افسردگی عروس هلندی

افسردگی عروس هلندی (بررسی دلایل و درمان آن)

عروس هلندی ذاتاً پرنده‌ای حساس است و به همین دلیل افسردگی در عروس هلندی یک بیماری شایع است. شما به‌عنوان صاحب یک عروس هلندی دوست دارید همیشه پرنده خود را شاد و پرانرژی ببینند و اگر او افسرده و کسل باشد، شما نیز ناراحت می‌شوید.

در ادامه می‌خواهیم عوامل ایجاد این بیماری و راه‌های درمان آن را بررسی کنیم و ببینیم برای افسردگی عروس هلندی چه کنیم؛ با واسط پت تا پایان این مقاله همراه باشید.

علت افسردگی در عروس هلندی

دلیل افسردگی در عروس هلندی می‌تواند ناشی از مشکلات جسمی و روحی باشد که در ادامه به بررسی این دو مورد پرداخته‌ایم.

افسردگی ناشی از مشکلات جسمی

ممکن است ازنظر جسمی، عروس هلندی شما بیمار شده و یا در مراحل اولیه پس از بهبود بیماری باشد. همان‌گونه که بیمار شدن باعث می‌شود انسان‌ها انرژی خود را از دست بدهند، در پرندگان نیز باعث افسردگی و بی‌حالی می‌شود.

شایع‌ترین بیماری‌های عروس هلندی شامل بیماری کبد چرب (لیپیدوز کبدی)، پسیتاکوز (تب طوطی)، کم‌کاری تیروئید، ژیاردیا، بیماری تنفسی و انگل‌های داخلی است.

بیماری‌ها معمولاً به علت تغذیه نادرست و شرایط محیطی نامناسب ایجاد می‌شوند و درنهایت عروس هلندی را افسرده می‌کند.

افسردگی ناشی از مشکلات روحی

ازنظر روحی عوامل زیادی؛ مثل تغییر محل زندگی یا وضعیت قفس، مرگ شریک زندگی و از دست دادن اسباب‌بازی موردعلاقه باعث افسردگی عروس هلندی می‌شود.

عروس هلندی‌ها به یک برنامه روتین و منظم برای خواب، تغذیه، ارتباط با انسان‌ها، دیگر پرندگان و همچنین ورزش کردن نیاز دارند. اگر در هرکدام از موارد ذکرشده تغییری ایجاد شود، پرنده شما دچار افسردگی می‌شود.

اگر می‌خواهید تغییری ایجاد کنید، حتماً باید آن را به‌تدریج و اصولی انجام دهید؛ تا پرنده شما بتواند خود را با شرایط جدید وفق دهد.

علائم افسردگی در عروس هلندی

پس از مدتی که با عروس هلندی خود ارتباط داشته باشید، متوجه میزان جنب‌وجوش و انرژی او را در حالت عادی می‌شوید. کوچک‌ترین تغییر در حالت‌های عادی پرنده، می‌تواند نشانه‌ای از استرس یا افسردگی عروس هلندی باشد.

علائم اصلی افسردگی عروس هلندی عبارت‌اند از:

  • بی‌اشتهایی و کاهش وزن؛
  • پرخاشگری؛
  • تغییر صدا؛
  • کندن پرها؛
  • ایجاد نوار استرس روی پرها؛
  • تغییر شکل مدفوع؛
  • تکان دادن مداوم سر؛
  • گوشه‌گیری پرنده.

در ادامه به بررسی دقیق‌تر این علائم پرداخته‌ایم.

بی‌اشتهایی

یکی از علائم اصلی افسردگی عروس هلندی، بی‌اشتهایی است. بی‌اشتهایی معمولاً به دلیل بیماری‌های جسمی نیز ایجاد می‌شود و برای این‌که مطمئن شوید دلیل آن چیست، باید از دامپزشک کمک بگیرید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله بی‌حالی و بی‌اشتهایی در پرندگان زینتی را نیز مطالعه کنید.

بی‌اشتهایی

پرخاشگری

تغییر رفتار و پرخاشگری در عروس هلندی، علاوه‌بر اینکه ممکن است نشانه افسردگی باشد، می‌تواند به‌دلیل تغییر فصل و یا مسائل هورمونی نیز باشد. بهتر است دلیل این تغییر رفتار را بررسی کنید و برای درمان آن اقدام کنید.

تغییر صدا

یکی دیگر از علائم افسردگی عروس هلندی، تغییر کردن صدای اوست. معمولاً پس از مدتی که با یک پرنده ارتباط داشته باشید، نوع صدا و فرکانس او برای شما شناخته می‌شود. اگر متوجه شدید که این فرکانس و نوع صدا تغییر کرده است، آن را یک هشدار برای افسردگی پرنده خود بدانید.

اگر پرنده شما بی‌دلیل جیغ میزند، پیشنهاد می‌کنم مقاله علت جیغ زدن عروس هلندی را از دست ندهید.

کندن پرها

پرکنی عروس هلندی نیز یکی از علائم افسردگی عروس هلندی است و به دلیل مشکلات جسمی و یا روانی اتفاق می‌افتد.

زمانی که متوجه شدید عروس هلندی شما دچار پرکنی شده است، باید دلیل آن را پیدا کنید و برای درمان آن اقدام کنید.

پرکنی عروس هلندی و درمان آن؛ چرا عروس هلندی پرهای خود را می‌کند؟

ایجاد نوار استرس روی پرها

زمانی که پرنده شما کم‌اشتها می‌شود، مواد مغذی به بدن او نمی‌رسد و بدن از ویتامین و مواد معدنی موجود در بدن استفاده می‌کند. با کم شدن این مواد در بدن یک سری خطوط افقی نازک روی پرهای پرنده ایجاد می‌شود که به آن‌ها نوار استرس می‌گویند.

این نوارها معمولاً خاکستری‌رنگ بوده و به شما نشان می‌دهند که پرنده شما ازنظر سلامتی در وضعیت مناسبی نیست.

تغییر شکل مدفوع

مدفوع عروس هلندی معمولاً باید سبزرنگ با رگه‌های سفید باشد و اگر رنگ آن تغیر کند یا بی‌رنگ شود، می‌تواند نشانه بیماری پرنده باشد.

درمان افسردگی عروس هلندی

اگر هریک از علائمی که در بالا گفته شد را مشاهده کردید، بدون معطلی عروس هلندی خود را نزد دامپزشک ببرید. دامپزشک باید با معاینه کامل عروس هلندی، بررسی کند که آیا پرنده بیماری جسمی دارد یا مشکل روحی باعث این حالت شده است.

اگر هیچ مشکل جسمی در پرنده شما دیده نشد، پس باید دلیلی که باعث افسرده شدن پرنده شده است را پیدا و برای درمان آن اقدام کنید.

افسردگی عروس هلندی

برای درمان، داروی افسردگی عروس هلندی نیز موجود است؛ اما توصیه می‌کنیم از داروهای شیمیایی استفاده نکنید و به‌طور طبیعی این مشکل را حل کنید. داروهای شیمیایی بیشتر باعث کسالت و خواب‌آلودگی در عروس هلندی می‌شوند و او را به‌طورکامل درمان نمی‌کنند.

در ادامه به بررسی چند مورد از مواردی که به درمان افسردگی عروس هلندی کمک می‌کند، پرداخته‌ایم.

موقعیت قفس را بررسی کنید

برای رفع استرس عروس هلندی، ابتدا موقعیت قفس و محیط اطراف او را بررسی کنید تا تنشی برای او در محیط نباشد. اگر مشکل و تنشی در اطراف او وجود داشت، آن را برطرف کنید.

عروس هلندی را دعوا نکنید

اگر عروس هلندی خود را تازه خریده‌اید، گوشه‌گیری و کم‌تحرکی او طبیعی است. به او فرصت دهید تا با گذشت زمان با محیط آشنا شود و خیلی به او نزدیک نشوید و هرگز با خشونت با او رفتار نکنید.

به عروس هلندی توجه کنید

عروس هلندی پرنده‌ای اجتماعی است و اگر جفتی نداشته باشد، بهتر است با انسان‌ها در ارتباط باشد تا دچار افسردگی نشود. قفس او را به‌جایی منتقل کنید که بیشتر با بقیه اعضا خانواده در ارتباط باشد.

اگر برای او جفت تهیه نکردید باید وقت بیشتری را برای بازی و ارتباط برقرار کردن با او صرف کنید. درصورتی‌که کار تمام‌وقت دارید و نمی‌توانید زمان کافی برای عروس هلندی خود بگذارید، حتماً یک جفت برای او بیاورید.

درصورتی‌که، پرنده شما به‌تازگی جفت خود را از دست داده و افسرده شده، صبور باشید. اگر بعد از چند هفته افسردگی عروس هلندی بهبود نیافت او را نزد دامپزشک ببرید.

کاری کنید که عروس هلندی تحرک داشته باشد

یکی دیگر از عواملی که باعث افسردگی و آسیب در عروس هلندی می‌شود، عدم تحرک کافی و ورزش نکردن است. مطمئن شوید که وسایل و اسباب‌بازی‌های ایمن و سرگرم‌کننده در اختیار پرنده شما باشد و روزانه مدتی او را از قفس خارج کنید تا تحرک داشته باشد.

راه‌های جلوگیری از افسردگی عروس هلندی

همان‌طور که می‌دانید همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، با توجه به پیچیدگی درمان بهتر است از افسردگی عروس هلندی جلوگیری کنید.

یکی از راه‌های پیشگیری از افسردگی این است که پرندگان مولدی را انتخاب کنید که سالم هستند و مشکلی ندارند. برخی از راه‌های جلوگیری از افسردگی عبارت‌اند از:

  • عروس هلندی تنها نباشد؛
  • محیط خانه مناسب و بدون استرس باشد؛
  • قفس را در موقعیتی مناسب قرار دهید؛
  • عروس هلندی رژیم غذایی مناسب داشته باشد؛
  • عروس هلندی تحرک داشته باشد و ورزش کند؛
  • هنگام آموزش عروس هلندی، پرخاشگری نکنید.

هر شخصی که دوست دارد از حیوانات نگهداری کند، باید درمورد آن حیوان اطلاعات کاملی داشته باشد. مقاله «همه چیز درباره عروس هلندی» در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.

راه‌های جلوگیری از افسردگی

پرسش و پاسخ

۱- آیا عروس هلندی در قفس افسرده می‌شود؟

پرنده‌ای که از ابتدا در قفس نگهداری شده است به آن عادت کرده و این نمی‌تواند دلیل افسردگی او باشد. ممکن است تغییر محل قفس یا شرایط غیربهداشتی محیط زندگی، باعث بیماری و افسردگی عروس هلندی شود.

۲- آیا عروس هلندی‌ها افسرده می‌شوند؟

بله نه‌تنها می‌توانند افسرده شوند، بلکه افسردگی طولانی‌مدت می‌تواند منجر به رفتارهایی مثل پرکنی، کاهش مقاومت بدن و مجموعه‌ای از مشکلات دیگر شود.

۳- آیا می‌توان از داروهای شیمیایی برای درمان افسردگی عروس هلندی استفاده کرد؟

بهتر است از داروهای شیمیایی برای درمان استفاده نکنید؛ زیرا بیشتر باعث کسالت و خواب‌آلودگی و سایر عوارض در عروس هلندی می‌شوند.

سخن پایانی

ویژگی‌هایی مثل شاد بودن، بازیگوشی و پر جنب‌وجوش بودن عروس هلندی است که شما را ترغیب می‌کند، از این پرنده نگهداری کنید. هیچ‌کس دوست ندارد یک عروس هلندی گوشه‌گیر و افسرده داشته باشد.

در این مقاله سعی کردیم با بررسی علت‌های افسردگی عروس هلندی و راه‌های درمان آن، برای داشتن یک پرنده سالم و شاد به شما کمک کنیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

پیشنهاد می‌کنم مطالعه‌ی مقالات مرتبط در «واسط پت» را از دست ندهید. همچنین شما می‌توانید وسایل دست دوم و یا حیوانات خانگی خود را باقیمت مناسب در سایت و یا اپلیکیشن واسط کالا خریدوفروش کنید.

از اینکه تا انتهای مطلب واسط پت را همراهی کردید، سپاسگزارم.

منابع

cockatielenthusiast.com

thesprucepets.com

bird-vet.com

6 دیدگاه دربارهٔ «افسردگی عروس هلندی (بررسی دلایل و درمان آن)»

    1. سلام کاربر عزیز
      اگر خیلی با هم صمیمی نشدند، نه مشکلی پیش نمیاد. اگر مجبور هستید که اونها رو از هم جدا کنین، راهکارهایی که در مقاله گفته شده رو انجام بدین؛ تا افسرده نشه

  1. سلام ببخشید میخواستم بپرسم که تقریبا چند ساعت در روز باید با عروس هلندیمون وقت بگذرونیم تا افسردگی نگیره؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *