قفس مناسب برای فنچ

ویژگی‌های قفس مناسب فنچ

محل زندگی فنچ‌ها (قفس) بسیار با اهمیت است به‌طوری که در مدتی که فنچ‌ها در آن زندگی می کنند بدان بسیار انس گرفته و وابسته می‌شوند و جدایی از محیط زندگی‌شان باعث ناراحتی آن‌ها می‌شود. محیط زندگی فنچ‌ها نباید زیاد کوچک باشد تا پرنده بتواند در آن به راحتی جست و خیز کند. بهتر است که حتی‌الامکان این محیط به اندازه کافی بزرگ و جادار باشد تا حیوان پرواز کند (در حدود ۳۰ – ۴۰ cm مناسب است). با افزایش تعداد آن‌ها بهتر است که یک قفس بزرگتر انتخاب کنیم حال چنانچه محیط زندگی آن‌ها کوچک باشد پرنده از جست و خیز باز می‌ماند و بدنش کرخت شده، گوشه‌گیر می‌شود و شادابی اولیه خود را از دست می‌دهد. در این مقاله می‌خواهیم در مورد قفس مناسب برای فنچ صحبت کنیم.

نکات مهم

اگر در محیط زندگی پرنده چند شاخه خشک در جهات مختلف و بدون هیچ قاعده خاصی قرار دهیم این محیط طبیعی تر به نظر می‌رسد و برایشان جذاب‌تر است یا می‌توان شاخه و برگ‌های مصنوعی در قفس قرار داد.

باید توجه داشت که این گل یا شاخه فاقد اکریل و سایر مواد شیمیایی باشد چون معمولا فنچ‌ها نسبت به وسایلی که در قفس می باشد کنجکاوند و این مواد می‌تواند سبب مرگ آن‌ها شود.

در صورت امکان، بهتر است در اتاقی که در و پنجره آن بسته است در قفس را باز کنید و آن‌ها را در اتاق آزاد کنید تا کمی پرواز آن‌ها را سر حال بیاورد و از افسردگی و کرختی در آیند.

نکات مهم

انتخاب وسایل برای قفس فنچ‌ها

  • ظرف دانه خوری ۳ سوراخه
  • ظرف آب استوانه‌ای
  • لانه ی مخصوص فنچ که از جنس پلاستیک بوده و در فروشگاه پرندگان زینتی موجود است.

بعد از نصب وسایل بالا فنچ‌ها را در قفس رها کرده و در محلی ساکن از خانه و دارای آب و هوای معتدل نصب کنید.

نکات مربوط به نصب قفس مناسب برای فنچ

انتخاب محل موردنظر برای نصب کردن قفس مناسب برای فنچ باید شرایط زیر را دارا باشد:

  • محلی امن بدون گربه و یا موش را انتخاب نمایید.

  • محلی که تاریک نباشد و محیطی روشن داشته باشد تا فنچ‌ها سر حال و بازیگوش باشند. (سعی کنید جایی را انتاخاب کنید که در آنجا نور طبیعی وجو داشته باشد).

  • توصیه می‌شود که قفس فنچ‌ها را برای همیشه در نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.

  • برای جوجه گیری در فصل سرد از فنچ حتما باید قفس در اتاق گرم نگهداری شود.

در نهایت، مواد موجود در قفس برای فنچ‌ها باید عاری از هر گونه مواد سمی باشد تا فنچ در معرض خطر قرار نگیرد. لانه این پرندگان بهتر است که چوبی باشد و از لانه‌های پلاستیکی و آهنی استفاده نشود. چون با کمی تغییر در دما مشکلات خود را ایجاد می‌کنند مخصوصا اگر جوجه در لانه باشد.

نکات مهم در مورد قفس مناسب برای فنچ

  • می‌توان داخل قفس را با دستمال کاغذی تا شده یا تکه‌های کوچک پنبه و یا تکه‌های ریز برگ خشک شده کاج و یا چوب‌های بسیار نازک درخت نارگیل پر کرد. هرگز لانه را پر از این وسایل نکنید، فقط ۱/۳ آن پر شود کافی است.
  • اگر فصل جفت‌گیری این حیوانات باشد می‌توان پنبه یا چوب ریز را در کف قفس قرار داد. آن‌ها خود این وسایل را به لانه می برند و لانه برای تخم گذاری آماده می‌شود.

  • حتما باید توجه داشت که مصالح لانه را حداکثر هر ۲ ماه یکبار عوض کنیم چون آلوده می‌شوند. ممکن است سبب بیماری‌هایی برای این پرنده شود. به استثنای زمانی که پرندگان تخم گذاشته‌اند و جوجه در لانه است که در این هنگام اصلا به لانه دست نزنید. چون پرنده قهر کرده و دیگر به لانه باز نمی‌گردد.

قفس مناسب برای فنچ

قراردادن قفس در نور آفتاب

بهتر است گاهی اوقات قفس را در زیر نور آفتاب قرار دهیم که این کار دو حسن دارد:

  • اولا پرنده خوب تمیز شده و رنگ پرهایش شفاف می‌شود.
  • ثانیا این کار سبب شادابی آن‌ها می‌شود و جانوران موزی که ممکن است سبب بیماری آن‌ها شوند هم دور می‌شوند.
  • دیگر آنکه چون در اکثر مواقع این پرندگان در داخل خانه هستند و آفتاب به آن‌ها نمی خورد بعد از مدتی مریض می‌شوند ولی با این کار می‌توانند ویتامین‌های مورد نیاز را از آفتاب دریافت کنند و از پوکی استخوان جلوگیری شود.

فنچ‌ها حیوانات کنجکاوی هستند که تمام قفس و لوازم موجود در قفس را از دید می‌گذرانند.

بهتر است که گاهی توپ کوچک یا وسایل کوچک بازی در قفس قرار دهیم تا سرگرم شوند ولی نباید قفس را پر از این لوازم کنیم.

از دیگر لوازم آینه است؛ زیرا دیدن تصویر خودشان در آینه برایشان بسیار جالب است. با قرار دادن یک نردبام یا یک تاب می‌توان برای آن‌ها سرگرمی ایجاد کرد. در ابتدا امکان دارد که پرندگان بترسند و جلو نیایند ولی بعد از مدتی به این وسایل عادت می‌کنند.

کلام پایانی

به پایان مقاله رسیدیم؛ امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد و از خواندن آن لذت برده باشید.

جهت خرید و فروش رایگان انواع حیوانات خانگی از جمله سگ، گربه، کبوتر و سایر پرندگان زینتی یا حیوانات دیگر می‌توانید به اپلیکیشن واسط‌کالا مراجعه نمایید. شما می‌توانید با ثبت آگهی رایگان حیوان موردنظر خود را بخرید و یا بفروشید.

با مطالعه‌ی سایر مقالات وبلاگ واسط کالا در مورد پرنده‌ی فنچ، می‌توانید اطلاعات لازم و کافی را در مورد این پرنده جذاب کسب کنید.

منبع: کتاب خرید، نگهداری و تغذیه فنچ از پروین جاجرمی

15 دیدگاه دربارهٔ «ویژگی‌های قفس مناسب فنچ»

  1. بانام‌خداوسلام ببخشید فنچ‌های من تازه جوجه شون ۲۰ روزه شده، می‌خوام لونه شونو تمیز کنم آیا میشه برداشت؟ آخه موقع عید برداشتم تمیز کنم خیلی ناراحتی کردن و کلی داد و بیداد کردن، میترسم الان باز ناراحت شن.
    اما مجبورم تمیز کنم چون از عید تا الان به خاطر تخم و جوجه تمیز نکردم.
    میشه لونه ی دیگری بذارم و لونه ی کثیف رو بردارم؟؟

  2. سلام..خسته نباشید..من حدود یک ماه پیش یک عددفنچ نرکوچولوپیداکردم..ازلانه ش افتاده بودبیرون..خیلی شیطون…حالایک هفته ست یه ماده سفید گذاشتم کنارش..هردوتاشون فنچ زبراهستند…۵روزمیشد که فنچ ماده رواذیت میکرد..داخل لونه راهش نمیداد..مرتب بیرونش میکرد..یه لونه دیگه گذاشتم بااونم همین کارکرد.بیرونش کرد..تاامروزخیلی منطقی دعواش کردم..گوش نکرد..رفتم یه قفس دیگه آوردم..زبرای نروگذاشتم داخلش.‌.به محض اینکه رفت ..فنچ ماده شروع کرد جیغ زدن‌..اونم شروع کرد..خلاصه ازصبح تاعصرگذاشتم تنهاباشن…عصربرشون گردوندم پیش هم..رفتم بیرون..شب برگشتم اول نگاه کردم ماده بیرون نباش‌…ماده بیرون نبود هیچ…داشتند جفت گیری میکردن..چون ماده دیگه بیرون نیومد…خیلی برام جالب و قشنگ….

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *