آیا حیوانات حرف می زنند

آیا حیوانات حرف می‌زنند؟

تا حالا به این سؤال و سؤال‌هایی از این قبیل فکر کرده‌اید؟ آیا حیوانات هم مانند انسان‌ها برای حرف زدن نیاز به آموزش دارند؟ چگونه حیوانات با یکدیگر حرف می‌زنند؟ آیا حرف زدن حیوانات شبیه انسان‌ها است؟ زمانی که به این سؤالات فکر می‌کنیم یک‌ رشته‌ی طولانی از سؤالات بعدی در این زمینه در ذهن ما شکل می‌گیرد. البته این تنها دغدغه‌ی ما و شما نیست، خیلی از محققان و دانشمندان جهان هم ذهنشان پر از این قبیل گره‌ها است. به همین دلیل مطالعات زیادی در این زمینه انجام‌شده است تا این گره‌ها بازشوند و ما به دنیای شگفت‌انگیز حیوانات پا بگذاریم.
با ما باشید تا این قبیل گره‌ها را دانه‌دانه بازکنیم و با زبان حیوانات بیشتر آشنا شویم.

زبان یک ‌شکل ارتباطی نسبتاً پیچیده است که بشر از دیرباز از آن برای رفع نیازهایش استفاده می‌کند. البته به این معنا نیست که زبان صرفاً ارتباط کلامی است، بله درست است ارتباط غیرکلامی مانند حالات چهره، حرکت دست و … جزئی از زبان محسوب می‌شود. برای مثال یک فرد ناراحت می‌تواند احساس خود را هم در قالبی از کلمات بیان کند، هم با گریه کردن. در هر دو صورت شخص یا اشخاص دیگر متوجه احساس آن فرد خواهند شد. حیوانات نیز از این قبیل ارتباطات غیرکلامی دارند که خودشان متوجه مفهوم آن می‌شوند. البته ناگفته نماند برخی نشانه‌ها هستند که انسان‌ها نیز مفهوم آن را می‌دانند؛ مانند تکان دادن دم سگ که برای ابراز هیجاناتش است. بااین‌حال هنوز این سؤال مطرح است:

آیا حیوانات حرف می زنند
زبان حیوانات

آیا حیوانات زبان خاص خود را دارند؟

نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که حیوانات زبانی با الگوی خاصی که توسط انسان‌ها استفاده می‌شود، ندارند. اما این بدین معنا نیست که زبان حیوانات وجود ندارد. یکی از کاربردهای زبان برقراری ارتباط است که این کاربرد در حیوانات نیز رایج است. آن‌ها از طریق صداهایی که تولید می‌کنند یا حرکاتی که دارند با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و مفهوم یکسانی را به همدیگر انتقال می‌دهند.

این نحوه‌ی برقراری ارتباط غریزی است و از زمان تولد در حیوانات وجود دارد و حیوان برای کسب آن نیازی به آموزش ندارد. ولی درست نیست که بگوییم صداهای تولیدشده توسط حیوانات مانند کلماتی که انسان‌ها استفاده می‌کنند، هستند. این صداها بیشتر شبیه صدای گریه‌ی نوزاد انسان است که در بدو تولد دارد و با آن با دنیای انسان‌های اطرافش ارتباط برقرار می‌کند. اگر در همین هنگام، یعنی زمان نوزادی، نوزاد را از سایر انسان‌ها دور کنیم دیگر قادر به حرف زدن و برقراری ارتباط با سایر انسان‌ها نخواهد بود. اما اگر یک حیوان را درست بعد از تولدش از گونه‌های مشابهش جدا کنیم. همچنان توانایی برقراری ارتباط با همان شکل مشابهی که اگر در کنار هم نوعانش بزرگ شود را دارد.

واکنش‌های مختلف در زبان حیوانات

اما هنوز یک سؤال باقی است، حیواناتی مانند سگ‌ها که دستورات انسان‌ها را می‌فهمند یا پرندگانی که قادر به صحبت کردن هستند مانند طوطی‌ها، تکلیفشان چیست؟ سگ‌ها از طریق آموزش دستورات خاصی مانند «نشستن»، «آمدن» و «غلتیدن» را به‌درستی انجام می‌دهند. آیا این بدین معنی است که آن‌ها زبان را درک می‌کنند و می‌توانند از آن استفاده کنند؟

زبان حیوانات
واکنش حیوانات

پاسخ ساده اما موشکافانه در تشخیص زبان حیوانات است. حیواناتی مانند سگ‌ها کلمات دستوری مانند بنشین، بیا، غلت بزن را نمی‌فهمند. آن‌ها تنها به لحن صاحبانشان توجه می‌کنند. از روی لحن متوجه می‌شوند که باید چه واکنشی از خود نشان دهند. اگر شما این دستورات را با لحن یکسانی به سگ بگویید سگ یک واکنش بیشتر نشان نخواهد داد. برای مثال اگر شما با یک لحن شاد بگویید «سگ بد» سگ دم خود را تکان می‌دهد. اگر با یک لحن و صدای تند بگویید «سگ خوب» سگ دم خود را به نشانه‌ی شرمساری بین پاهای خود قرار می‌دهد. با آموزش سگ در خانه با ما همراه باشید.

این مصداق در پرندگان سخنگو که در اسارت قفس به سر می‌برند، یک کپی‌برداری از اصواتی است که می‌شنوند و صرفاً آن‌ها را تکرار می‌کنند. این اصوات تکرار شده در پرندگان برای خودشان حاوی هیچ معنا یا مفهوم خاصی نیست.
نوبتی هم که باشد نوبت گفتن چند حقیقت در این دنیای اسرارآمیز، در مورد زبان حیوانات است.

حقایقی جذاب در زبان حیوانات

آیا می‌دانستید گربه‌ها فقط در مقابل انسان‌ها «میو میو» می‌کنند؟ که این آوا برای جلب‌توجه و بیان خواسته‌هایشان است . البته بین خودمان باشد در بین گربه‌ها این‌یک افتخار است که برای اربابش میومیو کند. وگرنه برای هم نوعانش یا سایر حیوانات فقط با حرکات بدن به برقراری ارتباط می‌پردازند. بچه‌گربه‌ها نیز این کار را از بزرگ‌ترهایشان یاد می‌گیرند. از آن به‌عنوان ابزاری برای رفع نیازشان استفاده می‌کنند، مثلاً زمانی که دوست دارند به بیرون از خانه بروند یا گرسنه باشند و غذا بخواهند. میو میو کردن تنها تاکتیکی در زبان حیوان است که گربه‌ها برای برقراری ارتباط با جهان اطرافشان دارند. به تربیت گربه ها باید توجه خیلی اهمیت داد.

حقایق جذاب
زبان حیوانات

اگر از شما بپرسند که پادشاه باهوش در جهان حیوانات کدام حیوان است، چه پاسخی می‌دهید؟ دلفین‌ها؟ نخستین‌ها یا همان میمون‌ها؟ اما به نظر من سگ دشتی یا همان سنجاب مرغزار می‌تواند شایسته‌ی این لقب باشد. جالب است بدانید که این حیوان از روابط اجتماعی بالایی برخوردار است. مرتباً از طریق حفر تونل‌های چند کیلومتری در زیرزمین به هم نوعانش سر می‌زند و در زیرزمین‌های بیابانی داغ به بزم می‌پردازد.

پیچیده ترین زبان در دنیای حیوانات

اگر اغراق نباشد می‌توانم بگویم که این حیوان متخصص پارتی‌های امن زیرزمینی است. مطالعات انجام‌شده بر روی این حیوان نشان می‌دهد که زبان این حیوان از پیچیده‌ترین زبان‌ها در دنیای حیوانات است که تاکنون مشاهده‌شده است. هنگامی‌که زبان این سنجاب باهوش رمزگشایی شد. متخصصان متوجه شدند که این حیوان قادر به توصیف شکارچیان با جزئیات شگفت‌انگیز ازجمله گونه‌ها، اندازه و شکل هستند. آن‌ها حتی می‌توانند در مورد رنگ لباسی که انسان پوشیده است و یا اینکه اسلحه با خود دارد یا نه به همدیگر خبر بدهند.

به‌طور ناباورانه این حیوان کوچک می‌تواند در کسری از ثانیه اطلاعات زیادی را ردوبدل کند، درست مثل چیپس‌های الکترونیکی. پس اگر روزی زبان این حیوان را متوجه شدید و به شما گفت که چاق هستید سریعاً به فکر رژیم باشید!

آیا حشرات هم روش هایی مانند زبان حیوانات دارند؟

ممکن است این‌طور به نظر برسد برای یک حشره‌ی چوب که در دل چوب‌های متراکم یک درخت زندگی می‌کند، ارتباط برقرار کردن خیلی سخت باشد. برای پی بردن به این موضوع سری می‌زنیم به دنیای نوع خاصی از حشرات چوب، به نام سوسک مرگ. این حشره از روشی استفاده می‌کند که شباهتی به کد مورس-روشی برای انتقال پیام و اطلاعات است. در آن از یک‌رشته نشانه‌های بلند و کوتاهِ استاندارد به نام خط و نقطه استفاده می‌شود؛ و همچنین در تلگراف نیز بکار گرفته می‌شود- ندارد!

زنبور
زبان حشرات


سوسک مرگ در ابتدای تونل توسط شاخک‌هایش با حرکات چرخشی پژواک‌هایی تولید می‌کند و با سفر در طول تونل این پژواک‌ها را به هم نوعانش می‌رساند. این سوسک‌ها که بیشتر در خانه‌های چوبی انگلستان زندگی می‌کردند. در سکوت شب باعث آلودگی صوتی می‌شدند و پس از مدتی چوب ستون‌ها را تخریب می‌کردند. شاید به همین دلیل است آن‌ها را سوسک مرگ می‌نامند.

صدای هر انسان منحصربه‌فرد و خاص است و از انسانی به انسان دیگر متفاوت، اما این واقعیت در حیوانات به‌طور آشکارتری وجود دارد. یک زیست‌شناس به نام Andrea Turkalo کشف کرده است که فیل‌ها نیز صدا و زبان بدن خاص و منحصربه‌فردی دارند. پس از ۱۹ سال مطالعه بر روی گله‌ای از فیل‌های ساکن جنگل‌های کنگو، این زیست‌شناس متوجه شد که از طریق صدای فیل‌ها می‌تواند فیل را شناسایی کند. این زیست‌شناس هم چنان در تلاش است که فرهنگ لغتی از اصوات فیل‌ها تهیه کند. شاید روزی برسد که در کنار تدریس زبان‌های خارجی به تدریس زبان فیلی بپردازیم!

گذشت زمان تنها راه برای درک زبان حیوانات

اصلاً عجیب نیست که هر مادری می‌تواند با جنین خود حرف بزند و ارتباط برقرار کند و حتی به علائم نگران‌کننده‌ی آن پاسخ دهد. این حقیقت در زبان مرغ به این صورت است که ۲۴ ساعت قبل از شکسته شدن تخم‌مرغ، مرغ می‌تواند جوجه را ببیند و حس امنیت را به جوجه‌ی مضطرب خود که در تخم‌مرغ تکان می‌خورد منتقل کند. در هر زبانی لغات و عباراتی وجود دارد که گاهی به دلایل گوناگونی بد یا اشتباه تلفظ می‌شوند.

بابون ها-نوعی میمون- این پدیده را متوجه می‌شوند. یک آزمایش جالب بین شش گروه از بابون ها در طی شش هفته انجام شد. این آزمایش به این صورت بود که هزاران لغت معنی‌دار و بی‌معنی در یارانه‌های لمسی به آن‌ها نشان داده می‌شد و بابون ها ملزم بودند که لغات معنی‌دار را انتخاب کنند. برای اینکه این آزمایش دقیق‌تر انجام شود بجای لغات بی ساختار از لغاتی استفاده شد که یک حرف آن اشتباه یا جابجا بود.

آیا حیوانات حرف می زنند
آیا حیوانات حرف می زنند


نتیجه‌ای که پس از گذشت ۷۵ درصد زمان در نظر گرفته‌شده بود، بسیار جالب و شگفت‌انگیز بود. بابون ها توانسته بودند کلمات درست را تشخیص بدهند. پس اگر کودکی لغتی را با حروف پس‌وپیش تلفظ کرد یا نوشت، نگران نباشید! چراکه بابون ها ثابت کرده‌اند برای رفع این مشکل زمان لازم است.

آیا اصوات جز زبان حیوانات محسوب می شوند؟

آیا فکر می‌کنید سگ‌ها تنها حیواناتی هستند که می‌توانند صداهایی با فرکانس بالاتر از محدوده‌ی شنوایی انسان را بشنوند؟ گونه‌ای از قورباغه از جنوب شرقی آسیا، به نام Huia cavitympanum وجود دارند که می‌توانند با استفاده از فرکانس‌های مافوق صوت که برای افراد غیرقابل‌توصیف است ارتباط برقرار کند. محدوده قابل‌شنیدن برای انسان بیست‌تا بیست هزار هرتز است. اما این قورباغه‌ها می‌توانند صداهایی تا سی‌وهشت هزار هرتز را تولید کنند و بشنوند. دانشمندان بر این باورند که این قورباغه‌ها با استفاده از این فرکانس‌های بالا برای برقراری ارتباط با زبان بدنشان سازگار شده‌اند. زیرا در مناطقی با آب جوشان زندگی می‌کنند، جایی که شنیدن فرکانس‌های پایین‌تر دشوار است. یا شاید آن‌ها نمی‌خواهند بدانید که در مورد شما چه می‌گویند!

آیا حیوانات حرف می زنند
سگ یکی از حیواناتی که تن صدا را متوجه می شود


تا حالا برایتان پیش‌آمده است که در خواب حرف بزنید و پس از بیدار شدن خجالت بکشید؟ این امر در بین انسان‌ها کمی ناخوشایند است اما در دلفین‌ها به شکل دیگری تعبیر شده است. زیاد شنیده‌اید که دلفین‌ها هم حرف می‌زنند و هم زبان بدن خوبی دارند. دریکی از پارک‌های آبی در فرانسه اصوات ( دلفین یک پستاندار،نه یک ماهی! ) در هنگام خواب ضبط‌ شده بود و این‌طور به نظر می‌آمد که آن‌ها در حال خواندن آهنگ هستند. چراکه این صدا شباهتی به صداهایی که در بیداری تولید می‌کردند، نداشت. شاید زمزمه‌های شما هم به هنگام خواب در آینده به آهنگی معروف تعبیر شود!

توانایی تشخیص زبان انسان ها در طوطی ها

در ابتدای مطلب به طوطی‌هایی اشاره کردیم که با تقلید کلماتی را به زبان می‌آورند. اما از خودتان پرسیدید که تکلیف برخی از طوطی‌ها به‌صورت مقلدانه عمل نمی‌کنند و با انسان‌ها مکالمه دارند، چیست؟ یک طوطی خاکستری‌رنگ آفریقایی به نام الکس، توانایی دارد که رنگ‌ها را شناسایی کند و برخی مفاهیم انتزاعی مانند اندازه را بیان کند. نگهداری طوطی و موارد مربوط به آن را مطالعه کنید.

الکس حتی می‌تواند با مربی خود شوخی کند و به آن تیکه بیانداز. مثلاً وقتی‌که مربی‌اش از شنیدن حرف‌هایش لذت می‌برد، به او بگوید نمی‌خواهی به من بگویی آرام باشم؟ جمله‌ای که شاید مربی در طول روز چندین بار به الکس گفته است. البته گونه‌های دیگری از پرندگان هستند که دایره‌ی لغات بالایی دارند که حتی در گینس به ثبت رسیده است؛ مانند Prudle که هشت‌صد لغت می‌داند یا N’kisi که نهصد و پنجاه لغت می‌داند و در شوخی کردن رقیب الکس محسوب می‌شود.

آیا حیوانات حرف می زنند
طوطی

برقراری ارتباط انسان ها و حیوانات

به‌طور خلاصه حیوانات باهم و با انسان‌ها ارتباط برقرار می‌کنند که یک کار غریزی است و بدون این‌که از قبل آموزشی دیده باشند روی می‌دهد، که هدف از این ارتباط رساندن پیام‌هایی از قبیل گرسنگی، هشدار، شکار و … است. اما چیزی که ما به‌عنوان زبان در دنیای انسان‌ها بکار می‌بریم بسیار متفاوت است، چراکه ویژگی‌های خاصی از قبیل زایش و خلاقیت دارد. به همین دلیل است که ما می‌توانیم پیرامون هر موضوعی صحبت کنیم و چیزهایی را تحلیل کنیم که از نزدیک ندیده‌ایم و فقط در مورد آن‌ها خوانده‌ایم یا از جایی شنیده‌ایم.

ولی این حقیقت هم که زبان وسیله‌ای است برای برقراری ارتباط و حیوانات از آن استفاده می‌کنند، قابل‌چشم‌پوشی نیست. درنهایت این شمایید که تصمیم می‌گیرید که زبان حیوانات وجود دارد یا خیر.

در ضمن برای خریدوفروش حیوانات موردنظر خود می‌توانید به سایت واسط کالا مراجعه کنید و یا اپلیکیشن واسط کالا را نصب کنید و از طریق آن اقدام به انتشار رایگان آگهی خود بفرمایید.

پرسش و پاسخ

آیا حیوانات با یکدیگر صحبت می‌کنند؟

پاسخ: حیوانات به طرق مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. آن‌ها از زبان بدن، صدا، بو لمس و حتی ارتباطات شیمیایی و الکتریکی استفاده می‌کنند. حیوانات علاوه بر یادگیری کلمات انسانی، مجموعه‌ای از کلمات خاص خود را نیز دارند که برای گفتگو با یکدیگر از آن‌ها استفاده می‌کنند.

چرا حیوانات نمی توانند صحبت کنند؟

ناحیه بروکا در مخچه مغز ما با درک گفتار ارتباط نزدیکی دارد. این قسمت از مغز در سایر حیوانات کمتر رشد کرده یا وجود ندارد. افزودن تصویر

کدام حیوانات می توانند مانند انسان صحبت کنند؟

پنج گروه از پستانداران می‌توانند این کار را انجام دهند: انسان، خفاش، فیل و مهر و موم، به علاوه آبزیانی مانند دلفین‌ها و نهنگ‌ها. همچنین سه گروه از پرندگان وجود دارد که می‌توانند یادگیری آوازی را انجام دهند: طوطی‌ها، کاسکوها و مرغ مگس خوار. سوالی اضافه کنید

آیا حیوانات با یکدیگر صحبت می‌کنند؟

پاسخ: حیوانات به طرق مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. آن‌ها از زبان بدن، صدا، بو لمس و حتی ارتباطات شیمیایی و الکتریکی استفاده می‌کنند. حیوانات علاوه بر یادگیری کلمات انسانی، مجموعه‌ای از کلمات خاص خود را نیز دارند که برای گفتگو با یکدیگر از آن‌ها استفاده می‌کنند.

چرا حیوانات نمی توانند صحبت کنند؟

ناحیه بروکا در مخچه مغز ما با درک گفتار ارتباط نزدیکی دارد. این قسمت از مغز در سایر حیوانات کمتر رشد کرده یا وجود ندارد.

کدام حیوانات می توانند مانند انسان صحبت کنند؟

پنج گروه از پستانداران می‌توانند این کار را انجام دهند: انسان، خفاش، فیل و مهر و موم، به علاوه آبزیانی مانند دلفین‌ها و نهنگ‌ها. همچنین سه گروه از پرندگان وجود دارد که می‌توانند یادگیری آوازی را انجام دهند: طوطی‌ها، کاسکوها و مرغ مگس خوار.


منابع:

irishexaminer.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *