ای بخورد و یا آن‌ها را به‌جایی بکوبید ممکن است ناخن طبیعی شما از بستر خود جدا شود و باعث عفونت شود.

عوارض کاشت ناخن
عوارض کاشت ناخن

میکروب‌ها، مخمر یا قارچ‌ها می‌توانند وارد شکاف شده و در بستر ناخن رشد کنند. معمولاً عفونت باکتریایی ناخن‌های شما را به رنگ سبز می‌کند.

قارچ ناخن باعث می‌شود ناخن شما دچار لکه‌های سفید یا زرد شود. ناخن ممکن است به‌مرورزمان ضخیم و در موارد شدید خرد شود. در صورت مشکوک بودن به عفونت سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

ناخن‌های ضعیف و شکننده

برای از بین بردن ناخن‌های کاشت شده با اکریلیک یا ژل، انگشتان شما را به مدت ۱۰ دقیقه یا بیشتر در استون خیس می‌کنند. این ماده شیمیایی ناخن‌های طبیعی شما را بسیار خشک و شکننده می‌کند و می‌تواند پوست را دچار التهاب کند.

درنتیجه هنگامی‌که ناخن‌های کاشت شده شما باید برداشته شوند، ناخن‌های طبیعی بسیار نازک، شکننده و ضعیف می‌شوند.

نکات کمکی

اگر عاشق ظاهر ناخن‌های کاشت شده هستید، این نکات می‌تواند به شما کمک کند تا با خیال راحت از ناخن‌های خود لذت ببرید و از عوارض و مضرات کاشت ناخن در امان بمانید.

  • اگر قبلاً قارچ ناخن داشته‌اید، از انجام کاشت ناخن پرهیز کنید.
  • از ناخن‌های کاشت شده برای پوشاندن مشکلات و عیب‌های ناخن خود استفاده نکنید.
  • از ناخن‌هایی مصنوعی استفاده کنید که انعطاف بیشتری دارند.
  • از آرایشگر خود بخواهید کوتیکول ها را زیادی از بین نبرد و آن‌ها را عقب نبرد. کوتیکول ها از ناخن‌های شما در برابر عفونت محافظت می‌کنند.
  • سالنی را انتخاب کنید که ژل کاشت ناخن و لاک را با چراغ‌های LED پخت کند که دارای نور ماورا بنفش کمتری است. قبل از رفتن به زیر چراغ، یک ضد آفتاب با طیف گسترده (UVA / UVB) به دست خود بمالید.
  • حتماً بعدازاینکه ناخن‌های شما در استون خیس خورد، از مرطوب‌کننده مناسب برای ناخن‌های خود استفاده کنید.
  • هرچند ماه یک‌بار پس از انجام کاشت ناخن به ناخن‌های طبیعی خود استراحت دهید تا ناخن‌های طبیعی شما در برابر مواد شیمیایی بتوانند نفس بکشند و بهبود یابند.
عوارض کاشت ناخن
استراحت دادن به ناخن ها

کلام آخر

اگر سلامتی ناخن‌ها و زیبای دستانتان برای شما اهمیت دارد بهتر است از انجام کاشت ناخن صرف‌نظر کنید. زیرا خطرات و مضرات کاشت ناخن بسیار بیشتر از فواید آن است. ممکن است خطرات جبران‌ناپذیری برای شما به وجود بیاورد. بنابراین قبل از اقدام به انجام کاشت ناخن یک‌بار به‌خوبی به آن فکر کنید و عواقبش را در نظر بگیرید.

درنتیجه سعی کنید به ناخن‌های خود رسیدگی کنید و آن‌ها را با روغن‌های گیاهی تقویت کنید. یا آن‌ها را به‌طور مرتب مانیکور کنید تا دیگر نیازی به انجام کاشت ناخن نداشته باشید و از مضرات کاشت ناخن در امان بمانید.

به پایان مقاله عوارض کاشت ناخن رسیدیم، امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر به این موضوعات علاقه دارید پیشنهاد می‌کنم مطالعه مقالات مرتبط در سایت واسط پت را از دست ندهید. همچنین فراموش نکنید که با دانلود اپلیکیشن واسط کالا می‌توانید اجناس دست‌دوم و یا حیوانات خانگی خود را باقیمت مناسب خریدوفروش کنید. از اینکه با واسط پت همراه بودید سپاسگزاریم!
منابع:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *