آموزش تعمیر کفش پاره

چگونه کفش پاره را درست کنیم؟ روش های تعمیر کفش

در این مقاله سعی داریم آموزش تعمیر کفش پاره و روش‌های تعمیر کفش کهنه را با هم بیاموزیم.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که کفشی را خریده باشید و پس از مدتی استفاده متوجه شده باشید که قسمتی از آن پاره شده است.

حالا نمی‌دانید با این کفش چه کار کنید. نه آنقدر کهنه شده است که بتوانید آن را دور بیندازید و نه آنقدر سالم است که بتوانید از آن استفاده کنید. تنها راهی که به نظرتان می‌رسد این است که آن را تعمیر نمایید.

یکی از روش‌های تعمیر کفش کهنه این است که آن را به یک پینه دوز یا همان کفاش خودمان بسپارید تا آن را برای شما تعمیر کرده و قابل استفاده نمایید.

یا این که خودتان دست به کار شوید و با فوت و فن‌هایی که بلد هستید کفش را تعمیر کنید.

البته در بسیاری از موارد ترجیح می‌دهید راه دوم را انتخاب کنید. چرا که هم پول تعمیرکفش در جیبتان می‌ماند و هم مجبور نیستید که هِلِک و هِلِک راه افتاده و از این و آن آدرس یک کفاش ماهر را بپرسید و تعمیر کفشهای نازنین‌تان را به او بسپارید.

نکات مهم در مورد آموزش تعمیر کفش پاره

برای ترمیم کفش در خانه باید فوت و فن‌های این کار را یاد بگیرید. یادگیری فوت و فن‌های ترمیم کفش با صرف زمان اندکی امکان‌پذیر است.

اگر باور ندارید، این مقاله را بخوانید. پس از مطالعه این مقاله، شما را با نحوه آموزش تعمیر کفش پاره همچون کفش کتانی، کفش اسپرت و غیره.

روش ترمیم زیره کفش، تعویض کف کفش، دوختن کفش پاره و ترمیم پاشنه کفش آشنا می‌کنیم. خواهید دید که به راستی چقدر ترمیم کفش در خانه کار آسانی است.

برای این که آموزش تعمیر کفش پاره را بیاموزید ابتدا لازم است به نکته زیر توجه نمایید:

تعمیر یک کفش پاره زمانی امکان‌پذیر است که یک بدنه یا یک قسمت از کفش سالم باشد.

وسایل مورد نیاز برای تعمیر کفش

برای تعمیر کفش، نیاز به وسایل و ابزارهایی دارید که در زیر به نام برخی از آنها اشاره شده است:

  • انواع میخ: میخ تل، میخ کبریتی و میخ سیابنفش.
  • انواع نخ کفاشی: نخ دور دوزی، نخ رویه دوزی
  • انواع چسب: چسب فرنگی( صنعتی، آهن)، دست‌ساز، پیو و پنجگی.
  • انواع کفی: تکستون، چرمی و مصنوعی.
  • انواع سرپاشنه زنانه و مردانه: حاضری و غیرحاضری.
  • انواع سمباده
  • اَسِتون
  • تینر یا بنزین
  • انواع بند کفش: بلند یا کوتاه
  • انواع واکس: واکس جامد، مایع و اسپری( در رنگ‌های مختلف).
  • انواع سوزن: معمولی و درشت
  • برس‌های واکس زنی یا فرچه
  • قیچی
وسایل مورد نیاز
وسایل مورد نیاز تعمیر کفش

البته لازم به ذکر است که شما برای تعمیر کفش کهنه‌ی خود به تمامی وسایل و ابزارهای فوق نیاز ندارید.

بسته به اینکه کدام قسمت از کفش شما نیاز به تعمیر دارد، وسایل مورد استفاده، متناسب با آن نیاز است.

در ادامه در مورد روش‌های تعمیر کفش کهنه صحبت می‌کنیم.

روش‌های تعمیر کفش کهنه

برای آموختن روش‌های تعمیر کفش کهنه باید ببینیم کدام قسمت از کفش ما نیاز به تعمیر دارد: رویه یا کف.

چرا که روش‌های به کار برده برای تعمیر قسمت رویه کفش با روش‌های به کار برده برای تعمیر کف کفش با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

تعمیرکفش با کف سوراخ

برای آموزش تعمیر کفش پاره با کف سوراخ می‌توانید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • یک دستمال مرطوب بردارید و با استفاده از آن اطراف کفش، زیر کفش و اطراف حفره ایجاد شده را با دقت تمیز نمایید. اگر از چسب تعمیر کفش که معمولاً برای تعمیر پاشنه شل شده به کار می‌رود، برای پُر‌کردن حفره و سوراخ ایجاد شده استفاده می‌نمایید. توجه داشته باشید که حفره پس از پر شدن دوباره قابل رؤیت خواهد بود.
  • با استفاده از یک سمباده کاغذی اطراف سوراخ را سمباده بکشید. هر چقدر که این کار را خوب انجام دهید به جذب بهتر چسب کمک کرده‌اید.
  • کفی داخل کفش را درآورید و روی حفره را از داخل کفش با نوار چسب‌هایی که در لوله‌کشی‌های آب مورد استفاده قرار می‌گیرند بپوشانید.
  • کف کفش را برگردانید و با استفاده از چسب تعمیر کفش داخل سوراخ را پر کنید.
  • برای اینکه چسب زودتر خشک شود، از یک قطعه یخ استفاده کنید. آن را روی چسب بگذارید. با این کار چسب خیلی سریع خشک خواهد شد.
  • برای این که چسب به طور کامل خشک شود به ۲۴ ساعت زمان نیاز دارید. در این مدت باید کفش را در سطحی صاف و بدون لغزش قرار دهید.
  • بعد از این که این زمان سپری شد، دوباره کف کفش را با استفاده از کاغذ سمباده، سمباده بزنید. کار سمباده زدن را تا جایی ادامه دهید که هیچ برآمدگی از چسب روی کف کفش باقی نماند و نیز قابل مشاهده و لمس نباشد.

تعمیر پاشنه شکسته

گاهی اوقات ممکن است پاشنه کفش شما لق شود و یا بشکند و شما به دنبال روش‌های تعمیر کفش کهنه باشید. برای این که جلوی کنده شدن آن را بگیرید، سعی کنید روی پنجه‌ها راه بروید.

با این کار وزن بدن خود را از روی پاشنه برداشته‌اید. به محض رسیدن به خانه با استفاده از راهکارهای زیر پاشنه کفش خود را تعمیر نمایید:

آموزش تعمیر کفش پاره
تعمیر پاشنه شکسته
  • اگر میخ پاشنه کفش شما از جا درآمده است. آن قسمت از میخ که در بیرون قرار گرفته است را چسب بزنید، سپس میخ را در داخل سوراخ فرو کنید و پاشنه کفش را محکم نگه دارید تا چسب به طور کامل خشک شود.
  • اگر در ساخت پاشنه کفش شما از چسب به جای میخ استفاده شده است. ابتدا باید چسب‌های خشک شده را از روی آن تمیز کنید، سپس روی آن دوباره چسب بزنید و پاشنه را محکم در جای خودش نگه دارید تا خوب بچسبد.
  • برای تعمیر پاشنه شکسته باید محل مورد نظر را با دقت تمیز و خشک کنید. کف و پاشنه را خوب سمباده بکشید و در نهایت از چسب مخصوص کفش برای چسباندن پاشنه استفاده کنید.

برای این که مطمئن شوید پاشنه محکم خواهد چسبید، از یک چکش استفاده کنید.

همچنین برای اطمینان بیشتر می‌توانید از یک محکم کننده پاشنه که کف و زیره کفش را به هم متصل می‌کند به مدت ۲۴ ساعت استفاده کنید.

بعد از ۲۴ ساعت می‌توانید نگه دارنده را جدا کنید. با کمک انگشتان خود مرز کف کفش و پاشنه را بررسی نمایید.

تعمیر رویه کفش

چنانچه رویه کفش شما پاره شده باشد، با استفاده از پارچه‌ها می‌توانید رویه پاره کفش خود را تعمیر نمایید.

برای این کار به مقداری پارچه، قیچی، قلم‌مو، اسپری چسب و چسب چوب نیاز دارید. پس از تهیه این وسایل می‌توانید تعمیر رویه کفش خود را طبق مراحل زیر انجام دهید:

  • روی کفش و نیز پارچه را اندازه بگیرید. اندازه پارچه باید بزرگتر از کفش باشد. البته بعد از اتمام کار قسمت‌های اضافی آن را باید با قیچی ببرید.
  • بعد از اندازه‌گیری، با کمک چسب اسپری یک لایه چسب روی پارچه بزنید و آن را از قسمت پنجه کفش، روی کفش قرار دهید. پارچه را با دست روی کفش صاف کنید. این کار باید در تمامی قسمت‌های کفش انجام شود ( این کار را دور تا دور کفش انجام دهید). بعد از یک ساعت که چسب کاملاً خشک شد قسمت‌های اضافی پارچه را ببرید.
  • مقداری چسب چوب را به آب آغشته کنید و با قلم‌مو روی پارچه بمالید. می‌توانید قسمت‌هایی از پارچه را که به طرف داخل کفش برگردانده می‌شود را با چسب حرارتی به کفش بچسبانید. با این کار هم پارگی کفش شما ترمیم می‌شود و هم کفشی با طرحی جدید خواهید داشت.
تعمیر رویه
تعمیر رویه کفش

تعمیر کفش ساییده،خراشیده و لکه‌دار شده

در برخی موارد نیز ممکن است کفش شما ساییده، خراشیده و یا لکه دار شود. برای تعمیر این کفش‌ها نیز می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده نمایید:

  • ابتدا جنس کفشتان را مشخص کنید. این کار به این منظور صورت می‌گیرید که برای هر کفشی موادی که مناسب آن است استفاده کنید. البته کفش جیر، کتان، چرم و الیاف مصنوعی از جمله کفش‌هایی هستند که می‌توان از هر مواد پاک کننده‌ای برای تمیزی آنها استفاده کرد.
  • می‌توانید از خمیر دندان و یک مسواک برای تمیز کردن لکه‌هایی که روی کفش ایجاد شده‌اند، استفاده کنید. برای این کار مسواک را خیس کنید و روی آن خمیر دندان بزنید. با حرکت دایره‌ای و فشار ملایمی که روی کفش وارد می‌کنید، لکه‌های روی کفش را تمیز نمایید. هر چقدر خمیر دندان بیشتر کف کند به همان اندازه عملکرد بهتری خواهد داشت.

پاک کردن لکه‌های کفش پارچه‌ای

اگر جنس کفش شما پارچه‌ای باشد، می‌توانید از مخلوط جوش شیرین و آب استفاده کنید.

برای این کار مقداری جوش شیرین را با آب مخلوط کنید و با استفاده از مسواک روی کفش بمالید.

اگر این کار مؤثر نبود، خودِ کفش را خیس کنید. جوش شیرین را مستقیماً روی آن بریزید و با مسواک روی آن را تمیز نمایید.

رفع خراش کفش جیر

چنانچه کفش جیر شما خراشیده شده باشد، می‌توانید با قرار دادن آن در حمام مشکل را حل نمایید.

کفش جیر وقتی در مجاورت بخار آب قرار بگیرد سریعتر تمیز می‌شود و از حالت کهنگی در می‌آید.

بعد از مدتی که کفش جیر شما در مجاورت بخار آب قرار گرفت، می‌توانید با استفاده از یک برس چرک آن را برطرف نمایید.

استفاده از چسب قطره‌ای برای چسباندن متعلقات کفش

اگر سگک، گل، مروارید و غیره از کفشتان جدا شده است و دنبال روش‌های تعمیر کفش کهنه هستید، می‌توانید با استفاده از چسب قطره‌ای آن را دوباره روی کفش خود بچسبانید.

مزیت استفاده از چسب قطره‌ای نسبت به سایر چسب‌های دیگر این است که از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار بوده، استحکام بیشتری دارد و سریعتر خشک می‌شود.

استفاده از پدهای لاک پاک کن

استفاده از پدهای لاک پاک کن که بدون اَسِتون هستند، نیز راهکاری برای تمیز کردن لکه‌های کفش است.

برای این کار پد لاک پاک کن را روی لکه بکشید. بعد از این که لکه پاک شد، کفش را آب بکشید.

پاک کردن لکه‌های ناشی از خراشیدگی

چنانچه لکه‌های ایجاد شده روی کفش ناشی از خراشیدگی باشند، می‌توانید از پاکن‌های سر مداد استفاده کنید.

برای این کار پاکن سر مدادی را که پیش از این استفاده نکرده‌اید، روی محل خراشیدگی بکشید. با این کار خراشیدگی کفش شما تا حدودی رفع می‌شود.

آموزش تعمیر کفش پاره
لکه‌های ناشی از خراشیدگی

چند راه برای از بین بردن خراش‌های کفش

  • استفاده از ماژیک مخصوص پارچه و یا مداد شمعی روش مناسبی برای پر کردن خراش‌های ایجاد شده روی کفش چرمی است. ماژیک‌های پارچه در رنگ‌های مختلفی وجود دارند و شما می‌توانید با توجه به رنگ کفش خود، یکی از این ماژیک‌ها را تهیه کرده و از آن برای پر کردن خراش‌های کفش خود استفاده نمایید.
  • اگر کفش شما ورنی است، می‌توانید از وازلین برای صاف و براق کردن آن استفاده نمایید. علاوه بر آن وازلین می‌تواند خراش‌های کفش ورنی شما را از بین ببرد.
  • با استفاده از یک اسفنج جادویی نیز می‌توانید خراشیدگی‌های روی کفش را از بین ببرید. برای این کار اسفنج را خیس کنید و روی کفش خود بکشید. اسفنج جادویی می‌تواند هر نوع لکی را که روی کفش ما ایجاد شده است از بین ببرد.
  • در بازار برای هر نوع کفشی پاک کننده‌هایی وجود دارد که شما می‌توانید با خریدن آنها خراش‌های روی کفش خود را از بین ببرید.
  • دستمال‌های مرطوب نیز اثر فوق‌العاده‌ای بر روی خراش‌های سطح کفش دارند. شما می‌توانید با استفاده از این دستمال‌ها هر نوع لکه‌ای را از روی کفش خود پاک نمایید.

روش‌هایی برای براق کردن کفش

  • استفاده از مخلوط سرکه سفید و نمک برای تمیز کردن لکه‌های کفش چرمی مؤثرند. اگر کفش چرمی شما لک شده است، می‌توانید با استفاده از مخلوط سرکه سفید و نمک آن را پاک نمایید.
  • در نهایت می‌توانید با استفاده از واکس، اسپری محافظ کننده کفش و یا پارافین از کفش خود در برابر خراش و لک محافظت نمایید.

نکاتی مهم در مورد آموزش تعمیر کفش پاره

البته آموزش تعمیر کفش پاره مانند هر کار دیگری نیاز به وقت دارد. هرچند که شما می‌توانید با استفاده از راهکارهای فوق کفش‌های پاره خود را تعمیر کنید، ولی در برخی مواقع پارگی کفش شما چنان عمیق است که برای ترمیم و تعمیر آن نیاز به چرخ‌ تعمیرات مخصوص دارید.

از طرفی ممکن است کفش شما از رویه یا زیره دچار پارگی شود. استفاده از نخ‌ها و سوزن‌های مخصوص که متناسب با ضخامت رویه کفش هستند، استفاده از دوخت‌های متناسب با نوع و محل پارگی، استفاده از ساتن یا شمعی برای تقویت قسمت پاره شده و … از جمله مواردی هستند که در درست کردن پارگی کفش باید در نظر گرفته شوند.

یادتان باشد پاهای شما به عنوان قلب دوم شما هستند. محافظت از آنها برای زندگی بهتر ضروری و لازم است.

بیایید با انتخاب کفش‌های خوب و مناسب تا حد بسیار زیادی از آنها محافظت نمایید. کفش مناسب کفشی است که کف، رویه، پاشنه و تهویه مناسب داشته باشد و هنگام پوشیدن آن فرد احساس راحتی نماید.

تعمیر کفش پاره
تعمیر کفش پاره

دوام و ماندگاری کفش

زمانی که توانستید کفش خوب و مناسب را پیدا کنید با رعایت نکات زیر به آن‌ها دوام و ماندگاری بیشتری بدهید:

  • بعد از استفاده از کفش‌ها، آن‌ها را در معرض هوا قرار دهید.
  • برای گرفتن رطوبت و عرق داخل کفش‌ها، داخل آن‌ها روزنامه باطله قرار دهید. با این کار شکل کفش را نیز حفظ خواهید کرد.
  • گرد و خاک روی کفش‌ها را مرتباً پاک کنید و آن‌ها را واکس بزنید. در صورتی که کفش شما بر اثر ساییدگی واکس نمی‌گیرد، قبل از واکس زدن تکه‌ای سیب زمینی خام روی آن بگذارید. این کار باعث می‌شود کفش شما واکس بگیرد و براق‌تر شود.
  • در صورت ایجاد خراش و یا ساییدگی کفش با تکنیک‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کرده‌ایم سریعاً آن را تعمیر نمایید.

چند نکته مهم

  • برای شست و شوی کفش خود می‌توانید از مایع ظرف‌شویی و شامپو فرش استفاده کنید. بعد از خشک شدن کفش‌ها می‌توانید روی آن‌ها اسپری مو بپاشید. با این کار کفش شما نوتر خواهد ماند.
  • هرگز پاشنه‌های کفش خود را نخوابانید. چرا که این کار باعث می‌شود تا کفش شکل و فرم خود را از دست بدهد و زودتر پاره شود.
  • چنانچه در ناحیه انگشت پا احساس ناراحتی و درد کردید حتماً کفی کفش خود را عوض کنید. چرا که کفی کفش‌ها به مرور زمان نازک شده و انگشتان شما را زخمی می‌کنند.
  • در نهایت سعی کنید با شناخت روش‌های تعمیر کفش برای انواع مختلف کفش‌ها و همچنین مواد مناسبی که برای تمیز کردن هر کدام به کار می‌روند دوام و ماندگاری کفش خود را بیشتر کنید. یادتان باشد شما نمی‌توانید برای تعمیر کفش چرمی از همان روشی استفاده کنید که برای تعمیر مثلاً کفش جیر یا مخملی به کار برده‌اید. در صورت اشتباه در انتخاب مواد مناسب برای تعمیر کفش کهنه خود، خواهید دید که کفش شما نه تنها خوب تعمیر نمی‌شود بلکه ظاهری نامناسب نیز به خود می‌گیرد.
دوام و ماندگاری کفش
دوام و ماندگاری کفش

رد آب بر روی چکمه‌ها

فریر میگوید: «وقت‌هایی که چکمه‌های بسیار گران قیمت به پا می‌کنم، حتما یک تیشرت قدیمی در کیفم می‌گذارم.

هنگامی‌که وارد فضای بسته می‌شوم، چکمه‌هایم را دستمال میکشم.» این یک روش خوب پیشگیرانه است. شما باید سریعا وقتی از بیرون آمده‌اید و یا در آخر روز، کفش‌هایتان را پاک کنید.

اما اگر تمام طول روز دویده‌اید و چکمه‌هایتان حسابی خیس شده‌اند، فریر توصیه می‌کند مقداری روزنامه در قسمت پنجه چکمه‌هایتان قرار دهید و بگذارید تا صبح خشک شوند و آب از آن‌ها خارج شود.

احتمالا در بعضی مواقع متوجه رد نمکی که بر روی زمین ریخته بودند بر روی کفش‌هایتان نیز می‌شوید. راه حل چیست؟ یک لباس کهنه را در مقداری سرکه خیس کرده، و نمک را از روی کفش پاک می‌کند.

فشار آوردن بندهای کفش به پا

هیچ چیز بدتر از این نیست که متوجه شوید کفش‌هایی که به تازگی خریداری کرده‌اید، به‌شدت پاهایتان را آزار می‌دهند.

با وجود اینکه محصولات بسیار زیادی در بازار وجود دارند تا از زخم شدن و یا تاول زدن پاها جلوگیری کنند، فریر به چسب زخم قسم می‌خورد!

اگر کفش‌های ورزشی‌تان چنان بوی منزجر کننده‌ای دارند که تمام کمدتان را بو برداشته این مشکل قابل پیشگیری است.

فریر می‌گوید: مطمئن باشید جوراب‌هایی که به پا می‌کنید یا صد در صد پنبه هستند و یا حداقل درصد بالایی از پنبه دارند. من متوجه شدم جوراب‌های نایلونی و یا پلی استری، محیط سیار مناسبی برای عرق هستند.

برای کفش‌هایی که بسیار بو می‌دهند، می‌توانید بوگیر مخصوص خود را با جوراب‌های لوله شده بسازید.

جوراب‌ها را با جوش شیرین پر کنید و بعد از تمرین داخل کفش‌هایتان بگذارید.

برای تمیز کردن کفش‌هایتان داخل ماشین لباسشویی، ابتدا آن‌ها را داخل یک روبالشی قرار دهید و سپس آن‌ها را با دور ملایم بشویید، اما خشک نکنید.

بجای خشک کردن، آن‌ها را با روزنامه پر کنید و جلوی یک پنکه بگذارید تا خشک شوند.

کلام آخر

جهت خرید و فروش انواع لوازم شخصی از جمله لباس، کفش و غیره می‌توانید بصورت راحت و بدون دردسر به اپلیکیشن واسط کالا مراجعه نمایید و با قیمتی مناسب کفش مورد نظر خود را خریداری نمایید.

22 دیدگاه دربارهٔ «چگونه کفش پاره را درست کنیم؟ روش های تعمیر کفش»

  1. اول سلام درود خسته نباشید من یک کفش اسیکس دارم که توریه اش قسمت شصت کوچیکه همچنان ک گفتم توریه اش پاره شده من میخواستم ی راهی برای این پارگی کفش جلو روم بزارید ممنون 💚

  2. سلام من ی کتونی دارم ک کثیف شده بود جنسش نمیدونم چیه ولی روی پنجه پاش مثل ورنی براقه .چون سفید بود با وایتکس و دستمال تمیزش کردم ولی بعدش اب نکشیدم فقط وایتکس روی دستمال ریختم و کشیدم روش الان دیدم جلوی کفشم کامل ترک برداشته و پوسته پوسته شده .چ کار میتونم بکنم ک درست بشه

  3. باسلام من کفشی خریدم موقع خرید پارگی کنار کفش رو ندیدم ایا امکان درست شدنش هست کفش تابستانی تقریبا از بغل به طرف روی کفش میاد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *