عوارض کفش پاشنه بلند

عوارض کفش پاشنه بلند

آیا هنگام پوشیدن کفش پاشنه‌ بلند، پاها و زانوها آسیب می‌بینند؟ ممکن است از خود بپرسید که چرا این سبک کفش‌ها اثرات دردناکی بر بدن شما ایجاد می‌کنند. پوشیدن این کفش‌ها در طول روز و زمان طولانی باعث فشار بر روی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود.
عوارض کفش پاشنه بلند می‌تواند نه‌تنها روی زانوها بلکه روی باسن، کمر و تاندون آشیل شما آسیب برساند. ما در اینجا به شما کمک می‌کنیم در مورد عوارض کفش پاشنه‌ بلند و روش‌های پیشگیری که می‌تواند شما را به سمت راحتی هدایت کند، بحث کنیم با واسط پت همراه باشید.

پاشنه‌های کشنده

آیا شما از خطرات سلامتی مرتبط با پوشیدن آن پاشنه‌های کشنده آگاه هستید؟ در این مقاله دلایل و خطرات را برای شما بازگو می‌کنیم که چرا باید به آن پاشنه‌های مدادی نه بگویید.

می‌خواهید بدانید آن‌ها چیستند؟ چه اثرات بدی دارند؟ در کنار زیبایی که دارند چه آسیب‌هایی به شما می‌زنند؟ پست ما را تا انتها بخوانید.

علل

کفش‌های پاشنه‌ بلند الگوی راه رفتن را تغییر می‌دهند. افرادی که مرتباً کفش پاشنه‌دار پا می‌کنند در هنگام راه رفتن قدم‌های کوتاه‌تر و قوی‌تری نسبت به افرادی که مرتباً کفش‌های تخت می‌پوشند برمی‌دارند.
این نوع مراحل می‌توانند فشار بیشتری به مفاصل زانو وارد کنند که ممکن است منجر به آرتروز شود، فرسایش غضروف بین استخوان‌ها، باعث مالش استخوان‌ها بر روی یکدیگر از جمله عوارض کفش پاشنه‌ بلند است.

عوارض

هنگام پوشیدن کفش پاشنه‌دار، بدن باید یک جایی این وزن را جبران کند. هرچه پاشنه‌ بلندتر باشد، احتمال بروز مشکلات کمر، ران و زانو بیشتر است. با پوشیدن پاشنه‌های ۵ سانتی‌متر به بالا، عضلات تاندون آشیل و ساق پا می‌توانند با تغییر شکل مواجه شوند.

درحالی‌که پاشنه کفش انسان را بالا می‌برد. عضلات تاندون آشیل و ساق پا با فشار بیشتری روبرو می‌شوند. ممکن است تاندون کوتاه شود و عضلات سفت شده و تغییر شکل دهند. این می‌تواند در افرادی که مرتباً پاشنه دار می‌پوشند رخ دهد و باعث ایجاد درد در اندام تحتانی بدن شود.

پادرد
کفش پاشنه بلند باعث کمردرد و پادرد

جوانب مثبت استفاده از کفش پاشنه بلند

در ابتدا برای اینکه شما استرس نگیرید و نگرانی‌تان کم شود مزایای این کفش‌های زیبای زنانه را مختصر شرح می‌دهیم. در مرحله اول ، پوشیدن کفش پاشنه بلند اعتمادبه‌نفس خانم‌ها را تقویت می‌کند.

باعث می‌شود زنان جذاب‌تر از حالت معمولی به نظر برسند. با پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند می‌توانید قد خود را بهبود ببخشید (قدبلندتر شوید)، یک مزیت به‌ویژه برای زنان کوتاه‌قد. پاشنه‌ها شما را با متناسب کردن بدن و بلندتر شدن پاها ، لاغرتر نشان می‌دهند.

عضلات منقبض‌شده و با زاویه‌ای که پاها را در آن قرار می‌دهیم تنظیم می‌شوند. نکته آخر اینکه ، این کفش‌ها شخصیتی شیک از شما را منعکس می‌کند.

اثرات جانبی پوشیدن کفش پاشنه‌ بلند

  • کمردرد
  • درد عضلات ساق پا
  • درد پا
  • پیچ‌خوردگی مچ پا
  • منحنی نخاعی
  • استرس
  • پاهای کج
  • رباط‌ها را ضعیف می‌کند
  • تاندون آشیل
  • زانودرد و آرتروز
  • اختلالات حاملگی
  • آسیب عضلانی
  • آسیب آکورد صوتی
  • پینه و انحراف
  • ناخن‌ها
  • واریس
  • رگ به رگ شدن
  • درد کف پا
  • • تومورنورومای مورتون
  • سرطان

این‌ها همه عوارض کفش پاشنه بلند به‌صورت استفاده پی‌درپی بر بدن شما هستند که نام بردیم. در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم تا بهتر با اتفاقاتی که بدنمان در معرضشان قرار می‌گیرد آشنا شویم.

کمردرد

کفش‌های پاشنه‌ بلند یک زیبایی برای خانم‌ها به‌حساب می‌آیند. آن‌ها معمولاً شیک هستند. اما زیبایی بی‌مثال و کفش راحتی برای خانم‌ها باهم مطابقت ندارند. باید بدانید که کفش‌های پاشنه‌ بلند پشتیبانی کاملی از پاهای شما نمی‌کنند. آن‌ها باعث توزیع نابرابر وزن می‌شوند که ممکن است باعث درد و التهاب شوند.

عوارض کفش پاشنه بلند
عادت سخت خانم ها در ترک پوشیدن کفش پاشنه بلند

درد عضلات ساق پا

درد عضلات ساق پا یکی دیگر از عوارض کفش پاشنه‌ بلند است. همچنین می‌تواند منجر به بیرون آمدن رگ‌هایی شود که نه‌تنها وحشتناک به نظر می‌رسند بلکه بسیار دردناک نیز هستند.
با گذشت زمان، به دلیل انطباق عضلات پایین پا، به انقباض عضلانی کمتری احتیاج دارید. این تغییرات می‌تواند باعث از بین رفتن کارایی و قدرت عضلات بالاتر در پا و پشت شوند.

درد پا

کفش‌های پاشنه‌ بلند با شکل و طرح خاص خود بستگی به مد روز دارند، بعد از یک روز طولانی که با آن کفش ناراحت‌کننده روی پاها راه‌ رفته‌اید، به‌ احتمال ‌زیاد از پا درد رنج می‌برید. می‌توانید درد شدیدی در انگشتان پا، کف، قوس یا پاشنه خود احساس کنید.

پیچ‌خوردگی مچ پا

یک جفت کفش پاشنه‌دار می‌تواند زرق‌وبرق زیادی را به کمد لباس شما اضافه کند. کفش پاشنه‌ بلند را فقط در صورت راه رفتن روی سطوح یکنواخت می‌توانید بپوشید. گودال‌ها، برجستگی‌ها و سنگ فرش‌ها می‌توانند مچ پا را از بین ببرند.
به‌غیراز پیچ‌خوردگی مچ پا، سقوط می‌تواند منجر به شکستگی مچ پا، کوفتگی آرنج و زانو شود. اگر به‌طور ناگهانی فرود بیایید، حتی ممکن است دچار ضربه‌مغزی شوید. از استفاده روزمره خودداری کنید.

منحنی نخاعی

کفش‌های پاشنه‌ بلند قوس کمر را بیش‌ازحد معمول از حالت عادی خود خارج می‌کنند. درواقع، ارتفاع پاشنه با درجه قوس پشت شما کاملاً متناسب است. قوس می‌تواند باعث درد ناخوشایند در قسمت‌های فوقانی و تحتانی کمر شود.

استرس

از عوارض کفش پاشنه بلند می‌توان به‌پیش آمدن استرس اشاره کرد. استرس روی پای شما می‌تواند جریان خون را منقبض کند. در موارد شدید، ممکن است باعث شکستن رگ‌های خونی شود.

پاهای کج

انگشت چکشی یکی از خطرناک‌ترین عوارض کفش پاشنه‌ بلند برای پا است. وضعیت غیرطبیعی پا، کشیدگی عضله‌ها، رگ‌های خونی منجر به تغییر شکل پا می‌شود که انگشت چکشی نامیده می‌شود.

انگشت چکشی
انگشت چکشی

رباط‌ها

کفش‌های پاشنه‌ بلند رباط‌های پای شما را ضعیف می‌کنند. برای محافظت از پاها در برابر هرگونه آسیب‌دیدگی، باید کفش‌های پرزرق‌وبرق را کنار بگذارید تا پایی سالم داشته باشید.

تاندون آشیل

ازجمله عوارض کفش پاشنه بلند زنانه باعث چربی سوزی در پشت پا می‌شود. این چربی سوزی ساق پا را عضلانی و سفت می‌کند. سفت شدن پشت پا روی تاندون آشیل تأثیر گذاشته و سبب کوتاه شدن آن می‌شود. پارگی تاندون مشکل در راه برای شما به وجود می‌آورد.

زانو درد و آرتروز

انحنای ناجور پا، هنگام پوشیدن کفش پاشنه‌ بلند فشار زیادی را به مفصل زانو وارد می‌کند. این مورد اغلب منجر به آرتروز در افراد می‌شود. درد مفاصل معمولاً از مفصل زانو، ران، باسن و ستون فقرات شروع می‌شود. بنابراین، نباید هرروز پاشنه بلند بپوشید.

آرتروز چیست؟

آرتروز یا آرتریت به معنای التهاب مفصل است. واژه‌ی آرتروز برای توصیف حدود ۲۰۰ بیماری مختلف که مفصل، بافت‌های اطراف مفصلی و دیگر بافت‌های همبندی و اسکلتی عضلانی را درگیر می‌کنند استفاده می‌شود.
یک بیماری روماتیسمی است و شایع‌ترین نوع آرتروز، استئوآرتروز است. دیگر بیماری‌های شایع روماتیسمی که به التهاب مفصل مربوط می‌شوند عبارت‌اند از:

  • نقرس
  • فیبرومیالژیا
  • آرتروز روماتوئید

برخی از انواع آرتروز، مانند آرتروز روماتوئید و لوپوس می‌توانند چندین ارگان را درگیر کنند و باعث بروز علائم گسترده شوند.

اختلالات حاملگی

زنان باردار نباید مدت طولانی پاشنه بلند بپوشند یا حتی می‌توان گفت اصلاً نباید پاشنه بلند استفاده کنند. پوشیدن کفش پاشنه بلند برای مدت طولانی منجر به درد در ستون فقرات شما می‌شود. اگر به پوشیدن این نوع کفش ادامه دهید، به دلیل افزایش مقدار هورمون آرامش‌بخش داخل رحم باعث به وجود آمدن کمردرد می‌شوید. پاشنه بلند در هنگام بارداری می‌تواند خطرناک‌تر از همیشه باشد.

اختلالات حاملگی
باعث اختلالات حاملگی

افزایش وزن بدن در دوران بارداری می‌تواند منجر به تغییر روش راه رفتن شود. بنابراین، اگر باردار هستید و می‌خواهید بیرون بروید، یک کفش سبک انتخاب کنید تا فشار کمتری بر بدنتان باشد تا به شما و آن هدیه کوچکی که حمل می‌کنید آسیب جدی وارد نشود.

آسیب عصبی

سیستم عصبی ما بسیار ظریف است که می‌تواند تا حد زیادی تحت تأثیر کفش‌های ما باشد. کفش پاشنه‌ بلند ممکن است یک بیماری عصبی به نام تنگی سوراخ بین مهره( foraminal ) ایجاد کند. علائم این بیماری:

  • بی‌حسی
  • گزگز
  • ضعف عضلانی
  • اسپاسم
  • گرفتگی عضلات و دردی که از طریق باسن و پایین پاها منتشر می‌شود. ممکن است منجر به سیاتیک نیز شود.

آسیب آکورد صوتی

ممکن است بسیار شگفت‌آور به نظر برسد، اما کفش پاشنه‌ بلند می‌تواند منجر به تنفس و فرافکنی نامناسب شود که به‌نوبه خود می‌تواند به آکوردهای صوتی ظریف شما آسیب برساند. پوشیدن پاشنه‌دار در تمام‌روز می‌تواند منجر به تنفس سریع‌تر، کم‌عمق و آسیب رساندن به آکوردهای صوتی شود.

پینه و انحراف

مشکلات پا دارید؟ خوب، اول با نگاهی به نوع کفش خود می‌توانید متوجه این مشکل شوید. قرار گرفتن پاها در کفش‌های پاشنه‌دار می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی همچون:

عوارض کفش پاشنه بلند
پینه بستن پا
  • پینه
  • انحراف
  • نازک شدن پوست
  • ورم کف پا
  • نوروم (سوزن سوزن شدن، سوزش یا بی‌حسی پا)

این کفش‌ها می‌توانند ساختار مفصل را در داخل انگشت شست تغییر دهند و مفصل شما بزرگ‌تر از حد ممکن شود. مراقب عوارض کفش پاشنه بلند که به‌صورت مرتب پا می‌کنید باشید. این علائم غیرقابل‌جبران هستند شاید التیام پیدا کنند ولی تا آخر عمر این دردها با شما همراه هستند.

ناخن‌ها

کفش‌های پاشنه‌ بلند باعث می‌شوند پاهایتان به پایین بلغزند و انگشتان پای شما را خرد کنند و منجر به رشد بی رویه ناخن‌های پا شوند. ناخن‌ها در این موقع در گوشت پای شما رشد می‌کنند. که می‌تواند بسیار دردناک باشد.

واریس

از عوارض کفش پاشنه بلند واریس را می‌توان نام برد. وقتی پاشنه پا بالا قرار می‌گیرد باعث می‌شود که عضلات پاشنه پا و پا تحریک شوند. اگر این تنش با تحریک به‌طور مداوم اتفاق بیفتد، رگ‌های خونی نمی‌توانند به‌ خوبی کارشان را انجام دهند. ازاین‌ رو دچار مشکل شده و به‌ مرور زمان واریس در بدن شما خودش را نشان می‌دهد.

رگ به رگ شدن

عوارض کفش پاشنه بلند می‌تواند به رگ به رگ شدن پا نیز منجر شود. اگر هر روز از کفش پاشنه بلند استفاده می‌کنید، بهتر است محدودیتی به وجود آورید، زیرا استفاده از این کفش‌ها برای انجام فعالیت‌های روزانه مناسب نیستند و احساس راحتی ایجاد نمی‌کنند.

فشار در انگشتان پا باعث می‌شود که پاهای شما مثل همیشه قادر به حرکت نباشند. اگر این شرایط در حین انجام فعالیت‌های که جنبش بیشتری دارید ادامه پیدا کنند، باعث رگ به رگ شدن پاهایتان می‌شوند.

درد کف پا

به دلیل ایجاد فشار زیاد روی پنجه‌ها و استخوان‌های کف پا پوشیدن آن‌ها، برای تما م‌روز می‌تواند منجر به دردی شدید ، همچون:

  • درد تیز در پاشنه
  • انگشتان پا
  • کف پا
  • قوس پا که این‌ها همه از عوارض کفش پاشنه بلند به‌حساب می‌آیند.

تومور

استفاده زیاد ازکفش پاشنه بلند باعث می‌شود سیستم عصبی شما دچار مشکل شود. درد دوره‌ای در انگشتان پا می‌تواند تومور را تحریک کند. هنگام انتخاب اندازه پاشنه کفش عاقلانه رفتار کنید. این کار برای جلوگیری از خطر ابتلا به مشکلات مختلف سلامتی و بروز عوارض کفش پاشنه بلند بسیار ضروری است.

عوارض کفش پاشنه بلند
باعث بوجود آمدن مشکلات عصبی

نورومای مورتون

این یکی از مهم‌ترین عوارض کفش پاشنه بلند است. بسیاری از ما نمی‌دانیم که ارتفاع پاشنه پا که یک جعبه باریک فاصله بین پا و زمین می اندازد، می‌تواند باعث ضخیم شدن بافتهای بین انگشتان پا شود. علائمی چون بی‌حسی و احساس غلغلک پوست

بیماری نورومای چیست؟

اگر درد مداومی در زیر پنجه پایتان دارید و احساس می‌کنید روی مرمر راه می‌روید ممکن است نوروم مورتون داشته باشید. این بیماری یک نوع تومور خوش‌خیم عصبی است. نوروم مورتون البته یک تومور واقعی نیست بلکه درواقع یک نوع کلفتی بافتهایی است که دورادور اعصاب حسی انگشتان پا را فراگرفته‌اند.

نوروم مورتون در اعصاب کف پا ایجاد می‌شود. شایع‌ترین محل آن عصبی است که بین انگشتان سوم و چهارم پا است و علت به وجود آورنده آن معمولاً تحریک، فشار و ضربه به عصب است. این بیماری در زنان ۱۰ برابر بیشتر از مردان دیده می‌شود. آن‌هم بیشتر به خاطر استفاده از کفش پاشنه ‌دار است.

سرطان

این کفش‌ها می‌توانند باعث ایجاد التهاب شوند، که باعث چندین بیماری جدی مختلف مانند سرطان می‌شوند. انواع خاصی از التهابات با نگران‌کننده‌ترین بیماری‌های دژنراتیو در ارتباط است، ازجمله :

  • بیماری‌های قلبی
  • الزایمر
  • بیماری‌های خود ایمنی
  • دیابت
  • سرطان و التهاب به وجود آمده عامل سرطان است. مراقب انتخاب کفش‌های روزمره‌ای که استفاده می‌کنید باشید.

آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد؟

با انواع عوارض کفش پاشنه بلند آشنا شدیم. حال می‌خواهیم بدانیم کفش پاشنه بلند می‌تواند موجب آسیب به دیسک کمر نیز شود؟ آن‌ها به‌راحتی می‌توانند تعادل شما را کاهش دهند. این یعنی ممکن است ستون فقرات در مهره‌های کمر از حمایت کافی برخوردار نباشند و بیرون‌زدگی دیسک تشدید شود.

عوارض کفش پاشنه بلند
مشکلات دیسک کمر

همچنین خواندیم هنگام پوشیدن کفش پاشنه بلند، باسن به سمت عقب متمایل می‌شود و کمر قوس بیشتری نسبت به حالت عادی پیدا می‌کند که منجر به گود شدن کمر می‌شود. درنتیجه مهره‌ها تحت‌فشار بیشتری قرار می‌گیرند.

جلوگیری ازعوارض کفش پاشنه‌ بلند

اگر عوارض کفش پاشنه‌ بلند را احساس می‌کنید، مراحلی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به مبارزه با درد و ناراحتی انجام دهید. این پیشنهادات می‌تواند به کاهش دردی که از پوشیدن کفش پاشنه‌ بلند احساس می‌کنید کمک کند.

  • کفش خود را تغییر دهید، سراغ کفش‌های تخت یا کفش‌هایی بروید که راحت‌تر هستند.
  • تمرینات ورزشی خود را تغییر دهید، استرس مکرر روی زانوها، باسن و کمرتان در هنگام پا کردن کفش پاشنه‌ بلند ایجاد می‌شود که با ورزش کردن این استرس کاهش میابد.
  • پا کردن کفش پاشنه‌ بلند را به حداقل برسانید.
  • پاشنه کوتاه‌تری استفاده کنید مثلاً پاشنه‌های ۵ سانتی‌متری یا کمتر فشار کمتری دارند.

کفش های ایمن

لازم نیست به‌طور کامل این کفش‌ها را کنار بگذارید. برخی از اقدامات احتیاطی را انجام دهید و همچنان می‌توانید چند سانت پاشنه ها را کاهش دهید بدون اینکه عواقبی را پیش رو داشته باشید.

انتخاب پاشنه یکسره

اگر کفش‌های پاشنه‌ بلند دوست دارید و نمی‌توانید آن‌ها را کنار بگذارید، جفتی را انتخاب کنید که قسمت جلوی کفش نیز یک لژ داشته باشد. پاشنه یکسره نیز جزء کفش‌های پاشنه‌ بلند است اما باعث کاهش عوارض کفش پاشنه بلند می‌شود و درمجموع فشار کمتری به شما وارد می‌کند.

محدودیت ساعت

برای اینکه هم به علاقه خود احترام بگذارید و هم به سلامت بدنتان، برای جلوگیری از عوارض کفش پاشنه بلند ساعتی مشخص و محدود را به این زیبایی شگفت‌انگیز خودتان اختصاص دهید.

پدهای ارتوپدی

اگر کفش‌های موردعلاقه شما از استاندارد لازم برخوردار نیستند، سعی کنید کفی های ارتوپدی یا پد اضافه کنید. ازآنجاکه به‌سختی می‌توان پاشنه‌ها را جا داد، این کفی و ژل‌ها معجزه می‌کنند .

عوارض کفش پاشنه بلند
اضافه کردن پد های ارتوپدی

نرمش پاها

اگر بعد از یک روز که با این دلبرها گذراندید و فهمیدید که پاهایتان درد می‌کنند، روی کاناپه بنشینید و یک توپ گلف یا یک توپ تنیس زیر پای خود قرار دهید. سپس، وقتی توپ را روی پای خود بالا و پایین می‌کنید، به او فشار بیاورید. این‌یک روش عالی برای از بین بردن عضلات و تاندون‌ها پس از یک روز مجازات پاها در کفش پاشنه‌دار هستند.

حرف آخر

هنوز هم اگر باید کفش‌های پاشنه‌دار خود را بپوشید، این کار را با احتیاط و در زمان­ های کم انجام دهید. به‌هرحال، یک عمر درد زانو و مچ پا آیا ارزشش را دارد یا خیر؟ اکنون می‌دانید که چگونه این کفش شیک می‌تواند به سلامتی شما آسیب برساند.
ما امیدواریم که خواندن در مورد عوارض کفش پاشنه‌ بلند باعث شود شما بیشتر از قبل فکر سلامتی خود باشید. اگر به دلیل استفاده زیاد از مشکل سلامتی رنج‌ می‌برید، لطفاً تجربه خود را در اینجا به اشتراک بگذارید. نصب اپلیکیشن واسط کالا را برای خرید و فروش کالاهایتان فراموش نکنید. با ما همراه باشید.

منابع:
wvorthocenter.com

littlethings.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *