نگهداری اسب در تابستان

نگهداری اسب در تابستان

تابستان زمان بسیار خوبی برای اسب‌سواری و آموزش سوارکاری است. اما گرمای تابستان می‌تواند برای اسب‌ها بسیار خطرناک باشد. تنها ۱۷ دقیقه طول می‌کشد تا در هوای گرم و مرطوب دمای بدن اسب به نقطه بحرانی برسد. استرس شدید گرما حتی می‌تواند باعث اسهال، آسیب‌های کلیوی و کولیک شود. شاید برایتان جالب باشد ولی حساسیت اسب نسبت به گرما از انسان بیشتر است؛ و گرما را خیلی بیشتر و زودتر از ما درک می‌کنند. در حالت نرمال درجه حرارت بدن یک اسب از ۳۷ الی ۳۸ درجه سانتی‌گراد ‌است و این دما در صورت فعالیت به ۴۱ درجه نیز می‌رسد. این دما زمانی که بعد از چند دقیقه کاهش نیابد خطرآفرین است باید هر چه سریع‌تر برای خنک کردن اسب در فصل گرما اقدام شود. با ما همراه باشید تا به علائم گرمازدگی اسب و نکات نگهداری از اسب در تابستان بپردازیم.

دلایل حساسیت اسب‌ها به استرس گرمایی

اسب‌ها به دلیل بزرگی و حجم زیاد عضلات بدنشان در برابر فعالیت و گرما به‌سرعت گرما را حس و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند. مورد بعدی میزان عرق زیاد این حیوان است. گاهی در هوای گرم میزان تعریق این حیوان به ۳۰ لیتر می‌رسد. تداوم این مسئله خطرآفرین است. نکته دیگر حجم املاحی است که به دلیل تعرق بالا از بدن اسب خارج‌شده و هر چه زودتر باید این املاح تأمین شود.

راهکارهایی برای نگهداری اسب در تابستان

دامپزشک مراقبت‌های ویژه در مرکز پزشکی نیول بولتون دانشکده دامپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا نکات زیر را برای کمک به سالم نگه‌داشتن بدن و خنک کردن اسب در تابستان و محیط نگهداری از اسب ارائه می‌دهد. باید به این نکته توجه داشت نگهداری از اسب در تابستان و ایجاد شرایط مطلوب کاری مهم و با برنامه‌ریزی قبلی است.

نگهداری در تابستان
نگهداری اسب در تابستان

انتخاب ساعات مناسب برای گشت و گذار در مراتع

به‌منظور نگهداری و مراقبت از اسب در تابستان برنامه روزانه این حیوان را طوری قرار دهید که در ساعات گرم در غرفه یا محل نگه‌داری خود بماند و در ساعات خنک (شب‌ها) برای گشت‌وگذار به بیرون از محوطه خود بیاید. به یاد داشته باشید گرمای تابستان بر کیفیت مرتع شما نیز اثر می‌گذارد و برای کنترل وضعیت شخصی بدن و قدرت بدنی اسبتان باید مراقب تغذیه او بوده و غذای اضافه به او بدهید.

ارزیابی سایه

اگر اسب شما در خارج از منزل است، سعی کنید برای فصل تابستان جایی برای او در نظر بگیرید و یا حداقل برای ساعات گرم مکان مناسبی برای او بیابید. درختان منبع محدودی از سایه هستند اما ممکن است با حرکت خورشید، سایه هم از بین برود. پس باید به این موضوع آگاه باشید که صرف وجود چند درخت بودن اسبتان در سایه حتمی نیست.

تهویه هوا

فن‌ها روش‌های بسیار عالی برای تهویه و حرکت هوا در انبارها هستند. شما می‌توانید با نصب فن‌های قوی به‌راحتی هوای داخلی را تهویه و درعین‌حال خنک‌کنید.

شستشوی غلاف اسب

اگر به‌اندازه کافی خوش‌شانس هستید می‌توانند با رعایت اصول بهداشتی غلاف اسب خود را تمیز و خنک‌کنید. ازآنجاکه رطوبت از پوست اسب شما جذب می‌شود مقداری از گرما نیز از بین می‌رود. غلاف کردن‌های مکرر اسب به‌مراتب بهتر از شستشو با آب است.

شستشوی غلاف اسب
شستشوی غلاف اسب

پیشنهاد می‌کنیم خواندن مطلب شستن اسب را در این رابطه از دست ندهید.

فراهم کردن آب تازه و خنک

یکی از موارد مهم دیگر در باب نگهداری اسب در تابستان توجه به فراهم کردن آب تازه و خنک برای اسب است. شما با داشتن مقدار آب کافی و خنک در محل نگهداری از اسب‌هایتان به میزان بسیار زیادی به مراقبت از اسب در گرما کمک کرده‌اید. اگر آب در دسترس اسب باشد در صورت نیاز و گرم شدن بیش‌ازحد بدن اسب خود برای رفع این مشکل اقدام کرده و بدن خود را خنک می‌کند. آب بهترین گزینه برای نگه‌داری از اسب در تابستان است.

اجازه فعالیت روزانه به اسب

اگر بتوانید در ساعات خنک به اسبتان اجازه فعالیت و کار و دویدن در فضای باز بدهید این امر باعث می‌شود که گردش خون افزایش‌یافته و سبب تعرق و درنتیجه خنک شدن اسب خواهد شد.

برنامه‌ریزی برای سوارکاری

در گرمای تابستان طوری برنامه‌ریزی کنید که پس از مدت کوتاهی سوارکاری اجازه خنک شدن و استراحت به اسبتان بدهید و بگذارید مدتی خنک شده و دمای بدن متعادل شود.

مراقبت از آفتاب سوختگی

از دیگر موارد نگهداری اسب در تابستان باید به مراقبت از آفتاب سوختگی اشاره کرد. استفاده از ضد آفتاب سبب خواهد شد خصوصاً در اسب‌های با رنگ روشن که از گرمازدگی و آفتاب‌سوختگی جلوگیری شود. اسب‌ها خصوصاً اسب‌های سفید به‌سرعت دچار آفتاب‌سوختگی می‌شوند. خوشبختانه می‌توانید با کرم‌های تسکین‌دهنده به سوختگی کمک کرده و آن را بهبود بخشید. آفتاب‌سوختگی شدیدتر را باید توسط دامپزشک بررسی و درمان کرد باید توجه داشته باشیم آفتاب‌سوختگی‌های مکرر خطر ابتلای اسب به سرطان پوست را افزایش دهد.

علائم گرمازدگی اسب

علائم گرمازدگی اسب می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

میزان تنفس بالا: آیا می‌دانید چرا این اتفاق میافتد؟ تنفس سخت هوا، اسب را مجبور می‌کند تا ریه‌های اسب خون بیشتری به بدن رسانده و بدن خنک شود. هنگامی‌که میزان تنفس اسب شما بیش از ۴۰ تا ۵۰ تنفس در دقیقه باشد یا تنفس کم‌عمق دارد و بعد از دو دقیقه استراحت به حالت اولیه خود بازنگردد یک نشانه گرمازدگی است و باید هر چه سریع‌تر اقدام به خنک کردن اسب در گرما آن محیط کنید.

علائم گرمازدگی
علائم گرمازدگی اسب

ضربان بالا: ضربان قلب اسب را کنترل کنید. ضربان بالا یکی از نشانه‌های گرمازدگی اسب است. هنگامی‌که قلب بیش از ۸۰ ضربه در دقیقه باشد و بعد از دو دقیقه به حالت عادی برنگردد باید هر چه سریع‌تر به رفع گرمای بدن اسب اقدام کنیم.

تعرق بیش از حد: تعرق بیش‌ازحد یا عدم تعرق نشانه خوبی نیست. تعریق به خنک شدن بدن کمک می‌کند ولی زمانی که میزان آن زیاد باشد نشانه خوبی نیست.

برخی علائم دیگر

درجه حرارت بالا: برای نگهداری از اسب در تابستان توجه به دمای بدن اسب بسیار ضروری است. درجه حرارت بالا نیز یکی از علائم گرمازدگی اسب است. باید بدانیم هنگامی‌که دمای رکتوم وی تا ۱۰۵ درجه فارنهایت یا بالاتر باشد به‌سرعت اقدام کنیم.

بی حالی: افسردگی و بی‌حالی نیز یکی از علائم گرمازدگی اسب است. زمانی این موضوع مخاطره‌آمیز است که اسب علاقه‌ای به غذا نداشته و شروع به لنگ شدن و فروپاشی می‌کند.

تغییر رنگ لثه‌ها: اگر غشاهای مخاطی تغییر رنگ دهند و این موضوع زمانی رخ می‌دهد که گردش خون اسب برای تلاش برای خنک شدن باعث می‌شود که خون در لثه‌ها جمع شود. اگر لثه‌ها به رنگ قرمز تیره یا گل‌آلود درآیند برای اسب خطرآفرین است.

نگهداری در تابستان
نگهداری اسب

خنک کردن بدن اسب

اگر موارد بالا را در اسب خود مشاهده کردید برای خنک کردن بدن اسب در گرما سریعاً اقدامات زیر را انجام دهید:

  • تمرین خود را متوقف کنید. از محاصره اسب خودداری کنید و زین اسب را برداشته تا هوای خنک بیشتر به بدن اسب برسد.
  • یک حمام آب سرد به او بدهید. تمام بدن اسب خود را در آب بسیار سرد قرار دهید. نگران نباشید اسب دچار گرفتگی نخواهد شد.
  • می‌توانید اسفنجی آغشته به محلول مساوی آب و الکل به بدن اسبتان بکشید. تبخیر سریع الکل باعث خنک شدن اسب خواهد شد.
  • سریعاً سایه‌ای پیداکرده و اسبتان را به منطقه سایه‌دار منتقل کنید، دوری از نور خورشید سبب خواهد شد که درجه حرارت بدن اسب کاهش یابد.
  • نسیم فراهم کنید. یک فن را روی اسب بچرخانید و او را در معرض باد قرار دهید.
  • به اسب خود آب سرد بخورانید و به او اجازه دهید تا به‌اندازه نیاز آب بخورد.
  • با دامپزشک خود تماس بگیرید. اگر علائم اسبتان کاهش پیدا نکرد با دامپزشک خود تماس گرفته و از او راهنمایی بخواهید.
  • نواحی سفیدپوست (روی صورت و پاشنه‌ها) بیشتر در معرض آفتاب‌سوختگی قرار دارند زیرا رنگ پوست و پوشش موی کمتری دارند، بنابراین به یاد داشته باشید که صابون را در این مناطق بمالید.
نگهداری اسب در تابستان
نگهداری اسب در تابستان

پیش‌ازاین راهکارهایی برای نگه‌داری از اسب در تابستان ارائه شد. پیشنهاد ما این است در ادامه مقاله با ما همراه باشید:

اشتباهی بزرگ!

سوارکاری که برای مسابقه آماده می‌شود بدیهی است که باید تمرین‌های زیادی داشته باشد. اشتباهی که بسیاری از سوارکاران انجام می‌دهند این است که اسب خود را در ساعات ابتدایی و انتهایی روز تمرین می‌دهند درحالی‌که بسیاری از مسابقات در زمانی انجام می‌شوند که گرمای هوا بسیار زیاد است. بنابراین باید به این نکته توجه داشت که برای تمرین دادن اسب طوری برنامه‌ریزی کنیم که اسب به هوای گرم عادت کند. برای این منظور روزانه ۴ ساعت ۵ روز در هفته و به مدت سه هفته اسب را در هوای گرم قرار می‌دهیم.

بهترین حالت تمرین دادن اسب در این صورت است که علاوه بر تمرین در ساعات خنک مقداری نیز در هوای گرم صورت گیرد. باید به این نکته توجه کرد که اسب را در شرایط دمایی مسابقه قرارداد تا به این شرایط عادت کرده و استرس گرمایی شدیدی را در زمان مسابقه تحمل نکند و قادر به ادامه مسابقه نباشد. حتماً پس از خنک کردن اسب خود به‌وسیله آب، بدن او را آبکشی کند زیرا مقدار زیادی آب بر روی بدن اسب مانند عایق حرارتی عمل کرده و سبب گرمای بیشتر خواهد شد.

عوامل دیگری که برای نگهداری از اسب در تابستان و شرایط جسمی اسب‌ها در تابستان به وجود خواهد آمد به شرح زیر است:

حشرات و تأثیر آن‌ها

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات اسب‌ها در فصل گرما حشرات مزاحمی هستند که نیش آن‌ها سبب بیماری‌های فراوان خواهد شد. پشه‌ها و حشرات دیگر می‌توانند با گزیدن اسب به او استرس زیادی وارد کرده و سبب از دست دادن وزن او شوند. دلیل جذابیت اسب‌ها برای حشرات اندازه بزرگ بدن، پوشش موی سبک، عدم وجود اقدامات متقابل و ریه‌های عظیم است. متأسفانه در چند سال اخیر به دلیل استفاده بیش‌ازحد از حشره‌کش‌ها باعث شده بسیاری از مگس‌ها و پشه‌ها در برابر آن‌ها مقاوم شوند. اینجا چند راه‌حل و داروی خانگی وجود دارد تا این حشرات را از اسب دور کنید.

نگهداری اسب در تابستان
حشرات: بزرگترین مشکل اسب ها

سیر

سیر یک منبع طبیعی گوگرد است که می‌تواند به دور کردن مگس‌ها کمک کند. همیشه سعی کنید با خوراندن مقداری سیر تازه یا مکمل‌های سیر به اسبتان در فصل تابستان حشرات را از آن‌ها دور کنید.

روغن‌مال کردن اسب

بعضی از روغن‌ها به بدن اسب به دفع حشرات کمک می‌کنند. زیرا بوی این روغن‌ها برای حشرات نامطلوب استاین روغن‌ها شامل مرکبات، شمعدانی، آویشن، درخت چای و میخک است. همیشه روغن‌های اساسی را با آب یا لوسیون به نسبت یک به شانزده مخلوط کرده و روی بدن اسب اسپری کنید.

سرکه

از سرکه می‌توان برای دور کردن حشرات استفاده کرد. اسپری روزانه سرکه بر بدن اسب به خوراندن سرکه سیب به اسب به‌وسیله آب راه‌حل خوبی برای دور کردن حشرات از اسب است.

کاهش وزن در تابستان

اگر به نگهداری اسب در تابستان توجه دارید باید مراقب کاهش وزن اسبتان باشید. اکثر انسان‌ها فکر می‌کنند که در تابستان که مراتع سبز هستند و غذای بیشتری وجود دارد وزن اسب باید افزایش یابد. اما متأسفانه غالباً برعکس است و گرما و حشرات می‌توانند مشکلاتی برای اسب به وجود بیاورند که وزنش را از دست می‌دهد. بنابراین باید در این فصل به اسبتان بیشتر توجه داشت تا وزن کم نکند.

معمولاً در فصل گرما به دلیل سرکوب اشتها ناشی از گرما اسب‌ها دچار کاهش وزن می‌شوند. بهترین راه‌حل افزایش خوراک و یونجه آن‌ها است. هنگامی‌که اسب یونجه را هضم می‌کند، از طریق هضم حرارت تولید می‌کند و افزایش خوراک باعث افزایش انرژی می‌شود. کم‌آبی در فصل تابستان یکی دیگر از عوامل کاهش وزن در تابستان است. باید به این نکته توجه داشت که همیشه مراقب باشیم در فصل تابستان ذخیره آب بدن اسبمان کم نشده تا هم از گرمازدگی جلوگیری شده و هم اسب دچار کاهش وزن نشود.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا شرایط نگهداری از اسب در تابستان را شرح داده و شما را با راهکارهایی برای خنک نمودن اسب در گرما آشنا کنیم. شما می‌توانید با خواندن مطالب دیگر درباره اسب‌ها در سایت واسط پت با اسب‌ها بیشتر آشنا شوید.

ما به شما پیشنهاد می‌کنیم برای خرید و فروش وسایل دست دوم و نو و حتی حیوانات خانگی، به سایت و یا اپلیکیشن واسط کالا مراجعه کنید و از قابلیت ثبت آگهی رایگان استفاده نمایید.

منابع:

mosquitomagnet.com

thehorse.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *